Iskä ohjeistaa välttämään puukon

Anonyymi-ap

Sairaseläkkeet tulee vasta ensi viikolla, niin Yksikkökaksikko on ollut synkeän vaisuna viinantuskassaan, tunnustellen välillä pulssia pelkotiloissa.

Tilanne on aivan toinen, kun maanantai koittaa. Silloin herää henkiin taas kaikki vanhat unelmat ja turhat toiveet, huolet ja murheet väistyen.

Pattayalla ikävä uutinen, kun puolituttu baarinpitäjä oli viime yönä saanut puukosta omassa uudelleen avatussa baarissaan Soi Dianalla. Puukottajana oli baarimikko.

Baarin omistaja oli mennyt väliin, kun baarimikko ja tarjoilija olivat alkaneet riidellä keskenään. Tilanne tuli varmaankin täytenä yllätyksenä kaikille osapuolille.

Thaikundien viileän kuoren alla asuu kuumakalle joka ei kestä kunniansa loukkaamista ja siinä sattui olemaan työväline käden ulottuvilla.

Kuulemani mukaan yksi pisto, mutta se sattui osumaan maksaan, joka on vaarallisimpia paikkoja vatsan seutuville syystä että sitä ei kylkiluut täysin suojele ja siellä kulkee suuret suonet.

Olen ollut kamppailu-urheilun lisäksi tekemisissä itsepuolustuksen kanssa aika monipuolisesti. Karate- juniorista lähtien ja silloin oppaina toimi muun muassa Leppäsen Tarmo, joka treenien ohella opetti erilaisia kikkoja kotiin harjoiteltavaksi, koska ne ei kuuluneet karateen.

Olen aina ollut kiinnostunut taistelun filosofiasta ja ihmisen psykologiasta. Miten ihmiset luontaisesti reagoi tilanteisiin tai jättää reagoimatta ja sitä kuinka paljon väkivaltaan valmistautunut (henkisesti ja fyysisesti) on etulyöntiasemassa verrattuna siihen joka ei ole.

Ero on valtava. Laivatkin seilaa tuurilla, sanotaan, mutta kokematon seilori saattaa jopa meinata jäädä vaikkapa rahtilaivan alle tuut tuut, kuten itselle meinasi käydä.

Kaikkia tilanteita ei voi välttää eikä ennakoida. Et voi aina etukäteen tietää sitä miten puolituttukin ihminen käyttäytyy uudessa tilanteessa. Muistan ulkomuistista puoli tusinaa tapausta, jossa väliin menneestä tuli edesmennyt, yleensä puukon vuoksi.

Pariskuntien riidan väliin menijään kohdistuu usein pahempi, raivo kuin mikä heillä oli keskenään menossa.

Jos ei ole astaloita näkösällä, on helpompaa selvitä väliinmenosta hengissä ja ilman suuria vaurioita, mutta silloinkin sinun pitää joko olla varma siitä että sinä olet siihen kykenevä, taikka sitten niin hullu ettet välitä.

Sinun pitää saada tilanne haltuun ja raivostunutta vastaan se vaatii sinulta todella paljon. Sinun pitää saada hänestä yliote ja nopeasti. Helpoiten se tapahtuu vetäisemällä jakkaralla tai tuopilla takaraivoon, jos ei sinulla ole muita eväitä.

Edestäpäin se ei onnistu voimakkaampaa ja raivostunutta vastusta vastaan, jos vähänkään epäröit, älä edes yritä.

Jos riitapukareilla on vain sanasotaa, osallistu siihen etäältä käskyttäen kuin poliisi, äläkä mene lässyttämään siihen iholle että "hei älkää viittikö", sillä kyllä ne viittii ja joudu sivulliseksi uhriksi.

Kun on tuntemattomista kyse, hyvä keino on karjaista täysillä "Poliisi", joka saa monet jo lopettamaan käynnissä olevan hillumisen.

Jos tilanne on raju ja siinä ei huutelut auta, toinen on vaarassa menettää jopa henkensä, on tehtävä valinta ja käytettävä Mannerheim- ritarin Valde Sorsan metodia - "Silloin kun mennään, mennään täysiä", tai sitten ei mennä ollenkaan.

Jos siellä on puukkoa näkösällä tai tiedossa, on sinulla täysi oikeus ja velvollisuus käyttää ihan mitä tahansa astaloa vastatoimena. Kevyt jakkara, takki tai biljardikeppi on oivia aseita puukkoa vastaan.

Rotsin kun heität puukon päälle, menee puukkomieheltä hetki päästä siitä eroon ja ehdit potkaista häntä vaikkapa munille tai jos lyöntitaitoa piisaa niin sitten nyrkkiä vielä perään.

Ennenkaikkea unohda kaikki youtubessa näkemäsi hienot kikat tai Jason Stathamin elokuvataidot. Ne ei toimi kapakkatilanteissa, vaikka olisit Jason Statham, koska sinä et tunne vastustasi.

Terävä pikkuinenkin puukko silpoo käsivarsistasi suonet, jänteet, hermot ja rustot yhdellä huitaisulla sellaiseen kuntoon, ettei siitä koskaan tule enää entistään.

Paras ohje on että älä mene paljain käsin puukkomiestä vastaan, vaan pidä etäisyys ja katso että takanasi on tilaa poistumiseen, ettet kompastu jakkaraan ja joudu tikkatauluksi.

Pidä osumapinta-alasi pienenä olemalla kylki ja olkapää edellä kohti vastusta ja pidä oma ulottuvuutesi ja liikkuvuutesi maksimaalisena. Jos sinullakin on puukko, ole se joka ulottuu ja osuu ensin, tökkää ja pistä ensin, älä huido.

Puukkotappeluissa on sama ideologia kuin Muay Thaissa, ensin rampautetaan vastustaja ja vasta sitten lopetetaan. Hätäilemällä se ei onnistu, ellet ole 110% varma ettei toisesta ole vastusta.

