Miten kokoukset saadaan työajalla?

Anonyymi-ap

Otsikko lienee jokaisen isännöitsijän mielessä, kun on tehnyt peräkkäin neljä 12 tuntista työpäivää. Kahdeksan tunnin työpäivän päälle ilman pienintäkään taukoa 2 kpl kahden tunnin kokouksia on pitkä päivä. Sen kun tekee neljä päivää putkeen alkaa miettiä, mikä olikaan elämisen tarkoitus? Mikä on elämän tärkein sisältö?

Monikanavaisuus, WhatsApp, tekstiviestit ja sovellusten kautta viestintä perinteisen mailin päälle lisää painetta jatkuvaan tavoitettavuuteen ja tekee alustasta toiseen hyppimistä. Ihmismieli on myös muuttunut kiireisemmäksi ja kaikkeen odotetaan vastausta viipymättä. Jos et vastaa tunnissa sähköpostiin, sähköpostin lähettäjä soittaa ja kysyy, tuliko maila perille?

Tehtävää on, kun opetetaan myös asiakkaille, että kaikki viestintävälineet eivät ole käytössä, vaikka ne ovat olemassa. Isännöintiliiton 10.10.2023 julkaistussa kuormittavuusartikkelissa "Työn kuormittavuus on isännöintialan merkittävin haaste" sivuutettiin jälleen kerran aihe, joka sivuutetaan aktiivisesti myös jokaisessa muussakin alan kirjoituksessa. Mikä siinä on, ettei kukaan tartu tähän asiaan? Taloyhtiöiden kokoukset täytyy saada illoista siirrettyä virka-ajan puitteisiin.

Kokousajankohdalla on suora vaikutus vapaa-ajan määrään ja sitä kautta työntekijän palautumiseen. Nykytottumuksella isännöitsijä tekee ensin täyden 8 tunnin työpäivän töitä ja kokoukset alkavat keskimäärin kun normaali päivä on loppunut. Paras energia on käytetty päivän aikana, mutta silti pitää jaksaa istua yli 4 tuntia ylitöitä iltakokousten muodossa. Pari pitkää kokousta työpäivän päälle ei jätä iltaan ollenkaan aikaa palautua, harrastaa tai viettää aika perheen parissa. Tähän tarvitaan muutos, on tarvittu jo pitkään, ja siinä tarvitaan niin alan liittojen kuin alan toimijoiden aktiivista tekemistä. Tässä on myös kyseessä iso haluttavuustekijä kun alalle halutaan nuoria tulijoita.

Haluaako joku ketjun lukija arvata, mihin aikaan pidettäväksi taloyhtiön hallitus ideoi pihakatselmuksen? No, kun isännöitsijä on töissä maanantaista torstaille joka päivä klo 8-20, niin "pidetään pihakatselmus PERJANTAINA klo 18:00 alkaen".

Pysähtykää oikeasti miettimään, että joku kehtaa ehdottaa naama vakavana isännöitsijätyöntekijälle, että "koska olet joka päivä (lue: maanantaista torstaille) töissä klo 8-20, niin pidetään pihakatselmus perjantaina klo 18:00". Siinä ei tosiaan ole paljon sympatiaa tai säälin tunteita isännöitsijäää kohtaan. Näköjään 200 tuntia ylitöitä kevään aikana ei ole mitään. Pidetään pihakatselmuksetkin ylitöinä! Fantastinen idea! Revitään työntekijästä vielä vähän lisää irti. Kaikkea ei olla vielä revitty, kun isännöitsijä on elossa ja ranteessa tuntuu pulssi. Tätä menoa ei tunnu enää kovin kauan. Kyllä taloyhtiön hallitus saa lopulta sen, mitä haluavat.

7

206

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Alkaako olla vähän väsynyt, kun otsikkokin meni pieleen? Kun on ollut 50 tuntia töissä tällä viikolla (on torstai), ei ihme ettei osaa edes kirjoittaa. Otsikon piti olla: Miten kokoukset saadaan työajalle? Miksi on niin itsestäänselvää, että kaikki kokoukset voidaan istua klo 18:00-20:30, vaikka isännöitsijän työaika on klo 8:00-16:00? Eihän siinä ole mitään inhimillistä, että isännöitsijä on "aina töissä". Suomessahan on 40 tuntinen työviikko.

      Missä välissä on aikaa harrastaa, levätä ja rentoutua tai viettää aikaa perheen kanssa? Ilmeisesti klo 21:30 alkaen, kun on tullut suoraan töistä kotiin.

      • Anonyymi

        Eikö meillä ollut puhetta että pidät itsestäsi hyvää huolta, delegoit ne pihakatselmoinnit ja teet sen meidän tilinpäätöksen valmiiksi.


    • Anonyymi

      Huoh...sama mies...samat jutut. Vaihda alaa ja hanki elämä.

      • Anonyymi

        En voi vaihtaa vielä alaa, kun työantajallani on "pantissa" minulle kuuluvaa rahaa. Jos nyt irtisanoudun, kaikki rahat palautuvat työnantajalleni. Tällainenkin vielä! Arvaa harmittaako?

        Aloitus sai kimmokkeen Oiva Isännöinnin työntekijän kirjoituksesta LinkeInissä. Tämä Oivan päällikkö itse kyseli, ilmeisesti perheellisenä, miksei kokouksia saada työajalle? "Taloyhtiöiden kokoukset täytyy saada illoista siirrettyä virka-ajan puitteisiin." hän kirjoittaa.

        https://www.linkedin.com/posts/jussisuomela_työn-kuormittavuus-on-isännöintialan-merkittävin-activity-7125083220349435904-_IN6

        En kai vaan kopionut aloitusta tuolta? Noloa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En voi vaihtaa vielä alaa, kun työantajallani on "pantissa" minulle kuuluvaa rahaa. Jos nyt irtisanoudun, kaikki rahat palautuvat työnantajalleni. Tällainenkin vielä! Arvaa harmittaako?

        Aloitus sai kimmokkeen Oiva Isännöinnin työntekijän kirjoituksesta LinkeInissä. Tämä Oivan päällikkö itse kyseli, ilmeisesti perheellisenä, miksei kokouksia saada työajalle? "Taloyhtiöiden kokoukset täytyy saada illoista siirrettyä virka-ajan puitteisiin." hän kirjoittaa.

        https://www.linkedin.com/posts/jussisuomela_työn-kuormittavuus-on-isännöintialan-merkittävin-activity-7125083220349435904-_IN6

        En kai vaan kopionut aloitusta tuolta? Noloa.

        Oivan isännöitsijä toteaa kirjoituksessaan, että "Taloyhtiöiden kokoukset täytyy saada illoista siirrettyä virka-ajan puitteisiin. "

        Hän on aivan oikeassa.


    • Anonyymi

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑

      ❤️ Tyttö, jolla on hellä kieli ja huulet -> https://www.de4.fun/girl18370865vc

      🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞

      • Anonyymi

        Kato, joku botti riehuu täällä!

        Pihakatselmus oli tosiaan PERJANTAINA. Se kesti 1,5 tuntia eli matkoineen vain rapiat 2 tuntia minun perjantai-illastani (klo 17:45-19:45).

        Siinäpä ne perjantait menisivät, kun joka perjantai-ilta katselmoitaisiin 1,5 tuntia jonkin taloyhtiön pihaa ja yhdellä isännöitisjällä kohteita hoidettavanaan 26 taloyhtiötä. Se olisi 6 kk vuodessa pihakatselmuksia joka perjantai.ilta.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      450
      4839
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1722
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      94
      1468
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      53
      1359
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      22
      1326
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      53
      1218
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1075
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      1000
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      885
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      60
      859
    Aihe