Kun joku sanoo totuuden julki niin agrikoneisto aloittaa järjettömän älymölön.
– Pitkä historia karjankasvatuksessa takaa myös sen, että lihaa riiputetaan pitkiä aikoja (jopa kuukausia), mistä seuraa hyvälaatuinen ja tasalaatuinen liha, kun taas kotimaista lihaa laitetaan suoraan teuraalta pöytään, jolloin liha on sitkeää, tekstissä sanottiin.
Kuukasjärvi huomauttaa, että monet muutkin ravintolat käyttävät annoksissaan ulkomaista lihaa. Toimitusjohtaja kokee, että aiheesta on vaikea käydä rakentavaa keskustelua.
– Ilmeisesti on sen parempi, mitä vähemmän puhuu. Olisi parempi olla vain hiljaa. Mahdottomaksi menee, kun ei kukaan uskalla olla oikeasti enää mitään mieltä, kun heti naulataan seinään
australialaiset pihvit ovat suomalaisia mureampia
35
312
Vastaukset
- Anonyymi
Ei ulkomaan liha ole parempaa. Kotimainen on parasta. Ja tuoreinta.
- Anonyymi
juu, jutun tarkkaan lukien kritiikki kohdistuukin elintarvikeketjun siihen osaan joka on myös pääosin viljelijäomisteinen.
Euro on paitsi hyvä konsultti, myös erinomainen laatutuomari. Kotimaisen ruuan laadun ja maukkauden ylivertaisuus vaikuttaa julkealta ja paikkaansa pitämättömältä propagandalta, kun vertaa esimerkiksi oululaisen Torimestari -lihakaupan hinnastosta, että:
- kotimainen porsaan ulkofile 11,90 €/kg ja
- espanjalainen Iberico-porsaan ulkofile 38,90 €/kg
Ei tuon hintavertailun pohjalta todellakaan voi vähääkään ylvästellä suomalaisen lihan maailman parasta laadultaan olevan. Ei sinne päinkään. Lihan tuotanto on taitolaji, jossa ei runsaillakaan tukiaisilla kyetä muuta tuottamaan kuin halpaa bulkkia. Se näkyy tuossa vertailussa, jossa hädin tuskin suomalaisen lihan hinta nousee 30 %:iin espanjalaiseen verrattuna.- Anonyymi
Osta ihmeessä Iberico-possua. Niin paljon kuin haluat!
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Osta ihmeessä Iberico-possua. Niin paljon kuin haluat!
Euro on hyvä konsultti.....
- Anonyymi
Olen aina kuvittellut että ruuan pitää olla halpaa. Sitähän kansa vaatii ja samalla maataloustuki osoittaa toimivuutensa, sehän on ruuan hinnanalennus korvaus.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Euro on hyvä konsultti.....
Se on vähän sama kuin tupakan kanssa. Turha on vwlitella muun elämän kalleutta, jos on tupakkaan varaa. Niin jos haluaa ehdointahdoin syödä kalliisti 'priimaa' ulkolaista ruokaa, turha valittaa kotimaisten halvemmusta hinnoista. Täällä kun moni ottaa sen halvemman, vaikka olisi huonompaa. No, Jopa-vain ei ole koskaan logiikalla loistanut näissä kirjoituksissaan. Takki kääntyy ajatusta nopeammin.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Se on vähän sama kuin tupakan kanssa. Turha on vwlitella muun elämän kalleutta, jos on tupakkaan varaa. Niin jos haluaa ehdointahdoin syödä kalliisti 'priimaa' ulkolaista ruokaa, turha valittaa kotimaisten halvemmusta hinnoista. Täällä kun moni ottaa sen halvemman, vaikka olisi huonompaa. No, Jopa-vain ei ole koskaan logiikalla loistanut näissä kirjoituksissaan. Takki kääntyy ajatusta nopeammin.
Onhan tämä nyt tavatonta että suomalaisten pitäisi nyt sitten popsia Iberico-possua....
Voi autuaat pässit!
- Anonyymi
Se on joskus havaittu että merten takaa tuotu pihviliha on mureampaa kuin paikallinen. Syynä se, että pitkän kuljetuksen aikana lihassa tapahtuu mikrobiologista toimintaa joka saa sen mureammaksi. Ihan samaan tyyliin kuin ennenvanhaan ripustettiin riistaa talon seinään eli tehtiin riiputettua lihaa. Eli pikkuisen mätänemisen alkuun päässyt tulee mureammaksi.
