Rakennusluvan hinta?

Järkyttynyt

Mitä olette maksaneet rakennusluvista tänävuonna pk-saudulla ja kehyskunnissa?? Itse olin laskenut sen maksavan n. 1000€ mutta meni 700€ pieleen. Vaikka kuinka kunnan sivuilta lasken en pääse tuohon vaadittuun summaan..... Mitä hintoja muut maksaneet??

19

32871

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mukaan

      ja muiden katosten yms

      • Järkyttynyt

        ja yritin laskea ko hinnastosta, mutta silti todellisuuteen tuli käppiä 700€ eli Kirkkonummella raklupa talolle ja autotallille maksaa 1700€. Mun mielestä kohtuutonta, työkaveri Espoosta sanoi selvinneensä 800€ eikä talossa ole paljoakaan eroa koossa.


      • kellareista
        Järkyttynyt kirjoitti:

        ja yritin laskea ko hinnastosta, mutta silti todellisuuteen tuli käppiä 700€ eli Kirkkonummella raklupa talolle ja autotallille maksaa 1700€. Mun mielestä kohtuutonta, työkaveri Espoosta sanoi selvinneensä 800€ eikä talossa ole paljoakaan eroa koossa.

        ja lämpöeristetyistä vinttihuoneista.

        Tuo kellari on ehkä monelle yllätys.


      • Järkyttynyt
        kellareista kirjoitti:

        ja lämpöeristetyistä vinttihuoneista.

        Tuo kellari on ehkä monelle yllätys.

        kumpaakaan, vain 2 asuinkerrosta ja erillinen autotallirakennus. No, tänään haetaan tuo kallisarvoinen paperinippu postista ja toivon että sen sisuksista löytyy selitys noille hupeneville euroille. Kunnan virkailijan mukaan K:nummen luvat maksaa 1300 -2000€. Ovat kyllä monin tavoin osoittaneet etteivät halua ihmisten rakentavan eikä ainakaan ulkopuolelta muuttavan kuntaan:(


    • sen menevän

      noin...talopaketin myyjä vain sanoi meidän kunnassa sen maksavan noin.1000e. ei ollut sitten sen enempää puhetta asiasta. nyt on päätös tullut ja näyttää maksavan 801 e
      (135 m2 suorakaiteenmuotoinen talo, harjakuisti pääsisäänkäynnillä, muuten hyvin yksinkertainen. Ei autotallia)

      • saunoja

        Sain ilmoituksen rakennusluvasta. Kyseessä on 30m2 rantasauna ja lupa maksaa hävyttömät 165e. Pidän sitä tosi korkeana. Onko se?


      • Vääryyttäkärsinyt
        saunoja kirjoitti:

        Sain ilmoituksen rakennusluvasta. Kyseessä on 30m2 rantasauna ja lupa maksaa hävyttömät 165e. Pidän sitä tosi korkeana. Onko se?

        Hei !
        Siinä on ehkä virhe ,165€ !!?? ,sinulla oli todellinen lottovoitto kun on rantasaunasta kysymys.
        165€ !!??


    • ToiVo

      Juu, olen rakentamassa kesäpaikkaa ja sain tässä yksi päivä kaupungin konttorista postia. Se oli lasku, jossa komeili saldona 1375 euroa. Meinasin lentää pyllylleni.

      Siis yli 8000 markkaa 3 rakennuksen luvasta. Voi taivas! Kunnan insinööri kävi kerran paikan päällä katsomassa paikat. Aikaa meni noin 20 - 30 minuuttia. Muuta työtä rakentamiseni ei ole heille aiheuttanut.

      Ja vielä, kun laskun erittelyä katsoo niin siitä paistaa selvä rahastuksen maku. Ensin laskutetaan 3 luvasta 165 euroa/lupa, sitten laskutetaan rakennuksien neliöistä 3 Euroa/neliö yms.

      Ymmärränhän minä, että kaupungin on jollain "hankittava" näitten insinöörien palkka, mutta siitä huolimatta tuo hinta noista töistä tuntuu todellakin kohtuuttomalta.

      • alkup.

        oli meilläkin, 160€/rakennus ja kolmisen euroa neliö. Tosin luvan yhteydessä oli rahastettu myös alkupalaveri ja suunnittelijoinen hyväksyntä yms. sälää jota me ei ymmärretty ollenkaan. Kiva kun kunnan webbisivulla oli ihan eri hinnat mitä lopulta perittiin....


      • järkyttynyt

        eiköse ole hirveästi


    • ingengööör

      Jos rahat alkavat loppua jo tässä vaiheessa, niin kannattaa luopua rakennushankkesta. Jos talo maksaa 170 000 €, niin 1700 € rakennuslupa on 1 % kustannuksista.

    • ns arkkitehdit

      Minulle arkkitehtitoimisto Joarc lähetti ilman mitään sopimusta ym. 104 550 € laskun 1 okt suunnittelusta.

    • katselmuksia

      Sisältäähän se rakennuslupamaksu muutakin kuin ne kuvat

      • ei KU

        Niiiiiiin ja saattaaa ne olla antamatta rakennusluvan vaikka ennen tonttikauppaa ovat kirjallisesti "ennakkopäätöksen" rakentamisesta antaneetkin KYLLÄ NE VOI SIELLÄ INSTANSSISSA TEHÄ IHAN NIINKU NE HALUAA. ps. kyllä kokemusta on


    • rak.lupa.23661P

      Rakennuslupamaksut menee kunnantalon henkilökunnan Tallinnan matkoihin, he tutustuvat " Mukavien naisten palvelutalon rakennustapoihin ja rakennuksen huonejärjestelyihin, sekä siellä sijaitseviin eräisiin huonekaluihin ja niiden käyttöön muuhun kun nukkumiseen" , ja myöskin ravintoloiden rakennustapoihin ja sisäjärjestelyjen toimivuuteen asiakaspalvelun kannalta.

    • OmaLupaParasLupa

      Mun tontilla oli kaksikerroksinen ikivanha aitta erillisellä autokatoksella. Se oli sortumassa ja umpihomeessa eli purettiin pois maisemaa rumentamasta sekä turvallisuussyistä. Nyt teettäisin tilalle yksikerroksisen autotalli/ katos plus varastolla olevan rakennuksen. Tuleva rakennus olisi siis pienempi kuin edellinen. Miksi ihmeessä lupaa tarvitsee, kun tilalle tulisi ehjä rakennus, joka olisi saman henkinen muiden rakennusten kanssa?

      • asssss

        Kuulemma purkamiseenkin tarvitaan lupa, mutta en tiedä onko siinä nimettävä työmaan vastuuhenkilöt ja ties mitä pääsuunnittelijoita!
        Itse en ainakaan maalla vaivautuisi lupaa hakemaan (ei ole kuin yleiskaava). Purku voi olla vaarallista työtä. Mitähän purkulupa maksaa?


    • Oikos

      Autotalli on rakennus ja niitä jos haluat rakentaa tarvitset luvan. Aika lailla ovat säädökset muuttuneet ja esim. pk- seudulla tontit ahdettu täyteen vaikka millaista tönöä ja vajaa. Ilman nykyisiä palomääräyksiä saataisiin aika pikaisesti aikaan Turun palon toisinto.Esim. siksi. Toisekseen vaikka nyt teet sen itsellesi se voi joutua muihin käsiin myöhemmin.On hyvä voida luottaa sihen, että kohde on tehty ainakin lähes oikein ja on turvallinen. Vakùutuslaitokin mieluukin korvaa luvitetun kohten, joka on kutakuinkin säädösten mukainen.

    • Vanhus

      On totta että luvat maksaa liikaa.
      Poliittinen taho haluaa vahvasti että Suomi Rappioituu ja ränsistyy.
      Suomi huolehtii ulkomaille menevästä rahavirrasta niin hyvin että pitää repiä joka lantti oman maan kansalaisilta jota yrittävät pitää jonkiinlaista elämisen tasoa yllä.
      Valvova viranomainen haluaa valvoa että teet täsmälleen sellaisen homehtuvan ja lahoavan rakennelman että he pääsevät jälleen pikaisesti rahastamaan purkuluvista ja taas järjettömistä rakennusluvista. Tällä kiertokululla on runsaasti työllistävä vaikutus . Yrittäkää nyt hyvät kansalaiset ymmärtää että palveluaika on ohitse, nyttyöllistetään. Eihän julkinen rakentaminen ole enää kymmeniin vuosiin saanut muuta aikaan kuin hometta ja sairaitaa sukupolvia lahoavien koulujen ja julkisten tilojen rakentamisien myötä. Vanha 1900 luvulla olevat homeetomat ja terveet rakennukset on myyty tai hakattu polttopuiksi tai ajettu kaatopaikoille.
      Tämä on mailman lopun touhua , ei minkään tainnakappallen luonnonvarat riitä tätä menoa , kaikki loppuu. Nyt jo lannoitetaan peltoja vanhoilla pattereilla.
      Ei saa valittaa pitää vain maksaa kun on olemassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5046
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3317
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe