Vaikka solvaaminen kuinka jatkuisi..

Anonyymi-ap

Maatalouden alkutuotanto tuottaa hyvää suomalaista ruokaa.

85

388

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Suomalaiset kaupat myy vuosittain noin 17 miljardin arvosta kotimaista ruokaa!

      • Kun puhutaan kaupan myymän kotimaisen ruuan arvosta, on otettava huomioon, että myös esimerkiksi Puolasta tuodusta pakastetaikinasta kaupan paistopisteeellä paistettu leipä lasketaan kotimaiseksi ruuaksi, koska suurin osa lopputuotteen tuottamisen kustannuksista on syntynyt Suomessa.

        Kotimaisen alkutuotannon osuus kaupassa myydystä 17 mrd. potista on n. yhden miljardin luokkaa eli sen osuus on selvästi alle 6 % kokonaisuudesta. Tässä yhteydessä on syytä muistuttaa, että saadaksemme suomalaisilta maataloustuottajilta tuon miljardin suuruisen erän alkutuotantoa joudumme maksamaan suoria tukiaisia kahden (2) miljardin euron edestä, ja kokonaisuudessa kannattelemaan toimialaa kaiken kaikkiaan neljän (4) miljardien euron panoksella.


      • Anonyymi

        😋😍😋😍😋😍😋😍😋

        🍒 ­­­N­­­y­­­m­f­­­o­­­m­­a­­­a­­­n­­i -> https://ye.pe/finngirl21

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞


    • Anonyymi

      Alkutuotanto ei maksa alv tä. Verovapaata tuloa. Hyvä niin.

      • Anonyymi

        Jaa..25 k€ maksoin pari kuukautta sitten.Hukkaan nekin rahat vissiin meni


    • Anonyymi

      Hohhoijaa…. Taas tätä samaa, mutta olkoon….

      En tiedä kuinka hyvää alkutuotannon tuottamat elävä lehmä, sika, kana tai kananpoika on, kun en ole maistanut. Ei minusta ole lehmän, sian tai edes kanan teurastajaksikaan, vaikka alkutuottajalta sellaisen saisinkin halvalla.
      Jyviä kyllä ole maistanut, mutta eipä niitäkään nyt lounaaksi tai päivälliseksi ainakaan kovin usein halua.

      Vihanneksia ja porkkanoita yms kyllä voi helposti syödä vähäisin toimenpitein sen jälkeen, kun ne ovat lähteneet alkutuottajan tiloilta.

      • Anonyymi

        Et sinä edes voisi elävää sikaa, kanaa tai nautaa ostaa, jos et ole itsekin kotieläintuottaja. Joten kyllä se karjanomistajan teurastama hengetön, päällimmäisestä pinnastaan päästelty, paloiteltu eläin olisi jo ihan käsiteltävissä kotikeittiössä. Eikä vielä olisi yhtään välikättä käynyt 'rahastamassa'. Tämä sillä edellytyksellä, että ostaisit kokonaisen eläimen. Jos naudasta tai siasta myytäisiin useammalle ihmiselle, olisi jo kyseessä tilateurastustoiminta ja lihanmyynti, ja siinä vaadittaisiin mitä moninaisimpia tarkastuksia, hyväksytty elintarvikehuoneisto kylmiöineen, omavalvonta, hygieniapassi jne jne. Harvempi tilallinen siihen ryhtyy ihan muutaman ruhon takia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et sinä edes voisi elävää sikaa, kanaa tai nautaa ostaa, jos et ole itsekin kotieläintuottaja. Joten kyllä se karjanomistajan teurastama hengetön, päällimmäisestä pinnastaan päästelty, paloiteltu eläin olisi jo ihan käsiteltävissä kotikeittiössä. Eikä vielä olisi yhtään välikättä käynyt 'rahastamassa'. Tämä sillä edellytyksellä, että ostaisit kokonaisen eläimen. Jos naudasta tai siasta myytäisiin useammalle ihmiselle, olisi jo kyseessä tilateurastustoiminta ja lihanmyynti, ja siinä vaadittaisiin mitä moninaisimpia tarkastuksia, hyväksytty elintarvikehuoneisto kylmiöineen, omavalvonta, hygieniapassi jne jne. Harvempi tilallinen siihen ryhtyy ihan muutaman ruhon takia.

