Suomalaista ravintolakulttuuria

Anonyymi-ap

Kahden Michelintähden Palace valittiin jälleen Suomen parhaaksi ravintolaksi.

"Palacen ruokafilosofian punaisena lankana ovat alusta asti olleet raaka-aineet, joiden eteen nähdään paljon vaivaa. Ravintola myy menua, joka on hiottu viimeiseen asti ja vaihtuu sesonkien mukaan. Menu sisältää noin 20 annosta, kun kaikki pikkuannokset lasketaan mukaan, ja illallisen kesto on keskimäärin neljä tuntia"

"Raaka-aineet, kuten kalat, äyriäiset ja linnut tulevat keittiöön kokonaisina. Kahden Michelin-tähden ravintolassa kaikki tehdään alusta asti itse liemistä ja kastikkeista lähtien. Siksi menun nostaminen vaatii työtunteja enemmän kuin asiakas ehkä osaa ajatellakaan.

Vottonen kuvailee Palacen menun makumaailmaa nousevaksi. Menu on mietitty niin, että se on miellyttävä syödä ja tarjoaa jotain kaikille aisteille.

– Menu on hyvin kala- ja äyriäispainotteinen johtuen siitä, että tykkään itse syödä niitä. Lisäksi nyt kesällä korostuvat suomalaiset vihannekset"

Kärkipään ravintoloista olen itse käynyt Savoyssa, Demossa ja Vinkkelissä. Suomessa ei oikein nuo kuponkiruokalat pärjää vertailussa mutta erään väitteiden mukaan Thaimaassa ne on maailman parhaita.
https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/c9b7fa2a-cc18-40ae-8559-5be38c22b948

32

336

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Stadissa on aivan mahtavia ravintoloita, joissa mahtava menu, maailmanluokan tunnelma ja palvelu. Jonoa tuppaa olemaan niin että varaukset on tehtävä ajoissa.

      Sellaisiin ravintoloihin ei mennä ohimennen lippalakki päässä ja niissä ei ole ketsuppia pöydällä eikä kokista ruokajuomana, ilman erillistä pyyntöä.

      Neljä tuntia kuulostaa erittäin tasokkaalta illalliselta. Kolmisen tuntia se yleensä täällä vie, että kaikki on varmasti täynnä ja tyytyväisiä.

      Se on ollut suurimpia havaintojani ja ihastuksiani Thaimaassa, että syödä voidaan pitkään ja rauhassa yhdessä.

      Suomessa kun yleisin tapa on sellainen peruslounas, eli lasi kotikaljaa, Wienerleike muusilla, pari tomaatin siivua lautasella, pala leipää ja kahvi päälle. Koko hoito 20 minuuttia.

      Ruokakulttuurissa on valtavat erot. Keltanokka suomalainen ahmii Thaimaassa itsensä täyteen kymmenessä minuutissa ja sitten ihmettelee kun muut jatkaa vielä kaksi tuntia, eikä tee tiukkaakaan.

      2010

      • Anonyymi

        🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑

        🔞 ­­­N­­y­­m­­f­­­o­­­m­­a­­­a­­­n­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞


    • Anonyymi

      Suomalaiset cheffit on arvossaan maailmalla. Nämä Gordonit ja muut on pelkkiä TV-tähtiä eikä kukaan heitä palkkaisi huippuravintoloihin. TV-starat tekee rahaa mutta sillä ei ole tekemistä sen kanssa mitä ne osaa.

      • Anonyymi

        Kymppi on ainoa joka on kertonut totuuden siitä miten thaimaalaiset arvostaa ruokaa ja yhdessäoloa ja perhettä. Pasanen vetää lippishuoransa kanssa katupaskaa kahdestaan tilipäivänä.


    • Anonyymi

      Onhan se hieno käydä muutaman kerran elämässä huippuravintolassa ja sitten olla asiantuntija arvostelemaan Gordonit ja muut, sekä koko ravintolakulttuurin Thaimaassa ja Suomessa.

      • Anonyymi

        Vielä hienompaa on kutsua kolmen pöydän avoruokalaa tien varressa Thaimaan parhaaksi siksi koska sinne pääsee vespalla 30 sekunnissa.


