Teollisuusliiton mielettömät ja turhat lakot ajavat investointeja ulkomaille.

Anonyymi-ap

Lakkoilija saa maksaa siitä, että lakkoilee, jopa 1000 euroa kolmelta viikolta. Jotkut joutuvat toisten lakkoillessa lopettamaan työt. Teknologiayrityksistä 40% on ilmoittanut, että lakkojen takia investointeja siirretään ulkomaille. Lomautukset ja irtisanomiset lisääntyvät. Kiittäkää Elorantaa (sd), Aaltoa (sd), Ekströmiä (sd) ja Kokkoa (sd) ja Vänttiä (sd).

SAK:n hallitus on syypää lakkoihin. He tietävät, että lakoilla ei voi vaikuttaa Suomen hallituksen päätöksiin, mutta he eivät siitä välitä. Lakkokiimaiset ay-johtajat haluavat lakkoilla ja vahingoittaa yrityksiä ja yhteiskuntaa. Työntekijät ovat pelinappuloita ay-pomojen kukkoillessa. Miksi osallistua lakkoon?

Eloranta on toistanut, että hallitus ei kuuntele heitä. Mites viime keskiviikkona, oli taas yksi kuuntelemistilaisuus. Kaikki lait on käsitelty kolmikannassa ja SAK ja muutkin osapuolet ovat voineet vaikuttaa lain sisältöön. Lakialoitteisiin on tehty kompromisseja. Elorannan puheet kuulemattomuudesta ovat työntekijöiden harhaanjohtamista, millä motivoidaan lakkoilijoita. Suomeksi valehtelemista.

Se, että Eloranta on eri mieltä lain sisällöstä ei oikeuta lakkoilemaan yrityksiä vastaan. SAK;lla, eikä millään muullakaan ulkoparlamentaarisella toimijalla. ei ole veto-oikeutta demokraattisesti vaaleilla valitun eduskunnan ja sen hallituksen päätöksiin.

Miksi SAK (SDP) lakkoilee? Poliittisten lakkojen lyhyt historia.

Lakot alkoivat 2018, kun lakkokenraali Antti Rinne oli SDP:n puheenjohtaja. Ay-demarit olivat kaapanneet vallan Urpilaiselta. SAK:n puheenjohtajana oli Eloranta Lylyn jälkeen. Silloin alkoi poliittiset lakot. Ensin Sipilän hallitusta vastaan ja nyt Orpon hallitusta vastaan, siis aina, kun sdp on oppositiossa. Lakoilla ei saavuteta mitään. Lakot ovat sdp:n oppositiopolitiikkaa. SDP:n antipatia kohdistuu erityisesti hallituksessa vastuuta komiasti kantavia perussuomalaisia vastaan. Persut on se työväenpuolue ilman sosialismia ja valehtelua. Realismin, ei ideolismin puolestapuhuja.

SAK:n (SDP:n) puuhamiesten epäsosiaalisen ja vastuuttoman käyttäytymisen takia hallitus on pakoitettu säätämään lait poliittisten ja tukilakkojen rajoittamiseksi. Se on isänmaan edun mukaista. Vastaava tilanne oli Tehyn ja Superin lakkoillessa pari vuotta sitten, kun ay-johto uhkasi jättää teho-osastojen potilaat oman onnensa nojaan. Hallitus sääti lain sen estämiseksi. Lait säädetään useimmiten ei-toivotun ilmiön ehkäisemiseksi.

32

369

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Joutavaa pelottelua. Sakassa ja Ranskassakin esimerkiksi lakkoillaan pontevammin. Suomalaiseen alistettuun luonteenpiirteeseen ilman muuta kuuluu että vähempikin alkaa jo hirvittää, antaen ahneille herroille periksi. Suomalainen kun on ollut suuren osan historiastaan alisteisessa asemassa. Orpon soppa koko homma ja johtajuus täysi nolla.

