Maahanmuuttajan takuueläke

Anonyymi-ap

Eläkkeet puolitetaan 8 vuodessa

Iiro Viinasen todellisen leikkauslistan kärjessä olivat eläkkeet. Suomalaisten onneksi Nokia ja tehty devalvaatio nostivat Suomen kansantalouden ylös 1990-luvun laman kourista eikä listaan jouduttu menemään.

Elinkeinoelämän valtuuskunta (EVA) on nostanut eläkkeet isojen leikkausten kohteeksi. Se esittää konsultin sanoilla eläkkeiden jäädytystä koko hallituskaudeksi ja eläkkeisiin pysyvää indeksijarrua. Säästön EVA kohdistaisi pelkästään työeläkkeisiin. Selvityksessä ehdotetaan myös eläkeiän nostamista peräti kahdella vuodella, minkä säästövaikutukseksi lasketaan noin kaksi miljardia vuodessa.

Eläkkeiden verotus on ankarampaa kuin samansuuruisten palkkojen. Lisäksi keskipalkkaa suuremmissa eläkkeissä on lisävero.

Vuoden 2023 alussa työeläkkeet nousivat 6,8 %, tämän vuoden alussa 5,7 %. Kahden vuoden inflaation takia työeläkkeet nousivat 12,9 %. Jos inflaatio jatkuu samaa vauhtia ja työeläkkeiden korotukset poistuvat, vuosina 2025 ja -26 eläkkeiden ostovoima heikkenee yhteensä 12,9 %. Eläkkeiden verotus ei kuitenkaan kevene. EVAn konsteilla eläkkeet puolitetaan kahdeksassa vuodessa.

Viime vuonna eläkkeitä maksettiin 34,1 miljardia euroa. Työeläkemaksut olivat 27,0 miljardia (lisäksi valtion osuudet 4,5 mrd ja TR-osuus 0,6 mrd €). Eläkevakuutusyhtiöiden sijoitustuotot olivat 14,9 miljardia.

Kaiken jälkeen eläkevarat nousivat 242,4 miljardista 255 miljardiin euroon. Jos EVAn esitys menee läpi, eläkevarojen kasvu kiihtyy. Kenelle rahoja kerätään? Sosialisoidaanko eläkevarat?

Yksityisen sektorin työeläkkeiden leikkaukset eivät vaikuta valtion velan hoitoon mitenkään. Julkisen sektorin eläkkeiden leikkaukset heijastuvat valtiontalouteen siltä osin kuin maksettavia eläkkeitä ei ole rahastoitu. Mutta eläkemaksuihin leikkaukset eivät vaikuta, ne perittäisiin kuten nytkin. Kun palkat nousevat inflaation takia, myös työeläkemaksut nousevat. Julkisen sektorin eläkemaksuihin ei tule vähenemistä.

Eläkeläiset joutuvat leikkausten kohteeksi kuten muutkin joutuvat? Niinkö? Ei ainakaan maahanmuuttajat.

Täysi takuueläke on 977 euroa. Viime vuonna joka kahdeksannen työeläke oli alle 1000 euroa kuukaudessa.

Suomessa asuu yli puoli miljoonaa vieraskielistä. Suuri osa heistä ei ansaitse koko Suomessa oloaikanaan palkkaa eivätkä saa sen takia työeläkettä. Suomalaisilta leikataan vuosi vuodelta enemmän, jotta voisimme ottaa lisää työtä vieroksuvia ulkomaalaisia elätettäväksi. Eivätkö nämä evat, ministerit ja kansanedustajat näe tätä kohtuuttomuutta? Jos leikataan, ensimmäisen leikkauskohteen tulee olla humanitaarisen maahanmuuton kokonaan lopettaminen.

15

203

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      ”Eläkeläiset joutuvat leikkausten kohteeksi kuten muutkin joutuvat? Niinkö? Ei ainakaan maahanmuuttajat.”

      Haitallisen maahanmuuton innokas edistäminen on ollut yritysten silmittömän ahneuden ja vihervasemmiston uusäänestäjien hankinnan syytä. Tätä on tehty täysin välittämättä siitä, millaisia valtavia ja korjaamattomia turvattomuus- ja talousongelmia se on jo aiheuttanut.

      Erikoista meidän ja myös Ruotsin eläkejärjestelmässä on se, että pienipalkkainen henkilö ei saavuta milloinkaan yhtä korkeaa eläketuloa kuin henkilö, joka ei ole ollut päivääkään tuottavassa työssä vaan on elänyt pelkästään tukien varassa.

      • Anonyymi

        🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒

        😋 ­­N­­­y­m­­f­o­m­­a­a­­­n­­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞


    • Anonyymi

      Globaali talouden nousu nosti Suomen lamasta silloin. Devalvaatio käytänössä vain kaatoi yrityksiä kuin heinää, jonka seurauksen jälkiä on näkyvissä vielä nykyisinkin.

