Kieli, ruoka ja pihvitietämys

Anonyymi-ap

Katsoin tuota pilutieteilijän nostamaa ketjua ja siinä oli niin pasasta niin pasasta, ettei mitään rajaa! Tänään illalla grillataan, niin vaihdetaanpas vähän sanaa!

"Voin vakuuttaa että osaan kaikki syömäni ruuat tilata ihan itse Thai kielellä, jos ei nyt ihan harvinaisia oteta lukuun, eilen kävin ostamassa puuriisiä, siis sitä missä bambu pätkän sisälle laitetaan riisiä papuja, ja kookosmaitoa, en vieläkään osaa lausua sen nimeä, mutta näytän sormella näitä kaksi. song,"

-Voin vakuuttaa että tuo ei ole thaikielellä tehty tilaus, jos ei tiedä sen nimeä, tai ei osaa lausua sitä.

"luulenpa että nauta pitää olla thaikkujen mukaan sitkeää että sen erottaa muista lihoista, ja siksi sitä ei kypsennetä tarpeeksi, jokainen kokki varmaan osaa marinoida sen niin että se on pehmeää"

-Siis että ylikypsentämällä pihvistä tulee pehmeää? Asia on täysin päinvastoin. Ongelma thaimaalaisilla on siinä että pihvi poltetaan kypsäksi tai ylikypsäksi jolloin siitä tulee sitkeää.

Medium - medium plus on murein pihvi, sellaista et saa thairavintolasta, koska he miltei poikkeuksetta polttaa sen pihvin kiveksi. Syitä voi olla kiire, osaamattomuus tai keino piilottaa merkit vanhasta huonosta lihasta polttamalla ne ja samalla kuolee bakteerit.

Hyvää lihaa ei koskaan valmisteta kypsäksi saakka. Punaisuutta pitää jäädä näkyviin.

Marinadilla ei ole mureuden kanssa tekemistä. Marinadi maustaa vain pinnan paksusta pihvistä tai fileestä.

"hinta ei korreloi laatua millään tavalla, jopa päinvastoin kalliit ruuat menevät harvakseltaan, joten ne seisovat varastossa pitkiä aikoja"

-Kyllä se korreloi. Kallis ravintola ei keikkuisi kauaa pystyssä ilman asiakkaita. Parhaat pihvimestat järjestää kampanjoita, joita varten hommataan halutut lihat, eikä niitä pakkaseen osteta.

-Kasvikset tulee samalla tavalla tuoreena lähitiloilta niin kalliiseen kuin halpaankin ravintolaan. Mikään ravintola ei myy Thaimaassa vanhoja kasviksia saati sitten pakastettuja, sen huomaisi heti lautaselta jo.

"meillä on tapana tilata aina jokin perusriisi pohjalle, ja sitten 3-5 eri kastiketta"

-Jos teillä on tapana tehdä noin, miksi kuvissasi näkyy vain yksi ruokalaji per naamari? Kutsut pääruokaa siis nimellä "kastike", aika mielenkiintoinen ilmaisu.
"Jokin perusriisi" kulkee nimellä riisi, ja se on side dish, elikäs lisuke.
Pääruoka on main course, main dish tai thaiksi "xähair cänhlak" อาหารจานหลัก

"viimeeksi kävi raflalla moka, kun tarjoilija ei ollut thaikku, tilasimme rapuriisiä saimme katkarapuriisiä, en viitsi laittaa framelle thainimiä kuin siinä menee helmiä muutenkin sioille."

-Joo raflan mokahan se tietenkin on, kun Pasanen tilaa ikiomalla thaikielellään, eli näyttämällä sormilla. Ei kannatakaan laittaa framelle thainimiä silloin kun ei osaa ja ei edes tiedä mistä puhuu.

Likemmäs kymmenen vuotta olet ollut Thaimaassa, etkä tiedä vieläkään edes perusasioita ruoanlaitosta suomeksikaan, niin älä hyvä ihminen ala opettamaan thaikeittiötä kenellekään ja vielä vähemmän puhumaan pihvien valmistamisesta.

Ylivoimaisesti yleisin syy kaikkien kokkien ja kotikokkien epäonnistumisessa pihvien kanssa on siinä, että se on liian kauan pannulla, grillissä tai uunissa ja palaa ylikypsäksi kiveksi.

Sinun mukaasi sitkeys taas johtuu siitä että se on liian vähän aikaa kypsymässä. Enpä ole tuollaista kokkia vielä tavannut, joka ei edes perusasioita tiedä mutta alkaa niillä sitten kuitenkin pätemään.

2010

6

204

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      On uskomatonta että suomikaksnelonen ei saa kuriin tuota massamainostajaa.
      On näköjään täyttänyt jokaisen palstan noilla mainoksillaan joten kyseessä lienee botti.

      2010

    • Anonyymi

      Seitsemän nostoa päälle vartissa. Vain Pasasella on aikaa tuollaiseen trollaukseen.

    • Anonyymi

      Tänne on laitettu vain yksi kunnollinen pihvin kuva, minä sen laitoin otin sen vuonna 2020, kun rekkamiesten ravintola kokeili pihvien paistamista, kuvassa oli ranskalaisia ja kaksi pihviä, sekä salaattia, muuta ei tarvita, se maksoi alle 300 bahtia, naudan sisäfilettä, punaviinikastikkeella, eivät enää myy niitä kate ei ollut kohdallaan, tiedätkö sen mistä pitää jäädä jotain tekijällekin, olen muutaman päivän huonosti koneella, tai olen koneella mutta en netissä pitää korjata yhtä vanhaa viritelmää.
      By NumBall HHN 63v.
      Ps. yritettiin kusettaa eräs kaverini vaimo laittoi viestin että Touko on kuollut, laitatko mulle sun puhelinnumeron, laitoin toki, heti tuli perään viesti että saitko viesti, voitko lähettää sen viestissä olevan numerosarjan tänne mulle, hieman ihmetytti, sitä tuo viesti oli tullut , paikavalinta numerosta, numerolla vahvistat paikan hautajaisissa, tilin tiedot oli kopioitu netistä, ja laitoin vittuiluviestin takaisin... aika hyvä kusetus yritys.. olisi jokun tilini kappanneet... mutta perseelleen meni olkaa varovaisia, soitin Toukolle, hengissä on.

    • Anonyymi

      Nuo sinun pihvi kurttauksesi on olleet lähinnä naurettavat, mitä sinä niillä yrität edes todistaa, jokaisella joka täällä asuu ei varmasti elämä ole kiinni muutaman kympin naudan kyljyksestä, ressukka... vaikka maksat isommallekin porukalle so what... sinulla on niin hemmetin huono itseluottamus, että tarvitset kokoajan tukea siihe puolelta jos toiselta, tänään kävin salaatilla, eilen söin massaman kanaa joka oli tehty rekkamiestenruokassa, kävin hakemassa söin illalla, vaimolle spaketti naudan liha kastikkeella., salmiakkia ei löytynyt tänään mistään ostin kuivattuja japanilaisia luumuja, suolattuja sillä pinkkisuolalla, jota mulla on pari purkkia kotona.
      By Numball HHN 63v.

      • Anonyymi

        Pasanen, sinä et erota pihviä jahtimakkarasta etkä sushia kalapuikoista.
        Ei ole olemassa massaman kanaa. On massaman currya kanalla, taikka naudalla. Oletko toljake tosissasi että mureus pihviin tulee siitä että paistaa sen läpeensä tumman ruskeaksi?
        Johan maalaisjärjenkin pitäisi kertoa että silloin siitä on rasvat ja nesteet poissa ja se on kuiva kuin kengänpohja. Naudanliha on yhdyssana.
        Sinähän se tiedät ravintoloiden katteet ja punaviinikastikkeet täysin kädettömänä ja kielitaidottomana.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      243
      2233
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      161
      1458
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      53
      1310
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1075
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1029
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      950
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      211
      933
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      845
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      669
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      660
    Aihe