- Anonyymi
Aina katkera paikka aina kun moinen, kulinaristien tietämä, seikka sanotaan ääneen
- Anonyymi
tralialaisten lihojen suosio on säilynyt Suomessa jo pitkään, eikä laantumisen merkkejä näy.
Vai mätänemine... hah.
Mätäneminen, my ass... 120 vuorokautta rehuruokitusta nuoresta karjasta saatavat Aberdeen Black lihat ovat laadukas vaihtoehto ravintolakeittiön arkeen”
Alueen Hereford- ja Angus -rotukarja kasvatetaan perhetiloilla tiukimpien maailmanlaajuisten GAP-standardien mukaan ja lihalla on täysi jäljitettävyys tilalta lautaselle. Nuorta karjaa ruokitaan taivasalla viljapitoisella rehulla, joka takaa lihan optimaalisen marmoroitumisen, mureuden ja hyvän maun. Rehun koostumusta seurataan tarkasti, jotta se olisi karjalle terveellistä ja antaisi lihalle toivotut laatuominaisuudet. Jokainen ruho luokitellaan marmoroitumisen, rasvan ja lihan värin mukaan.
Liha on peräisin nuoresta, avoimen taivaan alla kasvaneesta, enintään 3-vuotiaasta lihakarjasta ja on aina 100 % hormoni- ja antibioottivapaata.
Liha on aina 100 % hormoni- ja antibioottivapaata.- Anonyymi
Nauta on luonnostaan ruohonsyöjä, eikä viljalla ruokittava sika. Eli taivasalla oleminen, mutta ruokintapaikalla viljan syöminen on vähemmän luonnollista kuin suomalaisen lihakarjan kesäinen laidunnus ja Aiv-rehun syöminen talvella kylmäkasvattamoissa. Jos ko. tuontiliha on 'alle kolmivuotiasta' se tarkoittaa, että ruokinta on varsin köyhää, että teuraskypsyyteen menee noin kauan. Muutkin tuotantokustannukset avotaivaan alla kasvattamalla ovat varsin olemattomat, mutta ilmeisesti teuraan hinta korvaa pitkän kasvatuskauden.Suomalainen nauta on teuraana reilusti alle 2-vuotiaana, paitsi itseuudistuva highland cattle, jolla teuraskypsyyden saavuttaminen kestää kauemmin.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Nauta on luonnostaan ruohonsyöjä, eikä viljalla ruokittava sika. Eli taivasalla oleminen, mutta ruokintapaikalla viljan syöminen on vähemmän luonnollista kuin suomalaisen lihakarjan kesäinen laidunnus ja Aiv-rehun syöminen talvella kylmäkasvattamoissa. Jos ko. tuontiliha on 'alle kolmivuotiasta' se tarkoittaa, että ruokinta on varsin köyhää, että teuraskypsyyteen menee noin kauan. Muutkin tuotantokustannukset avotaivaan alla kasvattamalla ovat varsin olemattomat, mutta ilmeisesti teuraan hinta korvaa pitkän kasvatuskauden.Suomalainen nauta on teuraana reilusti alle 2-vuotiaana, paitsi itseuudistuva highland cattle, jolla teuraskypsyyden saavuttaminen kestää kauemmin.
Maista niin huomaat eron.
Nuorta karjaa ruokitaan taivasalla -viljapitoisella rehulla-, joka takaa lihan optimaalisen marmoroitumisen, mureuden ja hyvän maun. Rehun koostumusta seurataan tarkasti, jotta se olisi karjalle terveellistä ja antaisi lihalle toivotut laatuominaisuudet.
Rehulle on oma sertifiointijärjestelmänsä. Miten mahtaa olla meillä moinen?
Lienee myös niin että maassamme yli 8o prosenttia naudanlihasta tulee maidon tuotantoketjun eläimistä.., eli se siitä 2v teuraspainosta. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Maista niin huomaat eron.
Nuorta karjaa ruokitaan taivasalla -viljapitoisella rehulla-, joka takaa lihan optimaalisen marmoroitumisen, mureuden ja hyvän maun. Rehun koostumusta seurataan tarkasti, jotta se olisi karjalle terveellistä ja antaisi lihalle toivotut laatuominaisuudet.
