Eläkkeensaajan asumistuen suunnitellut leikkaukset osuvat myös kaikista köyhimpiin eläkeläisiin!

Anonyymi-ap

Olen samaa mieltä siitä, että jos ihmisellä on 50K tilillä, hän ei tarvitse eläkkeensaajan asumistukea. Mutta tuki on jo pienentynyt ja pienentyy entisestään myös meiltä, joilla ei ole MITÄÄN varallisuutta eikä muita tuloja kuin minimi kansaneläke ja takuueläke, eli juuri siltä kaikista köyhimmältä eläkeläisväestöltä. Koska eläkkeensaajan asumistuen indeksit jo jäädytettiin, niin lisäomavastuu menee nyt aiempaa pienemmistä tuloista, itselläni jo tuo pelkkä kansaneläkkeen ja takuueläkkeen saaminen aiheutti eläkkeensaajan asumistuen pienenemisen 18 e/kk, koska siis eläkkeiden määrät nousivat hieman tammikuun alussa. Korotusten tarkoitus olisi ollut kattaa nousseet elinkustannukset, mutta asumistukea saavilta eläkeläisiltä niistä leikattiinkin tuo reilut 40% pois, kun taas omistusasuvat eläkeläiset saavat pitää korotukset täysimääräisesti itsellään.

Kokoomus toistelee, että tuki kohdennetaan niille, jotka sitä eniten tarvitsevat. No ei tunnu kohdentuvan, kun juuri meiltä köyhimmiltä sitä kumminkin myös leikataan!

Ei myöskään kannusta asumistukea saavia eläkeläisiä tekemään satunnaisia töitä (mikäli sellaisiin kykenee), että jokainen euro minkä tienaat, niin siitä vähennetään se päälle 40% asumistukea. Eikö jokaisen edes satunnaisesti töihin kykenevän eläkeläisen työpanos olisi arvokas ja siihen tulisi taloudellisesti kannustaa?

Eläkkeensaajan asumistuen lisäomavastuun vuositulorajaa voisi mieluummin nostaa vaikka 300 euroa (ja poistaa indeksijäädytys), jolloin kansaneläke ja takuueläke eivät suoraan vähentäisi asumistuen määrää, ja töihin kykenevällä pienituloisella eläkeläisellä olisi mahdollisuus ilman asumistuen pienenemistä saada myös satunnaisista töistä vähän lisätienestejä. Omaisuus taas tulisi ottaa huomioon asumistuessa suunniteltua isommassa määrin, nythän saa vielä monta tonnia olla tilillä säästöjä ja silti saa asumistukea, kun taas meiltä, joilla ei ole MITÄÄN varallisuutta ja elämme äärimmäisessä köyhyydessä, leikataan.

Terveisin työkyvyttömyyseläkeläinen, joka ei ole koskaan äänestänyt kokoomusta, eikä tule jatkossakaan äänestämään.

14

346

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Miten työkyvöttymyyseläkeellä oleva voisi saada työkyvyttömyyseläkettä. palkkaa työstä ja muita Kelan tukia päälle (esim asumistuki)?

    • Anonyymi

      Sairaat ja eläkeläiset eivät enää jaksa puolustaa oikeuksiaan, ovat helppo kohde tyhjentää minimituloista.
      Sipiän roistokin se kehtasi leikata kaikkein köyhimmiltä minimieläkeläisiltä ja antoi ne matuille.
      Sanoi vielä että "ei se ole keltään pois"
      Melko röyhkeä tyyppi.

      • Anonyymi

        Sipilä oli ensimmäinen kansaneläkkeen leikkaaja Suomessa.


    • Anonyymi

      Tässä johdetaan harhaan taas riistäjiä.
      Nyt monet luulevat että eläkeläisillä on kymmeniä tuhansia tileillä.
      Ja että voi leikellä taas jatkossakin.
      No ei ole!
      Sadoilla tuhansilla eläkeläisillä (alin eläke) ei ole mitään tileillä eikä kaikilla edes ruokaa.

      • Anonyymi

        Kansaneläkeikäisillä on keskimäärin rahaa tileillään enemmän, kuin muilla ikäluokilla. Ei se tarkoita, että kaikilla rahaa olisi, mutta sellaisia nämä leikkaukset eivät koskekaan.


