Tyrmäysiskun syndrooma

IHMISET KERTOVAT meille usein innostuneesti, miten ”lamppu syttyi”, kun he tulivat tietoisiksi luomisesta ensimmäistä kertaa. Monista tulee intohimoisia ”luomisevankelistoja”, jotka jakavat kiihkeästi eteenpäin samankaltaista tietoa, mikä muutti heidän oman elämänsä.

Mutta joskus he huomaavat tämän olevan vaikeaa ja työlästä: Vastaamista kysymykseen toisensa jälkeen, jotta voisi poistaa ihmisten mieliin vuosien saatossa kertyneitä kompastuskiviä. Tämän takia monet kristityt arvelevat virheellisesti, että olisi olemassa jokin parempi tapa saavuttaa suurempia määriä ihmisiä yhdellä kertaa.

Tämä johtaa ilmiöön, jota kutsun ”tyrmäysiskun etsimiseksi”. Tämä nyrkkeilyyn viittaava ilmaus tarkoittaa yhtä ”voittavaa iskua”, joka kukistaa vastustajan kerralla. Monet Raamattuun uskovat palavat halusta löytää myös jonkin hämmästyttävän todisteen, joka olisi ”täydellinen todiste” raamatullisesta luomisesta. Mikä olisikaan parempaa kuin mahdollisuus saavuttaa miljoonia kerralla käyttäen tuollaista ”tyrmäysiskua”. Tämä ainakin tekisi työmme paljon helpommaksi. Mutta mitä evankeliointiin tulee, tämä ei ole kovin todennäköistä. Ihmiset eivät yleensä käänny, kun heille todistetaan ensimmäistä kertaa. Lisäksi mieleeni ei tule yhtään tapausta, jossa yksittäinen nerokas todiste olisi johtanut joukkokääntymisiin.

Hyvää tarkoittavat henkilöt kysyvät meiltä joskus, miksemme käytä jotakin tiettyä mielenkiintoiselta vaikuttavaa argumenttia tai todistetta luomisen puolesta. (Tai jopa kehotamme olemaan käyttämättä sellaista.) Jotkut jopa suuttuvat meille ja sanovat: ”Lopettakaa! Tällä menolla meillä ei ole enää mitään jäljellä. Evoluutioon uskovilla on kaikki todistusaineisto.” Se on ymmärrettävä reaktio, jos on käyttänyt tiettyä lempiargumenttiaan useita vuosia. Tässä kuitenkin tarvitaan viisautta, varsinkin jos kyseinen argumentti ei ole kestävällä pohjalla. Se ei välttämättä ole odotustemme mukainen tyrmäysisku.

Tarkastellaanpa muutamia ”tyrmääviä” todisteita, joita käytetään edelleen. (Lisätietoa viittauksissa tämän artikkelin lopussa ja englanninkielisessä pääartikkelissamme ”Arguments we think creationists should NOT use” [Väitteitä, joita luomiseen uskovien ei tulisi käyttää], osoitteessa creation.com/dontuse. Artikkelia päivitetään säännöllisesti aina kun uutta informaatiota löydetään.)

Näiden esimerkkien jälkeen selitän, miksi mikään ”todiste” itsessään ei ole niin tehokas kuin me ajattelemme sen olevan.

Ihmisten ja dinosaurusten jälkiä samoissa kivikerroksissa Paluxy Riverin alueella Glen Rosessa, Teksasissa.1 Yksikään merkittävä luomiseen uskova järjestö ei hyväksy näitä väitteitä. Tämän pitäisi pysäyttää ajattelemaan, sillä monet näistä järjestöistä, kuten mekin, vertaisarvioittavat tämänkaltaiset väitteet useilla tiedemiehillä, kuten Raamattu ohjeistaa sananlaskuissa: neuvonantajien runsaus tuo menestyksen (Sananl. 11:14; 24:6). Miksi pitää tästä väitteestä kiinni kynsin hampain, kun on jo olemassa vahvistettuja todisteita dinosaurusten olemassaolosta suhteellisen läheisessä menneisyydessä, kuten esimerkiksi pehmytkudoksen löytyminen miljoonia vuosia vanhoina pidetyistä T. Rexin fossiileista (katso creation.com/schweit2)? Tai dinosauruksia esittävät kuvat piispa Bellin haudassa Isossa-Britanniassa (katso Luominen 14 sivut 6–10)? Hänet haudattiin vuonna 1496 kauan ennen kuin kirjallisuudessa oli kuvia dinosaurusten fossiilien rekonstruktioista.

