Taloyhtiön hallituksen "palkkiot"

Anonyymi-ap

Onko normaalia että taloyhtiön puheenjohtaja esittää yhtiökokouksessa itselleen palkkiota?
Tai hallituksen jäsen palkkiota itselleen ja toiminnan tarkastajalle?

Jos tuonlaista kehtaa edes esittää, niin mikä on vielä kohtuullinen vuosipalkkio?
Ja pitäisikö puheenjohtajalla, jäsenillä, ja toiminnan tarkastajalla olla eri suuruiset vuosipalkkiot?

Kyseessähän on kuitenkin täysin vapaaehtoisuuteen perustuva homma, jossa talkoillaan itsensä ja muiden asukkaiden hyväksi, ja vieläpä kulujen pienentämisen puolesta!
Kokoukset vetää 99 prosenttisesti isännöitsijä, puheenjohtajan hommaksi jääkin lähinnä vain asian siirtäminen seuraavaan, jonka taas isännöitsijä selittää läpi.
Eli puheenjohtajan ei tarvitse avata suutaan kokouksen aikana kuin muutaman kerran.
Aiheutuvat kulut, tai jos hallituksen jäsen on käyttänyt jonkin ison asian hoitamiseen poikkeuksellisen paljon aikaa ja paukkuja, niin sellaisen korvaamisen vielä jotenkin ymmärrän.

Joten voisiko joku hieman avata että mikä tämä "palkkio" juttu oikein on, kun minä en sitä millään ymmärrä vaikka kuinka yritän?

29

353

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Palkkio on eri asia kuin palkka. Senjälkeen on parempi kysyä verotoimistosta apua.
      Veroihin kaikki raha menee Suomessa kuitenkin.

    • Anonyymi

      Yleisesti hallituksen palkkioista päätetään esityslistan mukaisesti ennen hallituksen valintaa. Siten puheenjohtajaa ei ole uuteen hallitukseen edes valittu.
      Täten kuka tahansa osakas voi esittää mitä haluaa.

      • Anonyymi

        Ei yleisesti vaan aina.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei yleisesti vaan aina.

        Ei aina vaan joka kerta


    • Anonyymi

      Loiseläjä haluaa, että Joku Muu hoitaa hänen asiansa talkoilla. ilman korvausta.

      Sanomattakin selvää, ettei loiseläjä itse ole valmis pistämään tikkua ristiin.

      Varmaan loiseläjän asumiskulutkin maksaa sossun täti ja aika kuluu kaljoitellessa, joten ei nyt vaan ehdi muuta tekemään.

      • Anonyymi

        Älähän nyt innostu KUORMASTASYÖJÄ.


    • Anonyymi

      "Yleisesti hallituksen palkkioista päätetään esityslistan mukaisesti ennen hallituksen valintaa."

      Yleensä juurikin näin eli silloin päätetään tulevan hallituksen ja PJ:n palkkioista. kaikki on siis samalla viivalla koska ei kaik kukaan voi ennakolta tietää valitaanko hänet tulevaan hallitukseen. PJ:n valitsee tuleva hallitus, ensimmäisessä hallituksen kokouksessa joten kukaan ei voi ennakolta tietää kuka on seuraavan hallituksen PJ.

      Itse aikoinaan otin osaa palkkiokeskusteluun juurikin siksi, että olin toiminut hallituksessa jossa työn määrä oli moninkertaistunut vuosi vuodelta mutta palkkioita ei ollut korotettu n. 10 vuoteen. Hallituksen jäsenen vuosipalkkio oli muistaakseni 50 €/v ja PJ:n 100 €/v. Ehdotin, että vuosipalkkiot kolminkertaistetaan, kokouspalkkiot 2 x (en muista summaa) ja kulukorvaus "laskun" mukaan. Kukaan ei sanonut/kommentoinut mitään saati tehnyt omaa ehdotusta. Jatkoin hallituksessa jäsenenä ja palkkio nousi 150 €/v ja heti ekana vuonna laitoin n. 300 € kulukorvauslaskun. Hallituksen kokouksia oli ainakin 5 per/v.

      Mitä työ sisälsi: Lähes joka arkipäivä 1-5 sähköpostin lukeminen ja niihin vastailu (vuodessa ehkä 400 mailia ja niihin vastailut). Jokusia katselmuksia kiinteistössä ja asunnoissa. Joitain selvityksiä.
      Kulut: KM-korvaukset, käyttökorvaukset, puhelinkulut, tarvikkeet mm. kopiot ja paperit yms.

      • Anonyymi

        Olet tehnyt isännöitsijän töitä. Missä olet ajellut kun laskutat kilometrikorvauksia? Kopiot hoitaa isännöitsijä/toimisto ja samoin paperit. Mitä käyttökorvauksia olet laskuttanut?


      • Anonyymi

        400 mailia on epänormaalia.
        Asuuko taloyhtiössänne jotain ammattivalittajia vai mistä tämä 400 viestiä koostuu?
        Meidän taloyhtiön puheenjohtajan viestit ovat olleet lähinnä hänen omien hankkeiden kyselyitä muille osakkaille, ja näitä hänen itsensä avaamia viestiketjuja on muutamia.

        Ja hänen jakamia papereita en ole nähnyt koskaan postilaatikossa, silti vuosipalkkio maistuu...


    • Anonyymi

      Meidän taloyhtiössämme tämä palkkio käytäntö otettiin viimevuonna ensimmäistä kertaa käyttöön.
      Puheenjohtaja tietää että tulee joka vuosi valituksi, joten itse ehdottaa palkkiota ja sen korotusta, yksi hallituksen jäsen peesaa ja ehdottaa palkkiota myös itselleen.

      Erittäin passiivinen kuppikunta, joka ajaa vain omia etujaan kaikissa ehdotuksissaan.
      Mutta kaikkia koskevien yhteisien asioiden hoitaminen tuntuu näille olevan kuin tervan juontia.
      Hallituksessa ollessani huomasin kyllä asian laidan.
      Ja ne puheenjohtajan hommat jäi ainakin meidän taloyhtiössämme paljon vähäisemmäksi kuin muiden aktiivisten jäsenten.
      Enkä todellakaan halunnut itselleni mitään palkkioita, vaan pelkästään asioiden hoidosta aiheutuvien kulujen hyvityksen verran.

      Taloyhtiömme hallituksen kokouksissa, ja ylimääräisissä yhtiökokouksissa käytiin läpi iso mutta välttämätön remontti, johon paikanpäälle kutsuttiin vielä asiantuntija kertomaan tilanteesta ja remontista.
      Koko vuoden aikana kun asiaa käsiteltiin, puheenjohtaja oli erittäin passiivinen ja yritti lähinnä vesittää koko homman vähättelyllään, vaikka asiantuntija kertoi asian todellisen laidan ja josta oli olemassa myös dokumentit.
      Muut hallituksen jäsenet sen sijaan työskentelivät tämän yhteisen asian eteen todella kovasti, käyttäen siihen paljon omaa aikaansa.

      Jos puheenjohtaja ei älyä itse jättäytyä pois, vaan joka vuosi asettuu uudestaan ehdolle, niin hän alkaa helposti kuvittelemaan olevansa korvaamaton, vaikka todellisuudessa on jämähtänyt hommaan omasta tahdostaan.

      Joten todellakin olisi suotavaa että taloyhtiöissä puheenjohtaja vaihdetaan vähintään joka toinen vuosi, ellei sitten älyä jättäytyä itse pois.
      Myös hallituksen jäsenen olisi suotavaa jättäytyä hommasta pois oltuaan siinä jo pari - kolme vuotta putkeen.
      Näiden meidän taloyhtiön hallituksen oman edun tavoittelijoiden läsnäolo karkoittaa muut osakkaat osallistumasta yhtiökokoukseen, koska pelkäävät että tulevat valituksi eivätkä halua työskennellä näiden kans.
      Joten siksi pitäisi älytä jättäytyä itse hommasta pois oltuaan siinä jo ihan riittävän pitkään.

      Hallituksen säännöllinen vaihto tekee hyvää koko taloyhtiölle.

      • Anonyymi

        Yhtiökokous valitsee hallituksen ja sitten hallitus keskuudestaan puheenjohtajan. Onko vaikee?


    • Anonyymi

      Ei tänä päivänä kannata YKSIN tehdä talkoita muitten hyödyksi ja osin omalla kustannuksella. Joskus 90-luvulla talkoilu oli yleistä ja niitä tehtiin porukalla ilman sen kummempia palkkioita eikä silloin tullut mieleenkään kuluja laskutella (pl. joku isompi yksittäinen kuluerä).

      Keskoisessa vähän vanhemmassa kt-yhtiössä hommaa riittää ja vähän halukkaita tekijöitä. Mielestäni hallitukselle pitää/kannattaa maksaa kohtuulliset korvaukset niin pitkään kun osakkaista sinne löytyy ylipäänsä lähtijöitä.

      Yhä useamman t-yhtiön hallituksessa on vähintään yksi ammattilainen ja silloin osakkaalle maksettava kohtuullinen palkkio ja korvaukset voidaan kertoa hyvinkin vähintään neljällä ja entä kun hallituksen kokouksissa istuu isännöitsijä ja isännöitsijän ehdotuksesta valitut palkatut hallitusammattilaiset (entuudesta tutut miehet tai naiset). Tuskin siellä ihan aina mennään t-yhtiön etu edellä.

      Vaikka siinä taloyhtiössä jossa itse olin pitkään hallituksessa ja jossa hallitus koostui osakkaista, usein oli tekemistä jo isännöitsijän kanssa. Aika usein mielestäni meille tarjottiin turhanaikaisia palveluita, kartoituksia ja jopa remppoja ja monesti is. löi pöytään nipun remppatarjouksia, joista en olisi valinnut mitään ja pari kertaa edellytin, että tarjous pyydetään myös hallituksen jäsenten esittämiltä urakoitsijoilta, jolloin myös is:n pyytämät tarjoukset oli heti enempi linjassa.

    • Anonyymi

      Kyllähän tuo on täysin vapaaehtoista ja yksinkertaista hommaa, jota porukalla talkoillaan yhteisen edun hyväksi, myös jäsenen ja puheenjohtajan itsensä hyväksi.
      Joten niistä niistä muutamista pullakahvitteluistako pitäisi alkaa vielä maksamaankin, höpö höpö!
      Jos on niin persaukinen että pitää alkaa kerjäämään almuja muilta asukkailta, niin kannattaa hakautua oikeisiin palkkatöihin!
      Kyllä se isännöitsijä palkkion ottaa, myös niistä pullakahveista jota siellä innoissaan mussutetaan posket pullollaan!

      • Anonyymi

        Palkkioista voi toki kieltäytyä ja toki voi olla ikään kuin vain nimenä hallituksessa. Edes kokouksiin ei ole pakko osallistua, eikä mikään velvoita lukemaan/vastailemaan maileihin. Eikä tartte niitä pullakahvejakaan nautiskella. Säästöähän se on sekin. Tosin sillä edellytyksellä, että ne muut hallituksen jäsenet hoitaa hommansa ja vääntäytyy niihin kavittelukesteihin.


    • Anonyymi

      Olen ollut jo useamman vuoden puheenjohtajana 35 huoneiston taloyhtiössä, ja palkkiota on ehdotettu kokouksessa kerran, mutta en ole kannattanut asiaa.
      En koe hommaa mitenkään rasittavana, tai että siitä olisi jotain niin suuria kuluja itselleni että siitä pitäisi maksaa palkkiota.
      Mutta toki hommaa voisi tehdä välillä joku toinenkin.

      • Anonyymi

        Aika onneton vedätysyritys loiseläjältä. Hallituksen jäneyydestä on työtä ja siinä on myös vastuuta. Jopa niin, että voi muiden laiminlyönneitä joutua syntipukiksi (mm. taannoinen tapaus, missä katolta tippunut lumi tappoi jalankulkijan).

        Vain umpihullu lähtee hommaan ilman kohtuullista korvausta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aika onneton vedätysyritys loiseläjältä. Hallituksen jäneyydestä on työtä ja siinä on myös vastuuta. Jopa niin, että voi muiden laiminlyönneitä joutua syntipukiksi (mm. taannoinen tapaus, missä katolta tippunut lumi tappoi jalankulkijan).

        Vain umpihullu lähtee hommaan ilman kohtuullista korvausta.