    • Anonyymi

      Onneksi ukrainaan riittää suomelta rahaa.
      Nyt on lahjoitettu sinne suomelta vain liki 3000 miljoonaa, eli 3 miljardia.

      pyh, mitäs omista.
      sota jatkuu 20 vuotta kun lahjoitellaan rahaa.

      • Anonyymi

        Totta, tämä köyhä kansa maksaa velalla sotaa ja putsaa omilta rahat pois...Rikkaat pitää rahansa.


    • Anonyymi

      Kymmenet tuhannet on pieni raha pankkitilille jos se tulee jakaa kymmenille vuosille eikä. Tuloja ole .elaimaise ainut tulonlähde terveydenhoitoon ja asunnon remontteihin jau9hin kuluihin on oma varallisuus..tälläistä varallisuutta tullisinolla satoja tuhansia mieluiten miljoonan euron edestä.

      Jos ajatellaan että suomessa tulee olla eläkeläiselle Max 10000. Euroa. Varallisuus niin silloin ollaan köyhyydessä itä eurooppalaisella tasolla mutta on pohjoismaiden verotus ja hintataso.

    • Anonyymi

      Länteen suomettuminen on vakava ongelma.
      Elintaso laskee kun Suomi on joutunut läntisen energia- ja raaka-aine ja inflaatio-, tulonsiirto- keinottelun armoille. Kilpailukyky häviää Suomesta. Netto-maksajan elintaso laskee. Tilanne on huono.....
      - Tässä tehdyssä kriisissä, ukraina toimissa, us eu globalisti rahan aiheuttama tuho on suurta. Ahneus ja ylimielisyys tuhoaa.
      - globalisti raha, us, eu, nato, cia lähti ristiretkelle itään,, vaihtoi ukrainan hallinnon.
      - valtaan nostettiin tv-koomikko.
      ( -joka on omalle kansalleen yhtä tuhoisa , kuin 1930-40 L oli taidemaalari Saksassa..).

      Venäjä pysäytti globalistien ja naton itään etenemisen, siksi tuli sota...
      Nyt Ukrainan hyödyntämisestä taistellaan.
      Sodassa on ukrainassa kuollut jo nato kenraaleja ja satoja nato upseereja, ja natomiehistöä sekä lännen palkka-sotilaita tuhansia.. Nato on syvällä suossa.
      Englantilaiset, ranskalaiset, puolalaiset. us,.. jne. Lisää siellä tuhoa. ja ajaa globalisti rahan etua ! Aseteollisuuden etua ajetaan.
      Ja energia kiskonta teollisuuden etu, kun cia räjäytti kaasuputken..

      Nykyään Ollaan täysin vääristävän nato-propagandan alla, niin ikävä totuus siitä,
      että länsi politikoilla ja länsi rahalla on verta käsissään, --- jää kertomatta !!
      Ukrainan menetykset on valtavat, yli 1/2 miljoonaa.. ja sota invalidit lisänä.. toinen
      1 /2 miljoonaa..
      - Olisi aika lopettaa tämä länsi rahan ja globalistien uusi vietnam.
      ukraina-vietnam tulee liian kalliiksi.
      Vain lännen aseteollisuus ja energia teollisuus hyötyy ja rahanvaihtajat !
      Mutta Ukrainasta ei saatu haluttua lebens raumia länsi-keinotteluun !!
      Black rock, goldman sachs, rotschildit, haliburton, black river, exon mobil, royal dutsch shell, , monsanto, lontoo city, wall street,,, , jne,,jne,
      jäivät ilman huikaisevia voittoja...
      Ja lähi-itää ja afrikkaa ei hallita ukrainan viljalla....
      Lisäksi venäläinen on sotkenut ranskan siirtomaa-imperiumin saharan etelä-puolisilla alueilla !! Mullistuksia on, ja ei ollenkaan globalisti rahan toiveitten mukaisia. Jopa dollarin maailmanvalta, busines murenee.
      Yli-velka alueet us eu kulkee kohti kriisiä.
      Aloittaako nyt ahne globalisti raha suuren kostoretken, vai vetäytyy, kuin aiemmin vetäytyi vietnamista ja afganistanista ?

    • Anonyymi

      Jos ihmisellä on 50K tilillä, hän ei saa eläkkeensaajan asumistukea mutta jos sama summa on sukan varressa niin saa. Vaikka tyhmyydestä ei varsinaisesti sakoteta niin siitä joutuu silti maksamaan.

    • Anonyymi

      Kuinkas muuten Kokoomuslaita politiikkaa. Muista jatkossakin äänestää Kokoomusta ,päästään työttömyysturvista ja turhista eläkkeistä eroon .Sitä saa mitä tilaa.

    • Anonyymi

      Uskotko suomen päättäjien mediassa suoltamiin valheisiin?

      Suomessa hinnat ovat nousseet koko ajan.
      Esim. Ruoan hinta on noussut tasaista tahtia.
      Ja varmaan ovat kaikki hinnat nousseet.
      Ja esim. kaikki sairaanhoitoon liittyvät maksut nousevat.

      Suomesta vain syydetään velkarahaa säännöllisesti Ukrainaan ja välineellistetään ukrainalaisia sotaan.
      Lännen rikkaat yrittävät näin taata itselleen pitkän, rahakkaan elämän.

      Heillä ei edes kiinnosta köyhien ihmisten kuoleminen, joita kuolonuhreja Suomen hallitus koko ajan aiheuttaa sosiaaliturvan leikkauksilla ja hintojen nousulla.

      Rikkaat ottavat köyhien kukkarosta ne viimeisetkin sentit.

      Ukrainan sodan velkarahalla tukemisen vuoksi Suomessa kuolee ihmisiä koko ajan, mutta valtiovalta sulkee silmänsä köyhiin kohdistamiensa elinehtojen aiheuttamista vaikutuksista.


      Samalla aiheutetaan Ukrainaan siviilikuolonuhreja ja sotivien maiden sotilaita sotilaita kuolee.

      Valtiovalta ei kanna vastuuta tekemisistään, jotka se aiheuttaa, jopa ulkomailla asuville suomalaisille työkyvyttömyyseläkkeellä oleville kansaneläkkeiden maksamisen lopettamisena, joka sekin aiheuttaa kuolonuhreja, koska ihmiset kaikki eivät viihdy Suomessa, maailman onnellisimmassa maassa, ja monet ulkomailla asuvat ovat kotiutuneet muihin maihin ja haluaisivat jo perhesuhteiden vuoksi jatkaa siellä elämäänsä. onnellisina.

      Ja niinpä kansaneläkkeen maksamisen lopettaminen saattaa tuottaa heille lisää sairautta ja joissakin tapauksissa viedä kokonaan halun jatkaa elämäänsä.
      Suomeen, maailman onnettomimpaan maahan heidän kohdallaan, he eivät halua enää koskaan palata takaisin

      • Anonyymi

        Ilta lehden tietojen mukaan pääministeri Orpo nostaa 1800 euroa kuukaudessa verotonta asumisetuutta, ja hänen kakkosasuntonsa vuokra on vaan 680 euroa kuukaudessa, mielestäni tämä on jo rikollista toimintaa. Iltalehden toimittaja tiedusteli ministeri Orpolta kyseistä asiaa , ministeri Orpo myönsi maksavansa kakkosasunnostaan 680 euroa vuokraa kuukaudessa, tomittajan kysyessä ministeri Orvolta että te kuitenkin nostatte 1800 euroa kuukaudessa verotonta asumisetuutta, siihen ministeri Orpo vastasi että hän voi lopun rahan käyttää vaikka hotellissa yöpymiseen. Mielestäni todella ylimielistä käytöstä Pääministeri Orpolta.


    • Anonyymi

      Nyt aiotaan tehdä lisää pakkomuuttajia hallituksen toimesta.

      Asumistukia aiotaan leikata eläkeläisiltä.

      Ulkomailla asuvien eläkeläisten kansaneläkkeen maksu aiotaan lopettaa, SE rikkoo EU-n vapaata liikkumis- ja asumisoikeutta EU-n rajojen sisällä, ja se on nyt hallituksen tappolinjallalistalla.
      Ihmisillä pakkomuutto edessä.

      Eläkeläisten asumistukia aiotaan leikata,, se on nyt hallituksen, Orpon ja Purran tappolinjalla.

      Ihmisillä pakkomuutto edessä, vammaisilla, heikoilla ja sairailla ihmisillä, ja vanhuuden heikoilla iäkkäillä suomalaisilla.

      Aikooko hallitus pystyttää ruumiskontteja asunnoiksi pakkomuuttaville?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      448
      4795
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1712
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      93
      1448
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      53
      1349
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      22
      1306
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      50
      1181
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1075
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      990
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      875
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      60
      839
    Aihe