Akt kiristää

Anonyymi-ap

Onko Kokkolan Satamassa ollut tällaista? Huhuja kuulee...

Yrittäjä syyttää ahtaajien vaatineen vuosien ajan suojelurahaa – näin AKT vastaa
Logistiikka-alan yrityksen osakkaan mukaan valvontamaksu maksettiin kuukausittain ahtaajien paikallisyhdistykselle.


Logistiikka-alalla aiemmin työskennellyt yrittäjä esittää Verkkouutisille kovia väitteitä auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT:n toiminnasta satamassa. Hän kertoo, että yritys koki painostusta, uhkailua ja yksipuolista sanelua liiton puolelta.

– Se oli todella raakaa peliä. AKT:n porukka ei ajatellut mitään muuta kuin omaa valtaansa ja sen pönkittämistä. He haluavat olla se viimeinen linnake, joka voi pistää Suomen kyykkyyn, hän kuvailee liiton toimintaa.

Yrittäjä on luopunut logistiikka-alan yrityksen osakkuudesta eikä osallistu enää mitenkään sen toimintaan. Hän esiintyy jutussa nimettömänä, jotta uudet osakkaat eivät joudu vaikeuksiin AKT:n kanssa. Yrittäjä ja yritys ovat toimituksen tiedossa.

Hän lähti 2010-luvun alussa osakkaaksi yritykseen, jonka toiminta ulottui osittain Suomen yhden vilkkaimman sataman alueelle. Aiempi omistaja oli kertonut uusille osakkaille ohimennen sopimuksesta, joka pitäisi solmia AKT:n kanssa. Uusille omistajille sanottiin, että sopimuksella ja siihen liittyvällä kuukausittaisella maksulla taattaisiin työrauha.

– Ajattelin jo tuolloin, että mikähän juttu tämä oikein on. Vaikutti todella erikoiselta maksaa yrittäjänä liitolle siitä, että saa työskennellä sataman alueella, hän muistelee.

Yritys ei ollut työnantajia edustavan Satamaoperaattori ry:n jäsen. Yrittäjän mukaan tästä syystä AKT edellytti erillissopimusta, jossa määritellään työehdot. Maksua perusteltiin sillä, että erillissopimuksesta on lisävaivaa liitolle.

– Jossakin kohtaa AKT:n väki tuli käymään toimistollamme. He sanoivat, että omistajavaihdoksen myötä sopimus pitää uusia. Saimme jatkaa sekä tehdasalueella että sataman alueella AKT:n terminaalisopimuksella, jos maksamme joka kuukausi pienen summan AKT:n ahtaajien paikallisyhdistyksen tilille.

Uudet osakkaat päättivät suostua, koska AKT ei antanut muuta vaihtoehtoa. Ilman uutta sopimusta ja maksua työt olisivat yrittäjän mukaan pysähtyneet satamassa.

Summa oli hieman yli sata euroa. Verkkouutisten näkemän kirjanpidon mukaan siitä käytettiin nimitystä valvontamaksu.

Yrittäjällä on oma näkemyksensä maksusta.

– Jos tätä ei olisi maksettu, he olivat valmiita lopettamaan liiketoimintamme eli käytännössä ajamaan konkurssiin. Tätä voi kuvailla mafian vanhan liiton suojelurahaksi. Tämä oli sitä. Saimme työrauhan suojelurahalla, hän väittää.

Painostusta uuteen työehtosopimukseen
Yritys maksoi usean vuoden ajan valvontamaksun ahtaajien paikallisyhdistykselle. Tilanne kuitenkin kiristyi.

– Alkoi painostus AKT:n suunnalta siihen, että meidän pitäisi siirtää työntekijämme terminaalisopimuksesta ahtaajien työehtosopimukseen. Sitä emme halunneet tehdä, koska suurin osa yrityksemme töistä tuli teollisuuden puolelta eikä sataman alueelta. Toki teimme asiakkaiden töitä niin sanotusti molemmin puolin aitaa, mutta pieni osa työntekijöistämme oli sataman puolella, yrittäjä kertoo.

– Painostus oli kovaa, vaikka puhuttiin vain 10–20 työntekijästä. AKT uhkasi laittaa satamat eli Suomen kiinni, jos emme vaihda ahtaajasopimukseen. En olisi ikinä uskonut, kuinka pitkälle uhkailussaan he ovat valmiita menemään muutaman miehen takia. Todellako koko Suomi kiinni meidän yrityksemme muutaman miehen takia?

Yrittäjät kävivät Helsingissä neuvottelemassa AKT:n kanssa.

– Ajattelin, että saamme asiat ratkaisua puhumalla. Olin kuitenkin sinisilmäinen ja naiivi, koska he eivät antaneet mitään vaihtoehtoja. Sieltä tuli vain suoraa uhkailua sillä, että hommat menevät seis ja satama kiinni

27

449

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Näitä satujuttuja ymmärrettävästi nyt ilmestyy.

      • Anonyymi

        😋😍😋😍😋😍😋😍😋

        ❤️ ­­­N­y­­m­­f­­­o­m­­­a­­­a­­­n­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞


      • Anonyymi

        🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑

        ❤️ ­­­N­­y­­­m­­­f­­o­m­­a­a­­­n­­i -> https://ye.pe/finngirl21

        🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Minua pelottaa, että virkapuhelimet säteilee ja muutenkin luen päivät konspiraatioteorioita. Vähän jännää on.

