Powerin myymä Point-jääkaappi on hengenvaarallinen tuote

Anonyymi-ap

Meille ostettu uusi Point-jääkaappi maaliskuussa 2024, sain sairaalahoitoa vaatineen ruokamyrkytyksen viime viikolla syötyäni tyhjiöpakattua lohta. Nyt ostin jääkaappiin sisälämpömittarin ja jääkaapin yläosassa on 12 astetta lämpötila ja alhaalla 6 astetta jääkaapin näyttötaulussa valintakytkimen ollessa asetuksella neljä.

Näin huone ja vaarallinen tuote pitäisi vetää markkinoilta välittömästi, onko kaikki Powerin point merkkinsä alla myymät tuotteet yhtä heikkolaatuisia. Jääkaapin osalta Power ketjun rahanahneus tuoda täysin ala-arvoisia tuotteita kuluttajamarkkinoille vaan vaarantaa kuluttajien terveyden.

OSTAKAA HYVÄT IHMISET JÄÄKAAPPIINNE SISÄLÄMPÖTILAMITTARI JA MITATKAA VÄLITTÖMÄSTI KAAPPINNE LÄMPÖTILOJA ALHAALTA JA YLHÄÄLTÄ. Muuten ruokamyrkytysriski on ihan todellinen riski.

24

622

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mitähän seuraavaksi ?

      • Anonyymi

        Joko kovasti jännittää?


    • Anonyymi

      Point tuotemerkki jokin kiinakuraa oleva Powerin oma merkki, en suosittele.

      KAuppa kannattaisi yrittää peruuttaa, koska jos jääkaappi ei jäähdytä alle 10 asteen onhan se nyt viallinen

    • Anonyymi

      Mistähän kohtaa kaapin sisältä ko. lämpötila on mitattu, näihin vedätysaloituksiin ei näitä tarpeellisiakaan tietoja koskaan laiteta...

    • Anonyymi

      Kannattaisi varmaan, sähkön kulutuksen lisääntymisen uhallakin, kääntää sitä termostaattia vielä vähän kylmemmälle.

      • Anonyymi

        Vaikuttaa ovitiiviste vuotavan.


    • Anonyymi

      Maidon ja mehun lämpötila riittää minulle mittariksi. Siis suutuntuma kertoo hetkessä onko kaapin lämpötila ok.

    • Anonyymi

      ovitiiviste voisi olla, mutta näissä kaapeissa ilmeisesti tehtaalta lähdettäessä on sama vika, nämä ei sovellu kuluttajakäyttöön.
      Olen tämän ketjun aloittaja, olisi mielestäni kuluttaja-asiamiehen asia nostaa Poweria vastaan ryhmäkanne.

    • Anonyymi

      mitä vedätystä aloittaja seuraavaksi kokeilee ?

      • Anonyymi

        Powerin myyjäkö se siinä yrittää epätoivoisesti viedä asian sivuraiteelle siitä asiasta, että jääkaapin liian korkea sisälämpötila voi johtaa ruokamyrkytykseen.

        Purin itse kaupan Powerin kanssa viallisesta jääkaapista marraskuussa 2023, ei tule nämä ongelmat puskista tule.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Powerin myyjäkö se siinä yrittää epätoivoisesti viedä asian sivuraiteelle siitä asiasta, että jääkaapin liian korkea sisälämpötila voi johtaa ruokamyrkytykseen.

        Purin itse kaupan Powerin kanssa viallisesta jääkaapista marraskuussa 2023, ei tule nämä ongelmat puskista tule.

        No voihan tuollainen vika olla missä- ja kenen tahan sa myymässä kaapissa vaan. Mitä ihmettä kiukkuilet? Mikää Poweri mitään kaappeja valmista...


    • Anonyymi

      Aloittajan on ilmeisesti saatava vaikka väkisen aloittaman ketjuun lisää pituutta...

      • Anonyymi

        Onko joku paha ongelma?


    • Anonyymi

      Viallisia tuotteita tulee myyntiin silloin tällöin jokaisella myyjällä. Laadunvalvonta ei halpiskamoissa voi olla kovin kattava, asiakkaat sitten palauttaa sudet myymälään. Tuskin tuossa ryhmäkanteita tarvitaan.

      • Anonyymi

        kuinka moni asiakas palauttaa viallisen tuotteen myymälään, ei sinne niin vaan tuotteita palautella, pitää näyttää toteen että tuotteessa on vikaa ja myyjäliike ja huolto tekee kaikkensa todistaakseen että tuote kunnossa


    • Anonyymi

      Näihin turhiin aloituksiin ei tarvitse mitään todistella...

