On hyvä tietää mikä on pihvi, sikäli mikäli ei tiedä mikä on pihvi, niin ei ole pihvitietoinen.
--------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------
Pihvi on ruokalaji, joka valmistetaan useimmiten palasta lihaa, tyypillisesti naudanlihasta.
Pihvi voidaan valmistaa myös jauhetusta lihasta tai kasviksista.
Usein punainen liha, kala ja joskus myös broileri viipaloidaan pihveiksi.
Pihveihin erikoistunutta ravintolaa kutsutaan pihviravintolaksi.
Pihvi tarjoillaan usein grillattuna, mutta se voidaan myös paistaa pannulla kypsäksi.
Poikkeuksena kypsentämiseen on täysin raakana tarjottava tartarpihvi.
Leikepihvit nuijitaan litteiksi ja leivitetään eli kieritellään ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa.
Kuuluisin leikepihvi lienee Wieninleike, eli Wienerschnitzel.
Aitoon Wienerschnitzeliin käytetään vasikanlihaa, mutta sitä valmistetaan usein myös sianlihasta. Italialainen versio leikkeestä on cotoletta alla Milanese.
Pihveihin käytetään usein mureinta lihaa, jota eläimestä saadaan, ja täten se on usein kallista.
Pihvin syöntiä pidettiin vuosikymmeniä sitten vaurauden merkkinä, mutta nykyään se on suosittu viikonloppuruoka.
---------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------
Entrecôte = pihvi.
Kerroit syöneesi elämäsi parhaan pihvin ränskassa, ravintolassa jonka nimeä et muista.
Tämä pihvi valmistetaan, tiedoksesi vaan, naudansisäPAISTI palasta.
Summarum summa... miten ja millä logiikallasi entrecôte pihvi ei ole pihvi, jos tuo sinun elämäsi pihvi, naudan sisäpaistista, paistista paistettu pihvi, oli PIHVI!
Numpällin päässä liikkuu järkeviä ajatuksia ja äääöönsä keulii hetkeksi 45 tasolta to 75 tasolle silloin kun Pupen 15v. ...jääköön sanomatta mikä... on suussaan.
By > § < 65v.
Olisiko opastusta kertoa mikä on pihvi, koska olisi joskus tarkoitus maistaa pihviä?
9
183
Vastaukset
- Anonyymi
55555
- Anonyymi
jo toisessa lauseessa homma meni munilleen, pihvi voidaan valmistaa jopa makkarasta, jos niin haluat, entrecote on edelleenkin naudan kyljys, parhaat pihvit syntyvät kuin itsestään sisäfileesta, ei lahkon kannata väitellä asiasta kun porsaanluut ja kanan siipipalat on teikäläiselle jo gourmet ruokaa, minulle ne on roskaruokaa,,,Tämän on jopa lahkon ylipappi kertonut palsalla.
- Anonyymi
Saako niitä porsaanluita seiskasta, entä onko siellä sitten myös sellaisia alumiinilaatikoita siis niin kuin kertakäyttögrillejä kun mentäis Darlingin kanssa piknikille.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Saako niitä porsaanluita seiskasta, entä onko siellä sitten myös sellaisia alumiinilaatikoita siis niin kuin kertakäyttögrillejä kun mentäis Darlingin kanssa piknikille.
Tarkoitatko gripsejä vai mitä, tuo on vaikea kysymys, mutta ainakin säilöttyjä susheja saa, myös kalapuikoista tehtyjä.
- Anonyymi
Missä toisessa lauseessa, miten meni munilleen, mitä ihmettä sönkötät taas?
- Anonyymi
Tässä pihviasiassa on outoja piirteitä sen johdosta että pääpihviasiantuntijalla jonka pientä sielua on loukattu verisesti hänen nauttien hieman verisistä medium miinus kypsyysasteisista pihveistä on aktivoinut myös oman perseennuolijan "sönköttämään".
Pääpihviasiantuntija siis istui appiukon synttäreillä vaiti kun kokki saapui ruokatarjoilun jälkeen paloittelemaan 10 annosta ruokailijoiden puolesta ja grillasi niitä palasia sitten grillissä halukkaille lisää ruokailijoiden vuorollaan huutaen stop, kun kokki grillasi kypsemmiksi sentin paksuisia lihaviipaleita.- Anonyymi
Pihviä ei aleta popsia suoraan pannulta, uunista eikä grillistä, vaan sen annetaan vetäytyä. Iso pihvi saa vetäytyä 20 minuuttiakin ennenkuin sitä aletaan laittaa tuulensuojaan.
Se on tietenkin eriasia kun tilaat hiki otsalla palaneen kengänpohjan Jaskan grilliltä läskiturpa kuolaa valuen, poltat sillä kielesi jahka olet saanut siitä leikattua palan irti.
Yrität ohentaa sitä ketsupilla, järsit sitä ikenilläsi kunnes se muistuttaa superpalloa. Tämän jälkeen otat sen pallon pois suusta ja asettelet ne lautasen reunalle riviin ja toteat että olipas taas maailman parasta sisäfilettä tässä sipulipihvissä.
Vaimo nostaa katseensa lippalakin alta ja hymyilee vienosti roplaten puhelintaan ja asettaa tekohampaansa takaisin suuhun.
2010 - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Pihviä ei aleta popsia suoraan pannulta, uunista eikä grillistä, vaan sen annetaan vetäytyä. Iso pihvi saa vetäytyä 20 minuuttiakin ennenkuin sitä aletaan laittaa tuulensuojaan.
Se on tietenkin eriasia kun tilaat hiki otsalla palaneen kengänpohjan Jaskan grilliltä läskiturpa kuolaa valuen, poltat sillä kielesi jahka olet saanut siitä leikattua palan irti.
Yrität ohentaa sitä ketsupilla, järsit sitä ikenilläsi kunnes se muistuttaa superpalloa. Tämän jälkeen otat sen pallon pois suusta ja asettelet ne lautasen reunalle riviin ja toteat että olipas taas maailman parasta sisäfilettä tässä sipulipihvissä.
Vaimo nostaa katseensa lippalakin alta ja hymyilee vienosti roplaten puhelintaan ja asettaa tekohampaansa takaisin suuhun.
2010Lihoja ei laiteta vetäytymään puutarjottimelle kaikkine koristeineen ja vierelle perunamuusista lähtien kaikki, sekä tarjoillaan ruokailijoille vetäytymään ruokailijoiden eteen, jonka jälkeen vetäytymisen jälkeen kokki tulee .... ja stop.
Lopeta jo 2010 sulla on elämässäs tärkeämpiäkin asioita.
- Anonyymi
Asia on pihvi kun se on täysin varma.
Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 417054
- 323958
- 473391
- 402959
- 172736
- 372238
- 162206
- 412173
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons472127- 402078