Mitä olemme tänään oppineet?

Anonyymi-ap

Kuten sanottu tällä palstalla on mahdollista oppia aivan kaikkea, siis aivan kaikkea, mitään rajaa tai estettä ei ole.

Voi oppia avoviemäreiden alipaineistamisen, palmujen päivittäisen kasvun, ja siitä maailmankaikkeuden syntyyn, evoluutioon ja kaikki siltä väliltä.

Tänään opimme ravuista erittäin paljon sekä mikä on ruokala ja mikä ravintola, tosin nämä ravintola-asiat on jo opittu aiemmin.

Voisiko seuraavaksi keskittyä esimerkiksi aiheeseen, että Nahkiainen (Lampetra fluviatilis) on ympyräsuisiin kuuluva leuaton kala, joka nousee loppukesällä tai syksyllä merestä Vantaanjokeen kutemaan.

Onko nahkiaisia Thaimaassa ja grillataanko niitä AINA kokonaisina?

13

174

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Porissa pentuna asuneena luulen tietäväni jotain nahkiaisista, mutta tieto on kovasti rajallista kuitenkin, oli käymässä 45-50 vuotta sitten siellä ja ostin nahkiaisen torilta, en pitänyt siitä, alkaa olla siitäkin varsin hatara muistikuva, isäni suku oli porista mutta kävimme siellä hyvin harvoin, poismuuton jälkeen.

      • Anonyymi

        Porista siis hankittu nahkiaistietämys 40-50 vuotta sitten ja hesasta sipulipihvitietämys 30-40 vuotta sitten ja Kotkasta possotietämys 40-50 vuotta sitten.
        Kotkasta kaiketi hankit vaippa ja tuttitietämyksen 60 vuotta sitten? Tuliko sen jälkeen vellitietämys?

        Näin se maailma ja ihmiskunta kehittyy tietämyksien vallassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Porista siis hankittu nahkiaistietämys 40-50 vuotta sitten ja hesasta sipulipihvitietämys 30-40 vuotta sitten ja Kotkasta possotietämys 40-50 vuotta sitten.
        Kotkasta kaiketi hankit vaippa ja tuttitietämyksen 60 vuotta sitten? Tuliko sen jälkeen vellitietämys?

        Näin se maailma ja ihmiskunta kehittyy tietämyksien vallassa.

        Joo voin vakuuttaa että hankittu kokemus on autenttista ja itse koettua, toisin kun sinulla triptrapistta,kun kokeilee itse ei tarvitse arvuutella missä on hyvät sipulipihvit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo voin vakuuttaa että hankittu kokemus on autenttista ja itse koettua, toisin kun sinulla triptrapistta,kun kokeilee itse ei tarvitse arvuutella missä on hyvät sipulipihvit.

        Syömällä lapsena nahkiaisia olet siis nahkiaismies? Outo logiikka. Minä olen sitten siinä tapauksessa karjalanpiirakka-munavoi-tietämyksen tuore haltija, sillä minulla on suupielessä vieläkin karjalanpiirakka-munavoi-tietämystä ja jokseenkin se maistuu vieläkin suussa. Kaikenlisäksi karjalanpiirakat on vaimon leipomia. Minulla on siis myös leipomis ja vaimotietämystä. Nyt lähden hankkimaan vessaan kakkatietämystä ja kokemusta.
        Sipulipihvit jäi sinne Shellin baariin 1992 puoliksi syömättä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Syömällä lapsena nahkiaisia olet siis nahkiaismies? Outo logiikka. Minä olen sitten siinä tapauksessa karjalanpiirakka-munavoi-tietämyksen tuore haltija, sillä minulla on suupielessä vieläkin karjalanpiirakka-munavoi-tietämystä ja jokseenkin se maistuu vieläkin suussa. Kaikenlisäksi karjalanpiirakat on vaimon leipomia. Minulla on siis myös leipomis ja vaimotietämystä. Nyt lähden hankkimaan vessaan kakkatietämystä ja kokemusta.
        Sipulipihvit jäi sinne Shellin baariin 1992 puoliksi syömättä.

        Mitä täytettä on vaimosi tekemissä piirakoissa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Syömällä lapsena nahkiaisia olet siis nahkiaismies? Outo logiikka. Minä olen sitten siinä tapauksessa karjalanpiirakka-munavoi-tietämyksen tuore haltija, sillä minulla on suupielessä vieläkin karjalanpiirakka-munavoi-tietämystä ja jokseenkin se maistuu vieläkin suussa. Kaikenlisäksi karjalanpiirakat on vaimon leipomia. Minulla on siis myös leipomis ja vaimotietämystä. Nyt lähden hankkimaan vessaan kakkatietämystä ja kokemusta.
        Sipulipihvit jäi sinne Shellin baariin 1992 puoliksi syömättä.

        Tiedätkö minäkin olen karjalanpiirakka munavoi asiantuntija, mutta pistän vielä paremmaksi notta kateutesi lisääntyy, olen myös kalakukko asiantuntija, jopa aitoja kuopiolaisia muikkukukkoja Hanna Partasen valmistamia, mitäs tästä sanot, joko olet vihreä kateudesta, muuten sinun vaimoasiantuntemus perustuu aisankannattamiseen, näin vaimosi on minulle kertonut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä täytettä on vaimosi tekemissä piirakoissa?