Rehulle on oma sertifiointijärjestelmänsä. Miten mahtaa olla meillä moinen?
Lienee myös niin että maassamme yli 8o prosenttia naudanlihasta tulee maidon tuotantoketjun eläimistä.., eli se siitä 2v teuraspainosta.Eli lihaa tuotetaan pitämällä eläin mahdollisimman työllistämättömästi avotarhoissa ja syöttämällä sellaista rehua , että lihan rasvapitoisuus on ihmisen haluamanlaista. Eikä hoideta siten, mikä on naudan käyttäytymiselle ja ruoansulatukselle parasta. Se siitä lajinomaisesta elåmästä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Eli lihaa tuotetaan pitämällä eläin mahdollisimman työllistämättömästi avotarhoissa ja syöttämällä sellaista rehua , että lihan rasvapitoisuus on ihmisen haluamanlaista. Eikä hoideta siten, mikä on naudan käyttäytymiselle ja ruoansulatukselle parasta. Se siitä lajinomaisesta elåmästä.
Aika köyhä yritys. No toteutuuko lajinmukaisuus paremmin pihatossa väkirehulla?
- Anonyymi
"Ammattitaidotonta värkkäämistä" – MTK-pomo tulistui perusteluista, joilla hotelli Iso-Syötteen ravintola suosii ulkomaista lihaa
Todellista ammattitaidottomuutta on ettei MTK-satraappi esitä mitään olennaista väitteensä tueksi.
Satraapin omat perustelut kun ovat jo tutuksi käynyttä "ei usko ravintolan perusteluihin" tasoa.
Voisi vähän miettiä. Omiin joukkoihin mielipdet-tason perustelut uppoavat mutta .. - Anonyymi
Söin kerran Argentiinalaista lihaa. Se oli pilalla.
- Anonyymi
Ostin täältä helsingistä australian herkkua, Strutsia, Oli hinnakasta mutta ei mitenkään hyvää.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ostin täältä helsingistä australian herkkua, Strutsia, Oli hinnakasta mutta ei mitenkään hyvää.
Kuinka vanhaa se oli?
Pääkaupungissa tuoreuskäsitys puuttuu.
- Anonyymi
ylläolevista kommentista voi päätellä että jäsenistöllä on yhtä "laadukkaat" perustelut kuin keskusjärjestönsä satraapilla
- Anonyymi
Tarkoitatko helsinkiläistä MTK:ta?
Helsinkiläiset on kyllä ihan pihalla. - Anonyymi
Osuiko tuo tuoreuskäsitys?
- Anonyymi
Jaahas, se on taas Pietarin trolli tarjoilemassa ulkomaan lihaa?
Heh heheheeeee, hahahaaaa - Anonyymi
Kun joku sanoo totuuden julki niin agrikoneisto aloittaa järjettömän älymölön.
Toimitusjohtaja Kuukasjärvi kokee, että aiheesta on vaikea käydä rakentavaa keskustelua.- Anonyymi
Etkö parempaan pysty, trolli?
- Anonyymi
Suurin osa Suomessa käytetystä naudanlihasta on peräisin maitokarjasta eli lypsylehmistä ja maitokarjan sonnivasikoista.
Maitokarja ja sonnivasikat eivät usein laidunna lainkaan. Pienempi osa on lihakarjaa, jota monella tilalla tuotetaan niin, että eläimet pääsevät laiduntamaan luonnonlaitumille.
Karkearehua, useimmiten nurmea eli säilörehua, on lypsylehmien ravinnosta noin 50–60 prosenttia. Naudat syövät myös väkirehua, jonka osuus lypsylehmien ravinnosta on 40–50 prosenttia. Väkirehusta iso osa on viljaa (ohraa, kauraa). Lisäksi väkirehu sisältää mm. valkuaista, esimerkiksi rypsi- tai rapsirouhetta, joka on suurelta osin tuodaan muualta.
Valion oman arvion mukaan lypsylehmän rehujen kotimaisuusaste on 76 – 88 prosenttia kuiva-aineesta.
Laidunrehu muodostaa enää vain noin neljä prosenttia maitoa tuottavan lehmän kokonaisravinnosta.
Rehuksi menee yli puolet, jopa noin kaksi kolmasosaa, Suomen viljasadosta.
Suomen peltopinta-alasta yli 50 prosenttia käytetään nautakarjatalouteen eli erityisesti nautojen rehun tuotantoon. Noin kolmannes kaikesta viljelypinta-alasta on nurmea.
Nykyistä karjaa tai maito- ja lihaketjun vaatimaa rehun saatavuutta ei todennäköisesti pystyttäisi ylläpitämään tiukoissa kriisioloissa. Kriisitilanteessa vilja käytettäisiin todennäköisesti ennemmin ihmisravinnoksi kuin annettaisiin eläimille.
Turvepeltoja on Suomen peltopinta-alasta vain 10 prosenttia, mutta ne muodostavat puolet Suomen maatalouden päästöistä ja kymmenesosan kaikista Suomen ilmastopäästöistä.
Maamme turvepeltojen päästöt ovat suuremmat kuin henkilöautoliikenteemme päästöt. - Anonyymi
Suomalainen liha on turvallisin valinta.
- Anonyymi
todennäköisesti näin mutta syödään muuallakin lihaa ja, usko tai älä, ihan ilman ongelmia
- Anonyymi
Nettisivujen mukaan yritys on siirtynyt käyttämään kotimaista lihaa Australiasta tuotua häränlihaa lukuun ottamatta. Aiemmin tällä viikolla ravintolan käyttämistä raaka-aineista ainoastaan kirjolohi, siika ja poronliha oli nettisivujen mukaan kotimaisia.
Siellä nyt oli tytöt ehkä vähän huonosti kirjoittaneet sinne [nettisivuille], Kuukasjärvi sanoi Maaseudun Tulevaisuudelle.- Anonyymi
Tottakai suomalaista lihaa. Se on puhdasta.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tottakai suomalaista lihaa. Se on puhdasta.
Ei ole sen puhtaampaa, kuin ulkomainen. Tuo on täysi myytti, mitä hoetaan.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei ole sen puhtaampaa, kuin ulkomainen. Tuo on täysi myytti, mitä hoetaan.
Suomessa käytetään toiseksi eniten hormooneja tuotantoeläinten kohdalla kun verrokkimaina ovat relevantit Pohjoismaat.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Suomessa käytetään toiseksi eniten hormooneja tuotantoeläinten kohdalla kun verrokkimaina ovat relevantit Pohjoismaat.
Suomessa ei käytetä hormoneja ollenkaan.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Suomessa käytetään toiseksi eniten hormooneja tuotantoeläinten kohdalla kun verrokkimaina ovat relevantit Pohjoismaat.
Tiedätkö, mikä ero on antibiootilla ja hormoonilla? Toisekseen, kaikissa pohjoismaissa käytetään antibiootteja huomattavasti vähemmän kuin muussa Euroopassa, saati koko maailmassa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tiedätkö, mikä ero on antibiootilla ja hormoonilla? Toisekseen, kaikissa pohjoismaissa käytetään antibiootteja huomattavasti vähemmän kuin muussa Euroopassa, saati koko maailmassa.
Erehdyin käyttämään yllä hormoonia antibiootin sijaan.. Niiden käyttö on merkittävästi vähäisempää Ruotsissa ja eritoten Norjassa sekä Islannissa.
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Miehille kysymys
Onko näin, että jos miestä kiinnostaa tarpeeksi niin hän kyllä ottaa vaikka riskin pakeista ja osoittaa sen kiinnostukse1293537- 851835
Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap151611Haluaisin jo
Myöntää nämä tunteet sinulle face to face. En uskalla vain nolata itseäni enää. Enkä pysty elämäänkin näiden kanssa jos541352VENÄJÄ muuttanut tänään ydinasetroktiinia
Venäjän presidentti Vladimir Putin hyväksyi tiistaina päivitetyn ydinasedoktriinin, kertoo uutistoimisto Reuters. Sen mu901194Ylen uutiset Haapaveden yt:stä.
Olipas kamalaa luettavaa kaupungin irtisanomisista. Työttömiä lisää 10 tai enempikin( Mieluskylän opettajat). Muuttavat1081162- 681069
- 65954
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k80915Oli pakko saada sut suuttumaan
Muuten et olis jättäny rauhaan. Miks miehet häiritsee intiimeil wa viesteillä vaik kieltää niit tekemästä20887