massiivisen maitotilan perustaminen

Anonyymi-ap

suuri on kaunista nykyaikana. kustannukset on nousseet joka alalla. maitoauto kiertelee suuren joukon tiloja tullakseen täyteen. ideatasolla pitäisi ajatella niin suurta maitotilaa, että yksi maitoauto saataisiin peräkärryineen täyteen yhdeltä tilalta. tilalla olisi tuhansia lehmiä. ensin muutama vuosi maidon lypsentää ja sen jälkeen kaikki lihoiksi. uudet elikot navettoihin ja sama kierros alusta.

investointina puhutaan kymmenistä miljoonista mutta toisaalta myös tulot on satoja tuhansia euroja viikossa jolloin esimerkisi 50000 euron lainanlyhennys kuukaudessa saattaa onnistua. jos tila pyörii, on massiivisesta liikevaihdosta pienikin korvaus omistajille suuruusluokaltaan tuntuva. näin isoja tiloja ei perusteta velkarahalla ellei ajatella rikastuvan toiminnalla. tyypillisellä maitotilalla on kymmeniä lehmiä joka ei tuota riittävästi. jos yksi lehmä tuottaa viikossa euroja noin 100 euroa, ei muutama kymmenen lehmää riitä tilan kustannuksiin.jos lehmien määrä muuttuu vaikka 2000 lehmän määräksi, mahdollisuus ansaita kasvaa. tuohon 100 euron viikkoarvioon on laskettu mukaan maidot ja lopussa lihasta saatavat tuotot.

yksi tapa elää voi olla pitää viittä lehmää ja muutamaa muuta elikkoa ja viljellä omaksi ravinnoksi eli elää ilman rahaa. sekin on mahdollista maaseudulla. tai ei ihan ilman rahaa mutta pikkurahalla. itse voi tuottaa suurimman osan ruoasta.

15

326

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      voihan se noin teoriassa pyöriä , tuon kokoisessa yksikössä on arvaamattomia kuluja ja takaiskut monesti tosi isoja ja tuotteen hinnan heilahdukset alaspäin tekee aika ison loven liikevaihtoon , että kyllä ammattitaito pitää olla huipussa.

      • Anonyymi

        Valtava peltoala, etäisyydet tilalta kasvaa väistämättä suuriksi, vaikka olisi kaikki tilakeskuksen ympärillä. Sääriski, sillä työhuiput ei ole sen pidemmät kuin muillakaan, mutta liikuteltavat massat moninkertaisia. Työvoima, tarve suuri, mutta ei välttämättä tasainen ympäri vuoden. Työvoiman saatavuus, kotimaisia ne tuskin on, joten kieli- ja ammattitaidon haasteet. Logistiikka järkyttävä, ei millekään syrjäkylälle sovellu, pitää olla valtavat pihat ja asvalttitiet koko matkalta....


    • Anonyymi

      Aloittaja ei tunne alaa - kertatäyttönavetta heko heko ! Yhdessä vastauksessa oli suunnilleen kaikki oleellinen. Suomi ei ole preeriaa. Todellisuudessa maitopuolella tuotantorakenne alkaa lähentyä Suomen pikkupelloille optimaalista eli jatkavat tilat ovat kokoluokka 100-150 lypsävää.

    • Anonyymi

      Hienoa kun jotkut jaksavat puurtaa päivästä toiseen maataloudessa eläinten kanssa , tuotatte meille maailman puhtainta ruokaa josta saamme olla kiitollisia. Fyysisesti työnne on kuormittavaa isojen eläinten kanssa. Myös yhteiskunnan paine on erittäin kova omasta paineesta puhumattakaan. Odotamme taas kevättä ja uutta kasvukautta , jaksamista jokaiselle Suomalaiselle eli.ntarvikkeen tuottajalle.

      • Anonyymi

        Sariko tuli tänne rukouksineen ? Jotkut kokeilee homeopatiaa, mutta että siunailisi ja rukoilisi ?
        Maitoviljely on kutsumusammatti. Talojen periytyminen suvun sisällä johtaa toisinaan heikompiin tuloksiin. Jatkaja on kiinnostunut muista asioista kuin mitä tilan tuotantosuunta on. Emännän kierrätys voi myös tuoda huomattavia lisäkuluja tai alan parhaiden käytäntöjen vastaisia kokeiluja. Hyvä mittari on keskipoikimakerrat. Kun se menee modernilla tilalla alle kahden, niin huh huh. Katsokaa huviksenne 500 suurinta maidontuottajaa-listan tunnuslukuja.
        Peukku aloittajalle, vaikkei ole ihan kartalla.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Eli aivan pienimmät muutaman lehmän karjat on poistettu?


    • Anonyymi

      Perustetaan suurnavetta Helsinkiin. Siellä on aika kivat tulot.

      • Anonyymi

        Ja hyvin löytyy työvoimaa. Myös MTK päämaja. Sieltä saa neuvoja ja tukea.


    • Anonyymi

      Helsinkiläinen ei saa edes pääsiäisruohoa kasvamaan.

    • Anonyymi

      Gengurun ja biisoni liha on ilmasto ystävällistä?🧑‍🌾

    • Anonyymi

      Kenguru ei kirjoiteta suomessa keellä. Mistä maasta olet ?

    • Anonyymi

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑

      😍 K­u­­­u­m­­­a­t­­­ ­­­t­­y­­­t­­ö­­­t­­ ­­­o­­­d­­­o­­­t­­t­a­­­v­­­­a­­­t­ ­s­­i­n­­u­­a­­ -> https://us4.fun/kissgirl?18312291

      🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞

    • Anonyymi

      Mahdollista tulevaisuudessa. Ne keksivät jonkinlaisen lypsyrobotin 2030 luvulla.

      • Anonyymi

        Heh heh.
        Lypsyrobootteja on ollut jo kymmeniä vuosia ja väitän ettei suomessa rakenneta yhtään navettaa johon ei tulisi lypsyroboottia.
        Itsekkin olen ollut navettatyömaalla jossa 4 robotin valmius, nyt tuli vain 2.


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      149
      10852
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3063
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      209
      2890
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2147
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1898
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1719
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1696
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1617
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1553
    10. 83
      1546
    Aihe