Palvelujen puute johtaa liikaa lastensuojeluun - lastensuojelua tulee lisätä

Sosiaalityöntekijä: "Huoli riittää ilmoitukseen -asennetta pitää lisätä"

1 Löysin LinkedInistä Lastensuojelun keskusliiton artikkelin https://www.lskl.fi/blog/lastensuojelutilastot-paljastavat-palvelujarjestelman-puutteet, johon vastasivat sosiaalityöntekijät.

https://www.linkedin.com/posts/lastensuojelun-keskusliitto_lastensuojelutilastot-paljastavat-palveluj%C3%A4rjestelm%C3%A4n-activity-7198934711161749504-KXrb

https://youtu.be/D_0_pGTtqAU

Tässä tulee ilmi se ideologinen, todellisuudenvastainen harha.

"Finnish Institute for Health and Welfare (THL) julkaisi vuoden 2023 lastensuojelutilastot toukokuun alussa. Tilastojen mukaan: Kiireelliset sijoitukset lisääntyivät 8% vuodesta 2022. Lastensuojeluilmoitusten määrä on kasvanut edellisvuodesta 15 %. Lastensuojelun avohuollon asiakkaiden määrä kasvoi 4 %. Nuorten osuus niin lastensuojeluilmoituksissa kuin kiireellisissä sijoituksissa on merkittävä. Mitä pitäisi tehdä muuttaaksemme kurssia? Meidän tulisi tarjota lapsiperheille apua matalalla kynnyksellä ja varhaisessa vaiheessa. Tukea nuoria monialaisesti sekä tarjota heille joustavia palveluita"

Ei vaan tukea kaikkia ihmisiä, ei sulkea vanhempia ulkopuolelle .Nuorten elämään kuuluu vanhempi ja vanhempien elämään kuuluu yhteisö. Valtion ei tule tukea vain yksilöitä sosiaalipedagogiassa.

Mikä se kurssin ongelma, jota Lastensuojelun Keskusliitto - Central Union for Child Welfare keskusliitto haluaa korjata? Se on se, että ihmiset tulevat lastensuojeluun, eikä ole muita palveluja.

"Lastensuojelutilastot paljastavat palvelujärjestelmän puutteet", eli ihmiset joutuvat lastensuojeluun, eivätkä saa muuta palvelua, mutta LinkedInissä oli ihmisiä, jotka ymmärtävät sen siten, että lastensuojeluilmoitusten määrää pitää lisätä.

Lastensuojelua arvosteleva kirjoittaja kommentoi: "Nykypäivän status huoli ilmoituksissa. Tarhatädit tekevät lastensuojeluilmoituksen lapsen eriparisukista".

Ja vanhemmat kyseenalaistavat kotiin tunkeutuvat lastensuojelun sosiaalityöntekijät, jotka rankaisevat kyseenalaistamisen keksimällä syyn eri pari sukille: Vanhemmilta puuttuu voimavaroja lapsen pukemiseksi ja lapsen edun huomioimiseksi. Sosiaalityöntekijät käyttävät keinoja, jotka eivät ole mitoitettu yhteen tilanteen kanssa ja lapsen etu korvautuu virkamiehen aseman suojelulla.

Artikkelissa Lastensuojelun Keskusliitto - Central Union for Child Welfare kuitenkin väittää, että vanhemmilla todella on jokin vika ja siihen pitää puuttua aiemmin. Se olettaa, että lastensuojeluilmoitusten ja kiireellisten sijoitusten määrän kasvu johtuu puutteellisesta väliintulosta eikä keksityistä ongelmista.

Artikkelissa erityisasiantuntija Anna Tiili kirjoittaa, että "Autammeko riittävän ajoissa? Toisinaan vanhempien tai perheiden elämäntilanteeseen liittyvät haasteet näkyvät hyvin selkeästi jo pienen lapsen käyttäytymisessä tai olemuksessa, mutta eivät aina.".

Tämähän vihjaa juuri sitä, että sosiaalityöntekijä voi tehdä omat johtopäätöksensä siitä, miltä hänestä tuntuu lapsen käyttäytyminen tai olemus. Sosiaalityöntekijältä puuttuu hermeneuttinen eli ymmärtävä työote kokonaan ja ei arvioi asiakkaita asiakkaiden omasta näkökulmasta.

Haasteet eivät näy pelkästään olemuksesta. Se on korrelaatio, ei kausaatio. Se sotkeutuu sosiaalisiin normeihin eikä näe asiakkaan omaa näkökulmaa. Käytös ja olemus on viitteellinen asia, josta voi löytyä taustalta ongelmia, mutta se ei tarkoita sitä, että on haasteita.