Tasavertaisia tilanteita harvemmin baareissa tai kadulla on ja tekijämiehiä niissä vielä harvemmin näkee. Omat tositilanteeni ovat kestäneet 1-3 sekuntia.

Muistan vain kaksi kertaa, jolloin vastus oli pähkähullu eikä suostunut lopettamaan, vaikka oli jo aivan paskana. Alkoi jo hirvittää mihin se päättyy.

2010

PS: Hileviski on hyvää, blandiksena soodaa, pinnalle mintunlehtiä ja siivu limeä kellumaan jäämurskan kera

36

354

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kiitos Kymppi, asianmukainen kirjoitus.

      Hyvä että sinulla on mielenkiinto opastaa, tärkeää tietoa tuo.

    • Anonyymi

      Huomenna Lerpalla on vaativa tehtävä.

      Hänen pitää olla hiljaa Suomen aikaa aamu ysistä eteenpäin, koska silloin hän tarinan mukaan lähtee lautalla Pattayalle.

      Totean vaan herjoihisi vedoten, että lauantai on elämäsi viimeinen päivä, jos astut Hua-Pattaya lautalta ulos silloin.

      Saan poliisilta nimiluettelon lautan matkustajista.

      Nykyinen päällikkö on tuttu mies.

      Putkakuolemat on yleisiä Pattayalla.

      Viagraa ja alkoholia liikaa. pi pi piiiiiiiiiiiiiiii.....

      2010

    • Anonyymi

      Yksikkökaksikon maitojuna menee että klonk, klonk. Siksi hiljaista.

    • Anonyymi

      Minulla on kokemusta paniikkihäiriöstäkin.

      2005 sain sbugeilun seurauksena sairaskohtauksen, joka poiki kaksi vuotta kestäneitä paniikkihäiriön kaltaisia oireita.

      Ei olleet kivoja ja kyllä siinä jotakin psyykkistäkin oli.

      Runkutin kun yhtäkkiä syke pomppasi kahteensataan.

      Oireita on edelleenkin viikottain.

      2010

      • Anonyymi

        Kun panikoin, niin puhun Mikki-Hiiri äänellä ja Korealaisilla ja Yksikkökaksikolla on hauskaa, minulla ei.

        2010


    • Anonyymi

      Näemme selvästi maanisen vaiheen pahenemisen, nyt laukaisijana puolitutun puukotus, noinhan se menee "Thaikundien viileän kuoren alla asuu kuumakalle joka ei kestä kunniansa loukkaamista ja siinä sattui olemaan työväline käden ulottuvilla.", sama lienee syynä thaimaan karmeissa liikennetilastoissa, ongelmana heikko ärsykkeiden hallinta, jotka johtavat tappotuomioon, tai ainakin nakkikioski tappeluihin, voimia veli 2010... mene nyt hakemaan apua, nopeasti.

      • Anonyymi

        hopi hopi, olet sairaalahoidon tarpeessa.

        Mutta tähän pitää ottaa kantaa, on sen verran maanista, . "Muistan ulkomuistista puoli tusinaa tapausta, jossa väliin menneestä tuli edesmennyt, yleensä puukon vuoksi." tosiasiassa tapoista valtaosa tapahtuu erilaisten päihderiippuvaisten piireissä, Arska tuikkasi Makea puukolla, olivat parhaat kaverit, Arska ei tiedä miksi, näistä tapoissa yleisin kommentti jokin päässä napsahti, päässähän ei napsahtele, yleisesti tunnetaan että päässä ei napsahtele... tekijä ei muista tapahtuneesta mitään... olisiko sinun pitänyt hoitaa asioistasi hieman paremmin.


    • Anonyymi

      Vetää surulliseksi tuo Yksikkökaksikon tilanne. Jotakin on nyt tapahtunut, kun viimeinenkin järjenvalo näyttää hiipuneen.

      Eikö ilmainen rakkausvaimo vastaa enää puhelimeenkaan vai oletko peräti nälissäsi? Kävikö sinulle vasta ilmi ettei vaimosi olekaan lähdössä kanssasi Suomeen, vaikka se lukee hänen somessaan?

      Olen moneen kertaan sanonut, että laita se tilinumerosi, niin laitan sinulle ruokarahaa ja voin maksaa sen maitojunankin. On aika unohtaa vaimosi. Hänestä on tullut omaishoitajasta ex-vaimo.

      En puhunut tositapahtumiin perustuvassa kirjoituksessani juoppojen keskinäisistä sekoiluista, vaan tavallisten ihmisten joutumisesta vakaviin tilanteisiin tahtomattaan.

      Vahingot eivät tule kello kaulassa, mutta suurimman osan voi välttää ennakoimalla. Siitä koetin tässä tapauksessa kertoa, joka järkytti minuakin. Vähintään kahden ihmisen elämä tuhoutui hetken mielijohteesta.

      Tämä menehtynyt "boss", oli kahden tutun baaritytön entinen työnantaja ja mukavan ja reilun maineessa. Luin asiasta Facesta.

      Ensimmäinen ohje on se että tunnista tilanteet ja vältä ne, jos sinusta ei ole niitä hoitamaan. Yksinkertaisesti poistu sivummalle. Jätä asia muille.

      Toinen ohje on että jos aiot puuttua tilanteeseen, tee se viisaasti. Älä mene lähelle ellei tilanne ole akuutti.

      "Ei saa laulaa Rannanjärvestä, Rannanjärvi on kuallu"
      Antti Rannanjärvi kuoli kun luuli maineensa pelottavan niin ettei Erkki Yliluomasta (Prännin Erkki) ole vastusta.

      Kolmas on se Valde Sorsan ohje: -Silloin kun mennään, mennään täysiä.

      En ole aina itse mennyt silloin kun olisi pitänyt, enkä ole leipomassa itsestäni mitään tarinan sankaria. Mutta miltei aina olen mennyt väliin ja aina se on tuottanut tulosta.

