Olisiko aika lakkauttaa Ristijärven kunta?

Anonyymi-ap

Mitäpä arvelette, eikö olisi aika pistää Ristijärvi kuntana lihoiksi?
Antaudutaan ehoitta Kajaanille, niin paranee olot meillä kerralla.
Vuolijoellekin kävi hyvin, kun Kajaaniin riemurinnoin liittyivät.

30

825

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Niinhän siinä kuitenkin lopulta käy. Mulle sopii lakkautus oikein hyvin mutta taitaa viranhaltijat olla eri mieltä ja ihan periaatteen vuoksi. Kajaani on paras suunta, siellä kuitenkin asiat joutuu hoitamaan.

      • Anonyymi

        😍😋😍😋😍😋😍😋😍

        ❤️ ­­­N­­­y­­m­f­­o­m­a­a­­­n­­i -> https://ye.pe/finngirl21

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Mitä tuota enää Kajaaniin haikailee,suotta ajan hukkaa,Terveyspalvelut siirtyy Ouluun ,kun Kaksin toimintaa supistetaan,hammas kipu päivystys jo Kokkolassa ja muu päivystys siirtyy Ouluun

    • Anonyymi

      Kun Kajaanissa loppuu lapset niin lakkautetaan Vuolijoen koulu ...hyvinkö kävi ??

    • Anonyymi

      Ihan hyvin joutaa liittyä, nyt yritetään väkisin tekohengittämällä pitää oma palli turvattuna, jos katsoisi asiaa laajemmalti, niin huomaisi, että ei ole mitään järkeä yrittää repiä pikavoittoja esim. Maisemien pilaamisella. Lopputulos tulee olemaan kumminkin sama kuin pissii pakkasella housuun. Van eipä sitä, kun joutuisi sitten etsimään leipänsä muualta ja vielä töitä tekemään.

    • Anonyymi

      Ristijärvi liittykää Sotkamoon kainuun elinvomaisimpaan kuntaan.

    • Anonyymi

      Epäilen ettei se liittyminen onnistu niin vain,voi olla ettei kukaan halua ottaa Ristijärveä omakseen,olisi parasta yksityistää koko kunta,nyt Isännät vaan metsät nurin ja sijottamaan

      • Anonyymi

        kannatetaan


    • Anonyymi

      Äläkäähän vielä luovuttako, vasta palakattu uus elinvoiman kohentajakin.

    • Anonyymi

      KYLLÄ SEN VOI JO LAKKAUTTAA, OHAN SE JO AIKANSA OLLUTKIN.
      VAPAUTUU JOUTAVAA TYÖVOIMAA TUOTTAVAMPIIN TÖIHIN.
      RADIONALISOMALLA TUOTTAVUUTTA PYRITÄÄN LISÄÄMÄÄN. ANKARA TYÖVOIMA PULA TEOLLISUUDESSA.
      TYKIN-AMUKSIA ON SAATAVA NOPEAAN TAHTIIN UKRAINAAN.
      ELÄMME SOTTEOLLISUUDEN AIKAKAUTTA.

    • Anonyymi

      Kyllä Ristijärvi jatkaa seuraavat 10 vuotta itsenäisenä kuntana !

    • Anonyymi

      Kainuuseen vai yksi kuntakeskus . Kaikki kainuun kunnat liittää kajaanin kaupunkiin. Tulee säästöä,onhan se jo maakuntavaltuusto jo valmiina. ? Kunnantalot vain hoteleiksi muuttaa.?

    • Anonyymi

      Ei ole pieniä lapsia mutta ihmettelen miten vuorohoidon järjestäminen onnistuu Kontiomäessä. Asuuko nämä perheet jossain Kontiomäen lähellä vai mistä saakka lapsia joutuu aamuisin kuskaamaan. Onko enää perhepäivähoitajia koko kunnassa ja eikä heidän avullaan voi järjestää hoitoa myös vuorotyötä tekeville.

      Eilen luin tuosta ryhmärahasta, kyllä tuntuu Keskustallekin raha kelpaavan, järjestää kaikenmaailman tupailtoja kahvineen ja pullineen. Senkin potin voisi käyttää kunnan vähäisiin lapsiperheisiin. Tai yksinäisiin vanhuksiin, niitä ainakin on.

    • Anonyymi

      Kannattais liittyä puolangan kanssa

    • Anonyymi

      🍄minä en oo monestikkaa käyny Puolangalla, se on jotenkin kummallinen kunta kuin menisi takaperin sinne. Alkaa tuntua Lapilta. Jotenkin ymmärrän Hyryn, Paltamon, Sotkamon, Kajjaanin tietysti.

    • Anonyymi

      Taisi olla 90 lukua kun kaavailivat liitosta Hyrynsalmen kanssa, asia oli aika paljon esillä ja muistaakseni kunnan nimestäkin oli keskustelua. Samoihin aikoihin poroja tuli isoja määriä Ristijärven puolella Hiisijärveä ja Paltamoa myöten. Oliko syynä huono porovuosi vai mikä lienee mutta monessa paikassa niistä oli paljonkin riesaa ja mielipiteet muuttuivan yhä enemmän kuntaliitoksen vastaisiksi. Kyllähän Kajaani taitaisi olla järkevin vaihtoehto jos liitokseen päädytään tai pahimmassa tapauksessa pakosta joudutaan sillä vaihtoehdot ovat vähissä.