Anna Tiili Lastensuojelun keskusliitosta jatkaa: "Haitalliset elinolot varhaislapsuudessa näkyvät joskus viiveellä esimerkiksi erilaisten käytös-, päihde- tai mielenterveysongelmien muodossa vasta nuoruusiässä.

Sijoituksia ei tehdä siksi, että on käytös-, päihde- tai mielenterveysongelmia vaan siksi, että sosiaalityöntekijä päättää, että niitä voi tulla joskus tulevaisuudessa. Sijoituksia tehdään iloisille ja terveille lapsille.

Minä taas ajattelen, että pätevä vanhempi, läheinen tai ammattilainen näkee lapsen tunnekehityksestä ongelmat ennen kuin ne johtavat mihinkään. Sitähän hyvä vanhemmuus tarkoittaa. Lapsen käytöksen ja olemuksen havainnointi on siis riittämätön tapa arvioida perheen ongelmia. Sijoituksia, lastensuojeluilmoituksia ja asiakkuuksia ei avatakaan minkään todellisen haitan takia vaan tunteen takia. Vanhempia ei kannusteta hyvään vanhemmuuteen, olemaan tunteellisesti läsnä vaan vanhempia sanktioidaan haitallisista olosuhteista.

"Huomiota tulisikin kiinnittää pikkulapsiperheiden tukemiseen".

Tuki on fraasi, joka nollaa sen yhteyden todellisuuteen. Vain siksi, että lapsi on pieni, perhe tarvitsee tukea. Ja kaikki tuki on oikein, koska sen antaa auktoriteetti. Tuen sisältöön ei kiinnitetä mitään huomiota vaan byrokraattiseen muotoseikkaan, hierarkiseen tukemisviranomaiseen.

6

149

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Artikkelissa väitetään, että lapsen olemus riittää kiireellisensijoituksen tekemiseen. Se epäonnistuu näkemästä valehtelua lastensuojelun ongelmana ja lisää bensaa lastensuojeluilmoitusten ja pakkotoimien helvetinkoneeseen: Kaikki huolet ovat todellisia; tarvitaan lisää sijoituksia; virkamiehen on pakko etsiä pieniäkin mahdollisia syitä. Muuten ongelmat pahenevat. Lastensuojelun ainoa ongelma on muka puutteellinen voimakeinojen käyttö.

      Tervetuloa lastensuojelun työntekijöiden paraatifoorumiin, jossa he mässäilevät tutkinnoilla ja ammattihengellä.

      Sosiaalityöntekijä: "Huoli riittää ilmoitukseen -asennetta pitää lisätä"

      "Toivoisin, että ilmoitusvelvollisuuden sisältämä huoli olisi jatkossa vieläkin matalampi ilmoituksen tekoon. Se että ilmoituksia tehdään indikoi aina osaltaan myös sitä että ongelmat ja haasteeet tunnistetaan paremmin"

      Ilmoituksen teko ei tarkoita sitä, että on ongelmia. Se on kehäpäätelmä. On ongelma siksi, että tehdään ilmoitus ja tehdään ilmoitus siksi, että on ongelmia.

      " ja tehdään ilmoituksia. Ja tätä "huolikin riittää ilmoituksen tekoon" -asennetta on syytä lisätä"

      Juuri tämä, että huoli on asenne, ei todisteellinen ongelma. Jos asenne on se, että virkamiehen pitää saada tahtonsa läpi ja vanhempi ei tottele, niin sittenhän vanhempi rikkoo sitä asennetta ja sen takia virkamies vetoaa huoleen, niin kuin verukkeena saadakseen virkamiehen tahdon läpi.
      "jotta sen varsinainen tarkoitus täyttyisi – lapset ja perheet saavat apua oikea-aikaisesti."

      Lastensuojelun työntekijät eivät anna apua vaan etsivät vikoja ja vaativat tottelua, käyttäytyvät autoritaarisesti.


      "Väitän, että jos esimerkiksik jokainen työssään tavoitteellisesti ottaisi lähiväkivallan systemaattisesti puheeksi, tulisi ilmoitusten määrä väistämättä kasvamaan".

      Tämä perustuu myyttiin siitä, että on lähiväkivaltaa, ja siksi ilmoituksia tulisi lisää, jos ne kaikki paljastuisivat. Tavoite on siis ilmoitusten määrän kasvu eikä vanhempien ja lasten voimaannuttaminen toimimaan itsenäisesti ja vastuullisesti ja tekemään itsenäisestä parempia päätöksiä.