      • Anonyymi

        Pösilö Pasanen asuttuaan monta vuotta Thaimaassa luuli massaman currya intialaiseksi ruuaksi. Kas tässä meillä varsinainen asiantuntija arvostelemaan muiden asiantuntemusta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pösilö Pasanen asuttuaan monta vuotta Thaimaassa luuli massaman currya intialaiseksi ruuaksi. Kas tässä meillä varsinainen asiantuntija arvostelemaan muiden asiantuntemusta.

        Seiskasta voi ostaa susheja ja ribsejä, siinä on asiantuntijalle monen tähden kioskiruokaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Seiskasta voi ostaa susheja ja ribsejä, siinä on asiantuntijalle monen tähden kioskiruokaa.

        Kun lahkolaisia kiinnostaa ravintolaelämä josta selvästi ei ole kokemusta, suosittelen kahta paikkaa Helsingissa ravintola sipuli ja tilaa borsh keittoa, ja toinen on hietaniemessä ravintola salve ja tilaa sieltä salven silakat, jos haluat erilaisuutta mene keskustassa, zetoriin, tai cantina westiin, jos haluat olla itseäsi parempi mikä todella ei ole vaikeaa mene story villeen, tai pata-ässään.

        Yhtään ei tarvitse lukea mitään arvosteluja, kun tieto lisää vaan tuskaa, mihin kaikkeen ei ole varaa... Nämä eivät ryöstä sinua, mutta laatu on taattu, olen ne löytänyt jo 30-40 vuotta sitten... tai siellä asuessani vuosien varralla,

        By NumBall HHN 63v.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun lahkolaisia kiinnostaa ravintolaelämä josta selvästi ei ole kokemusta, suosittelen kahta paikkaa Helsingissa ravintola sipuli ja tilaa borsh keittoa, ja toinen on hietaniemessä ravintola salve ja tilaa sieltä salven silakat, jos haluat erilaisuutta mene keskustassa, zetoriin, tai cantina westiin, jos haluat olla itseäsi parempi mikä todella ei ole vaikeaa mene story villeen, tai pata-ässään.

        Yhtään ei tarvitse lukea mitään arvosteluja, kun tieto lisää vaan tuskaa, mihin kaikkeen ei ole varaa... Nämä eivät ryöstä sinua, mutta laatu on taattu, olen ne löytänyt jo 30-40 vuotta sitten... tai siellä asuessani vuosien varralla,

        By NumBall HHN 63v.

        Muuten zetorissa on hauska juoma, olut nimeltään teräketjuöljy, taisi olla czhekkiä tai puolalaista, karmean makuista, mutta kuitenkin tunnettu bisse, joskus oli tarjouksessa että jos yhden pysyit juomaan saat kaksi ilmaiseksi, en pystynyt.
        BY NumBall HHN 63v.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun lahkolaisia kiinnostaa ravintolaelämä josta selvästi ei ole kokemusta, suosittelen kahta paikkaa Helsingissa ravintola sipuli ja tilaa borsh keittoa, ja toinen on hietaniemessä ravintola salve ja tilaa sieltä salven silakat, jos haluat erilaisuutta mene keskustassa, zetoriin, tai cantina westiin, jos haluat olla itseäsi parempi mikä todella ei ole vaikeaa mene story villeen, tai pata-ässään.

        Yhtään ei tarvitse lukea mitään arvosteluja, kun tieto lisää vaan tuskaa, mihin kaikkeen ei ole varaa... Nämä eivät ryöstä sinua, mutta laatu on taattu, olen ne löytänyt jo 30-40 vuotta sitten... tai siellä asuessani vuosien varralla,

        By NumBall HHN 63v.

        Hietaniemi ja Hietalahti eivät ole sama asia, uuno.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun lahkolaisia kiinnostaa ravintolaelämä josta selvästi ei ole kokemusta, suosittelen kahta paikkaa Helsingissa ravintola sipuli ja tilaa borsh keittoa, ja toinen on hietaniemessä ravintola salve ja tilaa sieltä salven silakat, jos haluat erilaisuutta mene keskustassa, zetoriin, tai cantina westiin, jos haluat olla itseäsi parempi mikä todella ei ole vaikeaa mene story villeen, tai pata-ässään.