        Vaikka homma voi vaikuttaakin joltain vastuuttomalta hulttiolta täysin umpihullulta ja liian vastuulliselta niin sitä se ei todellakaan ole.
        Ihan mielelläni homma tehen.
        Istutaan, turinoidaan ja isännöitsijä selittää asiat läpi, ja samalla turinoidaan kahvin lomassa päivän polttavista asioista.
        Helpompaa vapaaehtoishommaa saa hakea.
        Vastuuta on sen verran ettei nyt ihan kaatokännissä kokouksiin tule, vaan missäpä sitä vastuuta ei aikuisella ihmisella olisi?
        Eikä se palkkio sitä vastuuta mihinkään poistaisi, nostaisi vaan turhaan vastiketta ja vuokria jotka muutenkin ovat viimeaikoina kohonneet jo liikaakin.
        Mutta mielelläni luovuttaisin homman välillä jollekin toiselle.


    • Anonyymi

      Yleinen käytäntö keskikokoisissa ja isoissa taloyhtiöissä on, että hallituksen jäsenille maksetaan kokouspalkkiot ja kulukorvaukset. Mielestäni se on hyvä jo ihan sen vuoksi, että se osaltaan velvoittaa ja myös kannustaa osallistumaan hallitustyöhön ja myös muuhun taloyhtiön asioiden sujuvaan hoitamiseen. Myös osakkaiden on helpompi tarpeen tullen kommentoida hallituksen työtä, koska siitä on maksettu korvaus. Ilmaista talkootyöläistä on heti hankalampi velvoittaa muulla perusteella kuin jos on selkeitä laiminlyöntejä (käytännössä rikottu lakia ja/tai asetuksia). Yleensä palkkiot ovat yhtiön liikevaihtoon nähden pieniä jopa marginaalisia.

      • Anonyymi

        Yleinen käytäntö kotikaupungissani on että yhdessäkään taloyhtiössä ei makseta palkkioita muille kuin isännöitsijälle.
        Asiaa kysyttäessä Isännöitsijä ei tiennyt kunnasta ainoatakaan taloyhtiötä jossa maksettaisiin palkkiota hallitukselle, siis muuta kuin korvauksia aiheutuneista pienistä kuluista kuten kopiopapereista, puheluista, talkootarvikkeista yms.
        Mitä tuohon kannustavuuteen ja vastuuseen tulee niin hommahan on vapaaehtoistoimintaa.
        Vapaaehtoistoiminnasta harvemmin kehdataan palkkaa/palkkiota kerjätä, varsinkaan kun vapaaehtoistoiminta ei ole kenenkään leipätyötä.
        Vastuu on sillä ken hommaan ryhtyy, eikä hallitukselle ole mikään pakko myöntää vastuuvapautta jos se on töpeksinyt.
        Eli hommasta kannattaa jättäytyä viimeistään siinä vaiheessa pois jos homma ei enää maistu ilman palkkiota.


    • Anonyymi

      Höpö höpö... pelkästään kaikissa kt-yhtiöissä n. 75% maksetaan hallitukselle palkkioita ja niistä kun pudotetaan pienet yhtiöt pois, luku on lähes 100%. Rt-yhtiöissä määrä on alle 50%, mutta niissä pieniä yhtiöitä on valtaosa. Joko teidän suunnalla on vain pieniä yhtiöitä tai sitten keksit höpöjä. Alan ammattilaiset suosittelee hallitusten palkitsemista ja syitä sivusin ed. kirjoituksessa. Ettet vaan olis kateellinen tai katkera teidän nykyiselle hallitukselle koska ei kai kukaan voi olla noin järjettömän nuuka/nulju.

      Lähde: Kiinteistöliitto

      • Anonyymi

        Ei pidä paikkaansa.
        Vain 58% taloyhtiöistä on maksanut hallituksen jäsenille palkkiota.
        Eikä siitä luvusta voida tiputtaa mitään pois, edes niitä pieniä taloyhtiöitä.
        Ettet vaan olisi lähtenyt vapaaehtoistoimintaan väärin perustein?
        Koska ei kait kukaan voi olla noin niljakas loiseläjä joka elää pummilla muiden asukkaiden kustannuksella?

        Lähde: Kiinteistöliitto


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei pidä paikkaansa.
        Vain 58% taloyhtiöistä on maksanut hallituksen jäsenille palkkiota.
        Eikä siitä luvusta voida tiputtaa mitään pois, edes niitä pieniä taloyhtiöitä.
        Ettet vaan olisi lähtenyt vapaaehtoistoimintaan väärin perustein?
        Koska ei kait kukaan voi olla noin niljakas loiseläjä joka elää pummilla muiden asukkaiden kustannuksella?

        Lähde: Kiinteistöliitto

        No tottakai pienet yhtiöt tiputetaan pois!

        Esim. joku 2 paritalon yhtiö. Käytönnössä kaikki asukkaat hallituksen jäseniä. Ei tällaisessa hirveästi ole mieltä kokouspalkkioita maksaa, kun siinä vain siirtäisi rahaa vasemmasta taskustaan oikeaan.

        Vähän isommmissa rivitaloyhtöissä homma menee automaattisesti siihen, että on hallitus ja sitten on siipiveikot, jotka aikaa ja vaivaa käyttämättä julistavat, mitä muiden kuuluu tehdä, jottei tarvita kiinteistähuoltoa. Kaikein kunnossapidon ja lumityöt voisi tehdä talkoilla. Lumityöt toki vuorolistan mukaan, Ja sitten pitää huomioida, että listan ehdollaja on aina talvella XX viikkoa poissa, jakakaa keskenänne ja/tai 3 kk kesällä mökillään, joten saa muut paikata ruohonleikkuuvuorot... Mutta voivat aina auttaa valvomaan, että muut tekee.

        Isoissa yhtiöissä sitä vastuutakin on ja on myös riski päätyä syntipukiksi. Kuten se lumenpudotustapaus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No tottakai pienet yhtiöt tiputetaan pois!

        Esim. joku 2 paritalon yhtiö. Käytönnössä kaikki asukkaat hallituksen jäseniä. Ei tällaisessa hirveästi ole mieltä kokouspalkkioita maksaa, kun siinä vain siirtäisi rahaa vasemmasta taskustaan oikeaan.

        Vähän isommmissa rivitaloyhtöissä homma menee automaattisesti siihen, että on hallitus ja sitten on siipiveikot, jotka aikaa ja vaivaa käyttämättä julistavat, mitä muiden kuuluu tehdä, jottei tarvita kiinteistähuoltoa. Kaikein kunnossapidon ja lumityöt voisi tehdä talkoilla. Lumityöt toki vuorolistan mukaan, Ja sitten pitää huomioida, että listan ehdollaja on aina talvella XX viikkoa poissa, jakakaa keskenänne ja/tai 3 kk kesällä mökillään, joten saa muut paikata ruohonleikkuuvuorot... Mutta voivat aina auttaa valvomaan, että muut tekee.

        Isoissa yhtiöissä sitä vastuutakin on ja on myös riski päätyä syntipukiksi. Kuten se lumenpudotustapaus.

        Sama asia myös isommissa taloyhtiöissä, ei niissä sen hallituksen hommat niin paljoa lisäänny vaikka huoneistojen määrä kasvaakin, lähinnä isännöitsijän ja kiinteistöhuoltoyhtiön hommat lisääntyy.
        Sitäpaitsi tehet sitä vapaaehtoistoimintaa myös itsellesi.

        Eikä se vastuu sen palkkion myötä mihinkään katoa, vai meinaatkos että se palkkio lohduttaa siinä vaiheessa jos olet onnistunut töpeksimään jopa noinkin yksinkertaisessa hommassa niin pahasti että häkki uhkaa heilua?
        Sama asia jokaisessa vapaaehtoistoiminnassa, niissä voit töpeksiä niin pahasti että joudut vaikeuksiin, ihan niin kuin jokainen joka päiväisessä elämässäsikin.
        Esim. VPK. toiminta sisältää moninkertaisesti enemmän vastuuta kuin mitä taloyhtiön hallituksen puheenjohtajalla tai jäsenellä on.
        Pelkät peruskurssit:
        - Perehdyttämiskurssi
        - Pelastustoiminnan peruskurssi
        - Sammutustekniikkakurssi
        - Savusukelluskurssi
        - Palokuntien ensiapukurssi
        - Pelastustyökurssi
        - Öljyvahingon torjuntakurssi
        - CBRNE-kurssi ja Kemikaalisukelluskurssi
        - Ensivastekurssi
        - Pintapelastuskurssi

        Tornitalojen piha-alue on yhtä pieni oli talo matala tai korkea, eli kyllä siihen tornitaloon innokkaita normikonleikkaajia mahtuu jotka ottaa asian hyötyliikunnan kannalta.
        Rivitalo ja paritalo on eri asia, mutta niin on myös näiden talojen asuinmuotokin.
        Eli siirtyessäsi kyseiseen asumismuotoon, tiedostat että huoneistosi yhteyteen kuuluu sinun itsesi hoidettavana oleva piha-alue, joka yleensä käsittää huoneistosi etu- ja takapihan, mutta usein myös yhteisesti hoidettavia piha-alueita.

