yökastelu teini-iässä

äiti

Meillä on tytär joka on jo 15v ja täyttää 16 tänä vuonna ja vieläkin yökastelua tapahtuu useamman kerran viikossa. Ollaan kokeiltua kaikkea, Minirinit ja hälytysmatot ym. Tyttöä tietysti hävettää ja asia rajoittaa luonnollisesti hänen elämäänsä jonkun verran.

Tyttö itse haluaa ehdottomasti pitää vaippoja öisin jotta ei sänky kastu, mutta olemme lukeneet että vaippojen käyttö voi jopa vaikuttaa siten että kroppa tottuu jotenkin kasteluun. Ollaan kuitenkin päätetty että hän saa käyttää vaippoja jos haluaa. Muita samassa tilanteessa tai neuvoja?

13

11645

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Juha

      Moi!

      Itsellä oli yökastelut vaivana aina 17 ikään asti, kunnes ne vain jäi pois. Kävin aina illalla vessassa jopa pari kertaa.

      Minun kokemus oli se että kun pidin vaippaa, nukuin hyvin kaikki yöt. Taas ilman vaippaa olin väsynyt, kun pelkäsin pissivän sänkyyn.

      Voi olla totta että nykyvaipat on niin hyviä että niihin tottuu, mutta kyllä minun ratkaisu oli vain aika.

      Hävettämisestä sen verran, että hävettää aina siihen asti kun pystyy kaverille sanomaan että jos tulen sun luo yöksi, niin... minun pitää käyttää vaippaa yöllä. Kaikki suhtautui asiallisesti, varsinkin tytöt.

    • Xyz

      Teini-ikäisten yökasteluun liittyy usein jokin psyykkinen tila. Toki sitä voisi nimittää häiriötilaksikin, koska tilanne ei ole sellainen kuin sen pitäisi.
      Suosittelen vaippojen käyttöä ilman sen että siitä tehdään mitään suurempaa numeroa. Vaippojen käyttöön liittyy myös sellaisia herkkiä asioita, joista harvemmin puhutaan, mutta ne tuovat paitsi suojaa kastumista vastaan, myös turvallisuuden tunnetta. Seksuaalisesti heräävällä nuorella, tytöllä tai pojalla, vaippa jalkojen välissä voi myös antaa seksuaalista tyydytystä. Kun aika on kypsä, he luopuvat siitä ja varsin usein aika hoitaa vaivan, ellei sen taustalla ole jotain somaattista ongelmaa.

      • 16v.kastelija

        Poikamme joka on kastellut 10v lähtien on edelleenkin kastelua vaikka olemme käyneet kaikki mahdolliset tutkimukset ei selvää syytä ole löytynyt ihan yliopistollisessa keskussairaalassa.Akupunktiohoidot ja sähköstimulantti hoidoissa käyty eikä auta.Lääkärit sanoneet että luutavasti jossain vaiheessa loppuu.Pojalla koulussa lasten isoimmat vaipat käytössä kun voi vaihtaa kätevästi vessassa ja vaihtovaippaa voi pitää takintaskussa.Kotona tenan teippivaippa ja yöllä lisävaippa kun pissaa erittyy runsaammin.


    • äitee +4

      onko tyttösi vaivaa tutkittu? sille luulisi löytyvän jonkin syyn jota kenties voisi hoidella tai sitten saa luvan vaipalle. kyllä tuossa iässä alkaa elämään vaikuttaa jo vaippailu; leirikoulut, riparit, yökylät tms. mieleentulevia tutkimuksia ainakin rakon elastisuus ja koko, virtsan virtaus, suihku, paine.. tulehduksia?

