Narsisti pois taloyhtiön hallituksesta?

Anonyymi-ap

Onko vinkkejä tai ideoita, miten narsistisesta persoonallisuushäiriöstä kärsivän saisi parhaiten pois hallituksesta? Ettei hän pääse aiheuttamaan enempää vahinkoa taloyhtiölle kuin mitä on jo tehnyt. Ettei tarvitsisi mennä niin pitkälle, että aletaan yhtiökokouksessa käydä läpi tilannetta, kun yhtiökokous ei lähtökohtaisesti ole psykiatrin vastaanotto. Yhtiökokouksen asialistalla ei ole hallituksen jäsenen narsistisen persoonallisuushäiriön analyysi. Paneudutaanpa asiaan kunnolla.

Narsistinen persoonallisuushäiriö on persoonallisuushäiriöihin kuuluva psyykkinen häiriö, josta kärsivä on leimallisesti epäsovinnollinen. Häiriölle on tyypillistä erilaiset suuruuskuvitelmat, voimakas ihailun tarve ja empatian vähäisyys. Häiriöstä kärsivä kokee olevansa oikeutettu erikoiskohteluun, on kateellinen tai ylimielinen ja voi käyttää muita häikäilemättä hyväkseen. Narsistinen persoonallisuushäiriö muistuttaa persoonallisuushäiriöistä eniten epäsosiaalista persoonallisuushäiriötä empatian puutteen ja pinnallisen viehätysvoiman vuoksi. Pinnallinen viehätysvoima on siinä kiusallista, että se on juuri se ominaisuus, jolla hän on "hurmannut" taloyhtiön osakkaat pitämään hänestä. Narsisti osaa esiintyä! Narsistilla on sana hallussa!

Häiriötasoinen narsisti on itsekeskeinen, huomionkipeä, kateellinen ja hyväksikäyttävä. Tällainen on taloyhtiömme hallituksen jäsen. Narsisti kokee olonsa uhatuksi itseään osaavampien seurassa. Siksi narsisti voi saada esimerkiksi työpaikalla paljon pahaa aikaan, niin myös taloyhtiön hallituksessa. Persoonallisuushäiriön keskeisiä piirteitä ovat vaurioitunut itsetunto ja minäkäsitys. Narsisti tarvitsee peilikseen yleisön, joka todistaa hänen erinomaisuutensa. Minä olen epäonnistunut siinä, että en jaksa innostua ja todistella hänen erinomaisuuttaan, jota hän itse hokee koko ajan!

Taloyhtiömme hallituksen jäsen oirehtii jo niin voimakkaasti, että hän ilmoitti, että tulee esittämään yhtiökokoukselle, että minua (olen hallituksen puheenjohtaja) ei valita enää allitukseen, jotta hän voisi jatkaa hallituksessa. Hänen mielestään minä ja hän emme mahdu samaan hallitukseen. Tämäkin on yksi narsitin piirteistä. Narsistit ovat kaikkialla maailmalla keskenään samanlaisia normaalista poikkeavan henkisen kehityksen vuoksi, jonka juurisyynä pidetään pysyvää irrottautumista vallitsevasta emotionaalisesta ympäristöstä. Sen seurauksena narsistin kyky kiintyä muihin ihmisiin on pysyvästi vaurioitunut.

Omalla ironisella tavallaan voiko mikään alleviivata vahvemmin henkilön omaa yhteistyökyvyttömyyttä ja joustavuuden puutetta, siis sopimattomuutta taloyhtiön hallitukseen kuin se, jos hän sanoo, "ettei voi olla samassa hallituksessa kuin minä". Yhtiökokouksen niin esittäessä joko hän jatkaa hallituksessa tai minä jatkan, mutta me molemmat emme voi jatkaa. Jos minut valitaan hallitukseen, hän ei suostu tulemaan hallitukseen ja vaihtoehtoisesti hän suostuu jatkamaan hallituksessa vain, jos minä jään pois hallituksesta. Tällainen keskustelu ei ole normaalia. Kukaan normaali ja henkisesti terve ihminen ei aseta tällaisia ehtoja.

