Kuinka monta onnellista

Anonyymi-ap

Palstalla ihan hihkutaan suuresta onnellisuudesta. Suomi oli kuulemma maailman onnellisin. En tiedä tarkoitettiinko valtiota vai ihmistä?

Tietysti peruskouluikäisiä aivopestään parhaana kouluna sun muuna valtiona. Minulle kertoi yksi venäläinen, että Neuvostoliiton aika oli oikeastaan aika onnellista aikaa. Niin, onni ei ole kiinni rahasta, vaan enemmänkin kuvitelmasta.

Ihmisistä tulee onnettomia, kun nähdään mitä toisella on ja mitä minulla ei ole. Kateus on yksi syy onnettomuuteen.

Miten sitten pitää onnellisuutta mitata. Yksi syy em. On tietysti korona, joka rajoitti Suomessa tiedon leviämistä. Ihminen myös sopeutuu olotilaan hyvin. Miten sitä sitten mitataan tai pitäisi.

Minusta Pattayan poijat ei ole kovinkaan onnellisia Suomessa. Toki suomalainen kuva taas luo itsetuntoa. Kuvaannollisesti olo arvokkaana maksavana asiakkaana myös nostaa itsetuntoa. Olethan saavuttanut viikon tai kuukauden onnen kovalla vuoden säästämisellä ja työllä ja mahdollisesti pika vipillä ym. Tämä voi olla myös syy, että hernekeittoa tekee mieli syödä jo ekalla viikolla. Itsetunto on, siis yhteydessä onnellisuuteen.

Toisaalta taas nälkä kasvaa syödessä ja tieto lisää tuskaa näin sanotaan. Itselleni alkoi kehittyä toisenlainen näkemys runsaan matkailun vuoksi. Toki liiketoimet ja muut näkökulmat avarsivat katsetta. Opin huomaamaan, että Pattaya ei olekaan välttämättä ihan halpa ja lompsa saattaa kulua. Siellä opin näkemään sen ihmisen todellisen onnen myös. Jokainen voi arvioida onneaan siellä ihan itse.

Suomessa propaganda on kyllä helkatin suurta ja se näkyy suoraan perussuomalaisten prosenteissa. ( He ei edusta mitään poliittista suuntaa pääsääntöisesti ). Kaikki kyllä voi verrata yleiskuvaa: suomalainen lukee joka kulmassa ja maitopurkista karkkipussiin jne. Korona ja tiedon saannin rajoitukset ja suppea poliittinen media toki vaikuttaa asiaan. . . Vallassaoleva lipoo aina ihan täydellisyyttä pitäisi olla selkeää heidän näkökulmasta. Kuten Putinin hallinto tai Kimin.

Arvasitte, että asun tai oleilen Vietnamissa nyt ja aikaisemmin olin Kambodzassa. Minulle onnellisuutta on kyllä vapaus ja säännöllinen eläketulo. En voi väittää vastaan, etteikö edullinen hintataso ja näkeminen ja kokeminen ja rahan säästäminen olisi onnellisuutta. Nämä pitäisi olla jokaisen psyykkisesti terveen ihmisten onnellisuuden kriteerit ja toki terveys ja ilmasto kuuluu samaan. Onnellisuuteen vaikuttaa voimakkaasti myös Kristinuskon ymmärtäminen ja tieto, että voi luottaa tulevaan.

Se, että lähtökohtana olisi joku valtio tai suomalaisena oleminen, niin kertoo minun mielestäni vakavasta mielisairaudesta. Onnellisuus on aina henkilökohtainen asia.

Ihminen mikä liimaa itseensä lippuja ja Leijonan kuvia ja ajaa päänsä kaljuksi ja kulkee maastopuvussa ei voi olla onnellinen todellisuudessa. Siihen tarvitaan vahvat pillerit tai poliittinen aivopesu. Jos ja kun kalju ja leijona kuva tuo onnellisuutta, niin se on teennäistä ja se ei ole puhdasta onnellisuutta.