    • Anonyymi

      Verkkouutisethan on kokoomuksen omistama…

    • Anonyymi

      SAK:n mukaan osa ammattiliittojen jäsenistä eroaa protestina poliittisille lakoille tai ihan pelkästään taloudellisista syistä.

      • Anonyymi

        Näin on aina ollut ja uusia liittyy ties mistä syistä .


    • Anonyymi

      AMERIKASSA ON MAFIA HOITANU NÄMÄ JA ROSKABISNEKSEN JO VIISKYTLUVULTA

    • Anonyymi

      Voiko olla totta... ei,helvetti.

      • Anonyymi

        Ei ole totta, näitä kokoomuksen ”apupoikia” näyttää olevan aika paljon…


    • Anonyymi

      Kyllä tämä kokkolanki satama käy tällä hetkellä niin höyryillä, että kannattais ahtaajienki olla vaan ihan hissukseen! Kohta painaa yt:t päälle jo toistamiseen..

    • Anonyymi

      >>Summa oli hieman yli sata euroa.<<
      Kuin paljon hieman yli sata euroa, kaksi- tai jopa kymmenen euroa?

    • Anonyymi

      Kuulemma Kokkolassakin AKt:n rivit rakoilee. Elämme mielenkiintoisia aikoja.

      • Anonyymi

        Hyvä että rakoilee. Vaikka tosin heidän on hyvä alkaa tukilakkoihin kun saavat sen minkä menettävät muutamana päivänä ylitöitä tehden takaisin.


    • Anonyymi

      Kokkolan satama .Tappiota yli 17 miljoonaa .

    • Anonyymi

      Kokkolan satamassa ahtaajat hakevat laivoista EDELLEEN pimeää tupakkaa, ja viinaa. Miksi tulli ei puutu tähän, vaikka tietää, ja samalla alueella? Varmaan hakee itekkin..

    • Anonyymi

      Suomi on korruption luvattu maa sanokoot maksetut gallupit mitä tahansa.
      Samoin eri mafiat rahastaa aina ja KAIKESTA! Pohjois-Suomessa suurin lienee lestamafia. Pyörittää ainakin kaikkia isännöitsijätoimistoja ja kaikkia suurempia asunto-osakeyhtiöitä hallitustensa avulla. Kukaan ei uskalla tehdä rikosilmoituksia, koska poliisitkin kuuluvat samaan mafiaan ja rikosilmoitusten teho siten tiedetään.
      Ja tämähän oli vain yksi esimerkki Suomen mafioista.
      Omertan laki toimii. Kaikessa!

    • Anonyymi

      Vasemmistoliitto on Suomen talouskasvun ja hyvinvoinnin SYÖPÄ.

      • Anonyymi

        Niin, kansa pitäisi paremmin saada työskentelemään alipalkattuina rahanahneiden hyväksi. Sehän se on se mitä tässä haetaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin, kansa pitäisi paremmin saada työskentelemään alipalkattuina rahanahneiden hyväksi. Sehän se on se mitä tässä haetaan.

        Tässä ajetaan myös tavallisen kuluttajan ostovoimaan myös tehokasta heikennystä, mikä kusee myös lukuisten kotimaisten yrittäjien kintuille.


    • Anonyymi

      Ahtaajilla on jatkossa tukalat oltavat. Sillä me Suomalaiset haluamme tehdä töitä. Maksaa velkamme ja elättää perheemme. Kaiken sen lisäksi luotamme kansan valitsemaan hallitukseen ja annamme sille työrauhan. Mikä on siis tämän Akt:n masinoiman lakkoilun alkuperäinen tarkoitus. Oletteko nyt ihan tarkasti miettineet tätä juttua loppuun asti.

      • Anonyymi

        Pian on suurella osalla palkansaajistakin ahtaat paikat kun vaikkapa vähimmäistutipalkka-asetuksella pyyhitään hanuria. Ei jatku tulevaisuus kuten ennen jos hallitus toteuttaa sen mitä EK tahtoo.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pian on suurella osalla palkansaajistakin ahtaat paikat kun vaikkapa vähimmäistutipalkka-asetuksella pyyhitään hanuria. Ei jatku tulevaisuus kuten ennen jos hallitus toteuttaa sen mitä EK tahtoo.

        Harmillisen moni ei vaikuta tajuavan mitä hallitus ajaa, vaan heittäydytään puolustamaan "hyvän" puolelle.


    • Anonyymi

      SAK:laisten liittojen lakkojen seuraukset ovat hallitsemattomassa tilassa. Teollisuus ilmoittaa ajavansa alas yhä useampia tehtaita, palkanmaksut työntekijöille katkaistaan, rahalliset vahingot yhtiöille ja kansantaloudelle tulevat olemaan mittavia

      • Anonyymi

        Sovittelija voisi olla avain ratkaisuun. Suurin ongelma edelleen kuitenkin hallituksen neuvotteluhaluttomuus.


    • Anonyymi

      Nin että duunarit siis pitäisi saada tekemään töitä rahanahneiden hyväksi... Mitenkäs se duunareiden kuten Akt:n rahanahneus!! Ei ole turvakenkäporukan ahneudellakaan rajaa!!

      • Anonyymi

        Oisko asia kuitenkin jotenkin eri tavalla


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5115
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3217
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1810
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1665
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1365
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1286
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1267
    Aihe