    • äiti

      Kiitos vastauksista. Olemme tottakai käyneet tytön kanssa tutkimuksissa, niissä ei kuitenkaan ole todettu mitään vikaa rakossa, ei tulehduksia ym. Kastelu ei myöskään lääkärin mukaan johdu mistään psyykkisestä tilasta. Hän on yökastellut pienestä pitäen. Kastelun tarkkaa syytä on yleensä vaikea määritellä, se on kuulemma perinnöllistä ja tutkimusten mukaan se usein johtuu jonkinlaisesta hormonihäiriöstä joka yleensä korjantuu viimeistään teini-iän aikana, joten toivomme että se ajan myötä loppuu.

      Voi olla että vaippa luo jonkinlaista turvallisuuden tunnetta ja jopa seksuaalista tyydytystä, en tiedä mutta tyttöhän on sellaisessa iässä. Joka tapauksessa se suojaa kastelun tapahtuessa ja tyttö itse haluaa sitä käyttää, joten olemme päättäneet että hän saa käyttää emmekä tee siitä mitään numeroa.

      • äitee +4

        vaan lykkyä että se menee ohi aikanaan ja elämä jatkuu siitä helpommin ilman rajoituksia. meillä tytöllä tulehduksiin liittyviä ongelmia jotka onneksi jo takana, mutta sen hajun muistaa loppuiän ja pyykin.. vaippa siksikin mukavampi teille kaikille. meillä tytöllä oli paras kaveri joka asiasta tiesi ja siksi leirit yms onnistuivat hyvin kun saivat olla siskokset ja tuo bestis yhdessä samassa huoneessa eikä tarvinnut ulkopuolisille selitellä. toi paljon itseluottamusta kun sai olla muiden kanssa samanlaisissa menoissa. jos aina joutuu jäämään kotiin ei sekään kivaa ole..

        meillä vaan tuota kasteluvahinkoa oli päivälläkin joskus ja se toi tukalia tilanteita joten siinä onnekas tyttösi että "vain" yövahinkoja!


    • Juha

      Vielä jatkan vähän keskustelua..

      On totta että vaippa antaa murrosiässä seksuaalista hyvän olon tunnetta. Minulla pikkuveli seisoi aina ojossa, kun laitoin vaippaa illalla. En tiedä millaisen tunnemylläkän se tytöillä aiheuttaa, kun tytöt käyttää siteitä menkkojen aikana.

      Ystävän luona yökylä meni yleensä hyvin, joskus laitoin salaa peiton alla vaipan ja yritin herätä aikaisemmin, kuin kaveri. Sitten vaippa muovipussissa reppuun nopeasti ja päivällä lähimpään roskikseen.

      Jatka keskustelua tytön kanssa, mutta yrittäkää elää normaalisti yökastelusta riippumatta! Se on kuitenkin aika pieni vaiva.

    • suoraan mulle?

      Voisitko sinä tai tyttäresi suoraan mailailla mulle. Kärsin myös itse inkontinenssista. Voisin myös ehkä mailailla tyttäresi kanssa ja antaa vertaistukea. Kun itse ei asialle mitään mahda, niin minkä takia sitä pitäsi sitten hävetä. Mailini on [email protected]

      • äiti

        Hei, kerro itsestäsi ensin hiukan ennenkuin mailailen tai annan tyttäreni mailata sinulle.


      • olen...
        äiti kirjoitti:

        Hei, kerro itsestäsi ensin hiukan ennenkuin mailailen tai annan tyttäreni mailata sinulle.

        jo aikuinen, mutta itselläni on yhä edelleen varsinkin päiväsaikaan pidätysvaikeuksia. Syynä tähän on yliaktiivinen rakko, jonka sain selkääni sairastaessani "kaupan päälisiksi". Mutta TIEDÄN, kuinka inhottava ja ilkeä tuo vaiva on...itselläni onneksi vielä yöt on ollu kuivia, mutta välillä täytyy silloinkin nousta ja käydä vessassa. Ja päivisin, varsinkin stressaavissa tilanteissa tulee välillä alle. Siis, minulla ei todellakaan ole mitään laitonta mielessä!! Mutta jos tyttäresi tai sinä haluatte jutella kanssani mailin tai jopa mesengerin (annan osoitteen sähköpostissa) välityksellä ja vaihtaa kuulumisia ihmisen kanssa, joka on yhtä inhottavassa tilanteessa, niin olen valmis kuuntelemaan ja kertomaan omista kokemuksistani.