Vuonna 1977 japanilainen kalastusalus sai verkkoonsa sukupuuttoon kuolleena pidetyn ”vesidinosauruksen”, plesiosauruksen, raadon. CMI käytti tätä väitettä aiemmin, mutta lehdessämme Journal of Creation julkaistu tutkimusartikkeli osoitti, että kyseessä oli jättiläishain mätänevät jäännökset.2 Alkuperäisten japanilaisten kuvailujen perusteella raadon tukiranka oli rustoinen kuten hailla eikä luuta kuten plesiosauruksilla. Monet muut rannoille ajautuneet plesiosauruksia muistuttavat raadot on tunnistettu hajonneiksi haiksi, mm. DNA:n perusteella. Miksi käyttää helposti kumottavaa väitettä, kun käytettävissä on useita ”eläviä fossiileja”, mitä ei kyseenalaisteta? Esimerkiksi varsieväkalojen luultiin kuolleen sukupuuttoon dinosaurusten mukana miljoonia vuosia sitten, koska niiden fossiileja oli löydetty dinosauruksia sisältäneistä kerrostumista. Tätä kalaa pidettiin ”välimuotofossiilina” (katso laatikko seuraavalla sivulla) kunnes niitä löydettiin nykyaikana. Meillä on nyt kuvamateriaalia niistä täysin elävinä, uimassa nykypäivän valtamerissä!3 Voimme käyttää jotakin tämän kaltaista näyttääksemme ihmisille, että heidän pitää olla hyvin skeptisiä sen suhteen, mitä heille on opetettu muista niin sanotuista ”välimuotofossiileista”.

14

220

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ja taas varastamassa toisten tekstejä. Kai tiedät että varastaminen on syntiä mistä joudut helvettiin?

      Ja minkä niistä monista luojista ja luomistarinoista tämän pitäisi todistaa juuri oikeaksi?

      • Teistinen evoluutio - luomiskertomuksen ja evoluution epäonnistunut harmonisointiyritys
        Teistinen evoluutio oli maallikkojen eli tieteellistä koulutusta vailla olevien teologien hyvää tarkoittava, mutta taitamaton yritys koettaa sovittaa Raamattu väitettyihin "tieteen tosiasioihin".
        He olivat aikansa konservatiiveja ja yrittivät pelastaa Raamatun materialismin susilta heidän omilla aseillaan. He luulivat, että heidän tutkinnoillaan evoluution Raamatulle esittämät "tieteelliset" haasteet on uskovien osalta ratkaistu. Tämä oppi on jo vuosikymmeniä vaivuttanut hyväuskoisia kristittyjä uneen heidän omilla vartiovuoroillaan. Näin he jättivät kokonaisia opiskelijasukupolvia kohtaamaan koulujen ja yliopistojen materialistisen evoluutio-opetuksen täysin valmistautumattomina ja puolustuskyvyttöminä. Lukioon ja yliopistoon mennessään kristittyjen kotien lapset ymmärsivät pian, että teistinen evoluutio on taitamaton Raamatun ja naturalistisen "tieteen" harmonisointiyritys. Koska teologit olivat nostaneet evoluutiotieteen Raamatun arvovallan yläpuolelle, monet opiskelijat ottivat seuraavan johdonmukaisen askeleen: Koska tiede sanoo, että ihminen on kehittynyt eläimistä, että neitsyt ei voi tulla raskaaksi eikä kuollut voi herätä, koko Mooses on keksitty juttu; tilinteon päivääkään ei ole emmekä joudu vastaamaan teoistamme. Syökäämme siis ja juokaamme, menkäämme naimisiin ja erotkaamme, sillä huomenna me kuolemme