      Kikkailijat, "amerikan ninjat", uhkailijat, bodarit jne ovat olleet heikoimpia vastuksia kuin olisi hyttysen läpsäissyt menemään iholtaan.

      Kovin vastus oli retkikirveen kanssa hilluva skini Lahdessa. Lahtelaiset 60-70- luvuilla syntyneet tietää kenestä puhun. Hän on sittemmin ollut nuorisotyössä ja kaiketi näitä aikoja jo eläkkeellä.

      2010

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pyllistäjien ammattiliiton puheenjohtaja

        https://ibb.co/rZBCznH

        Pasanen päivystää, mököttää, saa impulssin, aktivoituu ja jatkaa mököttämistä. Ei onnistunut sitten se hymyllä hurmaaminen, vaikka hallussa on monenlaista kokemusperäistä tietämystä https://aijaa.com/hNUeSy


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pasanen päivystää, mököttää, saa impulssin, aktivoituu ja jatkaa mököttämistä. Ei onnistunut sitten se hymyllä hurmaaminen, vaikka hallussa on monenlaista kokemusperäistä tietämystä https://aijaa.com/hNUeSy

        Sanon vaan että sinulla 2010 ei ole ........


      • Anonyymi

        Ei olet taas tapasi mukaan täysin väärässä, olen ollut vaimoni kanssa aviossa hieman vajaa 25 vuotta, ja olen niin kauan kun vaihdan hiippakuntaa, eli voi olla vielä toiset 25 vuotta... jos elonpäiviä riittää... voisit jättää vaimoni ja perheeni herjojesi ulkopuolelle.

        Mitä tulee näihin sinun väkivalta ongelmiin, sinulle sattuu ja tapahtuu, paljon enemmän kuin normaali-ihmisille, sinä nimenomaan olet siinä ryhmässä jolle voi käydä huonosti, jos ei ole jo käynyt, raudan pumppaaminen ei ole tervettä, jos sen ainoa tarkoitus on suojata itseään, sinulla on erittäin huonot hermot, kuten sanoin minulla on kokemusta asiasta, tosin ei omakohtaista, mutta useampi kaveri on lusinut, ja osa siirtynyt pilvenpäälle, kun yllykekontrolli ei toimi, kaverini viilaili koulussa teräspalkkia muoviputken sisälle, hakkasi sillä kaverinsa, murhasta elinkautinen, oikeus katsoi että tuollaisen astalon valmistaminen täytti murhan tunnusmerkistön. Yksi löytyi summan altaasta, kuula päässään, huume velkoja...

        Kummatkin lähtivät keskiluokkaisesta perheestä, mutta jo kolmannella luokalla huomasin että kaikki ei ole kunnossa, tilauskeikkoja, yms...

        Tietysti tuollainen on ikävää, olisi riittänyt vain sen kertominen palstalla, ei olisi tarvinnut alkaa kertomaan miten tilanne pitää hoitaa, tai ainakin todeta että ei tuollaiseen tilanteeseen pidä edes joutua... sinulla toistuu aina tämä sama kaava, siksi ihmetykseni on suurta, taas sinun pätemisen tarpeesi ylitsepursuavaa, mutta sitä se mania teetättää, harha kuvitelmia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei olet taas tapasi mukaan täysin väärässä, olen ollut vaimoni kanssa aviossa hieman vajaa 25 vuotta, ja olen niin kauan kun vaihdan hiippakuntaa, eli voi olla vielä toiset 25 vuotta... jos elonpäiviä riittää... voisit jättää vaimoni ja perheeni herjojesi ulkopuolelle.

        Mitä tulee näihin sinun väkivalta ongelmiin, sinulle sattuu ja tapahtuu, paljon enemmän kuin normaali-ihmisille, sinä nimenomaan olet siinä ryhmässä jolle voi käydä huonosti, jos ei ole jo käynyt, raudan pumppaaminen ei ole tervettä, jos sen ainoa tarkoitus on suojata itseään, sinulla on erittäin huonot hermot, kuten sanoin minulla on kokemusta asiasta, tosin ei omakohtaista, mutta useampi kaveri on lusinut, ja osa siirtynyt pilvenpäälle, kun yllykekontrolli ei toimi, kaverini viilaili koulussa teräspalkkia muoviputken sisälle, hakkasi sillä kaverinsa, murhasta elinkautinen, oikeus katsoi että tuollaisen astalon valmistaminen täytti murhan tunnusmerkistön. Yksi löytyi summan altaasta, kuula päässään, huume velkoja...

        Kummatkin lähtivät keskiluokkaisesta perheestä, mutta jo kolmannella luokalla huomasin että kaikki ei ole kunnossa, tilauskeikkoja, yms...

        Tietysti tuollainen on ikävää, olisi riittänyt vain sen kertominen palstalla, ei olisi tarvinnut alkaa kertomaan miten tilanne pitää hoitaa, tai ainakin todeta että ei tuollaiseen tilanteeseen pidä edes joutua... sinulla toistuu aina tämä sama kaava, siksi ihmetykseni on suurta, taas sinun pätemisen tarpeesi ylitsepursuavaa, mutta sitä se mania teetättää, harha kuvitelmia.

        Enkä tarkoita tuolla raudan pumppaamisella suoraan painojen nostoa vaan yleisesti sitä että pitää harjoittaa vaikkapa kickboxingia tai mitä se nyt sitten onkin, tai jotain muuta vaikka henkiset kyvyt eivät ole samalla tasolla voimien kanssa ja vielä kun liitetään mukaan maniasi, narsismisi ja heikko itsetuntosi ollaan nopeasti todella kusessa, jos joku sanoo jotain mistä et pidä, ja ärsykekontrollisi on nollilla, toinen on laudoissa ja sinä raudoissa...

