Royal Palace viskoosimatto?

Anonyymi-ap

Olen joskus ostanut alla olevan maton. Halusin nimenomaan maton jota voi pestä. Myyjä sanoi että tätä mattoa on myyty muihinkin lemmikkiperheisiin, koska mattoa mahdollisesti joutuu pesemään. Kotona huomasin kuitenkin että matossa oli tarra jossa kielletään vesipesu. Olen kerran raikastanut maton siten että levitin ruokasoodaa matolle ja annoin vaikuttaa jonkin aikaa, jonka jälkeen imuroin maton.

Irrotin tarran ja siitä jäi reilusti liimaa maton takapuolelle. Laitoin sappisaippuaa liimatahroihin. Aioin viedä maton pesulaan ja käärin sen muovisäkkeihin ja vein kellariin - ja unohdin sen sinne.

Ilmeisesti laakapesua voisi pesulassa kokeilla. Mutta onko joku pessyt ja kuivattanut itse kyseisenlaista mattoa? Menisikö tuo pilalle jos pesisin sen pesutuvan lattialla ja ripustaisin tangon päälle kuivumaan. Laakatasoon en sitä saa kuivumaan.

https://mattokymppi.fi/tuote/royal-palace-itamainen-matto/

Royal Palace itämainen matto on tyylikäs ja perinteinen! Royal Palace viskoosimatto tuo ylellistä tunnelmaa jokaiseen kotiin! Useita sävyjä saatavilla.

Viskoosinukkaa
Itämainen kuosi
Pohjassa lateksikäsittely

Hoito-ohjeet
Oikein hoidettuna matostasi on sinulle iloa pidempään. Tuuleta ja imuroi mattoa säännöllisesti. Imuroi matto aina sileällä mattosuulakkeella. Tampparin ja robotti-imurin käyttöä emme suosittele. Älä puistele mattoa voimakkaasti.

Tahrat kannattaa matosta poistaa heti tuoreeltaan. Luonnonmukaiset marseille – ja sappisaippua sopivat lähes kaikkien materiaalien tahranpoistoon. Vältä turhaa maton pesua, jos sille ei ole syytä.

Noudata aina pesuohjetta, jos se on mattoon merkitty. Jos matolle suositellaan vesipesua, se on pestävä viileällä, alle 30-asteisella vedellä ja miedolla pesuaineella, esimerkiksi nestemäisellä pyykinpesuaineella. Pesuaine suositellaan aina liotettavaksi veteen eikä suoraan pullosta matolle. Huuhtele matto perusteellisesti runsaalla vedellä ja kuivaa se vaakatasossa (ns. laakakuivaus). Epävarmoissa tapauksissa anna matto asiantuntevan mattopesulan pestäväksi.

1

59

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Pesin kyseisen maton varovasti kylpyhuoneen lattialla vesi-mäntyliuosseoksella ja astiaharjalla varovasti harjaamalla. Nostin korkeiden keittiötikkaiden päälle ja huuhtelin. Koska oli aurinkoista, vein maton parvekkeelle ja pingotin sen kuivaustelineen päälle. Seuraavana päivänä matto oli jo kuiva. Vähän vaatehöyrystimellä viimeistelin. Voi olla, että tuo pesu ei matolle tehnyt hyvää, mutta jotakuinkin se on entisensä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2681
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1155
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      91
      1129
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1084
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      842
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      809
    Aihe