Miksi aina kun grillaamme rimpsuluita, niiden lihasta tulee kovaa ja sitkeää, ei sinne päinkään kuin marketin valmiiksi grillatut mureat, suussasulavat rimpsuluut?
Pitäisikö ne jotenkin esikypsentää vaikkapa uunissa miedolla lämmöllä pitkään ja ottaa grillissä vaan pinta, vai mitä pitäisi tehdä?
Rimpsuluista mureaa?
22
13136
Vastaukset
- Mössääjä
...se makian maistaa. Olen kuullut ohjeen, jonka mukaan luut kannattaisi esikeittää ja vasta sitten maustaa ja grillata.
Itse en grillaa possunluita lainkaan vaan sivelen ne maustekastikkeella ja paistan uunissa uunipannulla miedolla lämmöllä. Välillä kääntelen luita ja sivelen pintaan lisää maustekastiketta. Sellaista öljyisenterveellisenlihottavaa! - Putte
Grillaus on aina mielenkiinkoinen toimitus. Hätäinen syö sitkeää ja pitkään käryttävä usein kuivaa, ja myös yllättäen sitkeää lihaa. Nyt ,kun kyseessä on possu joka sisältää paljon rasvaa saadaan paras tulos pitkällä toimituksella. Aluksi kuumaan grilliin ja ruskistetaan nätisti sitten, jos vaan mahdollista lasketaan lämpöa ja käännellään "rimpsuriviä" kymmenen-viiden minuutin välein. Koko kypsentämisaika venyy toiselle tunnille. Muista, että liha on lämmintä, kun se menee grilliin... Keittomies on myös asiastaan perillä, mutta se on sangen hankalaa.
- putte
Jos marinoitte itse, anna marinoitua useampia päiviä. Jos taas grillaatte valmiiksi marinoituja niiden pitäisi olla ihan iskussa jo ostaessa!!
- nuevo
putte kirjoitti:
Jos marinoitte itse, anna marinoitua useampia päiviä. Jos taas grillaatte valmiiksi marinoituja niiden pitäisi olla ihan iskussa jo ostaessa!!
elikkä sanoi jossain radioohjelmassa että kannattaa keittää ensin..niin kuin täällä jo sanoittiin..
- vbn
Kumpia grillaat, siis pelkkiä luita vai sitä kylkiriviä, jossa on myös 3 senttiä lihaa/läskiä?
Jälkimmäinen on kyllä viisainta keittää ensin kypsäksi maustetussa vedessä ja antaa se viimeinen silaus sitten grillissä, koska se vaatii pitkän kypsymisajan. Kun keität ja jäähdytät ajoissa, niin saat kylmän kylkirivin leikeltyäkin sopiviksi paloiksi ennen grillausta.
Ribsien eli sen pelkän luurivin grillaus on taitolaji, jotta tulos on oikea: ei liian kuumassa mutta kuitenkin tarpeeksi kauan. Helpommalla pääset kun panet luut uuniin ja käytät grilliä johonkin muuhun. - ..näin:
Keitä kokonaista palaa suuressa kattilassa 20-30 minuuttia suolalla ja esim. sipulilla maustetussa vedessä.
Sitten mehukkaaksi keitetty pala marinadikastikkeen kera grilliin ja n.10min/ puoli ja sulla on ihan törkeen hyvää ja mehukasta grillikylkee.
Tämä resepti on aikoinaan tullut yhdeltä tv-kokilta ja meillä on sen mukaan grillattu 20vuotta ja AINA onnistuu.- grillikyljestä
..niin, voit siis heittää kiehumaan joko valmiiksi marinoidun tai maustettoman lihan. Aina maukkaampaa kun lihassa on marinadia mutta hyvä on silti maustaa hiukan keitinvettä.
Tämä on ainoa kotikonsti jolla todella onnistuu grillata mehukas ja rapeakuorinen kylki, käytitpä hiiligrilliä,kaasu tai sähkögrilliä.
Takuuseen menen. - in.na
grillikyljestä kirjoitti:
..niin, voit siis heittää kiehumaan joko valmiiksi marinoidun tai maustettoman lihan. Aina maukkaampaa kun lihassa on marinadia mutta hyvä on silti maustaa hiukan keitinvettä.
Tämä on ainoa kotikonsti jolla todella onnistuu grillata mehukas ja rapeakuorinen kylki, käytitpä hiiligrilliä,kaasu tai sähkögrilliä.
Takuuseen menen.Noh, jussi on ovella, niin mikäs sen parempi ajankohta testata takuuohjetta, kun anoppi ja appiukkokin on tulossa grillijuhliin ;o)
Ei vaan, kyllä mä sua uskon mutta itseeni en, joten innan oma koekeittiö aukeaa taas juhannuksen jälkeen - lomalla on aikaa testailla hyviä ohjeita. Kiitsa! - testata
grillikyljestä kirjoitti:
..niin, voit siis heittää kiehumaan joko valmiiksi marinoidun tai maustettoman lihan. Aina maukkaampaa kun lihassa on marinadia mutta hyvä on silti maustaa hiukan keitinvettä.
Tämä on ainoa kotikonsti jolla todella onnistuu grillata mehukas ja rapeakuorinen kylki, käytitpä hiiligrilliä,kaasu tai sähkögrilliä.
Takuuseen menen.Tuo kuulostaa hyvältä ja järkevältä. Pakkohan tuo on testata nyt juhannuksena. Jos tulee yhtä hyvää kuin annat ymmärtää kutsun kylään. Tarjoan kaljat.
- ???
Mulla on todella aukko sivistyksessä. Onko rimpsut sama kuin grillikylki? Täällä päin ei ole myynnissä RIMPSUJA! Grillikylkeä saa, mutta se ei todellakaan ole pelkkä luurivistö!!!
- viiveellä
??? kirjoitti:
Mulla on todella aukko sivistyksessä. Onko rimpsut sama kuin grillikylki? Täällä päin ei ole myynnissä RIMPSUJA! Grillikylkeä saa, mutta se ei todellakaan ole pelkkä luurivistö!!!
noh tulee hiukan jälkikäteen vastaus mutta tolla rimpsulla tarkotetaan sitä mitä kaupassa myydään porsaan grilli luuna ..eli rivi luita joissa lihaa melko vähän varsinkin jos vertaat grillikylkeen jossa on reilusti lihaa ja hiukan luuta
- mastojeff
Rimpsuluut ovat niitä ohuempia, grillikylki taas paljon paksumpi, koska siinä on rimpsujen päälle jätetty kylkilihat ja rasvat. Nämä onnistuu helposti uunissa, itse paistan lihoja vuuassa folio laitettuna päälle, jotta hautuvat mureiksi. Rimpsut 150 astetta 3h, grillikylki 175 astetta 3h. Ennen uunia joku hyvä pintamauste päälle ja uunin jälkeen bbq-kastiketta lihan päälle ja vielä uuniin väriä ottamaan, takuu mureaa sekä hyvää!
- huihuihiukkkk
>marketin valmiiksi grillatut mureat, suussasulavat rimpsuluut?
Marketin valmiit ribsit ovat täyttä roskaa. Opettele grillaamaan. Tais toinen vaihtoehto on keittää ribsit hyvien mausteiden kera. - Salainen_Agentti
3-2-1 ja hyvää tulee joka kerta. Rimpsuille riittänee tosin 2-2-1.
Eli, 3 tuntia savua noin sadassa asteessa. Sen jälkeen kääritään folioon, ja 2 tuntia kypsennystä folionyytissä, edelleen noin sadassa asteessa. Sen jälkeen vielä noin tunniksi takaisin savuun, ja loppua kohden voi ottaa kuumemmassa vielä kauniin pinnan. - ....
Ensiksi uunissa (tai grillissä epäsuorassa lämmössä) 120 asteessa 3 tuntia. Sitten Grilliin 10-15 min saamaan väriä. Ennen uunia maustetaan kuivilla mausteilla ja grillatessa vaellaan girllikastikkeella. Alla esimerkkejä mausteista ja grillikastikkeista.
