Koiran mahalaukun laajentuma

Anonyymi-ap

Kellään kokemuksia tästä? Kauhean vähän löytyy tietoa netistä. Koirallani siis tämä ilman mahalaukunkiertymää. Kiinnostaisi kuulla kokemuksia, etenkin selviytymiskokemuksia.

Tällä hetkellä koira maksa sairaalassa ja vatsalaukusta on nenämahaletkulla saatu poistettua vain osa siitä liejusta, jota siellä mahassa on. Eilen illalla olivat saaneet vähän enempi pois, mutta edelleen vatsa laajentunut. Onkohan tässä enää mitää tehtävissä?

7

195

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Siis makaa sairaalassa - maksan kanssa ei mitään ongelmia. Labrat ovat olleet hyvät, edes tulehdusarvot eivät ole olleet juurikaan koholla.

      Mietin, että noissa mahalaukunkiertymien yhteydessä olevissa laajentumissa on puhuttu joko kyljen kautta (ilman?) poistamisesta tai kirurgisesti vatsalaukun tyhjentämisestä. Mut ilmeisesti kuitenkin näissä pelkissä laajentumissa yleensä käytetään tätä putkittamista?

      • Anonyymi

        Miten koiralle kävi? Toivottavasti hyvin ja koira on kunnossa.


    • Anonyymi

      Koira makaa edelleen teholla. Joutu käymään läpi alle viikossa kolme leikkausta. Ensimmäisellä kerralla löytyi reikä ohutsuolesta, joka oli valuttanut suolen eritteet vatsaonteloon ja aiheuttanut vakavan vatsakalvontulehduksen.
      Suoli ei lähtenyt toimimaan, joten ainoa vaihtoehto oli parin päivän päästä avata uudelleen ja katsoa mikä tilanne. Tällöin todettiin ohutsuolen kiinnittyneen maksaan, ja siksi suoli ei päässyt toimimaan. Haimasta löytyi myös märkäpesäkkeitä. Nämä poistettiin, irrotettiin ja putsattiin. Koira kotiutettiin alle 2vrk tästä toisesta leikkauksesta, vaikka ultrassa oltiin todettu vain pientä suolen liikettä, ja koiran vointi ei ollut mikään perus leikkauspotilaan toipumistilassa oleva. Koira ehti olee kotona vain muutaman tunnin, kun soitin sairaalalle ja kyselin, et saanko tuoda koiran takaisin hoitoon, en pysty seuraamaan esim ultralla, mihin suuntaan tilanne on menossa. Huoli oli kova, koska huomasin, että koiran tila on edelleen hyvin kriittinen. Hoitajien mielestä tämä ei ollut järkevä idea.

      Toisena päivänä kotiutumisesta meillä olisi ollut kontrolli sairaalaan iltapäivälle, mut koska koiran vointi selkeästi romahti ni lähdin päivystykseen(ei suostunut syömään, mikä oli merkki, et vatsassa/suolistossa ei kaikki ollut ok). Eivät ottaneet meitä päivystyksen kautta, vaikka tilanne oli akuutti, vaan jouduttiin istumaan siellä kontrolliaikaan asti. Koira ultrattiin ja todettiin, että vatsaontelossa jälleen vapaata nestettä, ja jälleen pitkät eutanasia-keskustelut. Päädyin lopulta kolmanteen leikkaukseen. Silloin ainoa löytö oli ainoastaan se vapaa neste vatsaontelossa, eli myös peritoniitti oli pahentunut. Koira selvisi leikkauksesta, mutta ymmärrettävästi toipuminen ollut hyvin hidasta. Nyt kuitenkin syö itsenäisesti, suolen toiminta suht aktiivista ultrassa(on myös ulostanut), tulehdusarvot vihdoin eilen alkanut ihan vähän tippumaan.