        Tilannehan onkin ihan eri, jos alkutuottaja varsinaisen raaka-ainetuotannon lisäksi on laajentanut toimintaansa elintarviketeollisuuden suuntaan ja jalostaa raaka-aineita ruokatuotteeksi. Ja ehkäpä jopa ruoaksi asti omassa ravintolassaan. Silloinhan ei enää olekaan kyse vain raaka-aine- eli alkutuottajasta.


      • Anonyymi

        En ole kyllä kuullut että kauppa myy eläviä eläimiä. Meiltä ne ainakin menee teurastamolle. Sieltä ne lähetetään elintarviketeollisuudelle jalostettavaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En ole kyllä kuullut että kauppa myy eläviä eläimiä. Meiltä ne ainakin menee teurastamolle. Sieltä ne lähetetään elintarviketeollisuudelle jalostettavaksi.

        Yks hömelö väittää kaupan myyvän eläviä possuja yms. Äly hoi!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yks hömelö väittää kaupan myyvän eläviä possuja yms. Äly hoi!

        Kai joku kauppa myykin, mutta tuskin ruokakauppa…


    • Anonyymi

      Turha uhriutua sillä pellervolaiset virheellisen informaation oikaiseminen ei ole solvaamista.

    • Anonyymi

      Paljonko on muuten 200gramman pihvissä alkutuotannon tuottamaa ruoan raaka-ainetta?

      • Anonyymi

        Pihveistä en tiedä mutta ainakin broilerinliha pakkauksessa on 560grammaa ohutleikkeitä. Ne lienee maatalouden alkutuotannon tuottamaa. Tuskin elintarviketeollisuus mitään lisägrammoja on siihen jalostanut. Ne kun oli vielä maustamattomia.


      • Anonyymi

        Raaka-ainetta paljon, mutta ammattilaisten työtä on melkoisesti tehty ennenkuin elävästä lehmästä on tuo 200gr:n pihvi saatu aikaiseksi vähittäiskaupan hyllylle asiakkaiden ostettavaksi. Ja se työ on tehty kuljetus-logistiikkaammattilaisten, teurastaja-ammattilaisten, lihateollisuuden lihanleikkaaja-ammattilaisten, kaupan alan ammattilaisten jne. Lisäksi terveysviranomaisten valvonnassa ja pistokokein tarkastettuna. Ja mitä lienee vielä lisäksi. Ja tietysti jonkun pitää vielä tehdä siitä ruokaa lautasellekin valmiiksi.

        Kyllä jalostusprosessien kaikkineen on melkoisen monen osapuolen läpikäynyt ennenkuin sitä voi syödä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pihveistä en tiedä mutta ainakin broilerinliha pakkauksessa on 560grammaa ohutleikkeitä. Ne lienee maatalouden alkutuotannon tuottamaa. Tuskin elintarviketeollisuus mitään lisägrammoja on siihen jalostanut. Ne kun oli vielä maustamattomia.

        Niinpä. Kukas on teurastanut broilerit, leikannut ohutleikkeet, pakannut ne, kuljettanut kaupan hyllylle ja lopuksi valmistanut valmiiksi ruoaksi lautaselle. Ja jokuhan on tietysti kuljettanut alkutuottajalta teurastamollekin.
        Grammoja ei ole tietenkään tullut lisää, päinvastoin, jokuhan on ’siivonnut’ tiputetaan ja poistanut ne osat, joita ei ohutleikepakkaukseen haluta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pihveistä en tiedä mutta ainakin broilerinliha pakkauksessa on 560grammaa ohutleikkeitä. Ne lienee maatalouden alkutuotannon tuottamaa. Tuskin elintarviketeollisuus mitään lisägrammoja on siihen jalostanut. Ne kun oli vielä maustamattomia.

        Voihan ne ollakin maatalouden tuottamaa, jos tilallaan oma teurastamo ja lihanleikkaajat ja pakkaavat. Ja tietysti elintarviketarkastuksen jne myös. Jajos vielä kuljettavatkin vähittäiskauppoihin.
        Silloinhan kyse on alkutuotannon raaka-aineiden jatkojalostuksessa, jota elintarviketeollisuus tekee. Eli ei vain alkutuotannosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinpä. Kukas on teurastanut broilerit, leikannut ohutleikkeet, pakannut ne, kuljettanut kaupan hyllylle ja lopuksi valmistanut valmiiksi ruoaksi lautaselle. Ja jokuhan on tietysti kuljettanut alkutuottajalta teurastamollekin.
        Grammoja ei ole tietenkään tullut lisää, päinvastoin, jokuhan on ’siivonnut’ tiputetaan ja poistanut ne osat, joita ei ohutleikepakkaukseen haluta.

        Eikö grammoja ole tullut lisää? Ei tietenkään ole tullut, eihän elintarvileteollisuus tuota ruokaa vaan jalostaa sitä, maustaa, paloittelee, jauhaa yms. Ehei, ei elintarviketeollisuus tuota ruokaa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinpä. Kukas on teurastanut broilerit, leikannut ohutleikkeet, pakannut ne, kuljettanut kaupan hyllylle ja lopuksi valmistanut valmiiksi ruoaksi lautaselle. Ja jokuhan on tietysti kuljettanut alkutuottajalta teurastamollekin.
        Grammoja ei ole tietenkään tullut lisää, päinvastoin, jokuhan on ’siivonnut’ tiputetaan ja poistanut ne osat, joita ei ohutleikepakkaukseen haluta.

        Teurastamot ei tuota ruokaa. Lihanleikkaajat ei tuota ruokaa, pakkaajat ei tuota ruokaa, kuljettajat ei tuota ruokaa....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Teurastamot ei tuota ruokaa. Lihanleikkaajat ei tuota ruokaa, pakkaajat ei tuota ruokaa, kuljettajat ei tuota ruokaa....

        Teurastamot teurastaa.Lihanleikkaajat leikkaavat lihaa. Pakkaajat pakkaa. Kuljettajat kuljettaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Raaka-ainetta paljon, mutta ammattilaisten työtä on melkoisesti tehty ennenkuin elävästä lehmästä on tuo 200gr:n pihvi saatu aikaiseksi vähittäiskaupan hyllylle asiakkaiden ostettavaksi. Ja se työ on tehty kuljetus-logistiikkaammattilaisten, teurastaja-ammattilaisten, lihateollisuuden lihanleikkaaja-ammattilaisten, kaupan alan ammattilaisten jne. Lisäksi terveysviranomaisten valvonnassa ja pistokokein tarkastettuna. Ja mitä lienee vielä lisäksi. Ja tietysti jonkun pitää vielä tehdä siitä ruokaa lautasellekin valmiiksi.

        Kyllä jalostusprosessien kaikkineen on melkoisen monen osapuolen läpikäynyt ennenkuin sitä voi syödä.

        "Raaka-ainetta on paljon"

        -niin paljonko sitä on 200 gramman pihvissä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö grammoja ole tullut lisää? Ei tietenkään ole tullut, eihän elintarvileteollisuus tuota ruokaa vaan jalostaa sitä, maustaa, paloittelee, jauhaa yms. Ehei, ei elintarviketeollisuus tuota ruokaa!

        Eipä tietenkään raaka-aine lisäännyt, kun siitä tehdään ruokaa. Elävässä eläimessä, jota siis alkutuottaja kasvattaa, on paljonkin sellaista, jota pihvissä tai muussa elintarviketeollisuuden tuottamassa ruokatuotteessa ei haluta olevan, .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Teurastamot ei tuota ruokaa. Lihanleikkaajat ei tuota ruokaa, pakkaajat ei tuota ruokaa, kuljettajat ei tuota ruokaa....

        Ruoka on raaka-aineista valmistettua ja valmistaja ei ole alkutuottaja. Raaka-aine ei ole ruokaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Teurastamot teurastaa.Lihanleikkaajat leikkaavat lihaa. Pakkaajat pakkaa. Kuljettajat kuljettaa.

        Ja kokit tekevät ruokaa, kuten äidit ja isätkin. Valmistuoka tehdän elintarviketeollisuudessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ruoka on raaka-aineista valmistettua ja valmistaja ei ole alkutuottaja. Raaka-aine ei ole ruokaa.

        Kuka sitä nyt broileria ilman kypsentämistä....Kaipaatko ruoan raaka-aineen kypsennysohjeita?


    • Anonyymi

      Elintarviketeollisuus ei tuota ruokaa vaan jalostaa sitä.

      • Anonyymi

        Ei cititörsä ymmärrä mitä tarkoittaa tuottaminen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei cititörsä ymmärrä mitä tarkoittaa tuottaminen.

        Ja tukitörsä ei ymmärrä mikä ero on ruoalla ja ruoan raaka-aineella. Eli pihvillä ja lehmällä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja tukitörsä ei ymmärrä mikä ero on ruoalla ja ruoan raaka-aineella. Eli pihvillä ja lehmällä.

        Metsänomistaja tuottaa tuolla logiikalla rakennustarvikkeita tai peräti rakennuksia
        Ihme urpoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Metsänomistaja tuottaa tuolla logiikalla rakennustarvikkeita tai peräti rakennuksia
        Ihme urpoja.

        Metsänomistaja ei tuota.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja tukitörsä ei ymmärrä mikä ero on ruoalla ja ruoan raaka-aineella. Eli pihvillä ja lehmällä.

        Kysymys olikin siitä paljonko 200gramman pihvi sisältää alkutuotannon tuottamaa lihaa. Älä tee itsestäsi täysin narria!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Metsänomistaja tuottaa tuolla logiikalla rakennustarvikkeita tai peräti rakennuksia
        Ihme urpoja.

        Rakennuksia tekee rakentajat. Oletpa urpo.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Metsänomistaja ei tuota.

        Metsätilallinen tuottaa eli kasvattaa puita. Eli puuraaka-ainetta.
        Aivan kuten maatilallinenkin kasvattaa eläimiä ja viljaa eli ruokaraaka-ainetta.

        Periaatteellista eria ei ole.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kysymys olikin siitä paljonko 200gramman pihvi sisältää alkutuotannon tuottamaa lihaa. Älä tee itsestäsi täysin narria!

        Ei ollut siinä kirjoituksessa, johon tuon kommentin kirjoitin.
        Tarkkuutta, tarkkuutta… niin ei tee itseään narriksi…


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ollut siinä kirjoituksessa, johon tuon kommentin kirjoitin.
        Tarkkuutta, tarkkuutta… niin ei tee itseään narriksi…

        "Paljonko on muuten 200gramman pihvissä alkutuotannon tuottamaa ruoan raaka-ainetta?"

        Paljonkos sitä on?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rakennuksia tekee rakentajat. Oletpa urpo.

        Aivan. Sama pätee ruoksketjussakin. Ruoka tehdään elintarviketeollisuudessa, ravintoloissa, suurkeittiöissä, kotina…


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Paljonko on muuten 200gramman pihvissä alkutuotannon tuottamaa ruoan raaka-ainetta?"

        Paljonkos sitä on?