Tällainen keskustelu siitä, että kaksi ihmistä "eivät mahdu" samaan hallitukseen on aika poikkeuksellista. Jos miettii niitä ominaisuuksia, joita taloyhtiön hallituksen jäsenellä pitäisi olla, niin narsistinen persoonallisuushäiriö ei ole ollenkaan eduksi, kun toimitaan yhdessä ja pyritään yhteisesti hyväksyttyihin kompromisseihin. Konsensus ei synny siitä, että narsisti sanoo, että "me teemme näin tai emme tee ollenkaan."

Varsinkin huomionhakuisuuteen ja mahtailuun taipuvaisilla narsistisilla persoonallisuushäiriöisillä voi olla korostunut tarve tuoda esille omaa älykkyyttään, jonka he uskovat olevan keino saavuttaa esimerkiksi menestystä, sosiaalista hyväksyntää ja ihailua. Se on sitä loputonta oman itsensä ja omien saavutustensa kehumista. Ehkä siksi narsisti saakin ääniä yhtiökokouksessa, kun osaa paistatella omassa erinomaisuudessaan ja keskimääräinen osakas ei kykene tunnistamaan narsistia sen esiintymisen alta.

Narsistista persoonallisuushäiriötä sairastavilla yleisiä arvoja ovat status ja imago, kun taas muut ihmiset pitävät hyvinä arvoina myötätuntoa ja autenttisuutta. Myötätunto puuttuu taloyhtiömme hallituksen narsistilta kokonaan. Narsistit eivät pidä arvossa rakkautta, luottamusta eivätkä ystävyyttä, vaikka näitä muut ihmiset pitävät universaalisti arvostettuina. Narsistille tärkeintä on vain minä, minä ja minä! Kaikki jotka ovat eri mieltä asioista ovat "vihollisia, jotka pitää lakaista maton alle", pois narsistin tieltä.

Siksi kai sain puhelun, että minun on aika poistua hallituksesta, jotta hän voi jatkaa. Vaihtoehtoisesti, jos minä jatkan, hän ei tule hallitukseen. Narsistin kanssa on vaikea neuvotella, kun narsistit eivät neuvottele. "It's my way or the highway!" Tällainen henkilö ei tosiaan ole parhaimmillaan taloyhtiön hallituksessa sooloilemassa. Se on väärä paikka narsistille hakea tyydytystä elämäänsä.

12

276

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei hallituksessa mitään mielenterveysdiagnoosia, ystävyyttä tai rakkautta ole tarkoitus jakaa, vaan tehdä faktoihin perustuvia hyvin dokumentoituja päätöksiä siitä miten As Oy:stä pidetään huolta.

      Jollain tavalla hullu pitää jokaisen As.Oy muodossa viihtyvän hallitusaktiivin olla.

      Osaan kuvitella monia syitä miksi joku asettaisi ehdon, että ei lähde hallitukseen, jos joku tietty henkilö on mukana. Sellaisien ehtojen perusteellahan yhtiökokous voi sitten valita hallituskokoonpanon, josta ehdollistetut ovat tavalla tai toisella jääneet pois ja hallitus ei ole heti lähtöön rakennettu riitaisista ihmisistä.

    • Anonyymi

      No jotkin taloyhtiöt ovat kokonaan rakennettu yhden narsistin varaan ja hän diktaattorin elkein päättää kaikesta. Taloyhtiö antaa hyvän alustan tällaiselle ja sen lisäksi huono isännöitsijä hämmentää soppaa.

      Taloyhtiön kannalta on hyvä, jos hallitukseen valikoituu ihan kaikenlaisia ihmisiä. Se kokonaisuus pitäisi olla isännöitsijän käsissä toimia johtajana, mutta turha toivo. Isännöitsijä on aika turha tyyppi nykyisin. Ainoa mikä toimii on laskutus ja kirjanpito.

      • Anonyymi

        Suomen asunto-osakeyhtiömalli toimii tosiaan huonosti. Hallituksen valitsevat osakkaat, jotka eivät tiedä ihmisestä esiin tulevia asioita, jotka paljastuvat vain pidempiaikaisessa ihmiskontaktissa esim. muille hallituksen jäsenille vuosien saatossa.

        On hirmu hankala viestiä yhtiökokouksessa osakkaille, että "ettehän äänestä pitämäänne henkilöä X hallitukseen, koska hän on kulissien takana oikeasti narsisti." Eihän sellaista voi sanoa ääneen, vaikka se olisi totta. Se tekee tilanteesta äärimmäisen raskaan ja haastavan.

