Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Karmea tulevaisuus

Anonyymi-ap

Tesla on tunnettu sähköautoistaan. Yhtiön toimitusjohtaja ja yksi yrityksen varhaisia suursijoittajia on Elon Musk, joka Tesla-rahoilla osti mm. Twitterin muuttaen sen X:ksi.

Huhtikuussa 2002 Tesla esitteli Optimus-robotin, jonka Musk väitti lopulta tekevän "kaiken, mitä ihmiset eivät halua tehdä". Muskin mukaan Optimus voi olla nykyistä ajoneuvoliiketoimintaa suurempi myynniltään. Tesla Botin on suunniteltu olevan 173 cm pitkä ja painavan 57 kg.

Sen myyntihinnaksi on kaavailtu olevan alle 20.000 US dollaria. Suomessa hampurilaistyöntekijän keskipalkka on laskettu olevan 1764 euroa kk:ssa. Kun huomioidaan palkan sivukustannukset sekä loma- ja sairasajan palkat, palkkakustannus on noin kaksinkertainen eli 3500 euroa (22 euroa tunnissa). Yhden robotin hinnalla saisi noin 6 kk:n työsuorituksen ihmiseltä.

Robotti ei lakkoile, ei sairastele, ei irtisanoudu, ei jää eläkkeelle eikä tee huonoja työsuorituksia. Robotti ei tarvitse taukoja, eikä myöhästy työvuorosta. Sen työtahti yleensä on paljon ihmistä nopeampi. On mahdollista, että yksi robotti korvaa monta ihmistyöntekijää.

Muutos voi joillakin aloilla olla nopea. Robotteja tullaan näkemään samaan tahtiin enenevässä määrin kuin sähköautot ovat yleistyneet. Vuonna 2040 maapallolla voi olla töissä satoja miljoonia robotteja.

Mitä silloin ennustetut 9,2 miljardia ihmistä tekevät? 2040 ovat melkein kaikki suurista ikäluokista kuolleet. Meidän pitää lopettaa humanitaarinen maahanmuutto välittömästi, koska emme mitenkään tarvitse edes kolmea miljoonaa asukasta, jotta Suomen talous pyörisi. Sosiaaliturva ja työn verotus on suunniteltava kokonaan uudelta pohjalta. Meillä ei ole mitään mahdollisuutta elättää afrikkalaisia ja mslmeja maassamme, etenkään kun he eivät koskaan tule sopeutumaan suomalaiseen yhteiskuntaan.

Robotit tuovat ison ongelman. Millä rahalla kansantaloudet pyörivät. Jos työtä ei ole, ei ole ostovoimaakaan. Julkinen sektori joudutaan pienentämään neljässosaan nykyisestä.

12

210

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tätähän se AY liike suunnittelee, Ei siinä muita suunnittelijoita tarviste. Onko tämä SAKn tuleva bisnes. Ihmiset maksavat ayliikkeelle jokunen tonni kuussa niin he ostavat sinun tilallesi robotin.

    • Anonyymi

      Ay liike OY tulee invistoimaan robotteja satamiin ettei työntekijät tarvi muuta kuin olla kotona. AY liikkkeltä kun voi odottaa mitä vaan, sillä nämä virkamiehet 15-20,000 palkkalaiset pitää saada omansa jostakin.

    • Anonyymi

      vitttu mitä passkaa, menkää hoitoon

    • Anonyymi

      Varsinainen poliitikko täällä.
      Ensinnäkin Suomi valitettavasti tarvitsee maahanmuuttajia siksi, että suomalaiset ovat niin nirsoja tekemään pieni palkkaista työtä .
      Mutta tänne ei pitäisi ottaa miehiä vaan naisia ja lapsia ja, jos mies kuuluu pakettiin niin voi tulla, mutta yksin ei voi.

      Ja mitä elon muskiin tulee niin hän lukee olevansa joku tämän aikakauden Einstein.
      Jön väittää, että hänellä on autismi, mutta itselläni on autismi joten en usko, että hänellä sitä on Gretalla on selvästi, mutta Elon musk on varmasti vaan joku avaruus nörtti .
      Vihaan häntä vihaan kaikkea mitä hän keksii ä, koska ne keksinnöt tuhoaa ihmiskuntaa .

      Raha on illuusio ja meidän järjestelmä ei toimi koska raha ei kierrä.
      Sitä rahaa ei tule yhtään sen enempää kuin nytkään ellei sitä rahaa saa kiertämään nimen omaan köyhille ja keskituloisten keskuuteen.
      Ja sen lisäksi pitäisi saada vielä ulkomaan vientiä .
      Meillä olisi hyviä tuotteita mutta ei osata markkinoida houkuttelevasti.
      Suomalaiset ovat liian nössöjä ja liian kilttejä ja liian hiljaisia ei kukaan meiltä juuri sen takia osta yhtään mitään.
      Me saataisiin markkinoitua vaikka mämmi tai HK makkara maailmalle, jos olisi tarpeeksi rohkeutta ja kommunikaatio taitoja, Suomessa tuntuu kaikki olevan autisteja siinä suhteessa, kun ei osata small talk.minä osaan vaikka minulla on autismi.

      Laiva uppoaa jo .
      Kannattaisi tehdä jotain ennen kuin luodaan taas sotaa, jotta saadaan tuhottua talous, jotta sen voi taas elvyttää.
      Tämä on se jenkkien metodi ja ilmeisesti Suomella ei muita metodeja ole, kun keskustelu taidot ovat tätä luokkaa .

      Suomalainen kulttuuri kuolee väistämättä ja hyvä niin

    • Anonyymi

      Teslan alasajo on jo alkanut. Tuotantoa ajetaan alas kun kauppa ei enää käy ja oikeat autonvalmistajat lisää tuotantoaan. Pörssikurssi tippuu silmissä. Kaatuu ne suuretkin. Ja laatu on edelleenkin Mossen luokkaa.

    • Anonyymi

      Teslan korjaukset, joita on aivan liikaa ei onnistu kolmella korjaamolla. Joka pitäjässä pitäisi olla korjaamo tai kaksi jotta Teslat jotenkin pysyisi ajossa.

    • Anonyymi

      Jos tuo robott on kun Tesla niin ei ole mitään huolta.

    • Anonyymi

      Minun mielestäni ei ole mitenkään karmeaa jos robtti tekee tuollaiset halpatyöt.

    • Anonyymi

      Kenelle nuo robottien tekemät tuotteet myydään?

      • Anonyymi

        Tässäpä asiantuntija? Lähes kaikissa autoissa on hyvin suuri osa robotin kasaamaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tässäpä asiantuntija? Lähes kaikissa autoissa on hyvin suuri osa robotin kasaamaa.

        Niin on ollut jo vuosikymmenet. Joku vaan nyt haukkoo kauhusta henkeään, kuinka tehtaissa työt tekee pian pelkästään vain robotit, niin robotitko näitä autoja sun muita tuotteita sitten enää ostaa?


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2247
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2073
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1678
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1500
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1496
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe