Palkka pienempi kuin anssi, voinko kieltäytyä tarjotusta työstä?

Anonyymi-ap

Voiko tarjotusta työstä kieltäytyä, jos palkka on pienenmpi kuin anssi? Joutuuko karenssiin, jos kieltäytyy pienemmän palkan vuoksi työstä

14

1023

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Esitä työnantajalle oma palkkatoiveesi, niin ei tarvi kieltäytyä yhtään mistään.

    • Anonyymi

      Ammattitaitosuojaan vetoamalla myönnetään korkeintaan kolmen kuukauden aika, jolloin voi kieltäytyä omaa päivärahaa alempipalkkaisesta työstä. 3kk.n jälkeen sitten on mahdollista saada 'karenssi', riippuen vähän siitä työkkärin virkailijasta.

    • Anonyymi

      Ei kai työstä voi kieltäytyä ?

    • Anonyymi

      Ei kai työstä voi kieltäytyä, voisi kysyä, että vieläkö saadaan valita työ vapaasti kuten PL 18 sanoo.

      Jos joku on epävarma oikeuksistaan, sitten kannattaa ne oikeudet varmasti itselle - ja viranomaiselle - selvittää.

      Viranomainen tekee työtarjouksiaan pitkälti sen mukaan mitä suunnitelmassa lukee, ja jos suunnitelmassa ei ole mitenkään rajattu niitä töitä mitä haluaisi valita, silloinhan se ei ole viranomaisen ongelma jos työtön on mennyt itselleen tekemään niin huonon suunnitelman.

      Huomio suunnitelman sisältöön siis, ja suunnitelmat aina korjattavaksi jos siellä on pieninkään mahdollinen vika.


      Työttömyyspäivärahan voi aina menettää lähes millä tahansa perusteella, mutta aloittajankin kannattaa punnita asiaa että kannattaako tehdä surkeita töitä edes vaikka voisi menettää työttömyyspäivärahan. Suomessa on kuitenkin oikeus toimeentulonturvaan ainakin heillä joilla ei ole enää varallisuutta jäljellä.

    • Anonyymi

      Asiaan olisi olemassa hyvin helppo ja yksinkertainen vastaus:

      "Tämä työ ei ole minun valintani."

    • Anonyymi

      Jos ei ole valinnut jotakin, miten sellaisesta voisi kieltäytyäkään?

    • Anonyymi

      TYÖTÖN EI VOI KIELTÄYTYÄ TYÖTARJOUKSESTA SENJÄLKEEN KUN AMMATTISUOJA POISTUU..JOS SELLAISTA ENÄÄ NYKYPÄIVÄNÄ ONKAAN

      • Anonyymi

        Ei kyse ollut kieltäytymisestä, vaan siitä, että ei ole valinnut jotakin.

        TTL:ssä puhutaan kieltäytymisestä.

        PL:ssä puhutaan oikeudesta vapaaseen valintaan.


        Ihan vain neuvona, jos jotain ristiriitaa em. asioissa on, osannet varmasti itsekin päätellä, kummalla em. laeista on painavampi sanansija.

        Toki jos jossakin suunnitelmassa on sovittu jotain PL18 vastaisesti, sittenhän se on suunnitelman allekirjoittaneen ongelma - ja juuri tästä syystä suunnitelman sisältöön on kiinnitettävä tarkka huomio, jotta ei allekirjoituksellansa poistaisi itseltään perustuslaillisia oikeuksia.


    • Anonyymi

      Kaikki Suomen valtion työttömille järjestämät toimenpiteet (palvelut, suunnitelmat, menettelyt, kommentit, aivan kaikki) on järjestettävä siten, että työttömien lakiin perustuva oikeus vapaaseen valintaan (työ) toteutuu täydellisesti.

      Te-toimisto toteuttaa em. tehtävää, ja se ei voi muotoilla palveluitaan tai mitään toimia siten, että työttömien oikeutta vapaaseen valintaan loukattaisiin millään tavoin.

      Eduskunta toimii suoraan lainvastaisesti jokaikinen kerta, kun se tekee sellaisia lakeja, joiden seurauksina viranomaiset alkavat toimimaan sekä Perustuslain että kansainvälisten sopimusten vastaisesti.

      • Anonyymi

        Kun lakiin perustuva oikeus (vapaasta valinnasta) on toteuduttava täydellisesti, myöskään minkäänlaista tulkinnanvaraa ei asiassa ole. Täydellisen on oltava täydellinen, eikä viranomaisenkaan kannata muuta mussuttaa siinä tilanteessa.