        Persoonallisuushäiriön luonteeseen sairautena kuuluu, että häiriö tuntuu ja näkyy nimenomaan ihmisten välisessä vuorovaikutuksessa taloyhtiön hallituksessa. Sairaus saattaa heijastua hallituksen yhteishenkeen tavalla, joka voi tuntua normaalista ihmisestä äärimmäisen kuormittavalta ja vaikeasti ymmärrettävältä. Hallituksen jäsenet saattavat kokea narsistin vaihtelevan käytöksen lapsenomaiseksi ja provokatiiviseksi.

        Persoonallisuushäiriön mahdollisuutta tulisi muistaa ajatella aina, kun huomaa toimivansa tai reagoivansa toiseen ihmiseen jotenkin poikkeavalla tavalla. Narsisti ei ehkä pidä kiinni sovituista asioita, käyttäytyy epäjohdonmukaisesti, sooloilee omiaan, uhkailee, kontrolloi ja pakottaa muita asettumaan omaan tahtoonsa. Narsisti on sairas ihminen.

        Narsistisesta persoonallisuudesta kärsivä kokee olevansa huonompi kuin muut. Siksi hän ei useinkaan kestä vuorovaikutustilannetta muiden hallituksen jäsenten kanssa ilman mitätöivää suhtautumista. Ainoastaan kokemalla ja jatkuvasti hokemalla "olen parempi" hän voi välttää piinaavan häpeän tunteen. Ihmiset, joilla on narsistisia tai epäsosiaalisia piirteitä, voivat olla impulsiivisia ja ärsykehakuisia, kuten epävakaasta persoonallisuudesta kärsivät, mutta eroavat siinä, että ovat emotionaalisesti epäherkkiä ja empatiakyvyttömiä suhteessa muihin. Uskomukset oikeutuksesta kohdella muita huonosti ("muut eivät ole tärkeitä", "tyhmille on oikein tulla hyväksikäytetyksi") ovat tyypillisiä.

        Kuten todettu, narsisti on epäsovinnollinen. Se on tismalleen vastakohta sille, mikä on hallituksen jäsenen toivottava ominaisuus eli kyetä olemaan sovinnollinen ja sovitteleva. Ei ole mitään järkeä polttaa siltoja joka suuntaa, hankkia potkut isännöintitoimistosta tai olla jatkuvasti reklamoimassa ja valittamassa vähäpätöisistäkin asioista joka suuntaan.

        Narsistin kanssa yhteistyön tekeminen on äärettömän raskasta. Narsisti on parhaimmillaan yksin työskennellessään. Hän ei loista ryhmän jäsenenä kuin omassa mielessään ja pahimmillaan myrkyttää toimivat ihmissuhteet ympärillään. Narsisti on mahtavin, ihanin, kaunein ja paras. Omien rajallisuuksien ja epäonnistumisten myöntäminen on mahdotonta. Kun narsisti ottaa tehtävän vastaan vaikuttaa siltä, että hänellä ei ole lainkaan rajoja. Monesti tämä tulkitaan virheellisesti hyväksi itsetunnoksi. Siksi käytäväkeskusteluissa narsisti voittaa helposti talon osakkaiden luottamuksen puolelleen.

        Narsistisen persoonallisuushäiriön, epäsosiaalisen persoonallisuushäiriön, huomionhakuisen persoonallisuushäiriön ja epävakaan persoonallisuushäiriön esiintyvyys on keskimäärin 7-9 % yleisväestöstä. Psykiatrian erikoislääkärin ja psykoanalyytikko Gustav Schulmanin mukaan miehillä tämä luku on 11-18 %. Jo tästä luvusta näkee, ettei ole ollenkaan tavatonta tai harvinaista, että taloyhtiön hallitukseen löytää tiensä narsisti. Heitä löytyy isosta populaatiosta paljon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomen asunto-osakeyhtiömalli toimii tosiaan huonosti. Hallituksen valitsevat osakkaat, jotka eivät tiedä ihmisestä esiin tulevia asioita, jotka paljastuvat vain pidempiaikaisessa ihmiskontaktissa esim. muille hallituksen jäsenille vuosien saatossa.

        On hirmu hankala viestiä yhtiökokouksessa osakkaille, että "ettehän äänestä pitämäänne henkilöä X hallitukseen, koska hän on kulissien takana oikeasti narsisti." Eihän sellaista voi sanoa ääneen, vaikka se olisi totta. Se tekee tilanteesta äärimmäisen raskaan ja haastavan.

        Persoonallisuushäiriön luonteeseen sairautena kuuluu, että häiriö tuntuu ja näkyy nimenomaan ihmisten välisessä vuorovaikutuksessa taloyhtiön hallituksessa. Sairaus saattaa heijastua hallituksen yhteishenkeen tavalla, joka voi tuntua normaalista ihmisestä äärimmäisen kuormittavalta ja vaikeasti ymmärrettävältä. Hallituksen jäsenet saattavat kokea narsistin vaihtelevan käytöksen lapsenomaiseksi ja provokatiiviseksi.

        Persoonallisuushäiriön mahdollisuutta tulisi muistaa ajatella aina, kun huomaa toimivansa tai reagoivansa toiseen ihmiseen jotenkin poikkeavalla tavalla. Narsisti ei ehkä pidä kiinni sovituista asioita, käyttäytyy epäjohdonmukaisesti, sooloilee omiaan, uhkailee, kontrolloi ja pakottaa muita asettumaan omaan tahtoonsa. Narsisti on sairas ihminen.

        Narsistisesta persoonallisuudesta kärsivä kokee olevansa huonompi kuin muut. Siksi hän ei useinkaan kestä vuorovaikutustilannetta muiden hallituksen jäsenten kanssa ilman mitätöivää suhtautumista. Ainoastaan kokemalla ja jatkuvasti hokemalla "olen parempi" hän voi välttää piinaavan häpeän tunteen. Ihmiset, joilla on narsistisia tai epäsosiaalisia piirteitä, voivat olla impulsiivisia ja ärsykehakuisia, kuten epävakaasta persoonallisuudesta kärsivät, mutta eroavat siinä, että ovat emotionaalisesti epäherkkiä ja empatiakyvyttömiä suhteessa muihin. Uskomukset oikeutuksesta kohdella muita huonosti ("muut eivät ole tärkeitä", "tyhmille on oikein tulla hyväksikäytetyksi") ovat tyypillisiä.

        Kuten todettu, narsisti on epäsovinnollinen. Se on tismalleen vastakohta sille, mikä on hallituksen jäsenen toivottava ominaisuus eli kyetä olemaan sovinnollinen ja sovitteleva. Ei ole mitään järkeä polttaa siltoja joka suuntaa, hankkia potkut isännöintitoimistosta tai olla jatkuvasti reklamoimassa ja valittamassa vähäpätöisistäkin asioista joka suuntaan.

        Narsistin kanssa yhteistyön tekeminen on äärettömän raskasta. Narsisti on parhaimmillaan yksin työskennellessään. Hän ei loista ryhmän jäsenenä kuin omassa mielessään ja pahimmillaan myrkyttää toimivat ihmissuhteet ympärillään. Narsisti on mahtavin, ihanin, kaunein ja paras. Omien rajallisuuksien ja epäonnistumisten myöntäminen on mahdotonta. Kun narsisti ottaa tehtävän vastaan vaikuttaa siltä, että hänellä ei ole lainkaan rajoja. Monesti tämä tulkitaan virheellisesti hyväksi itsetunnoksi. Siksi käytäväkeskusteluissa narsisti voittaa helposti talon osakkaiden luottamuksen puolelleen.

        Narsistisen persoonallisuushäiriön, epäsosiaalisen persoonallisuushäiriön, huomionhakuisen persoonallisuushäiriön ja epävakaan persoonallisuushäiriön esiintyvyys on keskimäärin 7-9 % yleisväestöstä. Psykiatrian erikoislääkärin ja psykoanalyytikko Gustav Schulmanin mukaan miehillä tämä luku on 11-18 %. Jo tästä luvusta näkee, ettei ole ollenkaan tavatonta tai harvinaista, että taloyhtiön hallitukseen löytää tiensä narsisti. Heitä löytyy isosta populaatiosta paljon.