        Jos tilasn ravintolassa 200 gramman pihvin, niin tietty oletan sen olevan 200gramman pihvi,
        Tietysti syömäkelpoisena ruokana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Paljonko on muuten 200gramman pihvissä alkutuotannon tuottamaa ruoan raaka-ainetta?"

        Paljonkos sitä on?

        Kutakuinkin se 200g. Riippuu, onko se vain leikattu, myös maustettu tai peräti kypsä.


    • Anonyymi

      Hohhoijaa....

      Elintarviketeollisuus ei tuota ruokaa.

      Maatalouden alkutuotanto tuottaa ruokaa

      • Anonyymi

        Kenen tekemä on jauheliha. Jussi on kasvattanut raaka_aineen, teollisuus jalostanut. Lehmä ei ole ruokaa.


      • Anonyymi

        Hohhoijaa…
        Alkutuotanto tuottaa raaka-ainetta. Myös maataloudessa.

        Metsäteollisuuskin tuottaa paperia, ei metsätalous.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kenen tekemä on jauheliha. Jussi on kasvattanut raaka_aineen, teollisuus jalostanut. Lehmä ei ole ruokaa.

        Hohhoijaa...

        Kenen tekemä?? Elintarviketeollisuus sen on jalostanut.

        Viljelijä on ruoan raaka-aineen tuottanut. Maatalouden alkutuotanto on ruoan tuottanut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hohhoijaa...

        Kenen tekemä?? Elintarviketeollisuus sen on jalostanut.

        Viljelijä on ruoan raaka-aineen tuottanut. Maatalouden alkutuotanto on ruoan tuottanut.

        Viljelijä eli alkutuottaja on tuottanut ruoan raaka-aineen. Vihdoin meni perille…

        Vielä kun opit ymmärtämään lopputuotteen eli ruoan ja raaka-aineen eron, niin olet jo pitkällä…


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hohhoijaa...

        Kenen tekemä?? Elintarviketeollisuus sen on jalostanut.

        Viljelijä on ruoan raaka-aineen tuottanut. Maatalouden alkutuotanto on ruoan tuottanut.

        Jauhelihan on tehnyt eli tuottanut todennäköisesti elintarviteollisuus. Tosin jotkut kaupatkin sitä tekee. Alkutuotanto ei tuota jauhelihaa.

        Minä ymmärrän tekemisen ja tuottamisen samaksi asiaksi. Myös ruokaraaka-ainetta tuotetaan eli eläimiä kasvatetaan, samoin viljaakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jauhelihan on tehnyt eli tuottanut todennäköisesti elintarviteollisuus. Tosin jotkut kaupatkin sitä tekee. Alkutuotanto ei tuota jauhelihaa.

        Minä ymmärrän tekemisen ja tuottamisen samaksi asiaksi. Myös ruokaraaka-ainetta tuotetaan eli eläimiä kasvatetaan, samoin viljaakin.

        Tämähän on selvää. Maatalous tekee ruokaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämähän on selvää. Maatalous tekee ruokaa.

        Minkälaisissa tiloissa maatalous tekee jauhelihaa paketoituna? Nuorempana kävin kyllä sukulaisten maatiloilla, mutta koskaan en onnistunut näkemään jauhelihakasvattamoita enkä muutakaan ruokatuotantoa. Silloin navetoissa oli ihan eläviä lehmiä ja muita tuotantoeläimiä. Ei niitä tuolloin kyllä ruoaksi kutsuttu, vaan karjaksi.

        Olin myös opiskeluaikana kesätöissä muutamana kesänä teurastamolla. Sinne tuotiin päivittäin eläviä lehmiä ja sikoja maatiloilta. Siinäkään vaiheessa ei noita eläimiä kutsuttu ruoaksi.
        Ne teurastettiin ja ruhoja myytiin lihanleikkaamoille ja myös siellä teurastamolla oli omat lihanleikkaajat, jotka pahoittelivat ruhot. Jopa lihapullia ja makkaroita siellä tehtiin ja muitakin lihajalosteita. Tässä vaiheessa puhuttiin jo ruokatuotteista.
        Näitä jakeluautoilla kuljetettiin edelleen suoraan sinne mistä kuluttajat niitä saivat ostaa ja myös keskusvarastoihin myöhempää jakelua varten.,


    • Anonyymi

      "Raaka-ainetta on paljon"

      -niin paljonko sitä on 200 gramman pihvissä?