    • Anonyymi

      Aikoinaan oli Kainuun Sanomissa gallup kysely,tapahtui Kauppakadulla Kajaanissa,siinäpä poseerasi Ristijärveläis "Herra" ,hän vastasi toimittajan kysymykseen,että minä en tiiä mittään minä oon Ristijärveltä

    • Anonyymi

      Eipä ne ilman päättäjät ala neuvottelemaan,pittää saaja palkkaa ja ryhmärahaa ja pötyä pöytään

    • Anonyymi

      Kajaani ei kaipaa ristijärveä, katelkaa kumppaninne muualta.

    • Anonyymi

      ootta Kajjaanilaiset joskus kaevanneetkin,kun teillä on Kaupungin johtajana Ristijärven oma poika
      ,kumma kun teille järvenranta kelepoo mökki tonteiksi,luopukaa niistä olokaa vaekka Huuhkajassa

    • Anonyymi

      Ei ainakaan Hyrynsalmeen. Mieluummin Kajaani siellä käyvät kaikki, uskokaa pois ei ole muita vaihtoehtoja....vaikka mieluummin olisin omillani.

      • Anonyymi

        Mielellään pitäisi liittyä Kajaaniin jos te haluatte liittyä, Ristijärven rooli olisi nukkumalähiö! Siinäpä ei me mitään suurempaa teille järjestettäisi. Tervetuloa!


    • Anonyymi

      Niin kauan kuin kepulla piiri pyörii Ristijärvellä, kuntaliitoksia ei varmasti ole tulossa vaan kynsin hampain pidetään viroista ja tehtävistä kiinni ja pahimmassa tapauksessa luodaan vielä uusia virkoja.

    • Anonyymi

      Tulevana kuntavaaliehdokkaana voisin ehdottaa, että Ristijärvestä tehdään Suomen ensimmäinen "yövartijakunta" eli ajetaan kaikki toissijainen alas mm. luovutaan kunnanjohtajan virasta. Kunnassa on neljä-viisi virkaa, joista osa voidaan lakkauttaa ja osa suorittaa osa-aikaisena. Tästä tulee säästöä 200 000e vuodessa eikä näy millään tavalla kuntalaisten elämässä. Itse asiassa asiat voivat parantua, jos puolet tuosta summasta käytetään kunnan kehittämiseen ja viihtyisyyteen ja toinen puoli menköön säästöihin.

      Lisäksi lähtisin ajamaan kunnanvaltuuston pienentämistä (ja siten omankin oksan sahaamista) poikkeusluvalla. Nykyäänhän on 13 valtuutettua, jos kunnan asukasluku on max, 5 000. Tämä määrä ei vastaa sitä mitä 1 000 asukkaan kunnassa kuuluisi olla.

      Itse asiassa, jos valtuusto tekee vain juoksevia kumileimasinasioita eikä harrasta mitään omaperäisyyttä, sen voisi automatisoida täysin - tai vähintään suorittaa seitsemälläkin hengellä. Ja se joka sanoo, että monipuoluejärjestelmä ei pääse silloin toteutumaan, niin hänelle totean, että ei kuntapolitiikassa oikeasti ole puolueilla väliä vaan maalaisjärjellä.

      terv. JM

      • Anonyymi

        Hyvä kirjoitus, kannatan. Todellakin sahajauhoporukkaa joilla ei raksuta mitään uutta kunnan parhaaksi. Tuulivoimarahoja vaan ootetaan joilla voidaan itselle maksaa palkat ja kokouspalkkiot, jollekin kaverille perustetaan virka.
        Haluaisin tietää mitä nämä kunnanjohtajan oikeat kädet tekee kuten uusi elinkeinonvirkistäjä. Ihmettelen ettei kunnanjohtaja näin pienessä kunnassa pysty hoitamaan useampaa hommaa.


    • Anonyymi

      Ehkä liittyminen hyryyn olisi sittenkin vaihtoehdoista paras koska kunnantalo on mitoitettu kuntaliitosta silmällä pitäen riittävän suureksi.

    • Anonyymi

      Kun aikoinaan hyryläiset kosiskeli ristijärveä olivat päättäneet tulevan kunnan nimeksi Hyrynristin kunta tai Seitenjärvi ja kolmas oli Keskikainuu. Ei huonoja nimiä yksikään mutta jos liitos olisi toteutunut mikä olisi kunnan tilanne nyt ? Olisiko juuri mikään muuttunut paremmaksi.

    • Anonyymi

      No ei mikään olis muuttunut .

    • Anonyymi

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍

      ❤️ K­u­u­­m­­a­­t­­ ­t­­­y­t­­­ö­­t­­­ ­o­­­d­­o­t­­­t­­­a­­­v­­­­a­t­ ­­­s­i­n­­u­a­ -> https://us4.fun/kissgirl?18288184

      🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞

    • Anonyymi

      Mökkiläisiltä varastelevat vätykset jotka eivät ikinä ole vieraalla töitä tehneet. Eläkää äitinne eläkkeillä korvessa vaan tai muuttakaa Hesaan. Ottakaa vastuu elämästänne itse.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1867
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1564
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1266
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1224
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1212
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1176
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1160
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1151
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1140
    Aihe