        Useiden taloyhtiöiden tilanteen tiedostaen väittäisin että ei se nurmikon leikkaaminen ole mikään ongelma.
        Myös istutuksien siistiminen, lehtien ja hiekoitus-sepelin haravoiminen nurmikolta, kuten myös pihakalusteiden käsittelyt hoituu pihatalkoissa suoraan vaihtolavalle.
        Lumityöt sen sijaan kannattaa ostaa kiinteistöhuoltoyhtiöltä, ellei kyseessä ole paritalo ja jonkinlainen yhteinen lumityökone.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sama asia myös isommissa taloyhtiöissä, ei niissä sen hallituksen hommat niin paljoa lisäänny vaikka huoneistojen määrä kasvaakin, lähinnä isännöitsijän ja kiinteistöhuoltoyhtiön hommat lisääntyy.
        Sitäpaitsi tehet sitä vapaaehtoistoimintaa myös itsellesi.

        Eikä se vastuu sen palkkion myötä mihinkään katoa, vai meinaatkos että se palkkio lohduttaa siinä vaiheessa jos olet onnistunut töpeksimään jopa noinkin yksinkertaisessa hommassa niin pahasti että häkki uhkaa heilua?
        Sama asia jokaisessa vapaaehtoistoiminnassa, niissä voit töpeksiä niin pahasti että joudut vaikeuksiin, ihan niin kuin jokainen joka päiväisessä elämässäsikin.
        Esim. VPK. toiminta sisältää moninkertaisesti enemmän vastuuta kuin mitä taloyhtiön hallituksen puheenjohtajalla tai jäsenellä on.
        Pelkät peruskurssit:
        - Perehdyttämiskurssi
        - Pelastustoiminnan peruskurssi
        - Sammutustekniikkakurssi
        - Savusukelluskurssi
        - Palokuntien ensiapukurssi
        - Pelastustyökurssi
        - Öljyvahingon torjuntakurssi
        - CBRNE-kurssi ja Kemikaalisukelluskurssi
        - Ensivastekurssi
        - Pintapelastuskurssi

        Tornitalojen piha-alue on yhtä pieni oli talo matala tai korkea, eli kyllä siihen tornitaloon innokkaita normikonleikkaajia mahtuu jotka ottaa asian hyötyliikunnan kannalta.
        Rivitalo ja paritalo on eri asia, mutta niin on myös näiden talojen asuinmuotokin.
        Eli siirtyessäsi kyseiseen asumismuotoon, tiedostat että huoneistosi yhteyteen kuuluu sinun itsesi hoidettavana oleva piha-alue, joka yleensä käsittää huoneistosi etu- ja takapihan, mutta usein myös yhteisesti hoidettavia piha-alueita.

        Useiden taloyhtiöiden tilanteen tiedostaen väittäisin että ei se nurmikon leikkaaminen ole mikään ongelma.
        Myös istutuksien siistiminen, lehtien ja hiekoitus-sepelin haravoiminen nurmikolta, kuten myös pihakalusteiden käsittelyt hoituu pihatalkoissa suoraan vaihtolavalle.
        Lumityöt sen sijaan kannattaa ostaa kiinteistöhuoltoyhtiöltä, ellei kyseessä ole paritalo ja jonkinlainen yhteinen lumityökone.

        Isoissa yhtiöissä pyöritetään isompia rahoja ja kaikenlaista remonttia on käsiteltävänä enemmän. Sekä ilkivaltaa, roinien hylkäämistä varastotiloihin, pitkin pihaa, autopaikkojen ja luvattoman pysäköinnin kanssa puljaamista. Kun on osa asunnoista vuokralla, nin kas kummaa, asukkaita vaihtuu taajaan ja vanhat huonekalut hylätään minne huvittaa, avaimia jää palauttamatta ja kohta ihmetellään, kun käy varkaita verkkohäkeillä, mutta teräsovissa ei ole murtojälkiä = vakuutus ei korvaa mitään.

