Kylänraitti

Anonyymi-ap

Luulisi kunnan päättäjien kiinnittävän huomiota kirkonkylän yleiseen olemukseen. Aivan karmea kokemus on katsella ränsistyneitä taloja. Tulin siihen johtopäätökseen jotta satunnaisista matkailijoista ei välitetä mutta olkaa ja eläkää onnellisina siinä rähjäisessä kylässä. Ens kerran ajetaan ohi Kuusamoon, Rukalla on siistiä ja eri meininki.

33

1147

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Herää todillisuuteen sieltä omasta kupla maailmasta. Voit alkaa kattoo vaikka ihan kokonaisia kaupungin osia mitkä on hylätty. Tossa ihan hyvä esimerkki video https://youtu.be/uMV8-DPSs-8?si=RX7GPOJz5w63eeEs ja tuu sit sen jälkeen hyrynsalmen rakennuksista puhumaan uudelleen. 👈

      • Anonyymi

        Hyvä vastaus !
        Mitä ilmeisimmin paikallinen trolli teki taas tikusta asiaa.
        Kuusamoon... liftillä?


    • Anonyymi

      Ei ole kuin ajan kysymys kun hyrynsalmi näyttää tältä. Kunhan ensin rosvot ja muut syrjäytyneet ovat asuttaneet kylän

    • Anonyymi

      No sehän on toteutunut jo vuosia sitten. Kunnan virkamiehiäkin tuomittu käräjillä. Samoin valtuutettuja. Kylä on itsensä näköinen.

    • Anonyymi

      Jos Hyryntieltä kuorittaisiin asfaltti pois ja meikattaisiin ränsistyneet talot vielä rumemmiksi, niin saisikohan siitä matkailuvaltin? Tulkaa katsomaan ja ihmettelemään kainuulaista kurjuutta matkallanne Lappiin, ei pääsymaksua.

      • Anonyymi

        Ei huono ajatus. Nykyiselläänkin kylänraittia voitaisiin käyttää 1960-1980 -luvuille sijoittuvien elokuvien ja sarjojen kuvauspaikkana. Odotellaan muutama vuosi ja kuoritaan asfaltti, niin voidaan jo kuvata Kalle Päätalon Nuoruuteni Savotat uudelleen Hyryllä.


    • Anonyymi

      Sillalta on jo aloitettu reikien tekeminen, kannattaa olla varovainen ja kiertää pahimmat kolot.

    • Anonyymi

      Hyrynsalmella on paljon muutakin kun kylän raitti hyryntie. Poiketakaa vaikka sivuteille kyllä siellä asuttuja taloja riittää!

      • Anonyymi

        Niin? Kertooko ne muutama eläkeläisen asuttama 70-luvun homeinen valesokkelimörskä jotenkin siitä, että Hyrynsalmi olisi elinvoimainen kunta, jonne olisi houkuttelevaa muuttaa vaikka kaupunkipaikoista?


    • Anonyymi

      Kyllä.

    • Anonyymi

      ihan hirveätä ettei kiinteistön omistajaa velvoiteta purkamaan mätää haisevaa rakennusta pääväylältä. siksikö kun se on pankki. se talo haisee kiviöntielle asti

    • Anonyymi

      Vanhan apteekin ovat valloittaneet hevosmuurahaiset, kukahan omistanee kyseisen kiinteistön ? Muutamia vuosia kun eteenpäin mennään niin saattaa olla halvalla tontti myytävänä hyvällä liikepaikalla. Mutta mistä ostajat löytyvät hylätyille rakennuksille....

      • Anonyymi

        Wanha Apteekki on arkkitehti Eino Pitkäsen luomus. Sen omistanee paikallinen kauppiassuku.

        Kajaanissa Pitkästä arostetaan niin korkealle, että hänen teoksiinsa ei kosketa vaikka mikä olisi. Esimerkkinä Kajaanin keskuskentän katsomo, jota ei saa purkaa, vaikka se on täysin turhanaikainen, ruma ja heikkokuntoinen hökötys.


      • Anonyymi

        Ketkä muutkaan, kun Kemppaiset!


    • Anonyymi

      Ohikulkijan silmin Hyrynsalmen pääraitti näyttäytyy anteeksi vain, slummina. Lumikinosten takaa näkyy kymmeniä autioin ikkunoin ja valahtanein räystäskouruin, tuulten ja sateiden pieksämiä rappeutuneita, hylättyjä rakennelmia. Monet pääraitin varressa olevista rakennuksista on kylmillään olevia liiketaloja. Maaseudun autioituneista viljelystilojen rakennuksista ei kannata edes mainita.

      Olen ihmetellyt vuosikymmeniä, kuinka tarkaksi viranomainen on säätänyt ja edelleen säätää, sekä valvoo ja velvoittaa noudattamaan mm. rakentamismääräyksiä. Samanaikaisesti viranomainen on täysin kynnetön ja ennen kaikkea haluton puuttumaan maisemaa ja ympäristöä häiritsevään ja jopa pilaavaan toimintaan. Onhan se tavallansa ymmärrettävääkin, koska rakentamisen valvontakustannukset voidaan periä rakentajalta, mutta rakennuksen purkamista ei voida velvoittaa rakennuksen omistajalta, ellei siitä aiheudu yleistä henkeä, terveyttä, tahi turvallisuutta aiheuttavaa varaa.