        , tietysti on hyvä että pitää kunnostaan huolta, erityisesti sinä jolla on pieniä lapsia kertomasi mukaan...

        Joten hae itsellesi apua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pyllistäjien ammattiliiton puheenjohtaja

        https://ibb.co/rZBCznH

        Oih, kuinka klassisen kauniit kasvot, tällä naisella.

        Hänellä täytyy olla jonkin khmer prinsessan geenejä perimässään?

        "Pyllistäjien ammattiliiton puheenjohtaja" - oih, mikä kunnianloukkaus!

        Numba. Eikö sinun mielestäsi tuo sitaateissa oleva loukkaus ole asiaton?

        Numba. Vaikka väität, että et ole senssu, niin eikö tuo ollut halveksittavaa?

        Numba. Miten vastaat, jos et ole senssu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oih, kuinka klassisen kauniit kasvot, tällä naisella.

        Hänellä täytyy olla jonkin khmer prinsessan geenejä perimässään?

        "Pyllistäjien ammattiliiton puheenjohtaja" - oih, mikä kunnianloukkaus!

        Numba. Eikö sinun mielestäsi tuo sitaateissa oleva loukkaus ole asiaton?

        Numba. Vaikka väität, että et ole senssu, niin eikö tuo ollut halveksittavaa?

        Numba. Miten vastaat, jos et ole senssu.

        Kakku päältä kaunis vaan ei kykene korealaistensa kanssa pääartistin rinnalle, räps räps.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oih, kuinka klassisen kauniit kasvot, tällä naisella.

        Hänellä täytyy olla jonkin khmer prinsessan geenejä perimässään?

        "Pyllistäjien ammattiliiton puheenjohtaja" - oih, mikä kunnianloukkaus!

        Numba. Eikö sinun mielestäsi tuo sitaateissa oleva loukkaus ole asiaton?

        Numba. Vaikka väität, että et ole senssu, niin eikö tuo ollut halveksittavaa?

        Numba. Miten vastaat, jos et ole senssu.

        Kyllä on loukkaavaa ja asiaton, mutta kenen kirjoittama en tiedä, mutta ymmärrän palautteen, sillä se on vain palautetta joka on sitä saa mitä on tilannut, 2010 on varsin paha huorittelija, ja valehtelija... mutta ennen kaikkea itsekeskeinen paskanpuhuja, narsisti sekä mielenterveyskuntoutuja...

        itseasiassa tuossa naisessa ei ole mitään thaimaalaisista poikkeavaa, ihan perus kauraa, joita on thaimaassa miljoonia, nätti nainen mutta ei kaunis sanan varsinaisessa merkityksessä, näitä löytyy pattayalta pilvin pimein... jokainen nainen joka vetää naamaansa kilokaupalla pakkelia saadaan näyttämään nätille mutta ei kauniille, se vaatii paljon muuta, vaimoni ei juurikaan käytä pakkelia, joskus hieman huulipunaa, siinä kaikki... ja se säästyy odotusajoissa ei minusta ole odottamaan puolisoa joka pakkeloi itseään pari tuntia joka päivä.

        Jos puhutaan naiskauneudesta thaikut eivät ole kovinkaan kauniita toki poikkeuksia on, kauniimmat on korealaiset pitkine säärineen, sekä kiinalaiset vaaleine ihoineen, wow... todella kauniita, tosin kauneus on katsojan ei katsottavan silmissä, se mikä minusta vaikuttaa vähemmän kauniille voi vaikuttaa 2010 todella kauniille, se suotakoon hänelle... vilpittömästi... onpahan vähemmän kilpailua... siksi köyhän kannattaa ottaa vähemmin kaunis nainen, jotta ei tarvitse miettiä mitä hänelle on varaa antaa, kuten 2010 on palstalla useasti kysellyt... Maailman kauniimmat löytyvät ukrainasta, ja venäjältä, siksi koko trumpin suvun miehet on naimisissa venäjä ukrainalaisten naisten kanssa...

        By NumBAll HHN 63v.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä on loukkaavaa ja asiaton, mutta kenen kirjoittama en tiedä, mutta ymmärrän palautteen, sillä se on vain palautetta joka on sitä saa mitä on tilannut, 2010 on varsin paha huorittelija, ja valehtelija... mutta ennen kaikkea itsekeskeinen paskanpuhuja, narsisti sekä mielenterveyskuntoutuja...

        itseasiassa tuossa naisessa ei ole mitään thaimaalaisista poikkeavaa, ihan perus kauraa, joita on thaimaassa miljoonia, nätti nainen mutta ei kaunis sanan varsinaisessa merkityksessä, näitä löytyy pattayalta pilvin pimein... jokainen nainen joka vetää naamaansa kilokaupalla pakkelia saadaan näyttämään nätille mutta ei kauniille, se vaatii paljon muuta, vaimoni ei juurikaan käytä pakkelia, joskus hieman huulipunaa, siinä kaikki... ja se säästyy odotusajoissa ei minusta ole odottamaan puolisoa joka pakkeloi itseään pari tuntia joka päivä.

        Jos puhutaan naiskauneudesta thaikut eivät ole kovinkaan kauniita toki poikkeuksia on, kauniimmat on korealaiset pitkine säärineen, sekä kiinalaiset vaaleine ihoineen, wow... todella kauniita, tosin kauneus on katsojan ei katsottavan silmissä, se mikä minusta vaikuttaa vähemmän kauniille voi vaikuttaa 2010 todella kauniille, se suotakoon hänelle... vilpittömästi... onpahan vähemmän kilpailua... siksi köyhän kannattaa ottaa vähemmin kaunis nainen, jotta ei tarvitse miettiä mitä hänelle on varaa antaa, kuten 2010 on palstalla useasti kysellyt... Maailman kauniimmat löytyvät ukrainasta, ja venäjältä, siksi koko trumpin suvun miehet on naimisissa venäjä ukrainalaisten naisten kanssa...