      • Anonyymi

        sinänsä on paikallansa jokaisen ihmisen ostaa kaappiin sisälämpömittari, kyllä kaapeissa kuluttaja-lehden tekemän vertailun perusteella on eroja jopa niin suuria ettei kaikkia testattuja suositella edes jääkaapiksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        sinänsä on paikallansa jokaisen ihmisen ostaa kaappiin sisälämpömittari, kyllä kaapeissa kuluttaja-lehden tekemän vertailun perusteella on eroja jopa niin suuria ettei kaikkia testattuja suositella edes jääkaapiksi.

        Siis nämä ovat ihan normaleita lämpötiloja!

        Lähes kaikissa mekaanisesti ohjatulla termostaatilla varustetuissa jääkaapeissa lämpötila on ollut aivan liian korkea (tyyliin +8 °C, kun tavoite pikemminkin +4 °C) jos on vaan sokeasti luottanut käyttöohjeeseen, joka on kehottanut vääntämään termostaatin nupin esim. kolmoseen ja asteikko on 1-5.

        Sekin on normaalia, että alimmilla hyllyillä on matalampi lämpötila ja ylimmillä hyllyillä reilusti (tyyliin 6 °C) korkeampi lämpötila, jos jääkaapin sisällä ei ole ilmaa sekoittavaa puhallinta!

        Eli oikein säädettynä alimalla hyllyllä vaikka noin +2 °C ja ylimmällä hyllyllä 8 °C. Ja käyttöohjeen mukaan säädettynä +6 °C alahyllyllä ja +12 °C ylimmällä.

        Ei tämä ole palkästään huono asia. Kala yms helposti pilaantuvat (suositus 0...+3 °C) ehdottomasti ja poikkeuksetta alas. Ylähyllylle voi lastata olutta ja sellaisia elintarvikkeita, jotka viihtyvät viileämmässä, mutta eivät tarvitse varsinaista jääkaappilämpötilaa (max. +6 °C, mikä vaatimuksena maidolla, valmisruoilla yms. yms.)

        Sekin pitää muistaa, että niin ala- kuin ylähyllylläkin lämpötila seilaa muutaman asteen ylös alas kompressorin käytijaksojen mukaan. Eli pitää olla mittari vaikka vesilasissa, jos pitää saada keskimääräinen eikä hetkellinen lämpötila ulos.

        Muutamalla kympillä saa myös elektronise jääkaappimittarin, joka näyttää sekä hetkellisen että min/max. lämötilat

        Jos joku sokeasti vaan luottaa jääkaapin käyttöohjeeseen ja/tai laittaa kylmää vaativia elitarvikkeita ylähyllylle... niin joutaakin kuolemaan pois!

        Ihmiskunta tyhmistyy kovaa tahtia ja viime vuosina on jopa uutisoitu ääliölstä, jotka ovat seisottaneet valmista ruokaa yön yli pöydällä. No, se perhe onneksi saikin Darwin Award palkinnon siitä, että teki oman osuutensa ihmiskunnan geeniperimän eteen.


    • Anonyymi

      Kirjoituksesi on paikkansa pitävää täyttä asiaa 2000-luvun jääkaapeille.

      Sitten on kuitenkin 2 miljoonaa meitä viime vuosituhannen ihmisiä, joiden jääkaapin alaosassa oli viileäkaappi, eli kaupoissa myytiin todella paljon jää-viileäkaappiyhdistelmiä. Näissä kaapeissa kylmin paikka oli jääkaapin yläosassa, minä olen 60-mies ja kyllä minulle on yhä itsestään selvää että kylmin paikka jääkaapissa on ylähylly, mihin olen näihin päiviin saakka säilönyt herkemmin pilaantuvat tuotteet. Myös jääkaapit tämän vuosituhannen alusta ilman tätä viileäkaappia sisälsivät tämän metallisen levyn kaapin yläosassa, jossa oli automaattisulatus, kyllä siinä versiossa "tiemmä" oli kylmin paikka yläosa.

      Nykyiset kaapit tehdään niin huonosti, että ovitiivisteet vuotavat ja kompressorit tehdään niin järkyttävän vajaatehoisia, että kunnon lasti ruokaa kaupasta pitää jääkaapin lämpinä vuorokauden jälkeen päin, ellet ole lukenut käyttöohjeita ja laittanut jotain superjäähdytystä päälle. Nykyisin kylmin paikka (Jope Ruonansuuta lainaten samalla myös kostein paikka) on alhaalla.
      Laadukkaimmat noin 800 euroa maksavat kaapit pitävät sisälämpötilan tasaisena, Powerin kiinakaapit 10 asteessa.

      • Anonyymi

        > minä olen 60-mies

        Siis ehta essonbaartin aasintuntija.

        Siinä sun jääkaapissas oli ylimpänä pakastelokero. Silloin on tosiaan kylmintä ylhäällä.

        Noin niinkuin muutoin niissä 80-luvun jää-viileäkaappikeksinnöissäkin jääkaapin alaosa oli ylimpiä hyllyjä kylmempi. Kylmällä ilmalla kun on tapana laskeutua alas.

