Taas se alkoi!

Anonyymi-ap

https://verdelehti.fi/2024/04/07/tulisiko-pienet-kasiaseet-kieltaa-suomessa/

Taashan se joku neropatti otti tämänkin asian esille.

Pitäisiköhän mieluummin suunnata tekemiset lasten-ka nuorten kasvatukseen, yhteisen perhe-elämään ja perehtyä siihen miksi nuoret voi pahoin sekä karsia koulukiusaamista,veehän se yksi pointti on, jos ei Vantaan tapauksessa olisi esiintynyt kiusaamista niin ampuminen olisi jäänyt tekemättä ja aseharrastajat saisivat olla ja harrastaa rauhassa.

Miksi ei ole vielä uutisoitu miten nuori pääsi käsiksi aseeseen, oli vain uutinen että "asetta on säilytetty laillisesti"..miten siis silloin ase päätyi ampujan käsiin? Jos on saanut avaimen haltuunsa niin kuinka tämä on tapahtunut vai onko murtanut jotenkin kaapin.

12

210

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      En ymmärrä mitä joku voi tehdä pistoolilla kotona. Jos tarvitsee pistoolin esim ammuntaurheilua varten niin sen voi säilyttää siellä ammuntaurheilu paikalla. Ei sitä tarvitse kotia tuoda.

      • Anonyymi

        En ymmärrä mitä joku voi tehdä jääkiekkomailalla kotona. Jos tarvitsee mailan esim jääkiekon pelaamiseen niin sen mailan voi säilyttää siellä jäähallilla...
        Onko toisten harrastaminen sinulta jotenkin pois?
        Jos kaikki vastustaisivat samalla innolla toisten harrastuksia, mahtaisikohan silloin saada edes kotona kirjaa lukea, joku kun voisi siitäkin pahoittaa mielensä...


      • Anonyymi

        Hyvin näkee todellakin, että et ymmärrä. Siksi olisi fiksumpaa kun jättäisit laukomatta tällaisia ymmärtämättömiä kirjoituksiasi kokonaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvin näkee todellakin, että et ymmärrä. Siksi olisi fiksumpaa kun jättäisit laukomatta tällaisia ymmärtämättömiä kirjoituksiasi kokonaan.

        No mitä harrastusta sinä sitten vastustat ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No mitä harrastusta sinä sitten vastustat ?

        En mitään, koska en omaa vihervasemmistolaista totalitarismi maailmankuvaa missä kaikki mikä minua ei kiinnosta pitää kieltää.


      • Anonyymi
        UUSI

        🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑

        🍒 ­N­­­y­­­m­f­­o­­­m­a­­a­­­n­­­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Koulujen porteille ja mäkkäreihin kieltotaulut: Laittomien aseiden käyttö kielletty

    • Anonyymi

      Nämä tapaukset ovat aina mitä parhaimpia metsästys ja asevastaiselle ideologialle ja etenkin tälle suomessa tyypilliselle tavalle, että syyttömiä rangaistaan ulkopuolisten mielisairaiden rikoksista.
      Yhteenveto kaikissa kouluammuskeluissa kuin myös muussakin aserikollisuudessa on se, että yksikään näistä tekijöistä ei ole alunperinkään niin aseharrastaja kuin metsästäjäkään, vaan välinettä eli asetta käytetään tarkoituksella vain pahantekoon.
      On vastenmielistä, että yleensä vihervasemmisto käyttää näitä tapauksia oman ideologiansa ajamiseen eikä siihen puututa sanallakaan mikä on mielenterveyden taso tässä maassa.
      Edelleen syyttömien rankaisu ei auta asiaa eikä ehkäise näitä. Vaikka kaikki luvalliset aseet lainkuuliaisilta harrastajilta takavarikoitaisiin tässä maassa on täällä avoimen rajapolitiikan ansiosta yhä edelleen rikollisille ja pahantekijöille aseita aina jos he sellaisen haluaa.
      Harvassa maassa lainkuuliaisen ihmisen aseluvan saanti on hankalampaa kuin rikollisen mahdollisuus hankkia luvaton ase. Suomessa näin on.

      • Anonyymi

        Kyllä näin on... Kun Ukrainassa ja monissa muissa paikoissa käydään sotia .On rikollisten asekaupassa kohta valikoimaa konekiväärejä rynkkyjä sinkoja ja kranaatteja. ..Mutta kaikkein tärkeintä on saada papan vanha haulikko dekottua ettei siinä mikään liiku


    • Anonyymi

      Suomessa käsiaseen hankkiminen on tehty jo nyt riittävän vaikeaksi, ettei niitä nyt kyllä aivan tuosta noin vain saa. Metsästysperusteisesti voi saada lopetusaseeksi pienoispistoolin (ei kuitenkaan itselataavalle), mutta edellyttää pitkäaikaista harrastuneisuutta loukkupyynnistä ja riistanhoitoyhdistykselta lausunnon asiasta.

      Toinen mahdollisuus on ampumaurheiluperuste, joka edellyttää vähintään kahden vuoden harrastuneisuutta ja jokaisesta ampumakerrasta kuittauksen ampumapäiväkirjaan.

      On toki muitakin hankintaperusteita, mutta tavalliselle tallaajalle nämä kaksi on ne tavallisimmat. Oli kyse kummasta tahansa, niin hankintalupaa ei saa tuostavain.

    • Anonyymi

      >>Iso-Britanniassa ei yhtään koulusurmaa pienten käsiaseiden kieltämisen jälkeen

      Pienten käsiaseiden kieltämiselle on kansainvälisiä esikuvia. Iso-Britanniassa kiellettiin kaikki pienet käsiaseet vuonna 1997 Dunblanen kouluampumisen jälkeen, jossa kuoli opettaja ja 16 oppilasta. Kiellon jälkeen 57 000 ihmistä luovutti pois 162 000 pistoolia. Maassa ei ole kiellon jälkeen tapahtunut yhtään kouluampumista. Myös Australia tiukensi huomattavasti aselakejaan vuoden 1996 Port Arthurin ampumatapauksen jälkeen, kielsi useita asetyyppejä kokonaan ja takaisinosto-ohjelman kautta tuhosi 650 000 käsiasetta. <<

      • Anonyymi

        Jos joku haluaa ihmisiä tappaa, niin ei siinä ampuma-aseita tarvita. On ollut joukkopuukotuksia, joten pitäisikö sen seurauksena kieltää kaikki veitset ja puukot? Joku ajaa rekalla koulun seinästä läpi ja tappaa muutaman kymmenen koululaista, niin sittenkö rekat kielletään? Jne. Jne.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      28
      1828
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      6
      1772
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      15
      1261
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      7
      1174
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      20
      1142
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      9
      1077
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1031
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1004
    9. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      995
    10. 10
      980
    Aihe