        By NumBAll HHN 63v.

        Rakkaat voisivat hieman virkistää muistiaan mitä on kirjoitellut omaishoitajista lähtien ym. arvosteluitaan kitaranmuotoisesta ja sinun omastasi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rakkaat voisivat hieman virkistää muistiaan mitä on kirjoitellut omaishoitajista lähtien ym. arvosteluitaan kitaranmuotoisesta ja sinun omastasi.

        Aivan totta, mania ja narsismi teemat on iskenyt melkoiseen kusiaispesään, syyttäkö, epäilen vahvasti.

        terkkuja.


    • Anonyymi

      Sadan katutappelun ongelmainen väkivallan ihannoija ohjeistaa, järjetön olio, pohjasakkaa.

    • Anonyymi

      Karkeasti totean että Pasasesta ei ole kuin paskalle.

      Vesipäinen leikkimajuri on tyypillinen ladamies, jolla piisaa mielestään viisaita kommentteja ja jälkiviisautta, vaikka omat opit ja kokemukset on nollassa.

      Ihmiset katuu kuolinvuoteellaan sitä mitä jäi tekemättä, eikä sitä mitä tuli tehtyä. Pasasella on paljon kaduttavaa.

      Tyypillinen narsisti puhuu jatkuvasti vaimostaan kuin huonekalusta, joka vailla tahtoa kulkee mukana mitä ikinä herransa päättääkään.

      Puhut yksikössä Suomeen lähdöstä ja sanot että SINÄ olet naimisissa elämäsi loppuun saakka. Entä jos vaimosi ei ole samaa mieltä?

      Marakatti puhuu "henkisistä kyvyistä":
      "vaikka henkiset kyvyt eivät ole samalla tasolla voimien kanssa "

      Kuulepas kun sitä henkistä puolta kehitetään juurikin parhaiten pitämällä siitä kropasta huolta. Veri kiertää, happi kulkee ja jaksaa tehdä ja ajatella.

      Sairaassa tulehtuneessa rasvan ja happamuuden kyllästämässä kropassa ei toimi sydän eikä pää.

      Siksi nuoret naaraat valitsee vaistomaisesti puolisokseen sen vitaalisen ja kyvykkään energisen miehen, eikä hapanta sohvaperunaa.

      Mitä annettavaa sinulla on vaimollesi? Oletko ikinä ajatellut sitä? Jos olisit mies, päästäisit hänet pois.

      2010

      • Anonyymi

        Haeppas nyt nopeasti itsellesi apua, olet sen tarpeessa... maniasi näyttää taas pahenevan.

        Välttämättä kaikki eivät edes halua niitä sinun "kokemuksiasi", eikä osaa niitä arvostaakaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Haeppas nyt nopeasti itsellesi apua, olet sen tarpeessa... maniasi näyttää taas pahenevan.

        Välttämättä kaikki eivät edes halua niitä sinun "kokemuksiasi", eikä osaa niitä arvostaakaan.

        Ja muuten vielä useammat katuvat kuollessaan mitä tuli tehtyä, olisi saanut jättää tekemättä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja muuten vielä useammat katuvat kuollessaan mitä tuli tehtyä, olisi saanut jättää tekemättä.

        Ei pidä paikkansa. Kymppi on ihan oikeassa ja sinä Pasanen olet vaan nahjus. Saamaton nahjus joka puhuu vain teoreettisesti kaikesta, koska mistään ei ole oikeasti kokemusta.
        Et kokkaa, et harrasta mitään ja et ole oppinut mitään. Viisastelet yrittämisestä ja ruoanlaitosta silti ja valitset yksin parhaat ravintolat käyden muutamassa ravintolassa koko elämäsi aikana. Sinua ei kiinnosta urheilu ja tunnut suorastaan vihaavan sitä.
        Miten on mahdollista että kuusvitoselta ukkelilta on mennyt kaikki ravinto ja liikuntasuositukset ohi joita on Suomessa toitotettu 70 luvulta lähtien?

        Katsoin muutamia juttuja Me Naisista, joita ihmiset katuu. Eniten kadutaan työhön ja rakkauteen liittyviä asioita. Yksi ei ole uskaltanut jatko-opiskella, toinen on valinnut rahakkaan työn unelma-ammattinsa sijaan. Moni katuu sitä, ettei koe uskaltaneensa elää elämäänsä täysillä.

        "Nuoruus jäi elämättä, ja nyt on vastuu lapsista, eikä paluuta enää ole. –Aina, 30 vuotta"

        "KADUN, etten uskaltanut erota uskonyhteisöstä aikaisemmin. Aina ajattelin, että en halua lapsia. Kuitenkin yhteisön paineen vuoksi minulla on nyt useita lapsia. Arki on todella raskasta ja koen, että oma elämä on ”menetetty”

        "KADUN sitä, että en opiskellut ammattia, johon minulla oli koko aikuisiän ehtymätön mielenkiinto ja polte. Syynä ammatinvalintaan on ollut yksinkertaisuudessaan palkkataso. Tiedän, että opettajana olisin ollut unelma- ja kutsumusammatissani"

        "ENITEN kadun sitä, kun en nuorena lähtenyt kauemmaksi kotoa opiskelemaan sitä ammattia, mitä olin jo usean vuoden haaveillut ja suunnitellut. Nyt keski-iässä ymmärrän, että nuorena tehdyt valinnat olivat läheisriippuvuuden keskellä kasvaneen läheisriippuvaisen nuoren naisen valintoja"

        "ENITEN kadun sitä, etten ole uskaltanut elää omaa elämääni. Lähes kaikki aika on mennyt velvollisuuksien hoitamiseen ja töiden tekemiseen niin töissä kuin kotonakin. Itsetunnon puute ja itsensä arvostamisen olemattomuus on ollut tähän suurin syy. Ihmissuhteita ei juuri ole ollut – ei kaveripiirin muodossa eikä varsinkaan romanttisessa mielessä. Lähes kaikki hauskat menot ovat jääneet tekemättä"

        Saattohoitaja Riikka kertoo mitä ihmset eniten katuu kuolinvuoteella.