Kristuksen luokse et voi näin edes mennä.

40

336

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kekkonen vangitsi kristuksen Juntusrannassa ja pisti Kajjaanin putkaan ilman syytettä. Tällä toimenpiteellä Känä teki itsestään ristuksen.

      Milloin tutkitaan Urkin tekemät poliittiset teloitukset ?

      Typerälle kansalle on kerrottava TOTUUS !

    • Anonyymi

      Vai että liiketoimet ne avarsi Senssu-Tapsan näkökulmia, kun kirpputorilla koetti myydä vanhoja vaatteita ja peltimukeja. Siitä sitten sinne leipäjonoon, terveyskeskukseen ja Kelaan vollottamaan kun ei tuet riitä viinaan ja tupakkaan.

      "edullinen hintataso ja näkeminen ja kokeminen ja rahan säästäminen on onnellisuutta. Nämä pitäisi olla jokaisen psyykkisesti terveen ihmisten onnellisuuden kriteerit ja toki terveys ja ilmasto kuuluu samaan"

      Sinäkö psyykkisesti terve? Hehheh! Säästäminenkö onnellisuutta? Tuplahehheh!
      Yrität ensin kertoa että raha ei korreloi onnen kanssa mutta sitten kerrotkin että kaikki onkin rahasta kiinni itsetuntoa myöten. Eiköhän se ole aika selvä asia että vaikeaa siinä on polleana patsastella jos koko perhe resuisissa vaatteissaan näkee nälkää bussipysäkillä ja isää katsotaan syyttävästi? Vain Pasanen voi olla niin pöljä että luulee vaimonsa olevan onnellinen kaalikulhon äärellä.

      Otapas nyt se kuva lopultakin siistä passisi etusivusta Vietnamin maisemissa, jossa näkyy se Tapio tai Tapani nimi. Menet aina hiljaiseksi kun sitä kysytään. Äläkä laita mitään kaverin mesekuvaa tällä kertaa vaan ota ihan itse.

      • Anonyymi

        Vietnamin veteraani vaikenee aina kun kysellään sitä passinimeä.
        Toisilta hän kuitenkin kovasti tivaa kaikenlaista tai vaihtoehtoisesti kutsuu nahkapäävajakiksi joka pilottitakissaan liimaa lippuja kaljuunsa. Hän on kenties elänyt nuoruutensa 80-luvun Joensuussa jossa hurjat 14 vuotiaat natsipunkkarit viettivät valtakauttaan ja olivat niin hurjia että mopoissa oli tehopillit ja tankin päällä jäniksentalja osoituksena karaistuneen metsästäjän taidoista.

        Eletään vuotta 2024 ja Suomessa ei koskaan ole ollut merkittävää äärioikeistoa, puhumattakaan natseista. Muutama hullu koulupudokas häiriköinyt nurkissa joskus syrjäkylillä kunnes on kasvanut aikuiseksi tai impannut itsensä puistonpenkiltä sairaseläkkeelle. Sillä joka niitä vieläkin on näkevinään Suomessa, on pahempi mielenterveysongelma kuin niillä uusnatseilla.

        Perussuomalaiset on aivan tavallisia suomalaisia, jotka ymmärtävät sen tosiasian että jos omat asiat eivät ole kunnossa, ei ole mahdollisuutta auttaa muita. Siksi se lentokoneessakin laitetaan itselle ensin se happimaski, sillä jos itseltä menee älli, et voi sitä maskia enää toiselle laittaa.

        Äärivasemmisto on se todellinen ongelma Suomessa, jotka haluavat tuhota keskiluokan ja jakaa keskiluokan kovalla työllä ansaitsemat rahat pummeille.


      • Anonyymi

        Itse asiassa pääsääntöisesti naisten koruja ja meikkejä Kiinasta. . . Myös antiikki, kuten kerroin ja toki Feikki kama. Sitä tein ennen AliExpressiä ja muita.

        Ostin myös korukiviä Thaimaasta ja hopeaa ym.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse asiassa pääsääntöisesti naisten koruja ja meikkejä Kiinasta. . . Myös antiikki, kuten kerroin ja toki Feikki kama. Sitä tein ennen AliExpressiä ja muita.

        Ostin myös korukiviä Thaimaasta ja hopeaa ym.

        Toki toki mutta missä on se nimi siinä passissasi Vietnamin maisemissa?


    • Anonyymi

      Syytä ollakin onnellinen, näköjään taas korkattu se puolentoista euron tenupullo ja laitettu kurkkutorvi alle.
      Muistatko Tapsa wanhaa aikaa, kun onnellisuudella tarkoitettiin mielenvikaisuutta? Sopii sinuun kuin nenä päähän.

    • Anonyymi

      Onnellinen olen, kun ei ole huolia ja ei r vikaa.

    • Anonyymi

      Vetää hiljaiseksi tuo tutkimustulos. Itsellä asiat ihan ok ja lapsilla myös. Mutta yleisellä tasolla Suomi vaikuttaa olevan suoranainen murheen alho.

      Se mitä olen kuluneen vuoden aikana jutellut kymmenien suomalaisten kanssa, niin onnea ei niissä keskusteluissa mainita, vaan on vain valittamista.

      Tulevaisuuden näkymät eivät koskaan ole sotien jälkeen olleet näin heikot, turvattomuus on ennätystasolla, sodan uhalla pelotellaan joka päivä, valtion kassa on tyhjä, sosiaali- ja terveydenhuolto ei toimi, sosiaaliturva on romahtanut, koulutusta ajetaan alas ja opiskelijoita velka-ahdinkoon, vanhuksia siirretään laitoksissa käytäville syömään vakuumiperunaa veden kanssa, vaipat vaihdetaan kerran viikossa, lastensuojelu ei toimi, nuoria syrjäytyy ennätysvauhtia, erilaiset huumeet ja reseptilääkkeet tekevät tuhojaan, superinflaatio tekee tuloaan, ei ole varaa edes lämmittää rakennuksia, konkurssiaalto kiihtyy, rakennusala pulassa, ei ole töitä eikä rahaa, niin että missä se onni oikein näkyy?

      Sairaaloiden leikkausjonot kasvaa, jätetään tutkimukset väliin ja kehotetaan potilasta ottamaan uudelleen yhteyttä jos olo menee todella huonoksi, KELA laittaa selvätkin asiat bumerangina takaisin, yksinhuoltajilta lapsineen loppuu ruoka, myymälävarkaudet lisääntyneet reilusti, teiden kunnostukseen käytettävät rahat on laitettu muualle, homekoulut suljetaan ja opiskellaan parakeissa, teollisuutta ajetaan alas, omavaraisuus on mennyttä kuin myös huoltovarmuus, eläkkeet jää keskimäärin niin pieniksi että se riittää kolmeksi viikoksi kuukaudessa, avioerot lisääntyy, nuorilla ei ole varaa tehdä lapsia, valtion tuet ohjataan hömppäfirmoihin joilla ei ole tulevaisuutta, virat ovat poliittisia nimityksiä jotka eivät perustu pätevyyteen, niin että missä se onni ja menestys oikein näkyy?

      Korot vie asuntovelallisilta muun ostovoiman ja ei jokaisella alalla ole mahdollisuutta pidentää työpäivää ja saada lisäansioita. Jos perheen koti on vaarassa mennä vasaran alle niin on todella vaikeaa olla onnellinen.

      • Anonyymi

        Kertoin jo aloituksessa, että se johtuu mielikuvista mitä luodaan propagandalla. . . Perussuomalaisten prosentit kertoo aika johdonmukaisesti psyykkisesti sairastuneiden prosentin.