        Marttojen resepti 1. riisillä lienee se klassisin karjalanpiirakka.
        https://www.martat.fi/reseptit/karjalanpiirakat/

        Perunatäytteinen on perunapiirakka ja ohrasuurimotäytteinen on ohrapiirakka. Vain riisitäytteinen on se The Karjalanpiirakka.

        Päälle suolaiseen voihin itsetehtyä munavoita johon hieman valkosipulia ja persiljaa joukkoon. Mummo teki herkullisia perunapiirakoita ja taivaallista ruisleipää. Koskaan en ole saanut sellaista ruisleipää vuoden 1975 jälkeen kun mummo maalta kaupunkiin muutti ja sinne jäi kiviuuni.
        Terveysviisaat aina siitä suolankäytöstä muistuttelee, mutta ammattikokit tietää että suolaa pitää olla riittävästi tietenkin ruokalajista riippuen. Julkkiskokki Nigella Lawson lykkää nyrkkitolkulla suolaa ruokiinsa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo voin vakuuttaa että hankittu kokemus on autenttista ja itse koettua, toisin kun sinulla triptrapistta,kun kokeilee itse ei tarvitse arvuutella missä on hyvät sipulipihvit.

        Ahväärimies Pekka Lip ponen oli myös sipulipihvin ystävä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Marttojen resepti 1. riisillä lienee se klassisin karjalanpiirakka.
        https://www.martat.fi/reseptit/karjalanpiirakat/

        Perunatäytteinen on perunapiirakka ja ohrasuurimotäytteinen on ohrapiirakka. Vain riisitäytteinen on se The Karjalanpiirakka.

        Päälle suolaiseen voihin itsetehtyä munavoita johon hieman valkosipulia ja persiljaa joukkoon. Mummo teki herkullisia perunapiirakoita ja taivaallista ruisleipää. Koskaan en ole saanut sellaista ruisleipää vuoden 1975 jälkeen kun mummo maalta kaupunkiin muutti ja sinne jäi kiviuuni.
        Terveysviisaat aina siitä suolankäytöstä muistuttelee, mutta ammattikokit tietää että suolaa pitää olla riittävästi tietenkin ruokalajista riippuen. Julkkiskokki Nigella Lawson lykkää nyrkkitolkulla suolaa ruokiinsa.

        Munavoissa pitää olla maalaisvoita eikä mitään Valion bulkkia.
        No, voin voi tietenkin valmistaa itsekin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ahväärimies Pekka Lip ponen oli myös sipulipihvin ystävä.

        Tämä sipulipihvi menee samaan kategoriaan kesäkeiton, hernerokan, lihapullien, janssoninkiusauksen, makkarakeiton ja lehtipihvin kanssa. Ei ollut muita tunnettuja ruokia.
        Sipulipihvi kuulosti tietenkin hienolta korvaan että kyseessä olisi ollut oikein herrojen herkku, mutta Essoissa ja Rossoissa se oli jauhelipihvi pottujen kanssa, muutama hyvin ruskistettu sipulirengas koristamassa ja ruskeata kastiketta nokare.
        Sen yksinkertaisempaa annosta ei juurikaan voi olla, ellei grillimakkaraa sinapilla lasketa.
        Voidaan nykyään kutsua junttisapuskaksi.

        On vaatimustaso ja kokkaustaidot noista ajoista muuttuneet täysin. Hyviähän nuo perussapuskat ovat, mutta ei ne mitään ravintolaruokaa enää ole. Hyvää kotiruokaa kyllä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä sipulipihvi menee samaan kategoriaan kesäkeiton, hernerokan, lihapullien, janssoninkiusauksen, makkarakeiton ja lehtipihvin kanssa. Ei ollut muita tunnettuja ruokia.
        Sipulipihvi kuulosti tietenkin hienolta korvaan että kyseessä olisi ollut oikein herrojen herkku, mutta Essoissa ja Rossoissa se oli jauhelipihvi pottujen kanssa, muutama hyvin ruskistettu sipulirengas koristamassa ja ruskeata kastiketta nokare.
        Sen yksinkertaisempaa annosta ei juurikaan voi olla, ellei grillimakkaraa sinapilla lasketa.
        Voidaan nykyään kutsua junttisapuskaksi.

        On vaatimustaso ja kokkaustaidot noista ajoista muuttuneet täysin. Hyviähän nuo perussapuskat ovat, mutta ei ne mitään ravintolaruokaa enää ole. Hyvää kotiruokaa kyllä.

        Helsingin Suomalaisen Klubin läskisoosi palauttaa mieleen 50-luvun vastaavan kotoisen version.
        Eikä Palacenkaan soosi ole huano.


    • Anonyymi

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑

      🍑 ­V­i­­­t­t­­­u­­ ­­­t­­­ä­­­m­­­ä­­­ ­k­­­u­­u­­m­a­ ­n­­­a­­­r­t­t­­­u­­ -> https://siz.la/hotcat21

      🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      377
      1441
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      104
      1253
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      114
      1187
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      158
      1072
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      40
      940
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      886
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      796
    8. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      790
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      85
      767
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      166
      662
    Aihe