      • Anonyymi

        Siellä nämä eivät näy lyhyellä aikavälillä, mutta suomessa se iskee viikossa. Kerro olenko väärässä. Nyt jo tehtaat päättävät laittaa ovet kiinni ja lopullisesti. Tämä ei todellakaan ole mitään kissa hiiri leikkiä, mitä tuo AY viisikko tuolla harjoittaa. Eikö teille riitä jo Tuppuraisen bisnesäly. Myi Suomen tuottavamman Uniperin pilkkahinnalla pois. Nyt se tuottaa miljarditolkulla seteleitä sinne joka sen päälle ymmärsi. Olemme idiootteja ei edes tyhmä riitä.


      • Anonyymi

        Eloranta, aina venäjän puolesta.

        ... aina Suomea vastaan!


    • Anonyymi

      Kommunistit ja muut vihervasemmistolaiset viis veisaavat Suomesta ja suomalaisista. Ovat liian kauan saaneet elää toisten siivellä. Toivottavasti nykyhallitus vie pelin loppuun asti jotta saadaan jotain rotia tähän yhteiskuntaa.

      • Anonyymi

        Suomessa työntekijöistä matalapalkkaisia on satoja tuhansia. Näiden etuja entisestään niistämällä emme lyhennä valtiovelkaa senttiäkään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomessa työntekijöistä matalapalkkaisia on satoja tuhansia. Näiden etuja entisestään niistämällä emme lyhennä valtiovelkaa senttiäkään.

        Juuri näin, kansakoulupohjaiset ahtaajat palaa 6000eur/kk työhönsä lakon jälkeen, tohtori koulutukseen osallistunut kolmannen maailman pakolainen on tehnyt lakon ajan töitä ja kaikki huononee


      • Anonyymi

        Kommunisti mainittu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juuri näin, kansakoulupohjaiset ahtaajat palaa 6000eur/kk työhönsä lakon jälkeen, tohtori koulutukseen osallistunut kolmannen maailman pakolainen on tehnyt lakon ajan töitä ja kaikki huononee

        6000 eur ja huutaa jostakin sairaspäivästä. Tämä tulee riistäytymään käsistä . Sairasta touhua

        Itse toivon että saataisiin yleislakko aikaan vaikkakin yrittäjä olen. Katsotaan kun AAllot ja kumppanit kalpenee ja mätänee liiton marmoripöydälle ja Alvar Aallon sohvalle . Näin tämä pitäisi kääntää. Eikö nuo aivokääpiöt ymmärrä että suomessa päättää äänestämämme edustajat eikä Viisi isopalkkaista ay pomoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kommunisti mainittu.

        Kyllönen, Kontula, Honkasalo
        Aina muiden työtä riistämässä kuin kunnon kommarin kuuluukin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllönen, Kontula, Honkasalo
        Aina muiden työtä riistämässä kuin kunnon kommarin kuuluukin.

        Vasemmistopuolue, ei kommunisti vaikka haluaisitkin…


    • Anonyymi

      Miksi mannet saaneet kaikki veronmaksajien piikkiin vuosikaudet?

      • Anonyymi

        Mitä he ovat tehneet suomen hyväksi? Tykin ruaksi heti kun sota syttyy niin jotain hyötyä.


      • Anonyymi

        Romaanit on pienempi murhe mitä tämä muu roskasakki. Nämä ainakin myyvät jotakin ja maksavat verojakin osittain. Tuo ei pidä ollenkaan paikkaansa, vaan ovat ihan rinnastettavissa omiin laiskoihin suomalaisiin


    • Anonyymi

      >>Persut on se työväenpuolue ilman sosialismia ja valehtelua.<<

      No tuossa nyt on ainakin kaksi valhetta.

      >>SAK;lla, eikä millään muullakaan ulkoparlamentaarisella toimijalla. ei ole veto-oikeutta demokraattisesti vaaleilla valitun eduskunnan ja sen hallituksen päätöksiin.<<

      Kyllä palkansaajaliikkeellä on sanottavaa hallituksen ja ulkoparlamentaarisen työnantajapuolen harjoittamaan kaksikantaan.

      Missä työnantajat on säveltänyt ja kirjoittanut sanat lauluun jota hallituksen kanssa kuorossa yleisönä olevalle palkansaajaliikkeelle laulaa.