      Hyrynsalmen taajaman rappeutuminen on kauneutta katsojan silmässä. Totuus on, että kun riittävän monesti ajat Karisen kenkäkaupan tuhotun liike- ja asuinrakennelman ohi, et näe sitä enää lainkaan, vaikka katsoisitkin. Samoin silmäsi tottuvat olemaan näkemättä kylmän kalsean Siwan, hallimaisen T-kaupan, myrkyn pimeän Heikuran Radioliikkeen, säpäleisin ikkunoin huutavan Apteekin, puhumattakaan taksikopista muistuttavasta torinreunakopista jne, jne....

      • Anonyymi

        Juuri näin. Suurin osa paikallisista on tottunut rappioon niin, ettei oikeasti edes huomaa sitä. Eikä ymmärrä, ettei se ole normaalia.


      • Anonyymi

        Pääraitti on autioitunut öisen liikennemelun vuoksi. Kun ei ole asukkaita tai käyttöä liiketiloille, kiinteistöt jäävät rapistumaan. Rappeutuneisuus ei ilmeisestikään erotu kunnantalolle tai Moisiovaaraan, eikä Kypärälle, niin ei tarvinne odottaa edes toimeliaisuutta siltä suunnalta. Kuitenkin keskustaajaman uuden kukoistuksen aikaansaamiseksi olisi välttämätöntä saada poliisipäivystys 24/7 paikan päälle, että olisi jotain toivoa paremmasta.


    • Anonyymi

      Liekkö 10 vuoden päästä kylällä muita toimivia yrityksiä kuin ruokakauppa/kaupat ja pitseeria. Muissa yrityksissä väki vanhenee väistämättä ja onko jatkajjia meneekö lappu luukulle ? Ei näytä nuo myynnissä olevat kiinteistötkään kenellekään kelpaavan, kyllä jotakin pitäs tehä ja kiireesti ettei tulevaisuus olisi synkkä tai jopa piki musta

    • Anonyymi

      Hyvät viisaat immeiset. Maailma muuttuu🌍 hyryllä ei ole mitään miksi kukaan tulisi tekemään tänne bisnestä. Kukaan ei perusta kenkäkauppaa, urheiluliikettä, kioskia, kirjakauppaa, koska kävijämäärä ei riittäisi liiketoiminnalle. Ruokakauppa/apteekki/bensan myyntiä kannattaa harjottaa hyryllä koska hyrynsalmelaiset tarvitsevat näitä palveluja. Pikku kylät kuolee koska kasvu keskittyy isoille liikepaikoille. Nuoren ei kannatta jäädä esm hyrynsalmelle tai näille muille pikku kylille, äkkiä vaan opiskelemaan Ouluun tai etelä suomeen ja valmistuu ammattiin ja löytää kumppanin sekä alkaa rakentamaa elämää isommilla kasvu paikoilla. Joskus sitten voi tulla hiihtolomalla sukuloimaa omalle pikku kotikunnalle isolla farmari autolla ja suksiboxi katolla👍 Sotkamo pärjää koska rinteet on siinä ihan vieressä, sinne rakennetaan ja luodaan bisnestä sen takia hintataso on esm korkeampi taloilla kun vaikka ristinjärvellä. Jos ukkohalla olisi ihan tossa 5 tien vieressä niin hyrylläkin olis tontilla arvoa! Mutta kun se on tuolla mettä perällä niin silloin hyryn keskusta jää autioksi. Kuusamon keskusta on kanssa kuollut koska kaikki liiketoiminta keskittyy rukan alueelle. Se että hyrynsalmi, kuhmo, ristinjärvi, puolanka, paltamo autioituu vähitellen on täysin normaali ilmiö ympäri maailmaa koska kaikki kasvu keskittyy isompii kaupunkeihin silloin pikku kylät autioituu vähitellen.

      • Anonyymi

        Niinhän se varmaan on ja siksi kylä on tuollainen, kukapa sinne haluaisi investoida ja jäädä asumaan saatikka perustaa yrityksen kun entisetkin kuolevat pois. Aika on ajanut jo vuosia sitten ohi ja kehitys jatkuu entistä surullista rataa kunnes kunta ajautuu kriisiin ja kuntaliitos on väistämättömästi edessä. Saakin ihmetellä mikä siellä pidättelee koulutettuja työkykyisiä ihmisiä? Luultavasti on ostettu osake tai talo ja yritetään sinnitellä josko aika muuttuisi, mutta moni on jo lähtenyt ja etupäässä eläkeläiset odottavat sitä viimeistä loppusijoituspaikkaa.....


