Teollisuusliiton mielettömät ja turhat lakot ajavat investointeja ulkomaille.

Anonyymi-ap

Lakkoilija saa maksaa siitä, että lakkoilee, jopa 1000 euroa kolmelta viikolta. Jotkut joutuvat toisten lakkoillessa lopettamaan työt. Teknologiayrityksistä 40% on ilmoittanut, että lakkojen takia investointeja siirretään ulkomaille. Lomautukset ja irtisanomiset lisääntyvät. Kiittäkää Elorantaa (sd), Aaltoa (sd), Ekströmiä (sd) ja Kokkoa (sd) ja Vänttiä (sd).

SAK:n hallitus on syypää lakkoihin. He tietävät, että lakoilla ei voi vaikuttaa Suomen hallituksen päätöksiin, mutta he eivät siitä välitä. Lakkokiimaiset ay-johtajat haluavat lakkoilla ja vahingoittaa yrityksiä ja yhteiskuntaa. Työntekijät ovat pelinappuloita ay-pomojen kukkoillessa. Miksi osallistua lakkoon?

Eloranta on toistanut, että hallitus ei kuuntele heitä. Mites viime keskiviikkona, oli taas yksi kuuntelemistilaisuus. Kaikki lait on käsitelty kolmikannassa ja SAK ja muutkin osapuolet ovat voineet vaikuttaa lain sisältöön. Lakialoitteisiin on tehty kompromisseja. Elorannan puheet kuulemattomuudesta ovat työntekijöiden harhaanjohtamista, millä motivoidaan lakkoilijoita. Suomeksi valehtelemista.

Se, että Eloranta on eri mieltä lain sisällöstä ei oikeuta lakkoilemaan yrityksiä vastaan. SAK;lla, eikä millään muullakaan ulkoparlamentaarisella toimijalla. ei ole veto-oikeutta demokraattisesti vaaleilla valitun eduskunnan ja sen hallituksen päätöksiin.

Miksi SAK (SDP) lakkoilee? Poliittisten lakkojen lyhyt historia.

Lakot alkoivat 2018, kun lakkokenraali Antti Rinne oli SDP:n puheenjohtaja. Ay-demarit olivat kaapanneet vallan Urpilaiselta. SAK:n puheenjohtajana oli Eloranta Lylyn jälkeen. Silloin alkoi poliittiset lakot. Ensin Sipilän hallitusta vastaan ja nyt Orpon hallitusta vastaan, siis aina, kun sdp on oppositiossa. Lakoilla ei saavuteta mitään. Lakot ovat sdp:n oppositiopolitiikkaa. SDP:n antipatia kohdistuu erityisesti hallituksessa vastuuta komiasti kantavia perussuomalaisia vastaan. Persut on se työväenpuolue ilman sosialismia ja valehtelua. Realismin, ei ideolismin puolestapuhuja.

SAK:n (SDP:n) puuhamiesten epäsosiaalisen ja vastuuttoman käyttäytymisen takia hallitus on pakoitettu säätämään lait poliittisten ja tukilakkojen rajoittamiseksi. Se on isänmaan edun mukaista. Vastaava tilanne oli Tehyn ja Superin lakkoillessa pari vuotta sitten, kun ay-johto uhkasi jättää teho-osastojen potilaat oman onnensa nojaan. Hallitus sääti lain sen estämiseksi. Lait säädetään useimmiten ei-toivotun ilmiön ehkäisemiseksi.

32

380

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Joutavaa pelottelua. Sakassa ja Ranskassakin esimerkiksi lakkoillaan pontevammin. Suomalaiseen alistettuun luonteenpiirteeseen ilman muuta kuuluu että vähempikin alkaa jo hirvittää, antaen ahneille herroille periksi. Suomalainen kun on ollut suuren osan historiastaan alisteisessa asemassa. Orpon soppa koko homma ja johtajuus täysi nolla.

   • Anonyymi

    Siellä nämä eivät näy lyhyellä aikavälillä, mutta suomessa se iskee viikossa. Kerro olenko väärässä. Nyt jo tehtaat päättävät laittaa ovet kiinni ja lopullisesti. Tämä ei todellakaan ole mitään kissa hiiri leikkiä, mitä tuo AY viisikko tuolla harjoittaa. Eikö teille riitä jo Tuppuraisen bisnesäly. Myi Suomen tuottavamman Uniperin pilkkahinnalla pois. Nyt se tuottaa miljarditolkulla seteleitä sinne joka sen päälle ymmärsi. Olemme idiootteja ei edes tyhmä riitä.


