Taiteilijanttarien vuokravedätys

Anonyymi-ap

Entisen päätoimittajan henkilökohtaisella vessanseinällä on jaettu paikallislehden kirjoitus (luvalla?) missä T-yhdistys heittäytyy marttyyriksi, kun ei ole saanut vastausta vuokrausehdotukseensa kaupungilta.
Huuhaakirje on kyllä julkaistu mutta kumpikaan ei ole viitsinyt, tapojensa mukaan, taustatyötä tehdä.
Julkisista papereista näkyy, että käsitelty kuitenkin on ja näkyy myös vedätys yritys, ehtoja on jaeltu.
Koko kauden vuokran pitäisi olla ruhtinaalliset 10,-
Kaupungin pitäisi veronmaksajien rahoilla kunnosta kiinteistö asumiskelpoiseksi ja vasta vielä kaikista kuluista, siivoukset mukaanlukien. Maksavathan kuulemma nytkin, tyhjästä talosta on pienemmät kulut.
Kuuluisuutta kuulemma saataisiin. Niin varmasti, hevosetkin nauraisi.
Hyvä että toimielimet ovat toimineet ryhdikkäästi painostuksen alla.
Milloin painostaa tirehtööri milloin tuhertajat, kaikkea sitä joutuvat kestämään.
Veronmaksajien eläteiksi on kova pyrky.
Hienot taitelijat voisivat ostaa kiinteistön kunnon lainalla. Maksu sitten niiden taitavien kätösten luomilla kysytyillä mestariteoksilla.
Missä ongelma? Savuverhon takana?

25

452

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kuka on Master of Puppets savuverhon takana? Onko se entinen kaupunginjohtaja uudet sakset käsissään? Vai kenties legendaarinen PH, joka tietää mutta ei kerro? Vai onko se kuitenkin mies jolla on kiiluvissa silmissään mitalin kiilto? Tai ehkä kuitenkin kyseessä on netin tietotoimisto jolla on nimikkotuote toribussin tuotevalikoimassa? Tilanne elää, popcornit esiin kohta taas mennään!

      • Anonyymi

        Menovetenä veronmaksajien fyrkat. Kuten aina ennenkin.


    • Anonyymi

      Yhdistys esittää omasta mielestään kliffaa konseptia, jonka pääosaan eli maksumieheksi on kaavailtu kaupungin veronmaksajat. Mihin sitä kuuluisuutta enää lisää tarvitaan? Loviisa saatiin kesällä juuri kartalle isolla rahakasalla asuntomessujen ansiosta ja sitten on vielä se maailmanlaajuisesti tunnettu Victorian vierailu ja aukio....

      • Anonyymi

        Messuista tuli kallis floppi. Nyt kaupunki aiotaan nostaa kuuluisuuteen ja kukoistukseen kuvataiteen siivin. Konsepti on sama kuin asuntomessujen järjestämisessä. Touhun rahoittajaksi joutuisivat veronmaksajat.


    • Anonyymi

      ExKj ilmestyi myös vessanseinälle ilkkumaan entisille kollegoilleen.
      Fiskarsit varmaan tykkää tyylistä, toivottavasti lukevat tai muuten kantautuu korviin.