        Jussi


      • Joonas8999
        äiti kirjoitti:

        Hei, kerro itsestäsi ensin hiukan ennenkuin mailailen tai annan tyttäreni mailata sinulle.

        Hei kun minä olin 6 vuotta vanha kastelin sänkyni mulle koitetiin vaippoja josta en pitänyt ja koitimme lääkkeitä tapletit toimivat hyväin ja nenä suihke jonkun verran mutta se ei hirveästi autanut siten keksin että ei saa juoda vetta,limua,mehua 18.00 jälkeen voisitko antaa ehkä tyttäresi sähköpostin jos annan neuvoja mitä kanataa esim. vähetää jos tyttärellesi käy


    • poika88

      itselläni on myös ollut yö kastelua ja olen käyttänyt vaippoja koska ei ole mukavaa herätä märästä sängystä mutta jos tyttäresi haluaa keskustella kanssani yökasteluun liittyvistä jutuista ym niin sähkö posti osoitteeni on [email protected]

    • Anonyymi

      Itse podin yökastelua ainakin ihan peruskouluajan lopuille asti. En muista, oliko vielä sen jälkeen. Jos jatkuikin, ei ainakaan kovin pitkään. Noin parikymmentä vuotta sitten näin siihen liittyen erään unen, jolloin olin noin 10-vuotias poika. Nyttemmin olen toki pystynyt sitä taustoittamaan yhtä seikkaa lukuun ottamatta. Koska unesta on jo noin kauan aikaa, en välttämättä muista sitä täysin tarkasti.

      Uiskentelin Välimeren syvyyksissä jossain Turkin, Kyproksen ja Egyptin välisellä alueella. Hapenpuutteesta ei tosin ollut tietoakaan, mikä ainakin näin jälkikäteen on sinänsä tosin yllättävää. Seuranani uiskenteli nuoria naaraspuolisia merenneitoja. Uiskentelu näiden merenneitojen kanssa saattaa selittyä sillä, että noihin aikoihin olin käynyt uimakoulua ja siellä opettajina oli pääasiassa nuoria naisia. Jossain vaiheessa tunsin kuinka rakkoni täyttyi ja merenneidot selvästi aavistivat tämän. Unessa ei puhuttu mitään, mutta merenneidot käsiään melkein hartiakorkeudella heiluttaen kehottivat tyhjentämään rakon. Näin ollen päätin tyhjentää, minkä jälkeen merenneidoilla oli aavistuksen hämmentyneet ilmeet kasvoilla. Tämän jälkeen heräsin märältä sängyltä. Kaiketi alitajunta koitti saada minut hereille ja vessaan, mutta rakko tyhjenikin ennen aikojaan. Tuo Välimeri sinänsä oli yllättävä sijainti, koska en ole niillä suunnilla koskaan todellisuuden tasolla käynyt, eikä siellä tietääkseni kukaan tuttunikaan ole käynyt enkä ole edes koskaan suunnitellut käyväni niillä sijoilla.

      Itse opein kuivaksi sillä, että hereillä ollessani pidättelin usein tarkoituksella ennen kuin menin vessaan. Tämä siis siitä huolimatta, että vessaan olisin heti päässytkin. Minulla oli käytössä lääkitys siihen ja asiaan kuuluvia lakanoita, mutta tuo pidättely hereillä ollessa tuntui silloin auttaneen kun sitä tietyn ajan tein. Sen jälkeen en muista, että olisi ollut itselläni kyseistä ongelmaa. Tšemppiä kuitenkin kaikille, jotka sen kanssa joutuvat kamppailemaan! 😊👍

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      1992
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1526
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1438
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1395
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1367
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1300
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe