Kehitysvammaisten palvelut ei ole ilmaista

Tiedoksi itse asuin kehitysvamma puolella vähän aikaa asuntolassa.

Jos siellä haluaa joku ruoan ne kaikki ruuat maksaa ja ne laskuttaa kehitysvamma laitoksessa yli 1000 € ylläpito laskut, että saa valmiiksi ruuan ja avun.

Minun vanhemmat sano hyväksi käyttöä ok tuo ja me ei saada Kehitysvamma puolella työtoiminnasta rahaa ja asuminen myös maksaa ja jos Kehitysvammaisten vanhemmat ovat päihteiden käyttäjiä moni.

Kehitysvammaliitto on todennut Älyllinen kehitysvamma on estettävissä oleva kehitysvamman syy on selvinnyt joka on äidin raskauden aikana päihteiden käyttö ja kukaan nainen ei voi tietää heti onko se raskaana lisäksi äidin tupakan poltto on yks älyllisen Kehitysvamman syy.

Mitä enemmän naiset käyttää päihteitä alkoholia tai huumeita tai tupakkaa raskaus aikana sitä vaikeampi älyllinen kehitysvammaisuus tulee.

Serkku sano on väärin tehdä terveiden ihmisten lapsia jos ne polttaa tupakkaa ja juo alkoholia.

Lisäksi isän päihteiden käyttö ja isän terveys on älyllisen Kehitysvamman syynä jolloin miehen geeneissä on huonot siittiöt.

Ja ne jotka ovat saaneet Lievän älyllisen kehitysvamman kun on mennyt älykkyys osa määrä esim 5 yli Lievän älyllisen kehitysvamman Suomessa ihmiset joilla äö taso on 80 voi saada Lievän älyllisen kehitysvamman jos se ei osaa olla muiden ihmisten kanssa

Eli jos on ihmissuhde taidot nolla tasolla eikä ne ole 20v iässä yhtään paremmat taidot jolloin ne ihmiset joilla heikkolahjaisuus.

Ja mielestäni Lievän älyllisen kehitysvamman äö taso pitäisi nosta 80 äö jos on ihmissuhde taidot nolla tasolla.

Kaveri Jean joka sai Laaja-alaisista oppimisvaikeuksista takia yli 45 vuoden iässä Lievän älyllisen kehitysvamman sano ihan tyhmää kun koko elämän ajan vetkuteli onko selkeä älyllinen kehitysvammaisuus ja on ollut koko ajan mielenterveys puolella ja silti ei hyväksy sitä vammaissosiaali puolelle kun sai toisena Skitsofrenia jutun.

Kaveri Jean sano olisi tuo älyllinen kehitysvammaisuus äö taso sen 80 äö jolloin saisi selkeän Lievän älyllisen kehitysvamman.

Ja saisi kaikki vammaisten palvelut jota me ei saada jotka olemme jääneet kehitysvamma testin välille.

2

194

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kannattaa alkaa dyykkaamaan

    • Anonyymi

      Ihan tiedoksi aloittajalle ja muille luulioille!

      Ihan jokaisen ihmisen elämässä tulee ikääntymisen myötä vaihe jossa kotiin tuotava palvelu ei riitä ja tarvitaan jonkinasteista ympärivuorokautista hoivaa.

      Ihminen jolla on työeläkettä maksaa palvelusta esim. 1000€ kk ja hänelle taataan 300-400€ omaa rahaa. Tuosta 400)€ summasta hän kustantaa itselleen lääkkeet ja vaatteet yms. kanttiinin kahvit ja suupalat.


      Todellisuudessa hoivan hinta on luokkaa 8000€ kk ja yli 100000€ vuodessa. Jos ihminen saa hoivaa 15 vuotta voi lasku olla YLI 1,5 miljoonaa josta hän itse maksaa reilun 100000€. Edellä kuvatusta syntyy osa hyvinvointialueen vajeesta. En tiedä kuinka moni, mutta osa ihmisistä pystyy maksamaan hoivastaan enemmän ja joku jopa kokonaan. Yksi asia kannattaa muistaa hoivan hinnassa. Maksaa se kotonakin olo. Laitos antaa peruselämän asiat. Ruoka-, siivous ja sänkyvaatehuollon. Yksi hoitopaikka työllistää varmasti sen kolme ihmistä ja tietenkin ne hoitajat ja lääkärit. Ei se 0,5-0,7 ole kuin osa tarvittavista hoitajista (työvoimasta).


      Erikoissairaanhoidossa taas jokin päiväkirurginen toimenpide maksaa helposti yli 25000 € ja asiakas maksaa vajaat 50€ päivä hyvinvointialueelle ja aiemmin lasku meni ihmisen kotikuntaan. Kun ihminen käy terveyskeskuksessa polilla lääkärissä, niin se maksaa hyvinvointialueelle about sata euroa josta potilas maksaa ehkä 20-45€.


      Näitä malleja on muitakin. Itse olen persaukinen ja toivon, että 15v päästä minulla olisi se määrä rahaa jolla saisin sen hoivan sataprosenttisesti omaan piikkiin. Jos minulla olisi miljoona hoivaan se ei ratko yleistä puutetta mihinkään. Mielipiteeni ei saa syyllistää, enkä syyllistä ketään. Ettehän teekään.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3417
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      155
      2057
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      200
      1722
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      131
      1633
    5. 80
      1145
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      267
      1010
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      125
      959
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      919
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      875
    Aihe