A ja B ovat olleet avioliitossa kun A kuolee. Avioliitto on molemille toinen eikä heillä ole yhteisiä lapsia, sen sijaan molemmilla on omia jälkeläisiä. Avioehtoa eikä testamenttia ole ja kaikki omaisuus on avio-oikeuden alaista.
Leski (B) on varakkaampi ja vetoaa perunkirjoituksessa tasinkoprivilegiin eikä siis suorita tasinkoa kuolinpesälle / A:n perillisille.
Onko A:n jälkeläsillä enää mitään "roolia" lesken B kuoltua? He eivät varmaankaan ole B:n kuolinpesän osakkaita. Mutta perivätkö he jotain? Tavallaanhan aviopuolisoiden omaisuutta ei A:n kuoltua "jaettu tasan" molempien puolisoiden sukujen kesken vaan B:n sukuun jää suurempi osuus.
Lesken tasinkoprivilegi ja lesken kuolema
6
490
Vastaukset
- Anonyymi
Vastaus riippuu siitä, onko omaisuuden ositus tehty lesken ja A:n kuolinpesän välillä lesken eläessä.
Jos ositus on tehty ja leski on siinä vedonnnut tasinkoprivilegiin, mitään ei tule lesken kuoltua A:n rintaperillisille. Jos ositus on tekemättä, lesken kuoltua hänen kuolinpesänsä ei voi vedota tasinkoprivilegiin, jolloin A:n ja B:n kuolinpesien kesken tehdään ensin ositus. A:n perilliset saavat tasinkoa ja vasta sitten jaetaan kummankin kuolleen puolison jäämistöt heidän rintaperiilisilleen.- Anonyymi
Kiitos vastauksesta! Tuo osituksen tekeminen on siis lesken kannalta oleellinen asia tehdä, koska vain hän voi vedota tasinkoprivilegiin eläessään (eivät hänen jälkeläisensä).
- Anonyymi
A:n jälkeläiset saavat osuutensa A:n ja B:n välillä toimitettavassa omaisuuden erottelussa eli he saavat A:n jäämistön. He eivät ole B:n kuolinpesän osakkaita. B:n omaisuuden perivät hänen jälkeläisensä.
Yhteisessä kodissa oleva tavanomainen asuntoirtaimisto on jätettävä jakamattomana lesken hallintaan. Jos siis asuntoirtaimistossa on kuolleen puolison arvokasta (tavanomaista) omaisuutta, joka jää lesken hallintaan, A:n jälkeläiset voivat B:n kuoltua (ainakin teoriassa) vaatia sen itselleen. Se olisi syytä eritellä A:n perukirjassa.
"Yhteisessä kodissa oleva tavanmukainen asuntoirtaimisto on aina jätettävä jakamattomana eloonjääneen puolison hallintaan." (PK 3:1 a.2)- Anonyymi
Korjaus:
A:n kuoleman jälkeen toimitetaan omaisuuden ositus. Kun B siinä vetoaa tasinkoprivilegiin, hän ei luovuta omaisuuttaan tasinkona. B:n kuoltua A:n perilliset ovat ulkona, B:n varat perivät hänen jälkeläisensä.
- Anonyymi
🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑
🍑 Vittu tämä kuuma narttu -> https://siz.la/hotcat21
🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1502019
Stubb kävi pelaamassa golfia Trumpin kanssa Floridassa
Presidentit tapasivat aamiaisella, pelasivat kierroksen golfia ja lounastivat yhdessä. Vierailu oli luonteeltaan epävir3201214Mies, miksi et vaikuta halukkaalta?
Ihmeellistä käytöstä mieheltä. Toki et ole mikään teinipoika enää.831019- 35898
Minkä kultakimpaleen
Menetän jos en saa häntä. Joku muu saisi nauttia siitä hellyydestä, huumorista ja intohimosta. Ehkä hän ymmärtää nyt mik31839- 52819
- 71764
Joustoasuminen , kyykyttämistä vai ihan vaan mielenvikaisuutta?
https://yle.fi/a/74-20149669 Kun asumistukia leikataan joittenkin sääntöjen mukaan,olis pakko muuttaa halvempaan. Mutta18756Onko kaivattusi
Työelämässä vai ei? Jo on niin mitä ajattelet hänen ammatistaan? Jos ei ole niin haittaako se sinua?44711Ikävä on häntä
Josta on tullut niin tärkeä ja rakas. Olisinko onnellinen hänen kanssaan. Ne rakastavat silmät jotka mua katsoo aina jos56709