   • Anonyymi

    Eloranta, aina venäjän puolesta.

    ... aina Suomea vastaan!


  • Anonyymi

   Kommunistit ja muut vihervasemmistolaiset viis veisaavat Suomesta ja suomalaisista. Ovat liian kauan saaneet elää toisten siivellä. Toivottavasti nykyhallitus vie pelin loppuun asti jotta saadaan jotain rotia tähän yhteiskuntaa.

   • Anonyymi

    Suomessa työntekijöistä matalapalkkaisia on satoja tuhansia. Näiden etuja entisestään niistämällä emme lyhennä valtiovelkaa senttiäkään.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Suomessa työntekijöistä matalapalkkaisia on satoja tuhansia. Näiden etuja entisestään niistämällä emme lyhennä valtiovelkaa senttiäkään.

    Juuri näin, kansakoulupohjaiset ahtaajat palaa 6000eur/kk työhönsä lakon jälkeen, tohtori koulutukseen osallistunut kolmannen maailman pakolainen on tehnyt lakon ajan töitä ja kaikki huononee


   • Anonyymi

    Kommunisti mainittu.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Juuri näin, kansakoulupohjaiset ahtaajat palaa 6000eur/kk työhönsä lakon jälkeen, tohtori koulutukseen osallistunut kolmannen maailman pakolainen on tehnyt lakon ajan töitä ja kaikki huononee

    6000 eur ja huutaa jostakin sairaspäivästä. Tämä tulee riistäytymään käsistä . Sairasta touhua

    Itse toivon että saataisiin yleislakko aikaan vaikkakin yrittäjä olen. Katsotaan kun AAllot ja kumppanit kalpenee ja mätänee liiton marmoripöydälle ja Alvar Aallon sohvalle . Näin tämä pitäisi kääntää. Eikö nuo aivokääpiöt ymmärrä että suomessa päättää äänestämämme edustajat eikä Viisi isopalkkaista ay pomoa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kommunisti mainittu.

    Kyllönen, Kontula, Honkasalo
    Aina muiden työtä riistämässä kuin kunnon kommarin kuuluukin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kyllönen, Kontula, Honkasalo
    Aina muiden työtä riistämässä kuin kunnon kommarin kuuluukin.

    Vasemmistopuolue, ei kommunisti vaikka haluaisitkin…


  • Anonyymi

   Miksi mannet saaneet kaikki veronmaksajien piikkiin vuosikaudet?

   • Anonyymi

    Mitä he ovat tehneet suomen hyväksi? Tykin ruaksi heti kun sota syttyy niin jotain hyötyä.


   • Anonyymi

    Romaanit on pienempi murhe mitä tämä muu roskasakki. Nämä ainakin myyvät jotakin ja maksavat verojakin osittain. Tuo ei pidä ollenkaan paikkaansa, vaan ovat ihan rinnastettavissa omiin laiskoihin suomalaisiin


  • Anonyymi

   >>Persut on se työväenpuolue ilman sosialismia ja valehtelua.<<

   No tuossa nyt on ainakin kaksi valhetta.

   >>SAK;lla, eikä millään muullakaan ulkoparlamentaarisella toimijalla. ei ole veto-oikeutta demokraattisesti vaaleilla valitun eduskunnan ja sen hallituksen päätöksiin.<<

   Kyllä palkansaajaliikkeellä on sanottavaa hallituksen ja ulkoparlamentaarisen työnantajapuolen harjoittamaan kaksikantaan.

   Missä työnantajat on säveltänyt ja kirjoittanut sanat lauluun jota hallituksen kanssa kuorossa yleisönä olevalle palkansaajaliikkeelle laulaa.

   Ei unohdeta taxiuudistusta.
   Joka myös oli välttämätön tekemättä jäänyt uudistus joka takasi paremman saatavuuden, halvemmat hinnat ja palvelun saatavuuden.
   Kun ruotsissakin on...

  • Anonyymi

   Kyllä se ei hyvää tiedä kun työn tekijöille räystäältå kusta lorotetaan . En ole hallitukselta yhtään ehdotusta jolla herrojen tuloihin tai etuuksiin kajotaan.

  • Anonyymi

   Pahimmillaan tänä vuonna ajaudutaan 1990-luvun laman lopun aikaisiin konkurssimääriin.

   • Anonyymi

    Ja hallituksen(EK) touhujen takia.


