Onko omista muistiinpanoista enään hyötyä

Anonyymi-ap

Aloitan pian opinnot yliopistossa ja haluan saada viime hetkien vinkkejä opiskeluun. Olen miettinyt jo jonkin aikaa, että tekevätkö opiskelijat vielä luennoista tai oppimateriaaleista omia muistiinpanoja, joiden apuna opiskelu ja kertaaminen tapahtuu? Olen ymmärtänyt, että kurssimateriaalit sekä luentojen sisältö on jo pitkälti saatavilla netissä, ja omista / kaverin muistiinpanoista ei ole enää lisähyötyä. Opiskelu on jokaiselle tietysti yksilöllistä, mutta tarvitsetteko enää muistiinpanojen tekemistä / jaatteko muistiinpanoja kurssitovereidenne kanssa, ja onko niistä hyötyä yleisesti?

7

218

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Itselle AMK:ssa edes jonkinlaisten muistiinpanojen tekeminen oli hyvä tapa pysyä hereillä. Toki sikäli huono antamaan neuvoja, kun omassa tutkinto-ohjelmassa ei ollut esim. paljoa tenttejä. Eipä niillä muistiinpanoilla oikeastaan tehnyt sillä tavoin mitään, joskus piti tarkistaa joku yksityiskohta jotain esseetä varten, mutta ihan hyvin olisi voinut katsoa luentomateriaaleista.

      Tässä oma kokemus. Ehkä sitä ei Toisaalta kannata miettiä liiaksi etukäteen, kokeilee ja testaa sitten opintojen alettua. Jonkin verran myös mielestäni Riippuu esim. Sitä, onko aiemmilla opintoasteilla tai opiskeluissa tehnyt merkintöjä. Uuden edessä sitä voi kysyä itseltään, haluaako tätä jatkaa vai tehdä asioita toisin.

      • Anonyymi

        Minkälaisia muistiinpanoja itselläsi oli tapana ottaa? Olivatko muistiinpanot enemmänkin vain nimeonmaan ajankulua tunnilla, vai pyritkö ottamaa niitä mielessäsi jokin tulevaisuuden kertaushetki?


    • Anonyymi

      Luennoilla kannattaa tehdä muistiinpanoja. Vaikka luentomateriaali jaettaisiin jollakin oppimisalustalla, luento on ainutkertainen tapahtuma. Omat muistiinpanot on parhaat, ei kaverin.

      Yleensä luentokurssin lopussa on tentti. Siihen valmistautumisessa on hyötyä kaikesta, mitä kurssin aikana on ollut esillä.

      • Anonyymi

        muistiinpanojen tekeminen tehostaa kaaliin menemistä ja ymmärtämistä. Ehdottomasti, Siinä on ripaus taikuuttakin mukana. Omat muistiinpanot ovat myös taidetta. Omat luntit syntyy pääosin tavallansa online tyylisesti. Oman ajattelun tuotoksia. Perinteiset puuvärikynät on ihan must. Niissä on voimaa. Moni aliarvioi puuvärit. Ei missään nimessä tusseja eikä korostuskyniä. Ne pilaavat muistiinpanot. Muistiinpanot ovat ensisijaisesti aina kustomoitu itselle. Kaveri ei niistä hyödy pennin vertaa. Muistiinpanojen tekeminen tarkoittaa että olet 100 % involved.


      • Anonyymi

        Yliopistonlehtori tässä, terve! On totta, että omat muistiinpanot ovat parhaat, koska niitä lukiessasi muistat myös - ainakin suunnilleen - mitä olit ajatellut kirjoittaessasi. Kaverin muistionpanoista näitä muistikuvia ei jää, vaikka ne olisivat luinka hyvät tahansa.
        Hyvä pointti on myös tuo, että muistiinpanojen tekeminen auttaa keskittymään. Ja sitten on vielä tutkimustuloksia,jotka viittaavat siihen, että tieto tosiaan "nousee aivoihin käsivartta pitkin", eli muistiinpanojen tekeminen varsinkin kynä kädesstä edistää oppimista.
        Tsemppiä ja iloa opintojen alkuun! Se on iso elämänmuutos ja saatat olla alussa vähän väsynyt ja pyörällä päästäsi, mutta kyllä se siitä.


      • Anonyymi

        Kannatko tunnilla yleensä mukana vihkoa vai opetellaanko yliopistossa käyttämään esimerkiksi jotain työkalua, jolla muistiinpanoja saa ylös ja järjesteltyä? Itselle muistiinpanojen ottaminen jokseenkin uutta, oppisin mielelläni ottamaan niitä jos kerran niiden merkitys suuri kerratessa...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kannatko tunnilla yleensä mukana vihkoa vai opetellaanko yliopistossa käyttämään esimerkiksi jotain työkalua, jolla muistiinpanoja saa ylös ja järjesteltyä? Itselle muistiinpanojen ottaminen jokseenkin uutta, oppisin mielelläni ottamaan niitä jos kerran niiden merkitys suuri kerratessa...

        Kaikki muut työkalut kuin kynä ja paperi ovat luennolla muistiinpanoja tehdessä tiellä. Oppimisen kannalta on selvästi tehokkainta tehdä muistiinpanot kynällä paperille. Se on yksinkertaisinta, jolloin sijaa jää opittavan asian ajattelulle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      126
      3038
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1255
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1241
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1051
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1026
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      1000
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      946
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      49
      916
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      904
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      806
    Aihe