Kiusaaminen koulussa kodeissa ym.

Anonyymi-ap

Nyt paljon puhutaan kiusaamisen aiheuttaneen tuon lapsen kouluampumisen.

Totuus on, että raakaa kiusaamista on ollut ja nyt median kautta vain lisääntyy.

Olen kokenut koulukiusaamista lapsena, sillä muutimme isän kotitilan jaon jälkeen eri paikkakunnalle, koulussa olimme muukalaisia ja emme saaneet keinua koulun keinuissa. Hammaslääkärin lapset sylkivät päällemme, olimme maalta.
Ylemmässä kouluasteessa piirrettiin pilakuva isästäni ja ripustettiin karttatelineeseen, mikään näistä ei ole jäänyt vuosien saatossa mielestäni ja muistan kiusaajat, itkin monet päivät ja koulunkäyntini kärsi tästä, En pystynyt kotonani asiaa kertomaan.
Aikuisena työpaikoilla sain kuulla, kuinka olen tullut kaupunkilaisten leipää syömään. Ja monenlaista muuta.
Pari vuotta sitten sukulaistyttöä kiusattiin lukiossa , hänestä filmattiin video, jossa puhui, pieni puhehäiriö olemassa, Video levitettiin laajalle.
Tämä tyttö ei ole selvinnyt vieläkään yli asiasta, pelkää puhua missään, kokee että kaikki tietävät ja tuijottavat, asia tehtiin koulussa ja opettajakin oli tietoinen. Opettaja väheksyi tuota tekoa, jonka teki toinen tyttö, tämä tyttö taisi olla rikkaan perheen tytär.
Jos tuo opettaja olisi todella oikein käsitellyt asian, olisi hänen tullut puolustaa kiusattua ja täten näyttää, että välittää ja tälle toiselle olisi vähintäänkin pitänyt koulussa jonkinlainen rangaistus tulla.

Minä sanoisin, että eipä paljon koulussa tiedetä, miten kauhealla tavalla kiusataan.
Tänäkin syksynä pienen koululaisen lelupäivän lelu rikottiin ja lapsi itki ei oikein unikaan tullut.

Koulussa pitäisi olla mollatoleranssi kiusaamiselle myös koulumatkoilla. Moni lapsi pelkää koulumatkaa.

Mutta ollaan myös kotona lapsia kohtaan tasapuolisia ja huomioiden lapsen kasvu niin, että siellä myöskään ei sisarukset jatkuvasti kinastele vie toisen hermojen kestoa äärirajoille.
Suuri erojen määrä on lisännyt lasten pahaa oloa, sillä siinä rytäkässä lapsi on usein pakon saneleman edessä, siellä oma vanhempi on täysin sekaisin ja toinen vanhemmista huolii lapsen vain silloin tällöin luokseen. Sielläkin saattaa olla jo uusi kumppani, joka se salli lasta ja niin isä kulkee pitkin ja poikin kaupungin katuja ja ruoka käydään ostamassa katuruokana. Lapsillamme saattaa olla hyvin vaikeaa ja opettajat ovat myös ääripäässä, eivät jaksa opettaa empatiaa lapsille.
Jos opettaja alkaa puhumaan alakoululaiselle lapselle, että hänellä on niin pieni palkka ja lapsen vanhempi hänen mielestään saa isoa palkka, jotakin on vialla.

Perheet on ahdistettu hyvin tiukalle, sillä kun laskee asumisen kulut ja ruokailun ja vaatteet tarvittavat koulutarvikkeet lapsille, kaikki vain nousee yhtenään, kotona joudutaan hyvin tiukalle ei juuri ole varaa mihinkään harrastamiseen ei lomailuun.
Eduskunta ja hallitus siellä on täysin ulkona elämästä ja siitä mistä oikeasti pitäisi löytää niitä varoja.

Mutta jospa katsoisitte niitä verotuloja ja vertaisitte miten niistä maksetaan veroja, kuinka paljon verotusta ne isotuloiset pystyvät erilaisin keinoin alentamaan. Nyt veroja maksavat nämä kaikkein tiukimmalla elvävät ja heiltä olette edelleen viemässä pois. Voitteko ymmärtää opiskelijan osa esim. nyt on asuntotukea leikattu ja myös opintotukea, järkyttävää. Olette sitä mieltä, että eläkkeita pitää pienentää, sekin kohdistuu vain pienempiin eläkkeisiin ja joutuvat myymään asuntonsa ja muuttamaan johonkin vuokrayksiöön kitumaan.

Oilsi syytä myös tarkistaa julkisista varoista maksettavat tukirahat eri paikkoihin eli erityksiin ulkomaille. On järkyttävää, että tukija saaneet yritykset jakavat isoja bonuksia pomoilleen.

Tämä talouden hoito on karannut käsistä vuosia sitten ja nyt sitten ovat tulleet valtavat tuloerot , josta kärvivät juuri lapsiperheet, nuoret ja eläkeläiset, heidän pitäisi maksaa valtion tuet ulkomaille, yrityksille ym, tietenkin julkista varoista maksettavat palkat ja eläkkeet ja muu toiminta.

0

60

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

        Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
        Sinkut
        110
        8346
      2. Olet sä kyllä

        ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
        Ikävä
        40
        2545
      3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

        Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
        Maailman menoa
        121
        2263
      4. Hiljaiset hyvästit?

        Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
        Ikävä
        23
        1936
      5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

        Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
        Särkynyt sydän
        15
        1664
      6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

        Oot mikä oot ja se siitä
        Suhteet
        11
        1499
      7. Kyllä poisto toimii

        Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
        80 plus
        16
        1452
      8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

        "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
        Yhteiskunta
        14
        1389
      9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

        Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
        Ikävä
        15
        1272
      10. Kristityt "pyhät"

        Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
        Kristinusko
        12
        1183
      Aihe