        Joka kulmassa suomalainen suomalainen ja maitopurkista karkkipussiin suomalainen suomalainen. . . Ei voi olla tekemättä persoonallisuus häiriöitä. Eletään toisessa persoonassa eikä nähdä omaa olotilaa. Muut maat on kehitysmaita ja sen maalaiset on sellaisia ja sellaisia. Vaikka eivät koskaan ole edes tavanneet yhtäkään. . . Eikö silloin puhuta sairaudesta ei vai ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kertoin jo aloituksessa, että se johtuu mielikuvista mitä luodaan propagandalla. . . Perussuomalaisten prosentit kertoo aika johdonmukaisesti psyykkisesti sairastuneiden prosentin.

        Joka kulmassa suomalainen suomalainen ja maitopurkista karkkipussiin suomalainen suomalainen. . . Ei voi olla tekemättä persoonallisuus häiriöitä. Eletään toisessa persoonassa eikä nähdä omaa olotilaa. Muut maat on kehitysmaita ja sen maalaiset on sellaisia ja sellaisia. Vaikka eivät koskaan ole edes tavanneet yhtäkään. . . Eikö silloin puhuta sairaudesta ei vai ?

        Höpöhöpö. Persut kannattaa EU:ssa pysymistä ja on enemmän keskustapuolue nykyään kuin Keskusta itse. Persut haluaa osaavaa työvoimaa Suomeen, mutta ei pummeja.
        Kukaan järkevä ihminen ei ala pummeja elättämään. Se on sairautta se.
        Suomestahan on jo Suvivirsikin kielletty ulkomaalaisten mieliksi ja juustopaketin kirkonkuvasta piti risti poistaa. Suomalaiset eivät saa arvostella homoja, mutta muslimit saa vapaasti kertoa halustaan heittää ne alas tornitalon katolta.
        Suomalaisista on tehty lampaita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kertoin jo aloituksessa, että se johtuu mielikuvista mitä luodaan propagandalla. . . Perussuomalaisten prosentit kertoo aika johdonmukaisesti psyykkisesti sairastuneiden prosentin.

        Joka kulmassa suomalainen suomalainen ja maitopurkista karkkipussiin suomalainen suomalainen. . . Ei voi olla tekemättä persoonallisuus häiriöitä. Eletään toisessa persoonassa eikä nähdä omaa olotilaa. Muut maat on kehitysmaita ja sen maalaiset on sellaisia ja sellaisia. Vaikka eivät koskaan ole edes tavanneet yhtäkään. . . Eikö silloin puhuta sairaudesta ei vai ?

        Pasaspuhetta että vaipat vaihdetaan vain kerran viikossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kertoin jo aloituksessa, että se johtuu mielikuvista mitä luodaan propagandalla. . . Perussuomalaisten prosentit kertoo aika johdonmukaisesti psyykkisesti sairastuneiden prosentin.

        Joka kulmassa suomalainen suomalainen ja maitopurkista karkkipussiin suomalainen suomalainen. . . Ei voi olla tekemättä persoonallisuus häiriöitä. Eletään toisessa persoonassa eikä nähdä omaa olotilaa. Muut maat on kehitysmaita ja sen maalaiset on sellaisia ja sellaisia. Vaikka eivät koskaan ole edes tavanneet yhtäkään. . . Eikö silloin puhuta sairaudesta ei vai ?

        Olikos se sinun passin etusivun etunimi Vietnamin maisemissa missä nähtävissä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpöhöpö. Persut kannattaa EU:ssa pysymistä ja on enemmän keskustapuolue nykyään kuin Keskusta itse. Persut haluaa osaavaa työvoimaa Suomeen, mutta ei pummeja.
        Kukaan järkevä ihminen ei ala pummeja elättämään. Se on sairautta se.
        Suomestahan on jo Suvivirsikin kielletty ulkomaalaisten mieliksi ja juustopaketin kirkonkuvasta piti risti poistaa. Suomalaiset eivät saa arvostella homoja, mutta muslimit saa vapaasti kertoa halustaan heittää ne alas tornitalon katolta.
        Suomalaisista on tehty lampaita.