      • Anonyymi

        Fiskars pörssiyhtiönä korostaa hyviä ruotsalaisuuden arvoja ja avoimuutta sekä työntekijöiden osaamista. Nyt sinne on väärin perustein hakeutunut ruukin "kehittäjä", joka tuhosi Strömforsin tulevaisuuden kun avuttomuuttaan trokasi sen pyhtääläisille liikemiehille. Sinne katosivat Lovisan verotulot ja maatkin kun pyhtääläiset laittavat ne lihoiksi. Tuo Fiskarsin ruukin esimiehen homma on ihan diipa-daa-juttu, sillä ruukin alueen omistaa Suomalainen miljonääri. Ehkä pörssiyhtiön etua valvomaan siellä tarvitaankin yhteiskuntasuhteiden erityisosaaja. Hänen kuitenkin tulee varoa, ettei joudu työpaikkakiusaajan urapolulle sillä siitä seuraa taas loparit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Fiskars pörssiyhtiönä korostaa hyviä ruotsalaisuuden arvoja ja avoimuutta sekä työntekijöiden osaamista. Nyt sinne on väärin perustein hakeutunut ruukin "kehittäjä", joka tuhosi Strömforsin tulevaisuuden kun avuttomuuttaan trokasi sen pyhtääläisille liikemiehille. Sinne katosivat Lovisan verotulot ja maatkin kun pyhtääläiset laittavat ne lihoiksi. Tuo Fiskarsin ruukin esimiehen homma on ihan diipa-daa-juttu, sillä ruukin alueen omistaa Suomalainen miljonääri. Ehkä pörssiyhtiön etua valvomaan siellä tarvitaankin yhteiskuntasuhteiden erityisosaaja. Hänen kuitenkin tulee varoa, ettei joudu työpaikkakiusaajan urapolulle sillä siitä seuraa taas loparit.

        Tarkoittanet suomalaisella miljonäärillä Billnäsin ruukin ja ruukkialueen omistajaa.
        Fiskars on aivan eri mittakaavassa oleva yhtiö.


    • Anonyymi

      Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta.
      Esityslista 10.04.2024/Asianro 8

      Loviisan Taideyhdistys ry on valmis vuokraamaan kiinteistön 434-2-22-117 seuraavin ehdoin:

      1. Vuokra-aika on 1.6.-31.10.2024
      2. Vuokra on vuokra-ajalta 10 euroa.
      3.Kaupunki vastaa vuokra-aikana kaikista kiinteistökuluista kuten se vastaa niistä kiinteistön ollessa tyhjillään.
      4.Loviisan kaupunki siivoaa ja korjaa tilat sellaiseen kuntoon, että niitä voidaan käyttää tilapäisinä asuntoina, työ- ja kokoustiloina.
      5. Loviisan kaupunki antaa talossa olevat kalusteet sekä poistovarastossa olevia kalusteita Loviisan
      Taideyhdistyksen käyttöön. Taideyhdistys hankkii taiteilijoiden työssä tarvittavat kalusteet ja muut tarvikkeet."

      Loviisan kaupunki
      https://julkaisu22.loviisa.fi/FIN/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2024683-8

      • Anonyymi

        Elinkeino- ja infrastruktuurikeskuksen lausuma Loviisan Taideyhdistys ry:n sähköpostiin 15.3.2024 re:
        Hambergin kotiin pop up Taidekoti Helene”

        Elinkeino- ja infrastruktuurikeskus ei katso Loviisan Taideyhdistyksen aloitetta toteuttamiskelpoiseksi seuraavista syistä:

        1) Hambergin kodin majoituskäyttäminen edellyttää henkilöturvallisuussyistä varapoistumista parvekkeiden kautta. Toisaalta rakennevaurioiden johdosta parvekkeet on asetettu käyttö- ja kulkukieltoon. Täten ei henkilöturvallisuusvaatimuksia voida täyttää.
        2) Kaupungille koituvat kiinteistökustannukset eivät ole yhtenevät tyhjän rakennuksen ja käytössä olevan rakennuksen osalta. Arvioitu lisäkustannus Hambergin kodin käyttämisestä esimerkiksi taiteilijaresidenssinä on 5 000–6 000 euroa kuukaudessa.
        3) Käyttöönotto edellyttäisi myös kunnostustöitä mukaan lukien ilmanvaihtojärjestelmän nuohous ja tasapainottaminen, lattia-avausten korjaaminen jne. Karkea kustannusarvio minimisuuruisesta käyttöönotettavuuskorjauksesta (pois lukien parvekkeiden uusinta) on useampi kymmenentuhatta euroa.
        4) Luvitus. Hambergin kodin käyttötarkoitus on tällä hetkellä 0620 Laitospalvelujen rakennukset. Uudelleen luvittamiseen tästä poikkeavaan käyttötarkoitukseen ei ole ehdotetussa aikataulussa aikaa eikä resursseja.
        5) Taideyhdistyksen ehdottama vuokra 10 euroa viideltä kuukaudelta = 2 euroa kuukaudessa ei tietenkään kata mitään edellä esitetyistä kustannuksista. Tällöin kyseessä olisi puhtaasti kaupungin subventoima toiminta. Ainakin elinkeinosyillä perusteltuna tällainen subventointi olisi EYn kuntasektorille sovellettujen valtiontukisääntöjen vastaista.