        Jos unohdetaan puhaltimella ilmaa kierrättävät jääkaapit, niin kaikissa "itsesulattavissa" malleissa jäähdytyselementti on takaseinällä tai takana + sivuseinillä. Nältä seiniltä valuu kylmää ilmaa alas ts. kylmin paikka on alhaalla lähellä takaseinää. 2000-luvun malleissa se jäähdytyselementti vaan on piilossa takaseinän sisällä.

        Puhaltimella ilmaa kierrättävissä vehkeissä lämpötilaerot kaapin sisällä ovat piempiä, pari astetta. Ja ihan yhtälailla näistäkin löytyy optimismia lämpötilloista, esim. degitaalitermostaattiin pyyntö +5, niin todellinen lämpötila seilaa 6-7 °C. Lämpömittari on kiva olla olemassa, mutta menee näköjään baarin asianrtuntijoilta yli hilseen.

        Tosin näissä puhallinmalleissa voi sitten olla lokeroita, missä lämpötila ihan tarkoitusella on pari asetta muuta jääkaappia kylmempi (kala yms.) tai korkeampi (vihannekset, juurekset, hedelmät). Eikä kylmin silloin välttämättä ole alhaalla, puhaltimella kun voidaan kylmä ilma pakottaa minne huvittaa.


    • Anonyymi

      Sitten tietoa nykyisille jääkaapin ostajille.

      Sijoita jääkaappi aina huoneen lämpöön yli 20 astetta. Minä aikoinaan ostin jenkkikaapin ja laitoin sen eteiseen, jossa oli viileämpi huonelämpö. Ajattelin, että vie vähemmän sähköä viileässä tilassa.

      Jääkaappi kuitenkin oli lämmin ja pakastelokerossa suli pakasteet. Huoltomies kävi ja osoitti, että kaappi oli kunnossa ja mun piti siirtää se lämpimään huoneeseen.

      Siinä jääkaapissa on se lämpötilan haistaja ulkokuoren alla ja mitataan huonelämpöä. Sen huonelämmön mukaan jääkaappi tulee kylmemmäksi.

      Voitte ottaa sen haistajan ulos sieltä kaapista ja laittaa hetkeksi lämpimään veteen ja kaappi tulee kylmäksi oitis.

      • Anonyymi

        Höpön höpöä selostat.
        Perinteisen jääkaapin termostaatin anturi on sen kylmentävän höyrystimen pintaan kiinnitetty. Ja termostaatin normaali asetusarvo on useita asteita pakkasen puolella, eikä missään kaapin sisälämpötilan tavoitearvossa. Kaapin sisälämpötila asettuu siten höyrystimen ja huoneen lämpötilan väliseen tasapainopisteeseen. Varsinkin jenkkikaapissa huonelämpötilan poikkeamat normaalista johtavat erikoiseen toimintaan kun ainut termostaatti sijaitsee jääkaapin puolella.


      • Anonyymi

        Ihne sekoilua taas.

        Ns. jenkkikaapeissa ja havloissa jääkaappipakastimissa lämpötilaa säädetään pelkästään jääkaapin mukaan. Pakastin jäähtyy "siinä sivussa". Omiin käsiin osuneissa pakastin on jopa mennyt ihan tarpeettoman kylmäksi (-20…-25 °C), kun jääkaapin on säätänyt n. 4 asteeseen. Käyttöohjeen spekseillä (termostaatin nuppi puoliväliin), pakastin ok (n. -18 °), mutta jääkaappi aivan liian lämmin (+8 °C).

        Jos tällaisen jenkkikaapin laittaa tilaan, missä jääkaapin puolesta ei ole jäähdytystarvetta, niin eipä pakastintakaan jäähdytetä.

        Ja se lämpötila-anturi on näissä mekaanisesti ohjatuissa höyristimen (jäähdytyselementti) kyljessä... eli nykyään takaseinän sisällä piilossa. Ja se säätyminen menee kyllä reaalimaailmassa niin päin, että ympäristön lämpötilan noustessa nousee myös sisälämpötila (jääkaapissa) eli termostaatin asetusta pitää muuttaa esim. kesällä huonelämpötilan noustessa yli 21 °C. Pakastin voi mennä toisinpäin, koska sehän menee sitä kylmemmäksi, mitä enemmän jääkaappia pitää jäähdyttää.

        Fiksummissa vehkeissä säätö on elektroninen = ei riiipu huonelämpötilasta ja voidaan jopa säätää jääkaappia ja pakastinta erikseen. Näin jop a1-kompressorilla varustetuissa laitteissa.

        Kuten sanottu, lämpömittari pitää olla, kun ei voi luottaa siihenkään, että kerran kohdilleen säädettynä kaikki OK.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1428
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      962
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      741
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      34
      682
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      677
    6. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      641
    7. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      110
      634
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      624
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      64
      598
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      587
    Aihe