        Suurin ongelma on se, että "Narsistisesta persoonallisuushäiriöstä puuttuvat oireet, jotka ovat liitetty normaalisti mielenterveysongelmiin. Tämän takia vakavastikin häiriöstä kärsivää henkilöä on vaikea tunnistaa psyykkisesti sairaaksi. Narsisti saa usein terrorisoida hyvin pitkään epäsosiaalisesti kaikkia ympärillä oleviaan, ennen kuin häntä voidaan pitää psyykkisesti ongelmaisena."

        Tämä on omiaan hankaloittamaan tilanteen tunnistamista, mutta totuus on, että kun on ollut useamman vuoden samassa hallituksessa narsistin kanssa ei ole pienintäkään epäselvyyttää sitää, onko kyseinen henkilö vakavasti sairas.

        Jokainen voi kysyä itseltään, halutaanko taloyhtiön hallitukseen henkilö, joka:
        - Henkilöllä on suuret käsitykset itsestään, hän voi liioitella lahjoillaan ja saavutuksillaan sekä odottaa perusteettomasti muiden pitävän häntä ylivertaisena.
        - Henkilö keskittyy ajatuksissaan jatkuvasti mielikuviin rajattomasta menestyksestä, voimasta, kauneudesta tai suuresta rakkaudesta.
        - Henkilö uskoo olevansa jotenkin erikoinen ja ainutlaatuinen. Lisäksi hän kokee, että häntä ymmärtävät vain muut huomattavat henkilöt ja instituutiot, joiden kanssa hänen tulisi olla tekemisissä.
        - Henkilö vaatii korostunutta ihailua.
        - Henkilö kokee olevansa oikeutettu erikoiskohteluun ja saamaan toiveensa täytettyä
        - Henkilö käyttää häikäilemättömästi muita hyväkseen.
        - Henkilöllä on empaattisuuden puute: haluttomuus huomata toisten tunteita ja tarpeita tai eläytyä niihin.
        - Henkilö on usein kateellinen muille tai uskoo myös muiden kadehtivan häntä.
        - Henkilö on ylimielinen, hänellä on röyhkeä käytös tai asennoituminen.

        Työelämässä jossain erityistehtävässä narsisti voi olla todella menestynyt. Oikeassa paikassa oikeaan aikaan tarvitaan ihmistä, joka on ihan oikeasti ylimielinen ja röyhkeä ja ottaa pelipöydältä aivan kaiken, mitä on otettavissa ja repii vastapuolen palasiksi. Kuulostaa huippujuristilta.

        Mutta me emme silti halua narsistia hallitukseemme. Taloyhtiössä työskennellään eri tavalla kuin liike-elämässä tai tuomarin pöydän edessä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suurin ongelma on se, että "Narsistisesta persoonallisuushäiriöstä puuttuvat oireet, jotka ovat liitetty normaalisti mielenterveysongelmiin. Tämän takia vakavastikin häiriöstä kärsivää henkilöä on vaikea tunnistaa psyykkisesti sairaaksi. Narsisti saa usein terrorisoida hyvin pitkään epäsosiaalisesti kaikkia ympärillä oleviaan, ennen kuin häntä voidaan pitää psyykkisesti ongelmaisena."

        Tämä on omiaan hankaloittamaan tilanteen tunnistamista, mutta totuus on, että kun on ollut useamman vuoden samassa hallituksessa narsistin kanssa ei ole pienintäkään epäselvyyttää sitää, onko kyseinen henkilö vakavasti sairas.

        Jokainen voi kysyä itseltään, halutaanko taloyhtiön hallitukseen henkilö, joka:
        - Henkilöllä on suuret käsitykset itsestään, hän voi liioitella lahjoillaan ja saavutuksillaan sekä odottaa perusteettomasti muiden pitävän häntä ylivertaisena.
        - Henkilö keskittyy ajatuksissaan jatkuvasti mielikuviin rajattomasta menestyksestä, voimasta, kauneudesta tai suuresta rakkaudesta.
        - Henkilö uskoo olevansa jotenkin erikoinen ja ainutlaatuinen. Lisäksi hän kokee, että häntä ymmärtävät vain muut huomattavat henkilöt ja instituutiot, joiden kanssa hänen tulisi olla tekemisissä.
        - Henkilö vaatii korostunutta ihailua.
        - Henkilö kokee olevansa oikeutettu erikoiskohteluun ja saamaan toiveensa täytettyä
        - Henkilö käyttää häikäilemättömästi muita hyväkseen.
        - Henkilöllä on empaattisuuden puute: haluttomuus huomata toisten tunteita ja tarpeita tai eläytyä niihin.
        - Henkilö on usein kateellinen muille tai uskoo myös muiden kadehtivan häntä.
        - Henkilö on ylimielinen, hänellä on röyhkeä käytös tai asennoituminen.