    • Anonyymi

      Mediapersoonan raflaava otsikko naamakirjassa:
      Loviisan Taideyhdistys ry haluaisi vuokrata Hambergin kodin "Taidepaja Heleniksi", mutta kaupunki ei yhdistyksen mukaan ole kuukauteen vastannut kyselyihin.

      Mediapersoona jätti kuitenkin tapansa mukaan kertomatta asiassa tärkeät taustatiedot. Niistä tärkeimmät ovat yhdistyksen sanelemat enemmän kuin poskettomat vuokraehdot ja muut kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan esityslistasta 10.04.2024/Asianro 8 ilmi käyvät faktatiedot. Journalistin ohjeessa mainittu faktan tarkastus ei tosin ole aikaisemminkaan kuulunut roskajournalismiin.
      Tässä ei sinänsä ole mitään uutta. Saman tahon esittämät syytökset yrittäjien kaltoin kohtelusta odottavat yhä faktatietojen esittämistä väitteiden tueksi.

      Toiminnassa on kuitenkin tiettyä logiikkaa. Tarkoituksena on ex-kaupunginjohtajan pesu puhtoiseksi yrittämällä kaikin keinoin heittää lokaa EKI-keskuksen viranhaltijoiden niskaan. Tällä tavalla yritetään luoda mielikuvaa nuhteettomasta huippujohtajasta, joka joutui muutaman kunnallispolitiikon toimesta kaltoin kohdelluksi kun vain yritti "operatiivisella johtamisella" ojentaa "surkeaa" EKI-keskusta. Se

    • Anonyymi

      Mediapersoona harjoittaa harmaata taloutta.
      Kiertää myös lehdistön ohjeistuksia ja vastuita piiloutumalla muka yksityisen toiminnan taakse.
      Mitenkähän veroilmoituksessa, tulot henkilötuloina vai miten.
      Myös itse kertonut saaneensa kalan sieltä makkaraa täältä ja kertoneeko kaikkia.
      Hyötymistarkoituksessa saatavat lahjukset ovat veronalaista tuloa eivätkä lahoittajalleen vähennyskelpoinen kulu.
      Jos et ole myötäisesti niin kärsit asenne paistaa kauas.

    • Anonyymi

      Tämä "ent.päätoimittaja" itseään tituleeraava tyhjäpää on mielestäni kaikkia vastaan. Niin yrittäjiä kuin viranhaltioitakin. Oikean puoluetaustan omaava saattaa säästyä pahimmalta mutta muut on roskaa.

    • Anonyymi

      Joillakin lehtimiehillä oli aikanaan omat kotineuvostoliittolaisensa, jotka pyrkivät ohjailemaan sitä mitä lehdissä kirjoitetaan.
      Pikkukaupungin versio tästä on kotiraatihuonelainen, joka mielistelee ja suojelee kaupungin ylintä johtoa. Tämä on selvästi vaikuttanut lehden sisältöön. Myös eräs kansanedustaja saa kiittää lehteä vuosia tehdystä vaalityöstä kun naamaa on pidetty jatkuvasti esillä lehden palstoilla. Minkäänlaista lähdekritiikkiä ei myöskään ole esitetty kyseisen politiikon äänestäjien kosiskelun vuoksi muka puolueettomaan lehteen kirjoitettamiin niitä näitä juttuihin, jotka eivät aina kestä kriittistä tarkastelua.