        Kuten kerroin... On omittu toinen persoona. Nimeltään suomalainen..

        Olinko oikeassa vai en. ?


    • Anonyymi

      Eikö tätä aloittajaa saa hoitoon.

      • Anonyymi

        Eiköhän Vietnamin tenu hoida sen täältä ikuisuuteen.


    • Anonyymi

      Känä eli Urkki teki Suomesta maailman onnellisimman maan laittamalla Antti-Kristuksen Kajaanin vankilaan 76ksi päiväksi ilman että häntä olisi syytetty mistään.

      Antti-Kristus, amerikansuomalainen hanttiäijä, oli saarnannut, että vain vakaumukselliset kommunistit pääsevät Thaivaaseen. Komut eivät raamattuihin uskoneet, he sanoivat virolaisittain, että kaikki kirjat ovat raamattuja. Anttia vastaan kääntyivät nìin nistit kuin listit.

      • Anonyymi

        Ei pelastanut Kekkoonen Juntusrantaa 39, kyllä rajasta tuli yli niin että ryski. Tosin heikkopäistä alkoi hirvittää, kun niitä listittiin kasoihin jänismettällä. Raatteen polun varressa on 16.000 kylmennyttä ryskijää. Kiantajärveen tuli kalanruokaa toinen mokoma.


    • Anonyymi

      Missä passi?
      Paljonko eläke?

    • Anonyymi

      Olivatko mammutit aikoinaan onnellisia?
      Olisiko nenäsuihkeista ollut apua mammuteille?

      • Anonyymi

        Mie oom "onnellinen". Sain uudet pipolääkkeet terkkarista viime viikolla, ja ny kuupassa on aurinkoista, enämpi kun Taimaasessa.

        T: 27v tk-eläkkeläinen, vammakko, Terskanperä.


    • Anonyymi

      Olivatko sapelihammastiikerit onnellisia?

      • Anonyymi

        23 miljoonaa vuotta sitten eleli ennen 22 miljoonaa vuotta ennen ihmisen esi-isiä Simbakubja leijona, arviolta 1500 kiloinen kissapeto, joka geneettisesti on lähempänä nykyistä hyeenaa kuin leijonaa. https://youtu.be/OAHVJW-yZWI?t=355


    • Anonyymi

      Mites nerbaalit, kuinka onnellisia lienevä?

    • Anonyymi

      Uutisten mukaan suomalaiset ovat kunnostautuneet vain lähettelemällä kikkelinkuvia esiteineille. Yle siis teki 13 v tyttöjen valeprofiileja snapchattiin.

      Tylsä maa, tylsistyneet kansalaiset, kuten tämäkin palsta todistaa.

    • Anonyymi

      Suomessa korruptio on piilokorruptiota. Sitä ei tuon tutkimuksen mittarit pysty löytämään.

      Suomalainen kateus on maailmankuulua. Sitä ei mitattu.

      Suomi on täynnä typeriä jääräpäitä, kuten nykyinen työmarkkinapolitiikka ja lakot osoittaa. Sitäkään ei mitattu.

    • Anonyymi

      Mutta paljonko on vuokra?

    • Anonyymi

      Ja paljonko maksaa olut?

    • Anonyymi

      Jos oli ensin Pattayalla, mutta sitten Kambodzassa, niin onko onnellinen Vietnamissa, vai pitääkö säästää että löytää onnen?

      Ottaako Kristus vastaan, jos ei ole yhtään säästöjä?

      • Anonyymi

        Kelpaako jeesukselle, jos on liian onnellinen, eihän se kerjää kuin raskautettuja tykönsä.


    • Anonyymi

      Vaikka Ylläksellä yrittää, niin vasta Pattayalla panettaa

      Vanhaa sananlaskua mukaellen,

      Levillä leviää pää kokkelinokan kohdalta

    • Anonyymi

      Lukekaappa näitä kommentteja. . . Mitä ajattelette. . . ? Vajakki on ainakin yksi muoto ja millaisessa maailmassa kaveri elää . . . Onnellinen Suomessa ja suomalainen? Minun mielestäni pönttö liiraa aika paljon.

