Perintövero ulosottoon / vievätkö asunnon?

Anonyymi-ap

Eli nyt kävi ikävästi. Luin uutisen alkuvuodesta, että perintöveroon saa 10 vuotta maksuaikaa, mutta tuo koskee vain 1.1.24 jälkeen tulleita perintövero päätöksiä. Nyt on kaksi vuotta täynnä ja koko helvetin summa +15k€ erääntyy tässä kuussa. Maksujärjestelyä haen jotta saan kuukauden ainakin armonaikaa ja sitä lyhennystä kun ei maksa verottajalle X päivään mennessä niin en tiedä kuinka nopeasti laittavat ulosottoon koko paskan, varmaan pari kuukautta pystyy keplotella. Tarjoavat vain 24 erää ja se tarkoittaa yli 600€/kk lyhennystä. Olen työttömänä eikä tietenkään mitään mahdollisuutta lyhentää tuommoisia summia. En saa myöskään pankista pidempää lainaa koska vaativat 3kk palkkanauhat ja säännölliset tulot.

Asuntoa en saa myytyä kuukaudessa ja jos luottotiedot menevät tuossa välissä niin en saa edes vuokra-asuntoa mistään.

Kuinka nopeasti lähtee luottotiedot kun verovelka siirtyy ulosottoon? Miten perimälleni asunnolle käy jos olen työtön ja en voi lyhentää ulosotto velkaa? Pakottavatko että myyn asunnon ja maksan heille verovelan + kulut?

Jos on hyviä vinkkejä tähän vmäiseen tilaanteeseen niin kerro ihmeessä! Luottotiedot olen aina onnistunu pitämään kunnossa vaikka työttömänä vuosia, mutta nyt näyttää todella pahalta.

6

232

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Onpa ikävä tilanne ja tuo perintövero homma on Suomessa kyllä yksi perse juurikin tuossa tilanteessa. Verolle saa maksuaikaa mutta kuten kirjoitat, eivät hyväksy pienempiä mitä kerroitkin. Jos vero erääntyy niin se on suoraan ulosottokelpoinen joten kyllä se sinne uo menee kuukaudessa tai parissa vähintään. Sitten UO ulosmittaa tuon sun kämpän todella alihintaan, loput toki saat pitää JOS siitä edes mitään sitten jää.... Jos saat UO vakuuteltua että kyll töitä löytyy niin ehkä se tekee vaan turvaaavan ulosmittauksen eli ei mene myyntiin mutta jossain vaiheessa pitää kyllä niitä suorituksiakin tulla.

      Jos positiivinen luottorekkari on puhdas niin voisi yrittää lainaa talo vakuutena, ei pankista mutta esim. norwifian bank...näissä toki iso korko, kait? Talo on kuitenkin hyvä vakuus....mitenkähän takuusäätiön takaus ?

      • Anonyymi

        Ei ole hyvää bisnestä pankille. Vakuus kattaa vain pääoman, ja voitot jäävät kokooaan saamatta, jos vakuus joudutaan realisoimaan.


    • Anonyymi

      Pätkätöitä tarjolla lähinnä. Osa-päiväistä ja määräaikaista. Ei takuu tunteja. Todella huono tilanne. Lainaa ei saa mistään ilman palkkatuloja uskoisin. On kyllä järkyttävää ettei tuota maksuaikaa saa pidemmäksi. Pitäisi saada pari tonnia bruttona palkkaa että jäisi se vajaa 1500€ käteen jolla voisi penniä venyttämällä saada lyhennettyä asuntoa. Mutta saako tänä päivänä lainaa tuommoista summaa mistään jos saa vaikka vuoden määräaikaisen palkkatuetun paikan?


      AP

    • Anonyymi

      Tämä on just hyvä esimerkki tämän maan sairaasta menosta. Perintövero pitäisi olla myös takautuvalle omaisuudelle NYT samalla linjalla kuten ne uudetkin ovat. Siksihän se muutos tehtiin! Ei saa olla kahden kerroksen väkeä, ei taloudellisesti eikä aikajanalla. Tässäkin on fokus läheisen kuolemassa ja sen jälkeisessä perinnönjaossa, ei perinnön saajan tilanteen ankeuttamisella.

      Meillä on päättäjissä ja lain laatijoissa sellaista turhakesakkia, joilla ei ole mitään omakohtaista tajua tällaisesta. Jo se, että byrokratia on kohtuuttoman monimutkaista, toimii ulosotto verottajan vierellä nopeasti ja häikäilemättömästi tahtoen pudottaa hankalassa tilanteessa oleva ihminen maksuhäiriöön. Ei ymmärrystä.

    • Anonyymi

      Mainio esimerkki siitä että Suomi rakenteellisesti vihaa kansalaisen omaisuutta ja mahdollisuutta vaurastua, jos se kohdistuu vääränlaiseen sosioekonomiseen luokkaan.

      Vain varakkaalla on mahdollista maksaa isommat perintöverot etukäteen. Köyhä ei saa päästä vaurastumaan. Tämä epäkohta on annettu olla vuosikymmeniä sellaisenaan, joten valinta on Suomen valtiolta tietoinen.

      Niputtaisin tähän ilmiöön myös sen miten käsitellään maan omistamista ja mahdollisuutta viedä se omistettu maa pois omistajaltaan.

      Meno ei vastaa sitä millaisessa maassa elämme valtiomuodon puolesta.

      • Anonyymi

        Juuri näin. Niputan vielä verottajan ominaisuuden yrittäjää kohtaan tähän samaan järjettömyyteen. Paikallinen pienyritys, joka työllisti kymmenen henkeä syrjäseudulla ja toiminta oli ollut moitteetonta kaksikymmentä vuotta, joutui konkkaan vajaan 20 tuhannen verorästin vuoksi. Tämä tapahtui korona-aikana. Kun asiakasvirta tyrehtyi ja ainakin väheni huomattavasti, se osui ensin kassaan.
        Verottaja katsoi, että "ei armoa", eikä antanut joustoa. Firma lopetettiin ja omistaja joutui taloudellisiin vaikeuksiin. Toimitilat myytiin pilkkahinnalla pakkohuutokaupassa.
        Kymmenen ammattiosaajaa yrittäjän lisäksi putosi TE-toimiin.
        Olen usein miettinyt, miten mukavaa olilsi perustaa pankki joka jeesaa oikeaan aikaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2530
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      85
      1940
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1479
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1018
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      66
      893
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      871
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      850
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      51
      826
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      755
    Aihe