Niin totta joka sana

Anonyymi-ap

Matka: Synnyin vapaaseen maahan, jossa rauha oli itsestään selvää. Leikittiin, kasvettiin ja oltiin elämässä kiinni, kodin, perheen, suvun ja kyläyhteisön turvassa. Yhteiskunta toimi taustalla virkamiehineen ja poliitikkoineen.

Oli hyviä aikoja ja tuli vaikeampia aikoja, niistä selvittiin yhteistuumin. Oikeudenmukaisuus, rehellisyys oli kivijalka elämälle. Silloin ei pelottanut mennä kouluun, ei tarvittu poliiseja eikä sossuja, kaikki tiesi mikä on oikein ja mikä väärin.

Jossakin käänteessä tuli muutos, viranomaisista alkoi tulla enemmän toimijoita, valvojia, kontrolloijia, säätelijöitä ja perheet lipuivat helppoon. Neuvolan tädit, lääkärit, päiväkodin johtajat, opettajat, sossut, papit ja diakonissat. Tiesivät miten lapset mitataan, punnitaan, diaknosoidaan, hoidetaan, otetaan huostaan, vieraannutetaan aidosta ja opetetaan olemaan ”ihmisiksi” – herroille alamaisiksi.

Helpon elämän lumoissa markkinat vetivät viimeisen korren. Isät ja äidit uhrasivat lapsensa yhteiskunnan keinotekoiseen systeemiin ja perheiden pahoinvointi siivottiin tehokkaasti. Diagnoosien nikkarit aloittivat voittoja maksimoivat manoveerit. Terveys vaatii pillereitä ja piikkejä. Huomaamatta, siististi kaikki saatiin näyttämään ainoalta oikealta.

Tänään kaikki on toisin. Vapaa kotimaa on poljettu, myyty, annettu ilmaiseksi niille, jotka eivät piittaa eivätkä välitä. Niille jotka istuvat hämärissä ja neuvottelevat keskenään seuraavista siirroista voittojensa maksimoimiseen. ”Olisiko nyt sodan vuoro vai epidemia?”

Tämä maa, Suomi, on nyt se kuuluisa uppoava laiva. Pohjaan menee rikki revityt, itsensä, perheensä, sukunsa, arvonsa kadottaneet yksilöt, suvut, kyläkunnat. Sinne painuu hyvin organisoidut systeemit, virkakoneistot ja koko roskasakki. Rotat eli ne jotka tekivät unelmistaan totta, kaivautuvat maanalle, luoliin juhlistamaan onnistumisia.

Hiljaisuus laskeutuu, kun kaikki on ohi. Älä huoli, sinustakin pidetään huolta, joukkohadoissa on tilaa.

Teksti: Tuntematon kirjoittaja
Lähde: Sosiaalinen media

5

266

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Turhan pitkät rauhankaudet tekevät asioista byrokraattisia ja monimutkaisia.

    • Anonyymi

      No huhhuh

    • Anonyymi

      Aika kultaa muistot. Noihin huolettomiin aikoihin mahtui nälkävuodet, tuperkeli niitti satoaan ja polio leveili. Ruokana mitä sattui saamaan ja home suolasi leipäpalan. Oli sisällissotaa jossa kuoli ja joutui maanpakoon yli 10% väestöstä. Homot joutui vankilaan ja kiljuntekijät myös. Itsemurhatilastot kertoivat omaa kieltään ahdistuneisuudesta ja yhteiskunnan arvojen kapeudesta. Mielipiteensä vuoksi voi joutua kyyditetyksi venäjälle tai pieksetyksi kotipitäjänsä valtateillä. Sota-ajat koettelivat ja sotakorvaukset myös, kun oli suomella heikot herrat neuvottelemassa rauhaa. 14% kansasta joutui evakkoon ja sinne jäi hyvät Laatokan kalaveet ja Kannaksen viljavat pellot ja paljon muuta kuten Viipurikin. Ajat sitten alkoivat parantua pikkuhiljaa ja nyt ollaan tässä.

      • Anonyymi

        No huhhuh. Putinistiksiko tässä yrität meitä käännyttää? Trollit voi hyvillä mielin siirtyä trullien kanssa karkkijonoon - Kremliin


      • Anonyymi

        Huomio!
        Kirjoittaja on vähän myöhemmän ajan lapsi kuin nälkä- ja sotavuosien.
        Totuus on, että 60-luvun lapsena ainakaan itse en tiennyt maailman pahuudesta mitään. Aineellisesti köyhää, mutta turvallista, mitä ei voi nykypäivän sekoiluihin verrata mitenkään.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      222
      1940
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      67
      1699
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      69
      1496
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      105
      1189
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      63
      1110
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1075
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1056
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      5
      995
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      950
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      881
    Aihe