Ruoka on kallista!
Luin että henkeä kohti Suomessa heitetään pois 30 kg ruokaa vuodessa. Se on jo hurja rahallinen tuhlaus ja luonnonvarojen väärin käyttöä. Lehdissä julkaistaan ja netissä liikkuu jämäruokaohjeita ja onhan tämän ikäluokan ihmiset jo lapsuudessa tottuneet siihen ettei mitään ruokaa saa heittää pois.
. Minulla tavallisim jämäruoka on sosekeitto, johon voin laittaa melkein mitä vaan vihanneksia ja jauhelihakastikkeen loppu. Munakkaaseen uppoaa vaikka pari lusikallista makaroonilaatikkoa ja nahistuneet tomaatit.
Antakaapa omia vinkkejänne!
Jämäruokia
4
179
Vastaukset
- Anonyymi
En heitä mitään pois eikä mene vanhaksi mikään, ostan vain tarpeeseen. Kun jotain ruokaa jää, syön sen sellaisenaan seuraavalla nälällä joko mikrossa lämmittäen tai kylmänä. Esim. keitetyt herneet sopivat vallan hyvin kylmänä syötäviksi. Keitän pelkkiä herneitä suolalla maustaen muhennokseksi korvaamaan lihaa. Kuivan leivän, johon ei paikatut hampaat pysty, voi liottaa maitoon tai piimään, hyvää sellaisenaan. Paistetun kalan jämä kylmänä leivän päälle, samoin jauhelihapihvi. En erityisemmin laita uudestaan ruokia sekoittaen niihin vanhaa.
- Anonyymi
🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒
💋 Nymfomaani -> https://ye.pe/finngirl21
🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞
Minulle tulee sanasta jämäruoka mieleen tähteeksi jäänyt ruoka, ei niinkään jämistä valmistettu uusioruoka. En ole kovinkaan kekseliäs ruuan rippeiden uusiksi ruokalajeiksi loihtija, vaan edellisen kirjoittajan tapaan käytän niitä sellaisinaan. Kypsän kalan, lihan ja kasvisten rippeet sopivat kylminä ruokaisiin salaatteihin seuraavana päivänä ja leivänpäällisinä toimivat hyvin myös. Joskus paistan tarkoituksella sitä varten ylimääräisiä silakkapihvejä. Juustonkannat raastan ja saatan pakastaakin ylimääräiset, juustoraasteilla voi loihtia täyteläisyyttä ja ihania kuorrutuksia lukemattomiin ruokiin. Munakkaaseen voi sujauttaa monia pieniä eriä, jotka eivät muuten riittäisi ateriaksi.
Joskus tekee mieli köyhiä ritareita, joita ennen vanhaan tehtiin kuivahtaneesta pullapitkosta. Nyt eivät pullat kuivahtele pakastimen ansiosta enkä varmaan osaisi enää letittää pitkoa, ainakaan neljällä säikeellä. Kahden hengen huusholliin osaa jo ostaa ja laittaa sopivan määrän ruokaa, ruokavieraiden jälkeen usein jää kompostoitavaakin, jos ruuat ovat olleet pitempään tarjolla eikä säilyvyys ole enää taattu.Taisin jo aloittaa tämän jämäruokakeskustelun tuolla puuroketjussa. Inhoan heittää hyvää ruokaa roskikseen (anteeksi, biojätteisiin :), aina en onnistu laittamaan juuri sopivaa määrää ruokaa kanssani asuville miehille ja pakastin täyttyy eväsrasioista , joissa on 1-1,5 annosta ruokaa, joita ei sitten kuitenkaan jakseta sulattaa ja lämmittää mikrossa kun nälkä iskee aamuyön tunteina (kun miesväkeni ovat vielä valveilla),
En halua tarjota samaa ruokaa kahtena päivänä peräkkäin ja jääkaappiinkaan ei kaikki kamat mahdu.
Kaurapuuron jämistä teen rapeita vohveleita vohveliraudassa, keitetyt perunat paistan tai teen pyttipannua, espanjalaista munakasta tai jotain muuta vastaavaa, paistit ja jauhelihapihvit siivutan ja laitan jääkaappiin voileipien päällysteeksi jne. mutta tavallisesti pidän kerran viikossa "keräilyerät", eli otan sulamaan pakastemisesta pari, kolme eväsrasiaa ja lämmitän mikrossa, lisäksi teen salaatin, höyrytettyjä vihanneksia tai kattilallisen riisiä.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 962179
- 1291408
Ammuskelua taas
Keskipohjanmaa tietää kertoa että Yläpubin hujakoilla ammuskeltu lauantain vastaisena yönä.231370Juniorivalmennus Jokereissa..
Mitä hittoa siellä seurassa oikein tapahtuu?? Tämän kauden U14 ikäluokkaan on mahdutettu kaksi päävalmentajaa. Tälle kau291318- 681233
Introverttinä osastolla
Yhdellä lääkäritapaamisella hoitaja valitti lääkärille etten tee mitään muuta kuin makaan ja ulkoilen. Kävin kuitenkin s3371048- 89975
Seksikkäin asu mikä päällä olet nähnyt kaivattusi ?
Seksikkäin asu mikä yllä olet nähnyt kaivattusi ?56924- 122797
- 82786