      Minulla on teille esimerkki . . . Menkää kysymään kaverilta, joka asuu roskapöntössä ja kadulla onko hän onnellinen tai kysykää onko hän suomalainen?

      Millaista vastauksia saatte.
      Kyllä hän sanoo olevansa onnellinen ja kyllä hän on ylpeä, että on suomalainen. Hän vihaa ulkomaalaisia miksi?

      Eikä hän edes ymmärrä asuvansa roskapöntössä ja kodittoman ja paljon kurjemmassa elämässä, kuin Afrikan pakolaiset.

      Miksi hän ei tajua. . . Koska valtion media on luonut kuvan muusta maailmasta, että ne on kuoleman ja kidutuksen maita ja kehitysapu valtioita. Esim. Thaimaa on näin eikö olekin. . . Ja hän vastaa, että on ja kaveri on juuri ollut parin asteen päässä paleltumiskuolemasta.

      Aika aika kova propaganda. Aika aika hyvin aivopesty.

    • Anonyymi

      Vauraus tuon myös onnen

    • Anonyymi

      Köyhyys vie onnen

    • Anonyymi

      Pultsari on onnellinen, kun ei tarvitse tenua hapanleivän läpi suodattaa, vai mitä Tapsa?

      • Anonyymi

        Masterchef Senssu pamisi ollessaan menestyvän ravintolakonsernin juomakaapin täyttäjä, että jokaisen ammattikokin ja ravintoloitsijan ammattitaitoon kuuluu pontikankeitto.
        Siellä on Jyväskylässä pannut porisseet ja siitä se maksa sitten tänäkin päivänä kiittää Pasasta.


    • Anonyymi

      Suomen onnelliset kellohameet kokoontuvat Baccuksen nurkkapöydässä.

    • Anonyymi

      Tämä kajahtanut kirjoittaa aina vähemmistöstä, kun puhuu vuokranmaksajista. Enemmistö suomalaisista ei maksa vuokraa vaan yhtiövastiketta, koska omistaa asuntonsa.

      Omissa taloissaan asuvat eivät maksa edes yhtiövastiketta.

    • Anonyymi

      Tämä ei ollut YKn virallinen tutkimus, vaan yksittäinen kysely, kuinka ihmiset kokevat olevansa onnellisia. Sika on onnellinen lätissään, kun ei paremmasta tiedä.

      Tsuhnat olivat onnellisia, kun saivat palvella Petrogradin yläluokkaa, joka kohteli heitä roskaväkenä ja orjina.

      • Anonyymi

        Ei vaan tässä antaa raati pisteitä eri asioista ja ne lasketaan yhteen.
        Esimerkiksi ilmanlaatu, ruoan puhtaus, puhdas juomavesi, sosiaaliturva, koulutus, terveydenhuolto, kulkuyhteydet, sähkö ja puhelinverkko, jätehuolto, työllisyys, köyhyys, korruptiota jos on paljon se vähentää pisteitä, ostovoima jne.

        Mutta kun noita nykyään katselee niin sos turva ja terv huolto alkaa olla kuralla, koulutus laskussa, työllisyys nousussa, ostovoima heikkoa, korruptiota paljon, niin täytyy ihmetellä että meneekö muilla oikeasti huonommin? En kyllä usko. Hollantilaiset ja tanskalaiset ketä tunnen ovat kovalla itsetunnolla varustettuja hymypoikia, joilla on hyvä draivi päällä. Yksikään tuntemani suomalainen ei ole sellainen. Heillä on hyvät liksat, paljon töitä ja luotto tulevaisuuteen.


    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8504
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2585
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      124
      2303
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1966
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1704
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1519
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1462
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1409
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1203
    Aihe