        Yhtään ei tarvitse lukea mitään arvosteluja, kun tieto lisää vaan tuskaa, mihin kaikkeen ei ole varaa... Nämä eivät ryöstä sinua, mutta laatu on taattu, olen ne löytänyt jo 30-40 vuotta sitten... tai siellä asuessani vuosien varralla,

        By NumBall HHN 63v.

        "olen ne löytänyt jo 30-40 vuotta sitten..."

        Nehän onkin varmaan ihan samoja ravintoloita kuin 80 luvulla ja miten muistat niistä mitään kun et yleensä muista mitä edellisessä lauseessa olet sanonut? Kuponkiruokalamies puhuu taastusta laadusta ja palastelee vaimolle kaalia kulhoon kotonaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "olen ne löytänyt jo 30-40 vuotta sitten..."

        Nehän onkin varmaan ihan samoja ravintoloita kuin 80 luvulla ja miten muistat niistä mitään kun et yleensä muista mitä edellisessä lauseessa olet sanonut? Kuponkiruokalamies puhuu taastusta laadusta ja palastelee vaimolle kaalia kulhoon kotonaan?

        Tottakai niitä on uudistettu vuosien varrella, mutta nimet näyttää edellenkin olevan samat. hietaniemi ja hietalahti on eri paikka, totta salve on hietalahden rannassa, sen torin vieressä... kun on jotain itsekin kokenut ei ole riippuvainen triptrapeistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun lahkolaisia kiinnostaa ravintolaelämä josta selvästi ei ole kokemusta, suosittelen kahta paikkaa Helsingissa ravintola sipuli ja tilaa borsh keittoa, ja toinen on hietaniemessä ravintola salve ja tilaa sieltä salven silakat, jos haluat erilaisuutta mene keskustassa, zetoriin, tai cantina westiin, jos haluat olla itseäsi parempi mikä todella ei ole vaikeaa mene story villeen, tai pata-ässään.

        Yhtään ei tarvitse lukea mitään arvosteluja, kun tieto lisää vaan tuskaa, mihin kaikkeen ei ole varaa... Nämä eivät ryöstä sinua, mutta laatu on taattu, olen ne löytänyt jo 30-40 vuotta sitten... tai siellä asuessani vuosien varralla,

        By NumBall HHN 63v.

        Cantina West lopetti kesäkuussa 2019.
        Zetorissa on tarjolla Stadin paras pyttipannu.
        Pataässä on legendaarinen karaokepaikka.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Cantina West lopetti kesäkuussa 2019.
        Zetorissa on tarjolla Stadin paras pyttipannu.
        Pataässä on legendaarinen karaokepaikka.

        Puhut Senssusi kanssa yhdellä suulla triptrapeista, etkä tunnu ymmärtävän mitä nämä ranking ja arvostelusivustot on.

        Ne on ravintolan asiakkaiden mielipiteistä, arvosteluista ja kommenteista koostuvia rankingjärjestelmiä jossa ihmiset omilla nimillään voi kuka vaan kommentoida ja antaa arvosanat.
        Mitä enemmän arvosteluja, sitä paremmin voit luottaa pisteytykseen ja arvosteluihin.

        Vastaavaa systeemiä ei ole muualla. Kadulla vaeltaen et saa luotettavaa arvostelua ja Puskaradiokin on hyvin rajallinen. Helsingissä on vaikeampaa toteuttaa thaimaalaista tyyliäsi että mene sinne missä on ihmisiä, koska Helsingissä ravintola-asiakkaat ei näy kadulle ja kaikki suosikkiravintolat ovat hyvin kansoitettuja.

        Varsinkin muualta tulevien tai ulkomaalaisten on mahdotonta tietää mikä ravintola on heille mieleen Helsingissä . Yksittäisen mielipiteen kysyminen on hakuammuntaa, koska et voi tietää millaisista ravintoloista vastaaja pitää ja edustaako jän laisinkaan sinun makuasi tai lompakkoasi.

        Tyhjätaskua tai keravalaista taksikuskia on turha ohjata huippuravintoloihin ja hienohelmaa rekkamieskuppilaan.

        Tieto on nykyään netissä niille joilla ei ole laajaa kokemusta alueen ravintoloista. Koeta hyvä mies ymmärtää että on olemassa erilaisia ihmisiä kuin sinä. Jos ravintola saa "triptrapissa" 4,5 / 5 niin erittäin suurella todennäköisyydellä se on erinomainen. Siellä lukee myös hintaluokka, jota ravintola edustaa ettet mene vahingossa satasen ravintolaan femma taskussa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun lahkolaisia kiinnostaa ravintolaelämä josta selvästi ei ole kokemusta, suosittelen kahta paikkaa Helsingissa ravintola sipuli ja tilaa borsh keittoa, ja toinen on hietaniemessä ravintola salve ja tilaa sieltä salven silakat, jos haluat erilaisuutta mene keskustassa, zetoriin, tai cantina westiin, jos haluat olla itseäsi parempi mikä todella ei ole vaikeaa mene story villeen, tai pata-ässään.

        Yhtään ei tarvitse lukea mitään arvosteluja, kun tieto lisää vaan tuskaa, mihin kaikkeen ei ole varaa... Nämä eivät ryöstä sinua, mutta laatu on taattu, olen ne löytänyt jo 30-40 vuotta sitten... tai siellä asuessani vuosien varralla,

        By NumBall HHN 63v.

        Ravintola Elite on jäänyt mainitsematta. Siellä tarjoillaan Suomen paras sipulipihvi, kermainen herkku. Pihvi on Tauno Palon nimikkoannos. Palstan jonnet on ihmeissään, ketä on tuo Palo? No, tietenki Ansa Ikosen mies!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ravintola Elite on jäänyt mainitsematta. Siellä tarjoillaan Suomen paras sipulipihvi, kermainen herkku. Pihvi on Tauno Palon nimikkoannos. Palstan jonnet on ihmeissään, ketä on tuo Palo? No, tietenki Ansa Ikosen mies!

        Joo tosiaan olen käynyt jos se on Bulevardilla, cantina West en ole kuullut lopettaneen, tiedätkl että se ja Zetor on Saken ja Maton suunnittelemat. Eliten lähellä oli tai on jollain sivukadulla yksi huippu rafla nimeä en muista, tapasin siellä Matti Pellonpään muutama kerta.


        Voi rakas kyllä on huomattavasti opettavampaa kerätä tiedot kokemuksella kun lukemalla keltaista lehdistöä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Cantina West lopetti kesäkuussa 2019.
        Zetorissa on tarjolla Stadin paras pyttipannu.
        Pataässä on legendaarinen karaokepaikka.

        Pataässä on legendaarinen karaokepaikka

        Pataässä on ollut perustamisestaan lähtien rikollisten ja muun roskaväen kokoontumispaikka vaikka sijaintinsa perusteella ei sitä sellaiseksi uskoisi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo tosiaan olen käynyt jos se on Bulevardilla, cantina West en ole kuullut lopettaneen, tiedätkl että se ja Zetor on Saken ja Maton suunnittelemat. Eliten lähellä oli tai on jollain sivukadulla yksi huippu rafla nimeä en muista, tapasin siellä Matti Pellonpään muutama kerta.


        Voi rakas kyllä on huomattavasti opettavampaa kerätä tiedot kokemuksella kun lukemalla keltaista lehdistöä.

        Kokemusta 30-40 vuotta sitten ei lasketa enää kokemukseksi nykyisistä ravintoloista eikä parissa ravintolassa käymällä voi nykyäänkään sanoa mikä on paras. Koskas olet viimeksi syönyt stadissa sipulipihvin? Mistä tiedät että se oli paras?
        Et mistään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ravintola Elite on jäänyt mainitsematta. Siellä tarjoillaan Suomen paras sipulipihvi, kermainen herkku. Pihvi on Tauno Palon nimikkoannos. Palstan jonnet on ihmeissään, ketä on tuo Palo? No, tietenki Ansa Ikosen mies!

        On sitten surkea ravintola.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "olen ne löytänyt jo 30-40 vuotta sitten..."

        Nehän onkin varmaan ihan samoja ravintoloita kuin 80 luvulla ja miten muistat niistä mitään kun et yleensä muista mitä edellisessä lauseessa olet sanonut? Kuponkiruokalamies puhuu taastusta laadusta ja palastelee vaimolle kaalia kulhoon kotonaan?

        juuri näin


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puhut Senssusi kanssa yhdellä suulla triptrapeista, etkä tunnu ymmärtävän mitä nämä ranking ja arvostelusivustot on.

        Ne on ravintolan asiakkaiden mielipiteistä, arvosteluista ja kommenteista koostuvia rankingjärjestelmiä jossa ihmiset omilla nimillään voi kuka vaan kommentoida ja antaa arvosanat.
        Mitä enemmän arvosteluja, sitä paremmin voit luottaa pisteytykseen ja arvosteluihin.

        Vastaavaa systeemiä ei ole muualla. Kadulla vaeltaen et saa luotettavaa arvostelua ja Puskaradiokin on hyvin rajallinen. Helsingissä on vaikeampaa toteuttaa thaimaalaista tyyliäsi että mene sinne missä on ihmisiä, koska Helsingissä ravintola-asiakkaat ei näy kadulle ja kaikki suosikkiravintolat ovat hyvin kansoitettuja.

        Varsinkin muualta tulevien tai ulkomaalaisten on mahdotonta tietää mikä ravintola on heille mieleen Helsingissä . Yksittäisen mielipiteen kysyminen on hakuammuntaa, koska et voi tietää millaisista ravintoloista vastaaja pitää ja edustaako jän laisinkaan sinun makuasi tai lompakkoasi.

        Tyhjätaskua tai keravalaista taksikuskia on turha ohjata huippuravintoloihin ja hienohelmaa rekkamieskuppilaan.

        Tieto on nykyään netissä niille joilla ei ole laajaa kokemusta alueen ravintoloista. Koeta hyvä mies ymmärtää että on olemassa erilaisia ihmisiä kuin sinä. Jos ravintola saa "triptrapissa" 4,5 / 5 niin erittäin suurella todennäköisyydellä se on erinomainen. Siellä lukee myös hintaluokka, jota ravintola edustaa ettet mene vahingossa satasen ravintolaan femma taskussa.

        "Helsingissä ravintola-asiakkaat ei näy kadulle ja kaikki suosikkiravintolat ovat hyvin kansoitettuja."

        Luulempa... että olet vääräsä ... soita minulle, et uskalla ..... hurstin tai srp ruokaka jonoon, resuperse.
        By Senssu, 65. Ching Mai (lippa lakkisen kansa)


    • Anonyymi

      Salainen sensei, majuri lentokapteeni ja jippokaukoputkella tähtikuvausta harrastanut gastronomi, 10 vuotta Hua Hinissä asuneena, väitti että "harvinaista" aamupuuroa ei saa Hua Hinistä aamulla, että sitä saa vain kello 18 alkaen yömarkkinoilta.

      • Anonyymi

        Uusi väitteensä on innovatiivinen. Käymällä kolmessa ravintolassa Stadissa 30-40 vuotta sitten hän osaa laittaa 100 Stadin parasta ravintolaa paremmuusjärjestykseen tänäkin päivänä. Jätti myös mainitsematta ravintolan jossa vaimonsa poika on töissä. Kyllä sen verran pitää kotiinpäin vetää että mainostaa läheistensä ravintoloita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uusi väitteensä on innovatiivinen. Käymällä kolmessa ravintolassa Stadissa 30-40 vuotta sitten hän osaa laittaa 100 Stadin parasta ravintolaa paremmuusjärjestykseen tänäkin päivänä. Jätti myös mainitsematta ravintolan jossa vaimonsa poika on töissä. Kyllä sen verran pitää kotiinpäin vetää että mainostaa läheistensä ravintoloita.

        "Uusi väitteensä on innovatiivinen."

        Ulkopuolisena hörähdin ääneen... on tämä vaan aikamoinen hupiukko, tämä kyrvånsyylå.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Uusi väitteensä on innovatiivinen."

        Ulkopuolisena hörähdin ääneen... on tämä vaan aikamoinen hupiukko, tämä kyrvånsyylå.