      • Anonyymi

        Höh, sitä lienee 200grammaa. Tässä määrässä siis on 200 grammaa raaka-ainetta. Samoin ruokaa on 200grammaa. Mutta ruoka ja raaka-aine ei ole sama asia. Ne on ihan eri asioita. Ja kokki kun paistaa tuon 200grammaa niin siitä haihtuu muutama gramma.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höh, sitä lienee 200grammaa. Tässä määrässä siis on 200 grammaa raaka-ainetta. Samoin ruokaa on 200grammaa. Mutta ruoka ja raaka-aine ei ole sama asia. Ne on ihan eri asioita. Ja kokki kun paistaa tuon 200grammaa niin siitä haihtuu muutama gramma.

        Ei se ole 200gr pihvi, vaan 200gr liha raaka-aine kimpale. Se on maatalouden alkutuotannon tekemä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei se ole 200gr pihvi, vaan 200gr liha raaka-aine kimpale. Se on maatalouden alkutuotannon tekemä.

        Kaupoissa ei myydä lihaa vaan lihan raaka-ainetta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaupoissa ei myydä lihaa vaan lihan raaka-ainetta.

        Kaupoissa myydään raakaa lihaa. Joskus jopa kypsää.


      • Anonyymi

        200gr pihvissä on raakaa lihaa 200gr.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei se ole 200gr pihvi, vaan 200gr liha raaka-aine kimpale. Se on maatalouden alkutuotannon tekemä.

        Minkälaisissa tiloissa maatalouden alkutuotanto tekee 200gramman lihankappaleita?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei se ole 200gr pihvi, vaan 200gr liha raaka-aine kimpale. Se on maatalouden alkutuotannon tekemä.

        Siinä vaiheessa, kun ravintolassa saan lautasellani tilaamani 200 gramman ’lihakimpaleen’ niin kyllä se on pihviä. Ja sen on kokki tehnyt.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siinä vaiheessa, kun ravintolassa saan lautasellani tilaamani 200 gramman ’lihakimpaleen’ niin kyllä se on pihviä. Ja sen on kokki tehnyt.

        Jep ja maatalouden alkutuotanto tuottanut!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minkälaisissa tiloissa maatalouden alkutuotanto tekee 200gramman lihankappaleita?

        Hömelö, se on lihanleikkaajan teurastamaa ja menee siitä jalostajalle. Olet oikeassa, alkutuotanto ei näpertele 200gr lihankappaleitten kanssa vaan karja kasvatetaan teuraskokoiseksi asti. Ainoastaan merkityksellistä tuottamista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siinä vaiheessa, kun ravintolassa saan lautasellani tilaamani 200 gramman ’lihakimpaleen’ niin kyllä se on pihviä. Ja sen on kokki tehnyt.

        Kokki on sen kypsentänyt. Kokki ei tee lihaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kokki on sen kypsentänyt. Kokki ei tee lihaa.

        Kokki tekee ruokaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jep ja maatalouden alkutuotanto tuottanut!

        Kyllä, sen raaka-aineen eli lehmän kasvattanut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hömelö, se on lihanleikkaajan teurastamaa ja menee siitä jalostajalle. Olet oikeassa, alkutuotanto ei näpertele 200gr lihankappaleitten kanssa vaan karja kasvatetaan teuraskokoiseksi asti. Ainoastaan merkityksellistä tuottamista.