      • Anonyymi

        😋😋😋😍😍😍😍😋😋😋

        🔞 ­­N­­y­­m­­­f­o­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://ye.pe/finngirl21

        🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞


    • Anonyymi

      Kerationismi perustuu yleensä yleissivistyksen puutteeseen ja kristilliseen indoktrinaatioon. Kun sivistymättömät eivät juurikaan tunne elokehää eivätkä ymmärrä miten evoluutio toimii, niin "JUMALA TAIKOI" on tietenkin tyhjentävä selitys ihan mille vaan. Ainoa vaan että se ei ole totta.

      Kreationisteilta puuttuu käsitys sekä "isosta kuvasta" niin fossiiliaineiston kuin elossa oleviin eliölajien osalta, eivätkä he myöskään tunne yksityiskohtia. Tietämättömiä on helppo huijata.

      • Anonyymi

        Voi olla myös sivistynyt, mutta sitten heikkona hetkenä päässä niksahtaa ja tulee tuo psykoosin kaltainen tyrmäys.


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      "Suomi24-palveluissa ei saa"
      "Esittää tekijänoikeuksin suojattua materiaalia ja kopioida suoraa tekstiä muista julkaisuista"

      Ilmoitettu ylläpidolle.

    • Anonyymi

      Artolla on näköjään "näytön paikka" kaatuvaseuralaisten kokouksessa...

    • Anonyymi

      Tyrmättynä te YEC porukka olette olleet jo yli 150 vuotta.

      "Vastaamista kysymykseen toisensa jälkeen, jotta voisi poistaa ihmisten mieliin vuosien saatossa kertyneitä kompastuskiviä."

      Te ette vastaa yhteenkään kysymykseen. Täällä on palsta täynnä kysymyksiä, johon ei kukaan teistä osaa vastata mitään. Sinäkin Arto vain aivottomasti kopioit sontaa (joka on kiellettyä muuten suomi24 palvelussa, ja syntiä) I'm,än minkäänlaista ymmärrystä, mitä siinä lukee.

      "kuten mekin, vertaisarvioittavat tämänkaltaiset väitteet useilla tiedemiehillä,"

      Näissä piireissä ei ole tiedettä nähtykään.

      Ei ole muuten mitään näyttöä dinosauruksista läheisessä menneisyydessä. Ei yhtäkään. Tällä palstalla on kaadettu kaikki väitteet jo moneen kertaan.

      Ja vieläkin kehtaatte käyttää valheita, joita itse tutkija on pyytänyt teitä lopettamaan. Ettekä osaa edes hävetä tuota valehtelua.

      • Anonyymi

        Edelleen Arto777 kehtaa levittää valhetta, jonka Schweizer kyseisen tutkimuksen tekijänä on itse kumonnut. Onpa alhainen moraali tällä henkilöllä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Edelleen Arto777 kehtaa levittää valhetta, jonka Schweizer kyseisen tutkimuksen tekijänä on itse kumonnut. Onpa alhainen moraali tällä henkilöllä.

        Mitä muuta näiltä voi odottaa?


    • Anonyymi

      Kiitos Arto taas erittäin viihdyttävästä kirjoituksesta.

      Näitä juttuja on hauska lukea ja kommentoida.

      Kreba-keskustelualue on todellinen ihmismielen aarreaitta!

    • Anonyymi

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍

      🍑 K­­u­­­u­m­­­a­­t­­ ­t­­y­­t­ö­t­­ ­­o­d­­­o­­t­­­t­a­v­­­­­­a­t­­­ ­­s­­­i­n­­­u­­a­­ -> https://us4.fun/kissgirl?18353241

      🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      242
      2184
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      156
      1419
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      53
      1290
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1045
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1019
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      950
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      211
      933
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      845
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      669
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      660
    Aihe