        Työelämässä jossain erityistehtävässä narsisti voi olla todella menestynyt. Oikeassa paikassa oikeaan aikaan tarvitaan ihmistä, joka on ihan oikeasti ylimielinen ja röyhkeä ja ottaa pelipöydältä aivan kaiken, mitä on otettavissa ja repii vastapuolen palasiksi. Kuulostaa huippujuristilta.

        Mutta me emme silti halua narsistia hallitukseemme. Taloyhtiössä työskennellään eri tavalla kuin liike-elämässä tai tuomarin pöydän edessä.

        Semmoisia ne kokoomuslaiset on.

        Ihan kuin olisi kopioitu jostain. No se on hyvä, kun asia on tuttu.


    • Anonyymi

      Aika hämmentävä kirjoitus. Miten olet päätynyt siihen, että tämä henkilö on juuri narsisti? Entä jos teillä ei vaan synkkaa tai sitten teidän ajatusmaailma taloyhtiön asioiden hoidosta ei kohtaa. Kerro vähän konkreettisemmin mitä ongelmia teillä on hallituksessa ja miksi juuri sinä olet hallituksen PJ, eikö sen pitäis olla juurikin narsistin paikka?

      • Anonyymi

        Menee niin, että narsisti osaa antaa itsestään hyvin positiivisen ja määrätietoisen kuvan. Osaa myös pelottavan hyvin esittää aikansa ihanaa aviopuolisoa tai kaveria. Totuus paljastuu vasta sitten, kun tällaiseen ihmiseen tutustuu syvällisemmin,
        Terveisin narsistivaimon ex mies ja narsistimiehen (joka oli paremminkin psykopaatti) ex yhtiökumppani. En toivo kenellekään vastaavia kokemuksia ☹


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Menee niin, että narsisti osaa antaa itsestään hyvin positiivisen ja määrätietoisen kuvan. Osaa myös pelottavan hyvin esittää aikansa ihanaa aviopuolisoa tai kaveria. Totuus paljastuu vasta sitten, kun tällaiseen ihmiseen tutustuu syvällisemmin,
        Terveisin narsistivaimon ex mies ja narsistimiehen (joka oli paremminkin psykopaatti) ex yhtiökumppani. En toivo kenellekään vastaavia kokemuksia ☹

        Se on vähän eri asia olla parisuhteessa tai olla samassa taloyhtiön hallituksessa. Ehkä sinä kiinnität liikaa huomiota sen toisen hallituksen jäsenen analysointiin kun hedelmällisempää olisi vain keskittyä taloyhtiön asioiden hoitoon. Jos yhteisymmärrystä asioista ei yksinkertaisesti synny ja jollain tavallahan päätöksiä on tehtävä, silloin kannattaa ehdottaa äänestämistä. Turhaan väittelyyn ja vänkäämiseen ei kannata loputtomasti kuluttaa paukkuja.

        Toistan vielä: "Kerro vähän konkreettisemmin mitä ongelmia teillä on hallituksessa"


    • Anonyymi

      Kuulostaa siltä että AP on itse narsisti...

    • Anonyymi

      Kyllä aloittaja voi miettiä onkohan vika peilissä..

    • Anonyymi

      Onko itsevarmuus ja oman asian ajaminen narsismia?
      Koko narsistijuttu on ujojen ja epävarmojen salaliittoteoria.

      • Anonyymi

        Jos joskus päädyt narskun kanssa pitempiaikaiseen työ, kaveruus- tai seurustelusuhteeseen, niin ymmärrät satavarmasti mikä on narsisti. Tosin, jos olet itse narsisti - tuskin ymmärrät.
        Oikein paha narsku, niin se alkaa tarkoittaa psykopaattia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3517
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      156
      2129
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      206
      1825
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      134
      1746
    5. 80
      1165
    6. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      310
      1112
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      131
      1019
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      949
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      905
    Aihe