        Juuri näin. Alkutuotanto kasvattaa karjan, lehmät, joista ammattilaiset sitten tekevät ruokaa eri vaiheissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jep ja maatalouden alkutuotanto tuottanut!

        Kyllä, alkutuotanto on sen lehmän kasvattanut, josta tuo kokin valmistama pihvi on tehty.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kokki tekee ruokaa

        Niin tekee. Se on hänen ammattinsa ja siihen on saanut monivuotisen koulutuksen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kokki tekee ruokaa

        Kokki kypsentää ruoan.


    • Anonyymi

      Aloitus pitäisi olla:

      Vaikka solvaaminen kuinka jatkuisi..


      Maatalouden alkutuotanto tekee hyvää suomalaista ruokaa

      • Anonyymi

        Hauki on kala ja Jussi on no, Jussi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hauki on kala ja Jussi on no, Jussi.

        Cititörsä saivartelee.... Syö välillä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hauki on kala ja Jussi on no, Jussi.

        Jep. Raaka liha on raakaa lihaa. Kypsennetty liha on kypsennettyä lihaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Cititörsä saivartelee.... Syö välillä!

        Tukijuntti saa sellaiset kommentit kuin mitä itse on saivartelullaan ansainnut….
        Syö vaan ihan itsekin silloin tällöin.
        Kaupasta voit sinäkin osaa ruokaa tai käydä paikallisessa kuppilassa syömässä. Se tekee hyvää ja saa mielialankin kohenemaan verensokerin nousun myötä.


      • Anonyymi

        Mitä ruokaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tukijuntti saa sellaiset kommentit kuin mitä itse on saivartelullaan ansainnut….
        Syö vaan ihan itsekin silloin tällöin.
        Kaupasta voit sinäkin osaa ruokaa tai käydä paikallisessa kuppilassa syömässä. Se tekee hyvää ja saa mielialankin kohenemaan verensokerin nousun myötä.

        Aina on hyvä syödä maatalouden alkutuotannon tuottamaa ruokaa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä ruokaa?

        Raakaa ruokaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Raakaa ruokaa.

        Todella raakaa, elävää lehmää esim…

        Ei ole terveellistä eikä taitaisi mennä ihan lainkaan mukaa, jos elävää lehmää alkaisi silpomisen ja syömään…


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aina on hyvä syödä maatalouden alkutuotannon tuottamaa ruokaa!

        Mieluummin syön ravintolassa tai kotona kaupasta hankittua ja elintarviketeollisuuden tekemää ruokavalmisteita, joista saa kyllä tehtyä maittavia ruoka-annoksia.

        Luulenpa, että sinäkin….


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aina on hyvä syödä maatalouden alkutuotannon tuottamaa ruokaa!

        No enpä ole koskaan maistanut alkutuotannon tuottamaa ruokaa.
        Vain ravintoloissa ja kotikeittiön tekemää ruokaa olen syönyt. Ja joskus myös suurkeittiöihin laitosrukaakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No enpä ole koskaan maistanut alkutuotannon tuottamaa ruokaa.
        Vain ravintoloissa ja kotikeittiön tekemää ruokaa olen syönyt. Ja joskus myös suurkeittiöihin laitosrukaakin.

        Jaa, sekoitat sitten kokin ja ruoantuottajan...

        Valitettavasti en voi auttaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No enpä ole koskaan maistanut alkutuotannon tuottamaa ruokaa.
        Vain ravintoloissa ja kotikeittiön tekemää ruokaa olen syönyt. Ja joskus myös suurkeittiöihin laitosrukaakin.

        Vielä kun opit ymmärtämään raaka lihan ja kypsennetyn lihan eron, niin olet jo pitkällä…


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vielä kun opit ymmärtämään raaka lihan ja kypsennetyn lihan eron, niin olet jo pitkällä…

        On ollut viihdyttävää seurata kun cititörsän korvat heiluu.


    • Anonyymi

      Hei änkyräjussi, mitä kokit ja elintarviketehtaiden valmistuslinjastolaiset mielestäsi valmistavat?

      • Anonyymi

        Sinä olet valinnut tyhmyyden ja tietämättömyyden. Se ei ole minun murheeni.


    • Anonyymi

      Cititörsä rauhoittui. Vahvoilla juomilla lienee osuutta asiaan....

      • Anonyymi

        Luultavasti tämä citytörsä huomasi vanhan totuuden. Koskee tässä osiossa tukijunttien kanssa itsestäänselvyyksien osalta.,

        Eli idioottien ja itseään tyhmempien kanssa ei kannata väitellä. Kun tukijuntti ei ym,ärrä eikä halua ymmärtää rooliaan elintarvikeketjussa, niin turhahan siitä on keskustellakaan….


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luultavasti tämä citytörsä huomasi vanhan totuuden. Koskee tässä osiossa tukijunttien kanssa itsestäänselvyyksien osalta.,

        Eli idioottien ja itseään tyhmempien kanssa ei kannata väitellä. Kun tukijuntti ei ym,ärrä eikä halua ymmärtää rooliaan elintarvikeketjussa, niin turhahan siitä on keskustellakaan….

        Tukijuntti selvästikään ei arvosta omaa työpanostaan ja rooliaan, joten siitä varmaan johtuu tuo jatkuva kitinä…

        Ilmeisesti varma tukiraha on tehnyt tehtävänsä, ei tarvitse muiden yrittäjien tapaan ponnistella toimeentulonsa ja yrityksensä eteen laisinkaan samaan tapaan, kun homma on jokseenkin riskitöntä. Ei kai sitä sitten oikein arvostakaan…


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tukijuntti selvästikään ei arvosta omaa työpanostaan ja rooliaan, joten siitä varmaan johtuu tuo jatkuva kitinä…

        Ilmeisesti varma tukiraha on tehnyt tehtävänsä, ei tarvitse muiden yrittäjien tapaan ponnistella toimeentulonsa ja yrityksensä eteen laisinkaan samaan tapaan, kun homma on jokseenkin riskitöntä. Ei kai sitä sitten oikein arvostakaan…

        Heh, kalikka osui....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tukijuntti selvästikään ei arvosta omaa työpanostaan ja rooliaan, joten siitä varmaan johtuu tuo jatkuva kitinä…

        Ilmeisesti varma tukiraha on tehnyt tehtävänsä, ei tarvitse muiden yrittäjien tapaan ponnistella toimeentulonsa ja yrityksensä eteen laisinkaan samaan tapaan, kun homma on jokseenkin riskitöntä. Ei kai sitä sitten oikein arvostakaan…

        Cititörsä vastailee itselleen. Melko jakomielitautista.....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Cititörsä vastailee itselleen. Melko jakomielitautista.....

        No, cititörsä on....vain cititörsä...


    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      121
      1748
    2. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      62
      1113
    3. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      145
      1099
    4. Apua. Onks mä jotenki erikoinen ?

      Oon ihastunu paljon vanhempaan mieheen.
      Ikävä
      97
      915
    5. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      76
      910
    6. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      23
      891
    7. Minun on vaan päästettävä irti

      Toiveesta. Satutan vain itseäni😥😔. Toivon sinulle pelkkää hyvää, eläthän elämäsi parasta aikaa, mutta en halua enää k
      Ikävä
      37
      850
    8. Kertoisit jo

      Rakastatko minua vai olenko käsittänyt väärin onko tämä vaan ystävyyttä tai kaveruutta? En haluaisi enää nolata itseäni
      Ikävä
      42
      769
    9. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      61
      764
    10. En koskaan saanut asiattomia kuvia!

      Silloin kun olin vielä nuori, kukaan mies ei koskaan lähettänyt minulle asiattomia kuvia itsestään. Jos tiedätte mitä ta
      Sinkut
      156
      731
    Aihe