      • Anonyymi

        Minkälaisen lähdekritiikin sinun jutut kestää? :D


      • Anonyymi

        Lehdessä on otsikko, että Fortum on kiinnostunut ostamaan Loviisalta maa-alueita. Jutun yhteyteen on liitetty kansanedustaja Anderssonin kuva, vaikka hänellä ei ole mitään tekemistä koko asian kanssa. Andersson heittää jutussa myös läppää ja selittää kuinka eduskunnan valtiovarainvaliokunnassa saatiin sovittua ennen joulua joululahjarahoista, joista 250 000 osoitettiin uuden tieyhteyden suunnitteluun Loviisan ydinvoimalalle. Andersson jatkaa:
        Siinä oli yhtenä ajatuksena, että uusi tieyhteys kannustaisi ja edistäisi uusien investointien syntymistä Loviisaan. Nyt kun näin tämän uutisen, niin kylläpä tulivatkin oikeaan aikaan ne rahat tuonne.
        Todellisuudessa uusi tie on tarpeeton ja se ei kannusta ja edistä minkäänlaisia uusia investointeja. Entinen voimalaitosjohtajakin piti mielipidekirjoituksessaan uutta tietä tarpeetomana. Hukkaan menivät ne 250 000 euron joululahjarahat ja veronmaksajien rahaa nekin ovat. Anderssonin jutut ovat pelkkää populismia ja koko ajan käynnissä olevaa vaalityötä, jolle lehti antaa alustan. Lähdekritiikki tarkoittaa tässä tapauksessa sitä, että lehden olisi pitänyt vaatia Anderssonilta perustelut hänen esittämilleen väitteille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minkälaisen lähdekritiikin sinun jutut kestää? :D

        Kestävät paremmin kuin lehden ja kansanedustajan jutut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minkälaisen lähdekritiikin sinun jutut kestää? :D

        Ei ne kestä mitään, varsinkaan jos on lapsenhakkaaja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ne kestä mitään, varsinkaan jos on lapsenhakkaaja.

        Ilmeisesti tyhjeni taas hanallinen tonkka kun kommentit ovat tuolla tasolla. Äkkiä hakemaan lisää menovettä A-liikkeen auettua. Kohta naamakirjassa alkaa sanallinen jyrinä ja ehkäpä myös täällä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ilmeisesti tyhjeni taas hanallinen tonkka kun kommentit ovat tuolla tasolla. Äkkiä hakemaan lisää menovettä A-liikkeen auettua. Kohta naamakirjassa alkaa sanallinen jyrinä ja ehkäpä myös täällä.

        Malliesimerkki sinun lähteistä. Mallia tuulesta temmattu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Malliesimerkki sinun lähteistä. Mallia tuulesta temmattu.

        Ai jaa. Olet sitten ilman voimajuomaakin ihan tööt tööt.


    • Anonyymi

      Sanomien jutut on kyllä sananhelinää. Miksi on katkeroitunut?, no syy on tilauskannan romahtaminen asioiden vääristelystä johtuen.

    • Anonyymi

      Ja lehti julkaisi pelkän hakukirjeen valitusvirsineen.
      Missä on selvitys kaupungin jo tehdystä toimenpiteistä jotka ovat jo olleet julkisuudessa.

      • Anonyymi

        Kaupungin viranhaltijoiden selvitys ei sovi lehden agendaan. Tarkoituksena on ryvettää EKI-keskuksen viranhaltijat, jotta syntyisi mielikuva väärin kohdellusta ex-kaupunginjohtajasta.


    • Anonyymi

      Journalistin ohje

      2. Tiedonvälityksen sisältöä koskevat ratkaisut on tehtävä journalistisin perustein. Tätä päätösvaltaa ei saa missään oloissa luovuttaa toimituksen ulkopuolisille.

      Joku nykii naruista ja ohjaa lehden tiedonvälityksen sisältöä?

    • Anonyymi

      Suomi nousuus

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      30
      2019
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      6
      1812
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      15
      1301
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      7
      1194
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1175
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      11
      1097
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1051
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1015
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1014
    10. 11
      994
    Aihe