Forssan Lehden pääkirjoituksessa kirjoitellaan ihan mitä sattuu, jos asia koskee lehden mainostajaa

Anonyymi-ap

Forssan Lehdessä näkyy nyt olevan tosi outo pääkirjoitus otsikolla "Jokilääni etenee sekä seurakunta-​ että pankkipuolella yhteiseväin kohti tulevaisuutta": https://www.forssanlehti.fi/paakirjoitus-mielipide/6868615#kommentit

Forssan Lehden pääkirjoituksen mukaan:

"OP-Jokilääni aloittaa toimintansa jo ensi vuodenvaihteessa. Yhdistyminen varmistaa alueen pankkipalvelut ja vahvistaa elinvoimaisuutta.

Yhdistymisen jälkeen pankkiasiakkailla olisi käytettävissään mikä tahansa alueen neljästä pankkikonttorista.

Jokiläänin tulevilla seurakuntalaisilla on niin ikään edelleen perinteiset kirkkonsa, joissa jatkuvat jumalanpalvelukset ja muut toimitukset.

Tuttujen työntekijöiden toimi- ja virkapaikat säilyvät entisellään omissa kirkkopiireissä.

Pankkien ja seurakuntien yhdistyminen ei juuri näy kuntalaisille – ainakaan toiminnan lakkauttamisina."

Onko tuo pääkirjoitus olevinaan vitsi, vai ihan tosissaan kirjoitettu? On aivan selvä asia, että sekä Ypäjältä että Humppilasta lakkaavat OP:n pankkikonttorit lähivuosina kokonaan, aivan samoin kuin Jokioisiltakin lakkautettiin aikoinaan pankin toinen konttori. Ei noin pienellä pankilla kuin mistä yhdistymisen jälkeenkään on kyse, ole OP:n sisäisten ohjeistusten mukaan järkeä pitää kuin enintään yksi konttori. Pankkipalvelut ovat siirtyneet nettiin, eikä Ypäjällä ja Humppilassa nosteta asuntolainojakaan juuri, joiden takia konttoreita pidettäisiin auki. Esimerkiksi Forssassa on nykyään tasan yksi OP:n konttori ja väestöpohja on siellä isompi kuin yhdistyneessä OP:ssa. Tampereella on viimeistän karsimisten jälkeen jäljellä yhteensä tasan yksi OP:n konttori, ja siellä väestöpohja on jo hyvin moninkertainen ja yrityksiäkin paljon enemmän. Viimeisenä Tampereelta lakkautettiin konttori Hervannasta, kun siellä oli vain noin 30 000 asukasta ja joitain tuhansia yrityksiä, joka ei riittänyt enää konttorin ylläpitoon asiakaspohjaksi.

Miten muka peräti neljä konttoria säilyisi "Jokiläänin" tapauksessa, eivätkä OP:n lähipalvelut tulisi lakkautetuiksi näistä kolmesta - kuten on tapahtunut liki kaikkialla muualla Suomessa huomattavasti isompienkin OP:iden alueilla? Forssan Lehden kirjoituksen väitteiltä puuttuvat kokonaan perustelut ja lähdekritiikki.

Onko Forssan Lehden pääkirjoittaja, joka puhuu yhdistymisen varmistavan alueen pankkipalvelut ja vahvistavan elinvoimaisuutta (mitä ihmettä se tarkoittaakaan) ummistanut aivan silmänsä siltä todellisuudelta, mitä pankkimaailmassa on tapahtunut viime vuosikymmenet, ja joka kehitys etenee Lounais-Hämeessä selvällä viiveellä esim. Tampereeseen nähden?

Suomesta tuskin löytyy yhtään riippumatonta pankkialan asiantuntijaa, joka allekirjoittaisi Forssan Lehden esittämän väitteen, että fuusion jälkeen paikalliskonttoreita ei aiottaisi jonkin ajan päästä lakkauttaa. Eikä Forssan Lehtikään näytä löytäneen ensimmäistäkään sellaista haastateltavaksi.

Lounais-Häme on väkiluvultaan kuihtuvaa aluetta. Alueelta puuttuu media, joka uskaltaisi sanoa ääneen mitä päätökset oikeasti tarkoittavat silloin, jos asia koskee merkittäviä mainostajia. OP on iso mainostaja Forssan Lehdessä, joten sitä ei voi sanoa ääneen, mitä päätöksestä seuraa, koska ei haluta riskeerata mainostuloja. Mutta epätottahan kirjoituksen sisältö toki aivan ilmiselvästi on.

2

209

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      "Onko Forssan Lehden pääkirjoittaja, joka puhuu yhdistymisen varmistavan alueen pankkipalvelut ja vahvistavan elinvoimaisuutta (mitä ihmettä se tarkoittaakaan) ummistanut aivan silmänsä siltä todellisuudelta, mitä pankkimaailmassa on tapahtunut viime vuosikymmenet, ja joka kehitys etenee Lounais-Hämeessä selvällä viiveellä esim. Tampereeseen nähden?"

      Alueen pankkipalveluiden varmistuminen tarkoittanee, että on tarjolla nettipankki, ja puhelinnumero. Elinvoimaisuuden vahvistamisella tarkoitetaan ehkä sitä, että kolme konttoria vapautuu muuhun käyttöön, jolloin niihin toimitiloihin mahdollistuu joku uusi käyttötarkoitus, joka voi lisätä elinvoimaa.

      Osuuspankista kertyneet yhteisöverotulot lakkaavat muilta kunnilta kuin uudelta yhdistyneen pankin kotikunnaksi kirjattavalta kunnalta, mikä kiihdyttää niiden kuntien taloushaasteita entisestään. Ehkä se on elinvoimaa, että pitää korottaa kunnallisveroja kunnan tulotasoa säilyttääkseen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2530
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      85
      1940
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1479
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1018
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      66
      893
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      871
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      850
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      51
      826
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      755
    Aihe