   • Anonyymi

    Ja kaikki SAK:n ahneuden vuoksi

    SAK, aina Suomea vastaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ja kaikki SAK:n ahneuden vuoksi

    SAK, aina Suomea vastaan.

    SAK on aina työläisen puolella vaikka et haluaisikaan että ovat.


  • Anonyymi

   Pitääkö meidän tosiaan puolustaa tuota satosta ja kumppaneita jos joku isompi konflikti tänne tulee.....?

  • Anonyymi

   Tästä aloittaja kirjoitti. Nyt Raaheen suunniteltu uusi tehdas ei toteudu. Kiittäkää siitä lakkokenraaleja. Lakot eivät todellakaan olleet mitään asiakysymyksiä, vaan lakkokenraaleiden bemareita, ja tiedätte, mitä ne ovat.

   • Anonyymi

    Lakoilla ei ole mitään tekemistä asian kanssa.


  • Anonyymi

   SAAHAN NE YMPÄRISTÖ ONGELMAT SAMAAN HINTAAN

  • Anonyymi

   Jeesuskin tulee sitten aikanaan ulkomaille eikä suomeen olenskaan, edes käymään.
   Näin on EK kuulemma todistanut.
   Hakaniemen vika se on tuokin.

  • Anonyymi

   Saksassa ja Ranskassakin esimerkiksi lakkoillaan enemmän.

  • Anonyymi
   • Anonyymi

    Hallitus kiristyksellään antaa tällaista tapahtua.


  • Anonyymi

   Raahen AO200 olisi voinut pelastaa SSAB:n investoinnin, mutta Hakaniemen sätkynukkeja ei kiinnostanut.

   Lakoilla ei saavutettu mitään, päinvastoin. Yritysten luottamus SAK:n asemaan sopijaosapuolena sai romahduksen. Investointeja pakenee ulkomaille. Lomautukset, irtisanomiset edessä. BKT:n 2 miljardin lovi lisää leikkaustarvetta.
   Hallituksen on säädettävä lakkolait mielettömyyden estämiseksi.

   • Anonyymi

    ”Talouselämä kysyi SSAB:ltä Suomen satamalakkojen vaikutuksesta investointipäätökseen.

    – Ei niillä ole tähän mitään merkitystä, SSAB Europe -divisioonan johtaja Olavi Huhtala sanoi lehdelle.

    Ei mitään? lehti jatkoi.

    – Ei ole.”

    Turha yrittää kääntää lakkojen syyksi tämäkin asia. EK voisi lopettaa hallitukselle sanelun.


  • Anonyymi

   Suuri kysymys on, lähteekö jengi veks tästä järjestelmästä. Pääomat ja sijoitukset ja kapitalistit äänestävät jaloillaan”, taloustieteilijä Björn Wahlroos varoittaa Suomen talouden romahduksesta.

   • Anonyymi

    Hallituksen tulisi panostaa investointien saamiseksi. Leikkaukset tuovat vain lyhyen tähtäimen säästöjä.


   • Anonyymi

    Irlannin hallitus esimerkiksi kääri hihat aikanaan ja maahan alkoi virrata jätti-investointeja. Meillä yksi vaikea pullonkaula on myös työvoiman saatavuus. Eläkeiän nosto ei ole tähän ratkaisu, kuten persu-älypäät vastikään esittivät.


  Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Valkeakosken tappo

   "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
   Henkirikokset
   157
   27670
  2. Kuka oli tekijä?

   Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
   Valkeakoski
   202
   17612
  3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

   Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
   Maailman menoa
   352
   9250
  4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

   Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
   Poliisi
   27
   6348
  5. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

   Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
   Maailman menoa
   19
   4133
  6. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

   Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
   Valkeakoski
   193
   3771
  7. Onko tekijän nimi tiedossa?

   Joko tiedetään?
   Valkeakoski
   24
   1727
  8. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

   https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
   Valkeakoski
   43
   1457
  9. Miten meidän käy

   Olen syvästi pahoillani puolestasi siitä, mitä kävi. En ehkä pysty sitä täysin kertomaankaan sinulle. Tuo on taustalla m
   Ikävä
   49
   1215
  10. Toivottavasti tekijää ei suojella

   Eikä mitään peitellä. Itselläni on 15-vuotias tytär myös ja voin hieman kuvitella tilannetta. Nämä tämmöiset tapaukset v
   Valkeakoski
   50
   1154
  Aihe