Onko kokemuksia sähköautojen

Anonyymi-ap

6

116

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mistä muusta pitäisi olla "kokemusta" ?

    • Anonyymi

      On. 2012 rakennettuun taloon alettiin 2022 puuhaamaan latauspisteitä ja kysyttiin tarjouksia. Tarkoitus oli tehdä homma kerralla kunnolla = 11 kW latauspiste joka parkkipaikalle. Vaan eihän näin uudessakaan talossa sähköliittymä ja pääkeskus moiseen riitä (toisin kuin patteriuskovaiset aina valehtelevat). Saadussa tarjouksessa ongelma olisi ratkaistu hankkimalla uusi sähköliittymä latauspisteitä varten, millä vältettiin mm. kiinteistön pääkeskuksen ronkkiminen (helpommin sanottu kuin tehty käytössä olevassa talossa). Tarjoushinta oli jotain 2200 €/autopaikka. Minusta tuo kuulosti ihan OK hinnalta, mutta netissähän on aina patteirusakovaiset sönköttäneet, että maksaa vain 500 €/paikka.... Vaikka tämä 2200 €/paikka hintakin on saatu aikaan sillä, että valtasoa kaapeleista saataisiiin pintavetoa. Kaapelien hautaaminen asvaltin alle on kallista hupia!

      Niin, ei ollut tilausvaltuuksia eikä hyvään tarjoukseen tartuttu. Ei pidetty kiirettä, vaan odoteltiin vuosi ja 2023 tuotiin yhtiökokoukselle nuijittavaksi tilausvaltuutus ja lainat alkup. tarjouksen mukaan mitoitettuina. OK, hallitus sai valtuudet ja sitten uusi tarjouspyyntökierros vetämään. Oletuksena ilmiselvästi oli, että 2023 saadaan vielä halvempia tajouksia.

      Inflaatio on jännä juttu.... 2023 saadut tarjoukset olivat kaikki paljon kalliimpia kuin 2022 saatu. Hups! Ei riittänyt hallituksen tilausvaltuutus eikä haettu laina. Hups. Ei ollut varasuunnitelmaa.

      Se siitä sitten, ei ole tämä enää edennyt vuoteen. Saa nähdä, yritäänkö tämän vuoden yhtiökokoukselle syöttää sama latauspisteiden rakentaminen paljon aiempaa kalliimmalla hinnalla.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Tai siis kusen kertymistä päähän (jutuista päätellen) ja välillä täytyy liiat päästää ulos.


    • Anonyymi

      Täällä periferiassa ei tuollaisia tarvi surra kun vanhoilla kohta purettavilla yhtiöillä ei ole varaa edes peruskunnostuksiin kun ei saa lainaa saatikka investointeihin patteriautoja varten.
      Ja hyvä onkin. Saa patteripetet ladata omiaan jossakin muualla. Hyvä se olisi muidenkin taloyhtiöiden vetää vähän happea kun sähköautokauppa ei käy enää. Hype meni ohi kun uskovaiset osti jo omansa. Eli pääkaupunkiseudun autotoimittajat ja muut ituhipit.

      • Anonyymi

        Valitettavasti kaikille taloyhtiöille on jo asetettu vaatimuksia mm. putkitusten rakentemisesta latauspaikkoja varten ja varmaan jossain vaiheessa pitää niitä latauspaikkojakin alkaa rakentamaan. Sama pommi luvassa myös liikerakennuksilla. Pitäähän kioskin ja kukkakaupan pihalla latauspisteet olla!

        Eihän näitä muutoin tarvitse toteuttaa.... mutta laitetaanpa moiset rakennusluvan ehdoksi! Saa sitten rakennella putkituksia/lautauspisteitä "yllättäen ja pyytämättä" putki/katto/julkisivuremontin ohella. Nuohon onkin muutoin olleet ihan liian halpoja.

        Mutta yhteiskunnalle kustannus siis 0 €, joten on kovin helppoa moisia vaatimuksia asettaa eikä tarvi pätkääkään piitata kustannustehokkuudesta.

        Lopputulema voi olla, ettei syrjemmällä olevia taloja ja liikekiinteistöjä sitten remointoida lainkaan TAI rakennetaan näitä latauspaikkoja, joille ei ole käyttöä.

        Hienosti ovat lobbarit asiansa hoitaneet.

        Sehän jätetään myös mainitsematta, että latausasemissa on kehitystä tapauhtunut. Syytäkin, koska luotettavuusongelmia on ollut. Ja ajan mittaan tulee vielä kaikenlaista uutta, esim. mahdollisuus purkaa energiaa ulos autosta. Eli pitää myös varautua siihen, että nämä latauspömpelit kuuluu uusia monee kertaan seuraavien 30 vuoden aikana!

        Patteriuskovaiset koko ajan hekumoi, miten on taas rakennettu XXX uutta latausasemaa vuoden aikaan. Sitähän ei sitten tarvitse mainita, että nykyään tuntuu iso osa näistä asennuksista olevan uusimisia = korvataan vaikkapa 50 kW latausasema 100/150 kW vehkeellä tai uusitaan oikutellut asema toisen valmistajan vehkelellä. Omalla työpaikallakin pistettiin pysäköintihallin kaikki latauspisteet (11 kW) uusiksi. En tiedä syytä, ei ehkä ollut se aikaisempi malli ihan toimiva?

        Latausasemaverkon kattavuus ei ole viime vuosina enää kovin kummasti kohentunut, kun paukut laitetaan siihen, että valtaväylien varrella jo olevia latauspömpeleitä vaihdetaan uudempiin ja isompia lataustehoja tukeviin.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 127
      3427
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      93
      3154
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2358
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      27
      1824
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1688
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1559
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1524
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1466
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1431
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      83
      1375
    Aihe