        Työtä on paljo nenemmän ja vastuuta on enemmän. Ja sehän on nähty, että hallituksen jäsenistä tehdään tarpeen tullen syntipukki. Kuten taannoisessa lumenpudotustapauksessa.

        Seuraavaksi odotellaan, kunnes joku saa sähköiskun tai syntyy tulipalo lämpötolppien kanssa. Laskajaakot kun jättää näihin johtoja roikkumaan (kiellettyä) ja patteriautoilijat rikkoo/jumittaa kellokytkimiä mihkä ehtii. Periaatteessa hallituksen vastuulla huolehtia joku huolehtimaan, että nämä korjataan. Siis oikeasti. Lumenpudotusjutun perusteella ei riitä, että työ nakitetaan kiinteistöhuollolle. Jos jotain sattuu, niin syypääksi katsotaan silti hallitus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Isoissa yhtiöissä pyöritetään isompia rahoja ja kaikenlaista remonttia on käsiteltävänä enemmän. Sekä ilkivaltaa, roinien hylkäämistä varastotiloihin, pitkin pihaa, autopaikkojen ja luvattoman pysäköinnin kanssa puljaamista. Kun on osa asunnoista vuokralla, nin kas kummaa, asukkaita vaihtuu taajaan ja vanhat huonekalut hylätään minne huvittaa, avaimia jää palauttamatta ja kohta ihmetellään, kun käy varkaita verkkohäkeillä, mutta teräsovissa ei ole murtojälkiä = vakuutus ei korvaa mitään.

        Työtä on paljo nenemmän ja vastuuta on enemmän. Ja sehän on nähty, että hallituksen jäsenistä tehdään tarpeen tullen syntipukki. Kuten taannoisessa lumenpudotustapauksessa.

        Seuraavaksi odotellaan, kunnes joku saa sähköiskun tai syntyy tulipalo lämpötolppien kanssa. Laskajaakot kun jättää näihin johtoja roikkumaan (kiellettyä) ja patteriautoilijat rikkoo/jumittaa kellokytkimiä mihkä ehtii. Periaatteessa hallituksen vastuulla huolehtia joku huolehtimaan, että nämä korjataan. Siis oikeasti. Lumenpudotusjutun perusteella ei riitä, että työ nakitetaan kiinteistöhuollolle. Jos jotain sattuu, niin syypääksi katsotaan silti hallitus.

        Remonttien kilpailutus ja kaikki siihen liittyvät järjestelyt kuuluvat ensisijaisesti isännöitsijälle.
        Ylimääräisten romujen selvitys kuuluu ensisijaisesti isännöitsijälle ja pois vienti kiinteistönhuoltoyhtiölle (tehdään usein asukkaiden toimesta joka vuosi jätelavalle kevät-talkoiden yhteydessä)
        Autopaikkojen luovutukset kuuluu isännöitsijälle.
        Luvaton pysäköinti poliisille.
        Ilkivalta poliisille.
        Huonekalujen ja muiden roskien heittäminen pihoille kuuluu myös poliisille.
        Avaimien palauttamatta jättäminen kuuluu myös poliisille, ellei asianomaista saada muuten korvausvastuuseen lukkojen vaihtamisesta aiheutuneista kustannuksista.

        Lämmitystolppiin jätetyt roikat ei taida olla aiheuttanut yhtään kuolemaan johtanutta onnettomuutta?
        Näissähän on nykyään vikavirtasuojat jotka laukeaa jos virta alkaa kulkemaan väärää kautta, ja suoraan vesilammikkoon tippunut roikka polttaa todennäköisesti sulakkeen vaikka vikavirtasuojaa ei olisikaan.
        Näkisin vakavampana asiana vialliset käytössä olevat lämmitysroikat, joissa maajohto on poikki.
        Jos tällöin moottorinlämmittitin palaa niin, että sen vastus osuu runkoon, niin auton kori on tällöin jännitteellinen.
        Autoon koskevan uhrin kehon läpi menee tällöin 230V jännite jaloista maahan, tai viereiseen autoon jos siihen koskee samanaikaisesti.
        Jos vikavirtasuojaa ei ole, niin uhri ei pääse irti koska lihakset kramppaavat.
        Vastuu kunnossaolevista lämmitysroikista on autopaikan ja auton omistajalla.