        Kuolinvuoteella taas miehet miettii tekikö he tarpeeksi läheistensä eteen.
        Katumuksenaiheita elämän lopulla on monenlaisia. Ihmistä saattaa painaa se, että hän antoi liian vähän aikaa perheenjäsenilleen, vaikka he ovat kovin rakkaita.

        Tai että ei ollut uskaltanut tehdä asioita ratkaistakseen elämän isoja suruja, niin, että olisi itse vielä voinut tavoitella ihanaa elämää tai onnea. Eli ihminen tavallaan luovutti elämästä ennen kuin se olisi ollut ollenkaan tarpeen. Se on myös suru, jota ei voi lohduttaa pois, kun tajuaa, että aika oikeasti loppuu. Aika on se, jolla on lopullinen valta.

        "Viisaita ovat ne, jotka ovat sanoneet, että älä elä sitten, kun olet eläkkeellä"
        Nainen oli jo hankkinut kesämökin. Suunnitelma oli samanlainen kuin niin monilla muilla: vielä pari vuotta työelämää, sitten ihanat eläkepäivät. Viimeinkin olisi aikaa liikkua, mökkeillä ja nauttia! Eläkeaikaa ei kuitenkaan koskaan ehtinyt tulla.

        Osa ihmisistä katuu omaa käytöstään, sitä, ettei ole selvittänyt välejä tiettyjen ihmisten kanssa. Myös se on hyvin kuormittavaa viimeisinä aikoina, Riikka kuvailee.

        On niitäkin, jotka toivovat, että toinen vielä pyytäisi tai antaisi anteeksi. Osa kaipaa vierelleen ihmistä, joka ei koskaan tule.

        – En ole kuullut kenenkään katuvan, että olisinpa tehnyt enemmän töitä, vaikka työkin monelle toki on tärkeää ja määrittää ihmistä, Riikka sanoo.

        Erästä naista puolestaan kadutti saattohoidossa se, ettei hän ollut huolehtinut kehostaan paremmin.

        Moni tekee päätöksiä ja valintoja siksi, että joku muu olettaa, vaatii tai anelee. Äidin, ystävän tai yhteiskunnan mielipide voi pelottaa niin, ettei oikeastaan koskaan uskalla. Se voi kaduttaa myöhemmin.

        – Jos elämä menee vähän kuin hukkaan, jos elää muiden arvojen mukaan tai muiden armoilla, ne ovat niitä suruja, joita ei voi lohduttaa pois. Ne ovat niitä, jotka jäävät painamaan.

        – Hyvä elämä on sitä, että hyväksyy sen, mitä omassa elämässä on tapahtunut. Tietynlainen kärsimys vähenee hyväksymisen kautta, jos pystyy laittamaan siihen vähän perspektiiviä ja ajallisia mittasuhteita. Ajattelemaan, että tällainen se elämä oli, Riikka sanoo.

        Kauniit, rakkaudentäyteiset sanat jäävät elämään sittenkin, kun ihminen on mennyt. Sen, mitä kuolinvuoteella ei tarvitse katua, oikeastaan ymmärtää jo sisimmässään.

        – Kukaan ei kadu sitä, että on hyvä läheisilleen, Riikka sanoo hymyillen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei pidä paikkansa. Kymppi on ihan oikeassa ja sinä Pasanen olet vaan nahjus. Saamaton nahjus joka puhuu vain teoreettisesti kaikesta, koska mistään ei ole oikeasti kokemusta.
        Et kokkaa, et harrasta mitään ja et ole oppinut mitään. Viisastelet yrittämisestä ja ruoanlaitosta silti ja valitset yksin parhaat ravintolat käyden muutamassa ravintolassa koko elämäsi aikana. Sinua ei kiinnosta urheilu ja tunnut suorastaan vihaavan sitä.
        Miten on mahdollista että kuusvitoselta ukkelilta on mennyt kaikki ravinto ja liikuntasuositukset ohi joita on Suomessa toitotettu 70 luvulta lähtien?

        Katsoin muutamia juttuja Me Naisista, joita ihmiset katuu. Eniten kadutaan työhön ja rakkauteen liittyviä asioita. Yksi ei ole uskaltanut jatko-opiskella, toinen on valinnut rahakkaan työn unelma-ammattinsa sijaan. Moni katuu sitä, ettei koe uskaltaneensa elää elämäänsä täysillä.

        "Nuoruus jäi elämättä, ja nyt on vastuu lapsista, eikä paluuta enää ole. –Aina, 30 vuotta"

        "KADUN, etten uskaltanut erota uskonyhteisöstä aikaisemmin. Aina ajattelin, että en halua lapsia. Kuitenkin yhteisön paineen vuoksi minulla on nyt useita lapsia. Arki on todella raskasta ja koen, että oma elämä on ”menetetty”

        "KADUN sitä, että en opiskellut ammattia, johon minulla oli koko aikuisiän ehtymätön mielenkiinto ja polte. Syynä ammatinvalintaan on ollut yksinkertaisuudessaan palkkataso. Tiedän, että opettajana olisin ollut unelma- ja kutsumusammatissani"

        "ENITEN kadun sitä, kun en nuorena lähtenyt kauemmaksi kotoa opiskelemaan sitä ammattia, mitä olin jo usean vuoden haaveillut ja suunnitellut. Nyt keski-iässä ymmärrän, että nuorena tehdyt valinnat olivat läheisriippuvuuden keskellä kasvaneen läheisriippuvaisen nuoren naisen valintoja"

        "ENITEN kadun sitä, etten ole uskaltanut elää omaa elämääni. Lähes kaikki aika on mennyt velvollisuuksien hoitamiseen ja töiden tekemiseen niin töissä kuin kotonakin. Itsetunnon puute ja itsensä arvostamisen olemattomuus on ollut tähän suurin syy. Ihmissuhteita ei juuri ole ollut – ei kaveripiirin muodossa eikä varsinkaan romanttisessa mielessä. Lähes kaikki hauskat menot ovat jääneet tekemättä"

        Saattohoitaja Riikka kertoo mitä ihmset eniten katuu kuolinvuoteella.