Kuiva mausteseos
2 rkl merisuolaa
2 rkl fariinisokeria
2 tl valkosipulijauhetta
2 tl sipulijauhetta
0,5 tl juustokuminaa
0,5 tl korianteria
1 tl chiliä
1 tl rouhittua mustapippuria
Tahmea karamelli-grillikastike:
3,5 dl fariinisokeria
3 rkl valkoviinietikkaa
4 rkl vettä
1,5 tl chilirouhetta
1 tl sinappijauhetta
Cola-grillikastike:
1 rkl ruokaöljyä
1 sipuli silputtuna (keskikokoinen)
3 valkosipulinkynttä murskana
500 g paseerattua tomaattia
1 tlk Coca-colaa
3-5 rkl omenasiiderietikkaa (voi käyttää myös omenaviinietikkaa)
2 rkl fariinisokeria
0,5 rkl mustapippuria rouhittuna
0,5 rkl sitruunamehua
1 rkl worcester-kastiketta (tarkista sopiiko ruokavalioosi, voi jättää poiskin)
(halutessasi tulisuutta chilillä)
suolaa maun mukaan - Mausteita
"Pitäisikö ne jotenkin esikypsentää vaikkapa uunissa miedolla lämmöllä pitkään ja ottaa grillissä vaan pinta, vai mitä pitäisi tehdä? "
Jep. Juuri noin.
Rub-mausteseos (Seos on possua varten hyvä sokerimääränsä vuoksi.)
2,5 dl fariinisokeria
4 rkl paprikajauhetta
1 rkl valkosipulijauhetta
1 rkl sipulijauhetta
1 rkl merisuolaa rouhittuna
1 rkl savusuolaa
2 rkl pippurisekoitusta
1 rkl chilijauhetta
Sekoita aineet hyvin yhteen. Säilytä tiiviissä astiassa. Säilyy useamman viikon. Testauksessa säilynyt hyvänä tiiviissä rasiassa nyt 4 kuukautta. (lisäys 7.1.2014)
Barbecue-kastike
1 rkl ruokaöljyä
1 pienehkö sipuli silppuna
1-3 valkosipulinkynttä murskana
0,5-1 dl punaviiniä
3 rkl punaviinietikkaa
0,5 tl mustapippuria rouheena
1 prk paseerattua tomaattia (400 g)
0,25 dl worcester-kastiketta
1 dl sokeria
chiliä maun mukaan
1 tl savusuolaa (tai tavallista suolaa ja savuaromia)
Kuumenna öljy kattilassa keskilämmöllä. Lisää sipuli ja kuullota hetki. Lisää valkosipuli ja kuullota lisää noin 4 minuuttia. Lisää sitten punaviini ja viinietikka. Anna kiehua hetki. Lisää sitten loput aineet ja anna kastikkeen hautua 30-50 minuuttia. Säilytä jääkaapissa. Säilyy ainakin viikon. - tommi_j
Paahtokylki, Grillikylki, Ribsit, Ripsuluut. Monta on nimeä herkulla. Lihaa vain luiden välissä tai sitten kylkirivi jossa on myös 2-3 senttiä lihaa/läskiä jätetty päälle. Nimi saattaa vaihdella mallin mukaan.
Tässä vielä yksi ohje.
http://www.ruokala.net/resepti/grillikylki-a-la-hans-valimaki-1 - -----
Ostin valmiiksi maustettuja grilliluita Cittarista. Lisäsin vain fariinisokeraia pintaan jaa uuniin puolseksitoista tunniksi (noin 120-125 asettta). Sitten grillin kautta pöytään. Hyvää tuli.
- Reilu kaksi tuntia
Mureaksi ne tulevat vasta kun ovat olleet uunissaa yli 2 tuntia. Puolitoista tuntia ei ihan riitä. Muuten varmaan toimii tuollakin tavalla.
- Anonyymi
Rilli on liian kuuma. Pistä ne rillin kylmälle puolelle ja rillaa pirempään.
- Anonyymi
Kyllä. Optimilämpö ribseille on 225F eli noin 105C. Paljon kollageenia sisältävä liha pitää kypsyttää hitaasti, jotta kollageeni ehtii hajota meheväksi gelatiiniksi.
- Anonyymi
Oikein sydäntä lämmitti! Tässäkin keitetään. Grillimamma
Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1072785Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302385Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen212310Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631021906- 1141620
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1681335Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2821167- 711024
- 801024
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi238961