    • Anonyymi

      On syytä tietää että palkansaajien maksamat eläkemaksut verojen lisäksi on liki saman suuruinen pidätys tuloista kuin eläkekkeistä perittävä vero, joten asia on käytännössä 50/50.

    • Anonyymi

      Aho-Viinasen porvarihallituksen seurauksella Suomi alkoi jättivelkaantuneeksi. 90-luvulla velka suhteessa bkt on korkeimmillaan ollut hyvin liki sama kuin tällä hetkellä.

    • Anonyymi

      Ilman muuta näitä silmittömästi maahanmuuttoa vihaavia joukkoomme mahtuu. Suomi kylläkin tulee näivettymään työvoimapulaan ilman maahanmuuttoa. Kantasuomalaisikin on pilvin pimein loisijoina sekä laskettuna sairaseläkkelle.

    • Anonyymi

      Missä ne työt ovat? Eikö suomalaisesta +300 000 löydy tekijöitä ? Tämä porukka osaa kuitenkin lukea,kirjoittaa, ja istua pytyllä.

      • Anonyymi

        Kukaan ei ota töihin esim. sellaista jolla CV sanoo että neljä vuotta sitten ollut jossain pätkähommassa. Tämä tekeillä oleva työehtojen polkeminen sekä irtisanomisen huomattava helpottaminen voi tietysti edistää tällaisten kokeilemista ottaa töihin. Jää nähtäväksi.


    • Anonyymi

      Milloin se näivettyminen alkaa? Jeesuksenkin piti tulla aikoja sitten... ei oo näkynyt.

      • Anonyymi

        Se on alkanut jo ajat sitten. Paljon köyhempiä ollaan muista pohjoismaista ja purranakkakin on leikkaustensa perusteeksi kertonut ettei meillä ole varaa enää pitää yllä hyvinvointivaltiota. Tärkein syy tähän köyhyyteen verrokkeihin verraten ovat niukat vientitulot. Näillä nipistyksillä saadan aikaiseksi vain lisänäivetystä. Entistä vähemmän voidaan ostaa sitä kotimaista myös palveluidenkin muodossa.


    • Anonyymi

      Kukaan ei ota töihin esim. sellaista jolla CV sanoo että neljä vuotta sitten ollut jossain pätkähommassa.

      Onko luku, ja kirjoitustaidoton paimen parempi vaihtoehto?

    • Anonyymi

      "Oma maa ensin" ajattelu on vahingollista. Tytti Tuppurainen.

    • Anonyymi

      "Jos leikataan, ensimmäisen leikkauskohteen tulee olla humanitaarisen maahanmuuton kokonaan lopettaminen." - ongelmahan tuossa on vain se, että hallituspuolueet ovat ehdottoman EU-myönteisiä, ja viime kädessä maahanmuutto ja yleinen Schengen-rajattomuus ja vastaava sanellaan EUsta käsin kohta yleisine kiintiöineen. Toki ne ajetaan sammutetuin lyhdyin, kun 2015 tuli kaksi divisioonaa arvoyhteisön nuoria sotureita Ruotsin valtion maksamin junalipuin etukäteistiedon ja suunnitelman mukaan aivan valmiiksi pedatun huoltologistiikan pariin niin kyseessä oli tarkkaan laskettu prosentuaalinen osuus EUn yleisestä taakanjaosta, vaikka mitään systeemiä ei virallisesti ollut edes. Sittemmin askeleita on otettu, ja enemmän kuin yllättäviltä poliittisilta tahoilta (mm. Jussi Halla-aho) on niitä kannatettu. Siksi hallitus ei voi tarttua tähän asiaan, koska se on jo vaivihkaa ulkoistettu oman maamme päätäntävallan ulkopuolelle, siinä kun omalta kansalta leikkaaminen on sisäpoliitinen kysymys jonka mukaan voi vielä toimia. On tärkeää jos hahmotetaan joku suhteellisen esillä oleva ongelma, otetaan selkoa mitä sen taustalla on jotta valkenee mitä oikeasti voi tehdä ja mitä ei voi tehdä. On turha odottaa poliitikoilta jotka tietävät kyllä mutteivät puhu miksi toimivat kuten toimivat.

    • Anonyymi

      Ihmisoikeus!

      Tarvitseeko muuta sanoa? Aloitus on rasistinen ja etnisesti profiloiva. On ihme että tällaista julkaistaan.

      Suomi tarvitsee tekeviä värillisiä käsiä ja siksi meidän on pidettävä huolta että Suomen vetovoimatekijät ovat kunnossa , etenkin lähi idän ja Afrikan maiden suuntaan.

    • Anonyymi

      Paimenien paikat on täälläpäin aika vähissä... (varsinkin talvella).

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      76
      5715
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2506
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1997
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      60
      1738
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1601
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1398
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1301
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1249
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1203
    Aihe