      Kun lapsi on iloinen ja terve, ketään ei voi rangaista siitä, ettemme tottele lastensuojelun työntekijää. Tunne siitä, että se saattaa pahentua, ei ole syy tehdä iinterventio. Ennen todellista hätää meillä on siis oikeus vapauteen, itsenäiseen ja vastuulliseen päätöksentekoon kotona ilman valtiovallan tai lastensuojeluorganisaation sanktioita.

      John Stuart Mill: Kun tekoni ei aiheuta haittaa, minua ei voi rankaista tottelemattomuudesta

      On aika tehdä loppu mielivaltaisesta lastensuojelun työntekijöiden pakottavasta kontrollista ja tästä woke-kulttuurista, jossa sosiaalityöntekijät tekevät äärimmäisiä julmuuksia puhtaalla omatunnolla.

      Lastensuojelun käsitys ongelmasta ja se ratkaisusta on väärä. Te pyritte puuttumaan koko ajan enemmän, madaltamaan sijoitusten kriteereitä, kieltämään vanhempien ja lasten omat kokemukset, puuttumaan jo pikkulapsena, jotta te voisitte estää ongelmien syntymisen. Te olette kuitenkin hylänneet läheisten ja perheiden oikeudet, tosiasiat lapsen voinnista, vuorovaikutuksen perheiden kanssa ja sosiaalipedagogiset menetelmät ja toimitte sisäryhmänne ideologian mukaan sekä pätevyyteen ja virkamiehen asemaan perustuvan yksinvallan mukaan.

      Lastensuojelussa ei ole edes kyse työntekijöiden kyvystä toteuttaa omia tukitoimiaan, siis lisätä lastensuojeluilmoituksia vaan dialogisesta vuorovaikutuksesta ja asiakkaan myönteisten potentiaalien esiintuomisesta. Sopeuttava työote ei ole sosiaalipedagogiaa.

      Lastensuojeluorganisaatio on epäpätevä. He eivät saa enää syrjiä lapsen läheisiä siksi, että kyse on muka viattomasta lapsiparasta.

      • Anonyymi

        Teemu minua ei kiinnosta PÄTKÄÄKÄÄN nämä lastensuojelu horinat.

        Silloin kun kirjoitit tarinoita "karheasta vyömäisestä alueesta" ja siitä miten "parikymppinen nainen kääntää silmäripsensä epäluuloiseen asentoon kun katson hänen kuutioonsa yliopiston kirjastossa" niin minua kiinnosti.


    • Anonyymi

      Minullakin kyllä silmäripset kääntyisivät, jos kaljupää- Meemu yrittäisi tunkeutua kuutiooni!

      • Anonyymi

        Ei oo kalju jos on rotanhäntä mutta muuten kalju!


    • Anonyymi

      Joo kannatetaan. Palaa sekoiluun naisten parissa, niin jaksaa lukea kaiken kattavasta vyömäisestä alueesta.

    • Anonyymi

      Veikkauksia koska päästään seuraavan kerran vyömäiselle alueelle?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      136
      2253
    2. Pimahdan kohta ihan kunnolla

      Entä, jos otan sitten yhteyttä sinuun? 🫨🫥🥴
      Ikävä
      27
      1765
    3. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      384
      1757
    4. Hauskaakin jopa...

      Että moni nainen olettaa, että kyse on vaan siitä kaanustinloukusta, kun mies jotain ehdottaa. 😄 Ja miettiikö monikaan
      Sinkut
      232
      1228
    5. Nainen, minkä kappaleen laittaisit nyt miehelle

      kuunneltavaksi tietäen, että hän ikävöi sinua ja kipuilee päästäkseen yhteyteen kanssasi. Jotain, joka kertoo...
      Ikävä
      118
      1098
    6. Toivottavasti vielä kohdataan mies

      Ja aloitetaan juttelu. Nyt olisin valmis.
      Ikävä
      101
      1089
    7. Vanhemmalle naiselle

      Aikataulu muutos. Ensi viikolla pistetään asia vireille. Ei juhannukseen asti aikaa. Kannatti valehdella!
      Ikävä
      56
      1033
    8. Koen, että minua tavallaan vainotaan

      Kyllä minä vain satun tietämään, että täälläkin on joitain serkun kaiman kummeja jotka kiusaavat minua. Lisäksi sairas n
      Ikävä
      125
      1024
    9. Jos et kaipaakaan minua täällä

      Niin miksi sinua ehkä häiritsee se, että minä kaipaan sinua? Miehelle.
      Ikävä
      11
      937
    10. Herätänkö minä sinut itkullani nainen

      Kysyn tässä kun kaipuun aallot lyövät ylitseni ja ihmettelen missä olet toivoessani, että olisit tässä vierelläni. On va
      Ikävä
      25
      898
    Aihe