Lääkekokemuksia

Anonyymi-ap

Onko kenellekään tuttuja tällaiset lääkkeet kuin Cerenia ja Mirataz.
Tuota Miratazia lähinnä ihmettelin, kun samaa lääkeainetta käytetään ihmisillä jonkinasteisena kivunsietolääkkeenä palliatiivisessakin hoidossa ja kissalla ainakin taasen ruokahalun lisäämiseen.
Ja hoidon aikana kissa ei saisi esim nukkua samassa sängyssäkään tai muullakaan tasolla, missä ihminen nukkuu/viettää aikaansa. Ja itse en nyt ihan asumismuotoni vuoksikaan pystyisi eristämään kissaani mitenkään.
Syy tän lääkkeen määräämiseen on se, että on 3-4 viikon aikana oksentanut 1-2 kertaa/vko ja varmaankin sen vuoksi se on laihtunut hieman. Sen paino on muutenkin vaihdellut hieman puolen vuoden aikana, viime vuonna tarkastuksessa painoi noin 2,6kg, 1kk sitten 2,8kg ja nyt on tosiaan laihtunut takaisin tuohon 2,6 kiloon.
Syö kyllä ihan hyvin, vaihdellen tietysti hieman, mutta kuitenkin hyvin. Eli laihtuminen johtuu mielestäni enemmänkin tuosta oksentamisesta, vielä kun on ehkä hieman varonut syömistä jonkin aikaa oksentamisen jälkeen.
Tuntuu vain hieman hurjalta tuollainen lääke kissalle ihan senkin vuoksi, jos siinä on omistajakin "vaarassa" ja kun siltä otettiin vasta verikokeet ja tuloksia odotetaan. SIllä oli viimeksi valkosolut hieman alhaiset, mutta muuten veriarvot hyvät. Tosin lekuri sanoi, että puolessakin vuodessa asiat voi muuttua, joten ei tiedä sitten, miten sen munuais- ja maksa-arvot ovat, ja jos niissä on poikkeavaa, lääke voi vaikuttaa haitallisesti. Eli itse en kyllät uota näiden asioiden valossa käyttäisi.
Kyseessä muutenkin jo 15v kissavanhus, mikä on muuten kyllä ihan hyvässä kunnossa tuota 3-4vko sitten alkanutta viikottaista oksentamista lukuunottamatta.
Ja tuo Cerenia taas on koirien pahoinvointilääke, ainakin tämä 16mg ja vahvemmat.
Laimeampana, 10mg vahvuisena sitä tosin on kissoille ja koirille tarkoitettuna, mutta tässä ostamassani 16mg vahvuisessa paketissa sen mainitaan olevan koirien pahoinvointilääke, ainakin ensi sijaisesti. Ja paketissa sanotaan muutenkin, että pahoinvointilääkityksen tulisi aloittaa oraali-/injektioliuoksella tablettien sijaan.
Toinen, minkä vuoksi olen hieman skeptinen tähän, että kissoille määrätään koirien pahoinvointilääkettä, on se, kun kissallani oli pari vuotta sitten jonkinasteisen vatsan tulehdustilan vuoksi esiintynyttä oksentelua ja silloin sitä hoitanut lääkäri määräsi sille koirien pahoinvointiin tarkoitettua lääkettä, mikä oli äärimmäisen tarkka annosteltava kissalle. Farmaseutti apteekissa oikein yllättyi kovasti ja sanoi, ettei ole kuullutkaan, että ko lääkettä määrätään kissoille. Olen valitettavasti unohtanut sen lääkkeen nimen, mutta kuitenkin. Farmaseutti sanoi vielä, että sen lääkkeen annostelussa ei ole pienintäkään virheen varaa.
Minkä vuoksi en sitä kissalleni tuolloin antanut ja oksentelu loppuikin sitten antibioottikuurin jälkeen. Ja sen jälkeen olen ollut kielteinen sen suhteen, että kissalle määrätään pelkästään koirille tarkoitettua lääkettä.
Niin onko kenelläkään kokemusta Cereniasta kissan pahoinvointilääkkeestä ja nimenomaan noista vahvemmista, pelkästään koirille tarkoitetuista versioista?
10mg/ml vahvuista injektioliuosta voi saamieni tietojeni mukaan antaa niin kissoille kuin koirille, mutta nuo vahvemmat tabletit ovat käsittääkseni koirille enempikin.
Ja vielä tuo maininta pakkauksessa, että pahoinvointilääkitys olisi syytä aloittaa liuoshoitona.
Aloin miettimään sitä, että miksi kissoille ei määrätä kissoille tarkoitettuja pahoinvointilääkkeitä tai sellaisia lääkkeitä ylipäätään, joista tiedetään niiden sopivan varmasti niille..?
Aikanaan, kun sain kissani, sille jouduttiin edellisten omistajien huonon pidon vuoksi tekemään suolihuuhtelu(olivat laiminlyöneet asiallisen eläimenpidon aikalailla täysin).
Ja silloin sille määrättiin pahoinvoinnin estoon Primperan-merkkistä lääkettä, mikä sopi sille hyvin ja oli turvallinen, vaikka Primperan onkin ihmisille tarkoitettu lääke. Mutta sitä ei nyt tunnuta enää määrättävn ainakaan mielellään. Kysyinkin sitä silloin pari vuotta sitten tuon vatsatulehduksen tiimoilta, niin ell sanoi vaan, ettei sitä määrää, koska se vaikuttaa suoliston toimintaan, kun taas hänen määräämä pahoinvointilääke vaikuttaa vatsaan. Eli juuri tämä lääke, missä mitättömän pienikin yliannostus olisi tappanuit kissani, jos sitä olisin sille antanut ja sellainen vahinko olisi käynyt. Eli mieluummin määrätään kait sitten tuollaisia suht vaarallisia lääkkeitä. Tällaisia ajatuksia..
Päätin nyt kyllä ainakin odottaa nuo koetulokset, ennen kuin annan mitään lääkettä kissalleni ja voi olla siltikin, etten arvaa antaa kumpaakaan noista, Cereniaa tai Miratazia.
Miratazia juuri sen vuoksi, jos eli kun se ihmisellekin voi olla noin iso riski vaikutuksensa vuoksi ja periaatteesta en sille antaisi koirille tarkoitettuja lääkkeitä.
Mutta onko kenelläkään kokemuksia noista lääkkeistä ja ylipäätäänkin, onko vinkkejä kissalle turvallisesta pahoinvointilääkkeestä?
Enkä nyt välttämättä koe tarpeelliseksi muutenkaan antaa sille ruokahalua lisäävää lääkettä.

3

305

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jatkoa:
      Ihan sillä, kun on kuitenkin syönyt hyvin tänäänkin ja muutenkin, vaikka joinain päivinä nyt syökin ehkä vähemmän kuin toisina. Ja toisina päivinä taas syö aika isojakin määriä, eli keskimääräisesti syö kyllä hyvin.
      Niin ja joinakin päivinä syö mieluummin raksuja ja joinakin enempi märkäruokaa.
      Että nyt tuo laihtuminen varmaankin on johtunut siitä, että on oksentanut aika usein viime aikoina.
      Tietty pahoinvointilääke olisi tarpeellinen sen vuoksi, että ruoka pysyykin sisällä, mutta tosiaan, miksei kissalle voi määrätä sille sopivaa ja hyväksi todettua pahoinvointilääkettä, meidän tapauksessa Primperania, vaan jotain koirille tarkoitettuja lääkkeitä, joita ei alunperinkään ole tarkoitettu kissoille?
      Kissani siis voi kyllä muuten iästään huolimatta hyvin.
      Nytkään ei ole ollut muuta vaivaa, paitsi 3-4vko sitten alkanut oksentelu.

    • Anonyymi

      Aika raju myrkky se Mirataz. Samaa lääkettä käytetään mm masennuksen hoitoon ihmisillä ja palliatiivisessa hoidossa ym. Ja ainakin lehdessä sanottiin tämän Joensuussa lapsipuolensa kuoleman aiheuttaneen miehen käyttäneen mm samaa lääkettä unettomuuteen tai jotain.
      Eli ehkä ihan turvallista jättää käyttämättä ko lääkettä kissanhoitoon, kun kerta noin rajut varotoimenpiteet on, ettei saisi esim nukkua samoissa paikoissa ja tasoilla ihmisen hoidon aikana.
      Ja kun kerta kissa syö nyt kuitenkin aika hyvin aloituksesta päätellen ainakin ja jos se kerta on määrätty lemmikille syömistä lisäämään. Eri asia olisi, jos kissa ei söisi lainkaan.
      Tuota pahoinvointilääkkeen määräämislogiikkaa kissalle ihmettelen myös itsekin.
      Omalla kohdalla myös sama kokemus, eli omalle kissalleni joskus määrättiin koiralle tarkoitettua pahoinvointilääkettä, mikä olisi aiheuttanut todennäköisesti kissani kuoleman lievässäkin yliannostustapauksessa. Jätin myöskin tuolloin ko lääkkeen antamatta ja pahoinvointi kyllä meni omalta kissaltani ohitse itsekseen parissa viikossa.
      Tuo Cerena on sellainen, että 10mg vahvuinen on paketin mukaan ainakin sekä kissoille ja koirille sopiva, mutta ne vahvemmat ovat merkityt vain koirien pahoinvointilääkkeeksi. Tiedä sitten, mikä logiikka se tosiaan on määrätä tuollaisia lääkkeitä kissoille, mitkä ovat jo pakkausmerkintöjen mukaan pelkästään koirien lääke..? Tosin pienin annostushan tuossa 16mg vahvuisessa Cereniassa on puolikas tabletti ohjeiden mukaan, koska sitä pienemmissä annosmäärissä lääkkeen määrä ei ole tarpeeksi tarkka eläimen painoon nähden. Eli jos kissalle määrätään tuota kyseistä lääkettä vaikka 1/4-osa tabletista, niin se voi olla sopiva annos tai sitten ei. Ja jos ei ole sopiva annos, niin voi olla liian pienitehoinen tai liian paljon. Niin onko sitäkään järkeä ainakaan kuurina syöttää, tarvittaessa voi ehkä antaa silloin, kun kissa konkreettisesti oksentaa.
      Jos sittenkään, jos tosiaan vielä tuoteselostuksessa sanotaan, että lääkekuuri olisi hyvä aloittaa liuoshoitona, eli tarkoittaa luultavasti sitä, että ekat annokset annetaan liuoksena ja sitten kun liuos alkaa vaikuttaa, niin loppukuuri tabletteina.
      Kissoille kyllä on juuri niille kehitettyjä tai muuten sopiviakin pahoinvointilääkkeitä. Tuo Primperan on yksi sellainen, vaikka käsittääkseni on ihmisten pahoinvointilääke. Ellen ole sitä ihan väärin käsittänyt.
      On kyllä selvästi halvempi pahoinvointilääke kuin eläimille erikseen kehitetyt lääkkeet. Silloin, kun sain omalle kissalleni Primperania pahoinvointiin, iso pakkaus maksoi muistaakseni reilu 15€, kun pienemmät eläinten pahoinvointilääkepaketit maksaa helposti 20-30€.

    • Anonyymi

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑

      😍 ­­V­i­­­t­­t­­­u­­ ­­­t­­­ä­­­m­ä­­ ­­­k­­u­­­u­m­­­a­ ­­­n­­­a­r­­t­t­u­­­ -> https://siz.la/hotcat21

      🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      34
      2704
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      9
      1965
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      17
      1433
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1315
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      8
      1290
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      17
      1211
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1131
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1075
    9. 20
      1036
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1034
    Aihe