      Tilanne siis edelleen jokseenkin kriittinen, mutta hyviä merkkejä. Koira on vahva ja kova taistelutahto. Aika vain näyttää.. harmittaa todella paljon, että miksi koira on pitänyt toisen leikkauksen jälkeen niin nopeasti kotiuttaa, olisiko tämän tilanteen voinut välttää, jos antibiootti olisi mennyt pidemmän aikaan suonensisäisesti tai muuta

      • Anonyymi

        Toivottavasti toinen selviää, hengessä ollaan mukana. Tsemppiä sinne! (T. aikoinaan metallikoukkuisen hengarin paloissa nielleen koiran omistaja (yksi vatsaleikkaus koukun vuoksi, muovin takia loppuelämän suoliongelmat ja yksi leikkaus myös päivystyksessä juhlapyhinä muovin rikottua ohutsuolen).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toivottavasti toinen selviää, hengessä ollaan mukana. Tsemppiä sinne! (T. aikoinaan metallikoukkuisen hengarin paloissa nielleen koiran omistaja (yksi vatsaleikkaus koukun vuoksi, muovin takia loppuelämän suoliongelmat ja yksi leikkaus myös päivystyksessä juhlapyhinä muovin rikottua ohutsuolen).

        Ja tuota kotiuttamista koskien on kyllä ollut aikaista, mutten tiedä, pitääkö mikään sairaala tai lääkäri enää koiria pitkään. Meilläkin laitettiin heti kotiin, ja seuraavana päivänä oli pakko leikkauksen jälkeen lähteä päivytykseen, kun koira meni yhtäkkiä kotona shokkiin. Ja oli taas alle puoli vuorokautta lääkärissä, sitten taas kotiin. Ja seuraavana päivänä taas paikalle, mutta taas kotiutettiin (nuo ison leikkauksen jälkeen siis, uusi leikkaus oli vasta parin viikon jälkeen yllättäen, kaiken piti olla poistettuna).

        Enkä siis halunnut pelotella, toivon, että antibiootti on oikea ja auttaa, ja kipulääkkeet myös hyvät. Ja jos oikeasti mietityttää, olisiko toista eläinlääkäriä, josta voisit kysyä lisäkonsultaatiota asiasta?


    • Anonyymi

      Kiitos tsempeistä!

      Koira kotiutui eilen. Yrittivät kotiuttaa jo aiemmin, mutta pidin kiinni siitä, että haluan pelata mahdollisimman varman päälle.

      Kolmannen leikkauksen myötä ei voitu antaa enää antibiootteja suonensisäisesti, sillä suonet oli niin hauraat ja riskinä oli jopa jalan kuolioon meno. Näin ollen antibioottien teho ei ole ollut niin kova. Kaikesta huolimatta kävimme tänään ultrassa, jotta voisin olla edes vähän levollisemmin mielin. Vatsaontelossa ei näkynyt vapaata nestettä, vatsalaukku pysynyt pienenä, ja anemiakin on lähtenyt korjaantumaan. Tulehdusarvo on pienentynyt eilisestä noin 20 yksikköä, mutta koska on vielä jonkun verran koholla, niin jatketaan antibiootteja vielä ainakin maanantaihin. Nämä oli helpottavia uutisia, vaikka kyllä tässä silti jännittää, että kuinka toipuminen etenee. Ennen en uskalla juhlia, ennen kuin huomaan, että koira alkaa olee omaitsensä, eikä nuku noin 80% vuorokaudesta. Lepo on tärkeää ja ymmärrettävää tämän kaiken jälkeen, ja nyt vielä alkoi juoksutkin :D on siinä pienellä koiralla kovat oltavat, mutta _just nyt_ pärjäilee ihan ok.

      • Anonyymi

        Nyt vain toivotaan, että toinen toipuu, ja kiva oli kuulla kotiutumisesta!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      60
      4305
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      175
      2669
    3. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      159
      2468
    4. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      218
      2421
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      434
      1656
    6. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      163
      1517
    7. Selänteiden kommentit

      Se on kesä taas. On alkanut Selänteen rouvakin antamaan lausuntoja ja ohjeita meille. Ei voi olla totta. Yksi Selännekki
      Kotimaiset julkkisjuorut
      176
      1514
    8. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      98
      1318
    9. 79
      1281
    10. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      59
      1239
    Aihe