        Kun on kokemusperäinen asiantuntija maailman parhaista possoista omaten possotietämystä, niin ei se sipulipihvitietämys miestä huononna!
        Hua Hinissa on Thaimaan kymmenen parhaan ravintolan joukkoon valittu tämä ravintola tietämyksen mukaan https://ibb.co/Jk9w3bP
        Tällä viikolla maailman paras spydäri, ketsupit noutohyllystä ite, istumapaikat jopa neljälle, kahdesta tuolista jalat löysällä joten tarkkana siellä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun on kokemusperäinen asiantuntija maailman parhaista possoista omaten possotietämystä, niin ei se sipulipihvitietämys miestä huononna!
        Hua Hinissa on Thaimaan kymmenen parhaan ravintolan joukkoon valittu tämä ravintola tietämyksen mukaan https://ibb.co/Jk9w3bP
        Tällä viikolla maailman paras spydäri, ketsupit noutohyllystä ite, istumapaikat jopa neljälle, kahdesta tuolista jalat löysällä joten tarkkana siellä.

        Löysät tulee housuun jos jalat pettää.


    • Anonyymi

      Eräs pallohama nuoli lautasen puhtaaksi ruokailun jälkeen. Tämä on nähtävästi ravintolakulttuuria Suomessa ainakin pallohahojen suhteen.

      • Anonyymi

        Joka mies vi tun nuolee, harva tampaxin nielee.


    • Anonyymi

      Voin vakuutta että thaimaassa parasta on pakasteruoka mikrossa lämmitettynä

      • Anonyymi

        Maailman paras on kuitenkin suomessa kaksi osainen ruoka sipuli pihvi. Söintiin sellainen 1992 hesassa ja siinä oli sipulia ja pihviä. Kokki oli tohottanut sitä liekillä vartin verran niin siitä saatiin ihanan mureaa. Se oli siinä lautasella jo murentunut mustiksi muruiksi. Rapeaa suussa ja hunajaa sisälmyksessä.

        By HoneyBall


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maailman paras on kuitenkin suomessa kaksi osainen ruoka sipuli pihvi. Söintiin sellainen 1992 hesassa ja siinä oli sipulia ja pihviä. Kokki oli tohottanut sitä liekillä vartin verran niin siitä saatiin ihanan mureaa. Se oli siinä lautasella jo murentunut mustiksi muruiksi. Rapeaa suussa ja hunajaa sisälmyksessä.

        By HoneyBall

        Kala kukko on myös kaks osanen, lihaa ja kalaa, ai että.


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. 20e Riskitön veto 20e talletuksella VB:lle

      Pssst! Vinkki viis rotvallinreunalla eläjille. VB tarjoaa 20 euron riskittömän vedon ensitallettajille vedonlyöntiin.
      7
      2498
    2. Pilasit mun

      Elämän. Sitäkö halusit?
      Ikävä
      118
      1726
    3. Viiimeinen viesti

      Sinulle neiti ristiriita vai mikä nimesi sitten ikinä onkaan. Mulle alkaa riittää tää sekoilu. Oot leikkiny mun tunteill
      Suhteet
      37
      1459
    4. Tyttäreni kuoli lihavuusleikkaukseen.

      Miettikää kuiten 2 kertaa, ennenkuin menette lihavuusleikkaukseen.
      Kittilä
      122
      1328
    5. Analyysiä: Kiuru-keissi oli ja meni - demarit hävisi tässäkin

      Tapauksen tultua julki alkoi demarit ja muu vasemmisto selittään, että tämä oli poliittista väkivaltaa, siis ennen kuin
      Maailman menoa
      164
      1282
    6. Mikä olisi sinun ja kaivattusi

      Tarinan kertovan elokuvan nimi?
      Ikävä
      146
      1240
    7. Suomessa on valittava 2 lucia neitoa...

      Maahanmuuttajille oma lucia neito ja Suomalaisille oma SUOMALAINEN Lucia neito....sama juttu on tehtävä miss Suomi kisoi
      Maailman menoa
      151
      1219
    8. Lasse Peltonen on kunnanjohtaja

      18/21 ääntä 1 Stoor ja 2 Vauhkonen
      Sysmä
      52
      1178
    9. Syntymäpäivä

      Milloin on kaipaamasi henkilön syntymäpäivä!? Hänellä miehellä on tammikuussa.
      Ikävä
      59
      1117
    10. Olet tärkeä

      mutta tunnen jotain enemmän ja syvempää. Jos voisinkin kertoa sinulle... Olen lähinnä epätoivoinen ja surullinen.
      Ikävä
      47
      995
    Aihe