        Kuolinvuoteella taas miehet miettii tekikö he tarpeeksi läheistensä eteen.
        Katumuksenaiheita elämän lopulla on monenlaisia. Ihmistä saattaa painaa se, että hän antoi liian vähän aikaa perheenjäsenilleen, vaikka he ovat kovin rakkaita.

        Tai että ei ollut uskaltanut tehdä asioita ratkaistakseen elämän isoja suruja, niin, että olisi itse vielä voinut tavoitella ihanaa elämää tai onnea. Eli ihminen tavallaan luovutti elämästä ennen kuin se olisi ollut ollenkaan tarpeen. Se on myös suru, jota ei voi lohduttaa pois, kun tajuaa, että aika oikeasti loppuu. Aika on se, jolla on lopullinen valta.

        "Viisaita ovat ne, jotka ovat sanoneet, että älä elä sitten, kun olet eläkkeellä"
        Nainen oli jo hankkinut kesämökin. Suunnitelma oli samanlainen kuin niin monilla muilla: vielä pari vuotta työelämää, sitten ihanat eläkepäivät. Viimeinkin olisi aikaa liikkua, mökkeillä ja nauttia! Eläkeaikaa ei kuitenkaan koskaan ehtinyt tulla.

        Osa ihmisistä katuu omaa käytöstään, sitä, ettei ole selvittänyt välejä tiettyjen ihmisten kanssa. Myös se on hyvin kuormittavaa viimeisinä aikoina, Riikka kuvailee.

        On niitäkin, jotka toivovat, että toinen vielä pyytäisi tai antaisi anteeksi. Osa kaipaa vierelleen ihmistä, joka ei koskaan tule.

        – En ole kuullut kenenkään katuvan, että olisinpa tehnyt enemmän töitä, vaikka työkin monelle toki on tärkeää ja määrittää ihmistä, Riikka sanoo.

        Erästä naista puolestaan kadutti saattohoidossa se, ettei hän ollut huolehtinut kehostaan paremmin.

        Moni tekee päätöksiä ja valintoja siksi, että joku muu olettaa, vaatii tai anelee. Äidin, ystävän tai yhteiskunnan mielipide voi pelottaa niin, ettei oikeastaan koskaan uskalla. Se voi kaduttaa myöhemmin.

        – Jos elämä menee vähän kuin hukkaan, jos elää muiden arvojen mukaan tai muiden armoilla, ne ovat niitä suruja, joita ei voi lohduttaa pois. Ne ovat niitä, jotka jäävät painamaan.

        – Hyvä elämä on sitä, että hyväksyy sen, mitä omassa elämässä on tapahtunut. Tietynlainen kärsimys vähenee hyväksymisen kautta, jos pystyy laittamaan siihen vähän perspektiiviä ja ajallisia mittasuhteita. Ajattelemaan, että tällainen se elämä oli, Riikka sanoo.

        Kauniit, rakkaudentäyteiset sanat jäävät elämään sittenkin, kun ihminen on mennyt. Sen, mitä kuolinvuoteella ei tarvitse katua, oikeastaan ymmärtää jo sisimmässään.

        – Kukaan ei kadu sitä, että on hyvä läheisilleen, Riikka sanoo hymyillen.

        Pasasta kaduttaa vain se että thaimaalaiset lääkärit on niin huonosti koulutettuja etteivät ole löytäneet Pasaselle kunnon lääkkeitä, joiden avulla Pasasesta olisi tullut ilman liikuntaa notkea ja hoikka isomunainen gasellimaisen ketterä atleetti, joka olisi kaatanut naisia kuin Hugh Hefner sikareita tuprutellen kuksa täynnänsä jalojuomaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pasasta kaduttaa vain se että thaimaalaiset lääkärit on niin huonosti koulutettuja etteivät ole löytäneet Pasaselle kunnon lääkkeitä, joiden avulla Pasasesta olisi tullut ilman liikuntaa notkea ja hoikka isomunainen gasellimaisen ketterä atleetti, joka olisi kaatanut naisia kuin Hugh Hefner sikareita tuprutellen kuksa täynnänsä jalojuomaa.

        Kerroppa klooni omista runsaista kokemuksistasi missä olet tarvinnut nyrkkejäsi eläessäsi isukkielämääsi ja jätä nuo typerät Pasasesi väliin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei pidä paikkansa. Kymppi on ihan oikeassa ja sinä Pasanen olet vaan nahjus. Saamaton nahjus joka puhuu vain teoreettisesti kaikesta, koska mistään ei ole oikeasti kokemusta.
        Et kokkaa, et harrasta mitään ja et ole oppinut mitään. Viisastelet yrittämisestä ja ruoanlaitosta silti ja valitset yksin parhaat ravintolat käyden muutamassa ravintolassa koko elämäsi aikana. Sinua ei kiinnosta urheilu ja tunnut suorastaan vihaavan sitä.
        Miten on mahdollista että kuusvitoselta ukkelilta on mennyt kaikki ravinto ja liikuntasuositukset ohi joita on Suomessa toitotettu 70 luvulta lähtien?

        Katsoin muutamia juttuja Me Naisista, joita ihmiset katuu. Eniten kadutaan työhön ja rakkauteen liittyviä asioita. Yksi ei ole uskaltanut jatko-opiskella, toinen on valinnut rahakkaan työn unelma-ammattinsa sijaan. Moni katuu sitä, ettei koe uskaltaneensa elää elämäänsä täysillä.