      Ei unohdeta taxiuudistusta.
      Joka myös oli välttämätön tekemättä jäänyt uudistus joka takasi paremman saatavuuden, halvemmat hinnat ja palvelun saatavuuden.
      Kun ruotsissakin on...

    • Anonyymi

      Kyllä se ei hyvää tiedä kun työn tekijöille räystäältå kusta lorotetaan . En ole hallitukselta yhtään ehdotusta jolla herrojen tuloihin tai etuuksiin kajotaan.

    • Anonyymi

      Pahimmillaan tänä vuonna ajaudutaan 1990-luvun laman lopun aikaisiin konkurssimääriin.

      • Anonyymi

        Ja hallituksen(EK) touhujen takia.


      • Anonyymi

        Ja kaikki SAK:n ahneuden vuoksi

        SAK, aina Suomea vastaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja kaikki SAK:n ahneuden vuoksi

        SAK, aina Suomea vastaan.

        SAK on aina työläisen puolella vaikka et haluaisikaan että ovat.


    • Anonyymi

      Pitääkö meidän tosiaan puolustaa tuota satosta ja kumppaneita jos joku isompi konflikti tänne tulee.....?

    • Anonyymi

      Tästä aloittaja kirjoitti. Nyt Raaheen suunniteltu uusi tehdas ei toteudu. Kiittäkää siitä lakkokenraaleja. Lakot eivät todellakaan olleet mitään asiakysymyksiä, vaan lakkokenraaleiden bemareita, ja tiedätte, mitä ne ovat.

      • Anonyymi

        Lakoilla ei ole mitään tekemistä asian kanssa.


    • Anonyymi

      SAAHAN NE YMPÄRISTÖ ONGELMAT SAMAAN HINTAAN

    • Anonyymi

      Jeesuskin tulee sitten aikanaan ulkomaille eikä suomeen olenskaan, edes käymään.
      Näin on EK kuulemma todistanut.
      Hakaniemen vika se on tuokin.

    • Anonyymi

      Saksassa ja Ranskassakin esimerkiksi lakkoillaan enemmän.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Hallitus kiristyksellään antaa tällaista tapahtua.


    • Anonyymi

      Raahen AO200 olisi voinut pelastaa SSAB:n investoinnin, mutta Hakaniemen sätkynukkeja ei kiinnostanut.

      Lakoilla ei saavutettu mitään, päinvastoin. Yritysten luottamus SAK:n asemaan sopijaosapuolena sai romahduksen. Investointeja pakenee ulkomaille. Lomautukset, irtisanomiset edessä. BKT:n 2 miljardin lovi lisää leikkaustarvetta.
      Hallituksen on säädettävä lakkolait mielettömyyden estämiseksi.

      • Anonyymi

        ”Talouselämä kysyi SSAB:ltä Suomen satamalakkojen vaikutuksesta investointipäätökseen.

        – Ei niillä ole tähän mitään merkitystä, SSAB Europe -divisioonan johtaja Olavi Huhtala sanoi lehdelle.

        Ei mitään? lehti jatkoi.

        – Ei ole.”

        Turha yrittää kääntää lakkojen syyksi tämäkin asia. EK voisi lopettaa hallitukselle sanelun.


    • Anonyymi

      Suuri kysymys on, lähteekö jengi veks tästä järjestelmästä. Pääomat ja sijoitukset ja kapitalistit äänestävät jaloillaan”, taloustieteilijä Björn Wahlroos varoittaa Suomen talouden romahduksesta.

      • Anonyymi

        Hallituksen tulisi panostaa investointien saamiseksi. Leikkaukset tuovat vain lyhyen tähtäimen säästöjä.


      • Anonyymi

        Irlannin hallitus esimerkiksi kääri hihat aikanaan ja maahan alkoi virrata jätti-investointeja. Meillä yksi vaikea pullonkaula on myös työvoiman saatavuus. Eläkeiän nosto ei ole tähän ratkaisu, kuten persu-älypäät vastikään esittivät.


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      249
      2246
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      82
      1866
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      75
      1555
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      131
      1320
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      64
      1180
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1145
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1066
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1064
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      980
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      891
    Aihe