      • Anonyymi

        Kävikö arabit ryöstöllä ne vie tuhkat pesästä aina. Myyntiin kuljettaa itään. No niin ne ryöstää myös ihmisiä sitten. Myyntiin ja kuljettamaan huumeita.Autotkin.Viedään ulkomaille.Ruuvatkaa nyt kaikki pulteilla kiinni minkä voi että ainakin kestää pitkään irrottaa.Kyllä Venäjällä ja Arabiassa rakennetaan varastetuista rakennustavarasta ja syödään jopa lokin munat.Elikkä hämäyksen vuoksi voisi naulata mitä voi kiinni ja vetää maalia päälle näyttää kuin olisi vaikka ei ole.Rännit on äkkiä korjattu asennettu paikalleen ruuvattu kiinni.Vähän kukkaruukkua kesän iloksi.Kahvila baarin voi avata romutaloonkin jos oven saranat ruuvaa ja ottimen.Katsokaas uskontolahkojen avustusruuat voi myydä valmiina leipänä kahvin kanssa niin virolaiset tekee.


    • Anonyymi

      Koko Suomesta tulee pikkuhiljaa EU:n Hyrynsalmi.
      Kansa näevettyy pois, sadan vuoden perästä meitä kantasuomalaisia on miljoonnan verran. Olemme nykysaamelaisten asemassa entisessä kotimaassamme, jos silloin asuu 10 miljoonaa pierunruskeaa uussuomalaista.
      Vaan emmepä me kukaan nyt elävä tule kokemaan. Olemma kaikki saukkokankaassa.

      • Anonyymi

        Äkkiä ostamaan vanha navetta ja tuholaistorjunta yritys tuhoaa hetkessä luteet kuoriaiset sieltä.Sitten painepesuri päälle ja nurkista hiiren paskat pois alkaa maalata kalkkimaalilla sisäseinät ja pesee ikkunat kiristää ruuvit ovissa. Kuivattaa elukan paskat homeheinät ja polttaa ne.No siinä on joko lampaille asunto tai kanoille tai autokorjaamo. Älkää viitsikö vain valittaa.


    • Anonyymi

      Kaikki ostetaan kajaanista kun siellä halvempaa samalla kyläillään

      • Anonyymi

        Ostatte kylältä se työllistää ja sitten istuttamaan kaalia porkkanaa sipulia maahan.


    • Anonyymi

      Kajaanin Kehräämöntiellä ja Prismassa on mukava asioida, mutta keskustaan ei enää uskalla mennä, kun siellä on niin paljon liikennettä ja vaikeita liikennevaloja.

      • Anonyymi

        ... ja maksullinen pysäköinti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ... ja maksullinen pysäköinti.

        Kiekolla saa Kajaanissa nykyään pysäköidä


    • Anonyymi

      Donnervetter du sweinhund veromarkkoja ei sitten tule, kotikylään ja siksi se näivettyy.
      Kohta ei rahat riitä TK pitoonkaan ja se olisi kovin tärkeää jos tullee yskä!

    • Anonyymi

      Suurinosa hyryläisistä käy töissä Kajaanissa tulevat takaisin hyrylle nukkumaan ja aamulla takasin duuuniin hakemaan kapeeta leipää👈

      • Anonyymi

        No jo on surkeaa ettei osaa uusia lautoja seiniin itse.


    • Anonyymi

      Kuulemani mukaan heikkinen on alkuperäinen kauppa ja samassa talossa on ollut jokin pankki . Tämä heikkinen on säilynyt lähes entisellään jo kauan aikaa ja saman suvun hallussa mikä on kunnioitettava asia sinänsä ja pitää käydä asioimassa vanhassa kyläkaupassa. Kuka talon on rakentanut... sitä ei tietolähteeni osannut varmaksi kertoa mutta kauppa on ollut jo yli sata vuotta ja historiallinen arvo tällä rakennuksella on todella merkittävä.

      • Anonyymi

        Olihan siinä oikeassa päädyssä aikoinaan Kansallis Osake Pankki (KOP). Pankinjohtajana toimi ''pankin Urho'', Heikkinen, joka ei kuitenkaan ollut kauppiaan sukua. Alviina Alametsä sen sijaan on Urhon sukua.
        Tarkempi sukuselvittely jääköön tekemättä...


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      936
    2. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      830
    3. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      224
      731
    4. Nainen, olet kaipaillut seuraani

      Tiedän sen, kuulen sen. Sinulla ei ole muita joiden kanssa voisit niistä asioista keskustella joista keskustelet kanssan
      Ikävä
      76
      717
    5. Kirjoitit joskus minulle tietäen

      Että se olin minä.
      Ikävä
      46
      709
    6. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      693
    7. Emme näe enää koskaan

      Näin ainakin uskon. Mutta ei hätää, et menetä yhtään mitään minussa. Sen kai jo tiesitkin. Hyvää vappua ja kesää. Toivon
      Ikävä
      34
      687
    8. Mitäs meinaatte vappuna

      ikävöivät ihmiset?
      Ikävä
      107
      673
    9. Vornanen alkaa olla kusessa

      Kaikki vanhat synnit on kaiveltu esiin ja niitä tosiaan näyttää olevan. Poliisin asussa esiintyminen vaaliteltalla, työt
      Joensuu
      82
      662
    10. Pistetään panokset

      Vielä korkeammalle! Eli mitäs numeroa kaipaat? Kaikki mukaan! Itse kaipaan 5
      Ikävä
      35
      600
    Aihe