        Hallitus ja isännöitsijä on vastuussa sopimuksista joita taloyhtiö on tehnyt esim. kiinteistönhuoltoyhtiön kans.
        Huoltoyhtiön vastuu rajoittuu sopimukseen.
        Hallituksen jäsen voi joutua vastuuseen, mikäli huoltoyhtiön kanssa tehty sopimus on kirjauksiltaan liian ylimalkainen. Kiinteistönomistajan vastuuta kiinteistön turvallisuudesta ei voi siirtää huoltoyhtiölle, mutta huoltotehtävät ovat siirrettävissä. Palvelun tuottajalla puolestaan on vastuu töiden suorittamisesta ainoastaan huoltosopimuksen mukaisesti.

        Ei siis riitä, että sopimustekstissä mainitaan pelkkä lumen ja jään poisto katolta tarpeen niin vaatiessa. Sopimuksessa on oltava maininta myös siitä, että aktiivinen lumitilanteen seuraaminen, ns. valvontavastuu talven mittaan kuuluu huoltoyhtiölle – se ei ole ainoastaan heidän oikeutensa vaan myös velvollisuutensa.

        Vain näin voidaan olla varmoja siitä, että tarvittavat toimenpiteet katolla vahinkojen estämiseksi saadaan viivytyksettä työn alle ja mikäli kaikesta huolimatta vahinkoa aiheutuu, vastuu on rajattu sopimuksella huoltoyhtiölle.


    • Anonyymi

      Ne loiseläjät jotka eivät itse osallistu mitenkään ovat aina esittelemässä talkoo henkeä ja olemattomia työmääriä.
      Kyllä useimmissa taloyhtiöissä hallituksille maksetaan.

      • Anonyymi

        Jaa, meidän taloyhtiössä asia on päinvastoin.
        Hallitus on passiivinen kun taas muut asukkaat pitävät aktiivisesti taloyhtiöstä hyvää huolta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jaa, meidän taloyhtiössä asia on päinvastoin.
        Hallitus on passiivinen kun taas muut asukkaat pitävät aktiivisesti taloyhtiöstä hyvää huolta.

        Osakkaat saavat yhtiökokouksessa valita hallituksen. Sellaisen saa minkä valitsee


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Osakkaat saavat yhtiökokouksessa valita hallituksen. Sellaisen saa minkä valitsee

        Niin minäkin luulin, mutta en saanut sellaista hallitusta minkä valitsin, kuten ei moni muukaan.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Moi vaan vielä kerran

      Kivaa päivää samalla. Kukaan ei kaipaa eikä rakasta. 💔🐺🌃🌧️☀️
      Ikävä
      328
      3786
    2. Nainen, millaisista miehistä tykkäät?

      Mielenkiinnosta kysyn 😄
      Ikävä
      236
      3400
    3. Nyt sitten ulos ihmiset!

      Älkää jumittako täällä. Menkää, näkykää ja hankkikaa kokemuksia. Ei teitä kukaan edes bongaile, jos önötätte täällä.
      Ikävä
      146
      2653
    4. Mitä jos saisit tietää että kaivatullasi

      on jo joku toinen?
      Ikävä
      111
      2171
    5. Onnea Solatie !

      On sit valittu uusi kaupunginjohtaja.No ei menny Nivala-Harju- Tapio -Pikkarainen juntan mukkaan.
      Kemijärvi
      22
      2156
    6. Naiselle varatulle

      Jos homma kariutuu kotona, niin saanko sinut ihan omakseni🙂??
      Tunteet
      16
      2027
    7. Minun pitää tehdä jotain

      En tiedä meneekö siihen viikko vai kuukausi. Mutta jos voit odottaa, niin löydän sinut sen jälkeen kun on homma hoidett
      Ikävä
      45
      1812
    8. Sarvisalon kesätori

      Onpa kiva paikka. Mutta torikahvila oli suorastaan naurettavan alkeellinen ja ne voileivät,olivat kuin pienen lapsen tek
      Loviisa
      17
      1805
    9. Hindulijat raivoavat täällä, ettei kristinuskossa

      ole itsessään mitään aitoa! No miksi sitten hyökkäilette "nollaa vastaan"? Eikö hnduilijan vaan kannattaisi pieht
      Hindulaisuus
      310
      1534
    10. Sinä oot hyvä ihminen

      Mut ehkä me ei vaa sovita yhteen :(
      Ikävä
      123
      1392
    Aihe