        Jos kovia otteita kannattava poliitikkolauma saisi tahtonsa läpi meillä Suomessa olisi lähinnä keskitysleirit ja kaasu-uunit työttömiä varten, kaikki vastikkeellisuuden merkeissä.

        Juuri tästä syystä työttömien on todella valvottava tarkalleen omien lakiin perustuvien oikeuksien toteutuminen, jos viranomainen alkaa niitä oikeuksia eväämään, silloin aina hallintokantelu lainvalvojalle (Kela EI ole lainvalvoja)


    • Anonyymi

      Kannattaa vaan rohkeasti ottaa palkka-asiat puheeksi, palkkatoiveella höystettynä. Palkkaus pitää selvitä jo heti alkuunsa siinä työhaastattelu tilanteessa, niin ettei väärin ymmärtämisiä puolin tai toisin pääsisi syntymään, josta sitten juoruaisivat TE-toimistolle karenssiseurauksin.

      • Anonyymi

        Kun työpaikkailmoituksessa lukee palkkauksen kohdalla pelkästään TES, - niin se ei todellakaan tarkoita maksimia, vaan työlainsäädännön mukaista minimiä. - Yleinen harhaluulo on se että firmoissa maksettaisiin aina pelkästään TES-taulukoista katsottavaa minimiä.


    • Anonyymi

      Sinä voit jättää valitsematta ihan minkä tahansa sellaisen työn, mikä ei ole sinun valintasi.

      Näin sanoo sekä perustuslaki että kansainväliset sopimukset. Isoimmat mahdolliset lait turvaavat sinun oikeuttasi työn vapaaseen valintaan, ja jos tämän oikeuden toteutumisen kanssa tulee te-toimiston toimintatavoilla mitä tahansa, siinä sinulla on jo peruste tehdä asiasta hallintokantelu lainvalvojalle.

      Mielestäni edes mitään syytä ei tarvitse kertoa te-toimistolle, miksi jotakin työtä ei ole valinnut, mikään laki ei pakota selittelemään syitä omille valinnoille sehän johtaisi vain niiden syiden arviointiin ja kun valinnan on oltava vapaa ei niitä syitä pidä edes arvioida.

      Sen sijaan ne työt mitä haluat valita, niistä toki kerrot te-toimistolle riittävästi, mm. työhön liittyvät osaamisesi ja nykyisellään kannattanee suunnitelmaan sisällyttää myös maininta siitä että asetat myös ehtoja valittavalle työllesi, ja ne ehdot on siis oltava riittävän hyvät (koska muutoin tulee tarjouksina töitä jossa työehdot täyttä roskaa).


      Huomioithan sen, että te-toimisto pyrkii nykyisellään (ainakin viimeisten vuosien ajan) katkaisemaan työttömyysturvan ihan millä tahansa perusteella, joten kannattaa varautua siihen että toimeentulonturvaa voi joutua käyttämään jos siihen on oikeus.

      Aina kannattaa kysyä itseltään, onko parempi pitää omista perustuslakiin perustuvista oikeuksista kiinni, vai onko parempi joustaa omaksi vahingoksi kaikesta joka kerta kun hallinto tai jokin elinkeinoelämän miljonääri sellaista haluaa.

      Ainahan saa kaikkea haluta, mutta omista oikeuksista ei kannata liiemmin joustaa koska ne voidaan lopulta menettää kokonaan ne oikeudet, sen jälkeen ei ole enää neuvottelua mistään, ainoastaan pakkoja.

      • Anonyymi

        "asetat myös ehtoja valittavalle työllesi, ja ne ehdot on siis oltava riittävän hyvät "


        Pidät myös mielessä (ja ehkä myös tekstinä te-toimiston kanssa tehtävässä suunnitelmassa?) että SINÄ itse teet ne arviot milloin ne ehdot on riittävän hyvät. Viranomaisen kanssa nämä keskustelut taipuu systemaattisesti siihen suuntaan että sinun arviosi sijasta se onkin viranomainen joka yrittää tunkea tekemään sinulle kuuluvia päätöksiä.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      48
      3431
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      47
      2521
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      125
      1870
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      100
      1663
    5. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1117
    6. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      46
      1032
    7. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      170
      996
    8. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      175
      906
    9. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      77
      901
    10. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      14
      844
    Aihe