        "Nuoruus jäi elämättä, ja nyt on vastuu lapsista, eikä paluuta enää ole. –Aina, 30 vuotta"

        "KADUN, etten uskaltanut erota uskonyhteisöstä aikaisemmin. Aina ajattelin, että en halua lapsia. Kuitenkin yhteisön paineen vuoksi minulla on nyt useita lapsia. Arki on todella raskasta ja koen, että oma elämä on ”menetetty”

        "KADUN sitä, että en opiskellut ammattia, johon minulla oli koko aikuisiän ehtymätön mielenkiinto ja polte. Syynä ammatinvalintaan on ollut yksinkertaisuudessaan palkkataso. Tiedän, että opettajana olisin ollut unelma- ja kutsumusammatissani"

        "ENITEN kadun sitä, kun en nuorena lähtenyt kauemmaksi kotoa opiskelemaan sitä ammattia, mitä olin jo usean vuoden haaveillut ja suunnitellut. Nyt keski-iässä ymmärrän, että nuorena tehdyt valinnat olivat läheisriippuvuuden keskellä kasvaneen läheisriippuvaisen nuoren naisen valintoja"

        "ENITEN kadun sitä, etten ole uskaltanut elää omaa elämääni. Lähes kaikki aika on mennyt velvollisuuksien hoitamiseen ja töiden tekemiseen niin töissä kuin kotonakin. Itsetunnon puute ja itsensä arvostamisen olemattomuus on ollut tähän suurin syy. Ihmissuhteita ei juuri ole ollut – ei kaveripiirin muodossa eikä varsinkaan romanttisessa mielessä. Lähes kaikki hauskat menot ovat jääneet tekemättä"

        Saattohoitaja Riikka kertoo mitä ihmset eniten katuu kuolinvuoteella.

        Kuolinvuoteella taas miehet miettii tekikö he tarpeeksi läheistensä eteen.
        Katumuksenaiheita elämän lopulla on monenlaisia. Ihmistä saattaa painaa se, että hän antoi liian vähän aikaa perheenjäsenilleen, vaikka he ovat kovin rakkaita.

        Tai että ei ollut uskaltanut tehdä asioita ratkaistakseen elämän isoja suruja, niin, että olisi itse vielä voinut tavoitella ihanaa elämää tai onnea. Eli ihminen tavallaan luovutti elämästä ennen kuin se olisi ollut ollenkaan tarpeen. Se on myös suru, jota ei voi lohduttaa pois, kun tajuaa, että aika oikeasti loppuu. Aika on se, jolla on lopullinen valta.

        "Viisaita ovat ne, jotka ovat sanoneet, että älä elä sitten, kun olet eläkkeellä"
        Nainen oli jo hankkinut kesämökin. Suunnitelma oli samanlainen kuin niin monilla muilla: vielä pari vuotta työelämää, sitten ihanat eläkepäivät. Viimeinkin olisi aikaa liikkua, mökkeillä ja nauttia! Eläkeaikaa ei kuitenkaan koskaan ehtinyt tulla.

        Osa ihmisistä katuu omaa käytöstään, sitä, ettei ole selvittänyt välejä tiettyjen ihmisten kanssa. Myös se on hyvin kuormittavaa viimeisinä aikoina, Riikka kuvailee.

        On niitäkin, jotka toivovat, että toinen vielä pyytäisi tai antaisi anteeksi. Osa kaipaa vierelleen ihmistä, joka ei koskaan tule.

        – En ole kuullut kenenkään katuvan, että olisinpa tehnyt enemmän töitä, vaikka työkin monelle toki on tärkeää ja määrittää ihmistä, Riikka sanoo.

        Erästä naista puolestaan kadutti saattohoidossa se, ettei hän ollut huolehtinut kehostaan paremmin.

        Moni tekee päätöksiä ja valintoja siksi, että joku muu olettaa, vaatii tai anelee. Äidin, ystävän tai yhteiskunnan mielipide voi pelottaa niin, ettei oikeastaan koskaan uskalla. Se voi kaduttaa myöhemmin.

        – Jos elämä menee vähän kuin hukkaan, jos elää muiden arvojen mukaan tai muiden armoilla, ne ovat niitä suruja, joita ei voi lohduttaa pois. Ne ovat niitä, jotka jäävät painamaan.

        – Hyvä elämä on sitä, että hyväksyy sen, mitä omassa elämässä on tapahtunut. Tietynlainen kärsimys vähenee hyväksymisen kautta, jos pystyy laittamaan siihen vähän perspektiiviä ja ajallisia mittasuhteita. Ajattelemaan, että tällainen se elämä oli, Riikka sanoo.

        Kauniit, rakkaudentäyteiset sanat jäävät elämään sittenkin, kun ihminen on mennyt. Sen, mitä kuolinvuoteella ei tarvitse katua, oikeastaan ymmärtää jo sisimmässään.

        – Kukaan ei kadu sitä, että on hyvä läheisilleen, Riikka sanoo hymyillen.

        Onpahan taas nyt ehkä pisin kirjoitus koskaan, poju boheemi olen aina ollut, enkä näe tarpeen muuttaa arvomaailmaani suuntaan enkä toiseen, mutta usko huviksesi että osaan arvioida milloin jollain viiraa päästä, kokeminen on erittäin subjektiivisitä ,että niitä on varsin turha lähteä vertailemaan keskenään...silloin osoittaa vaan oman kokemattomuutensa.. uskon että 2010 on resursseja kokemusasiantuntijaksi, mutta eipä juurikaan muuhun... Mielenterveys puolelle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onpahan taas nyt ehkä pisin kirjoitus koskaan, poju boheemi olen aina ollut, enkä näe tarpeen muuttaa arvomaailmaani suuntaan enkä toiseen, mutta usko huviksesi että osaan arvioida milloin jollain viiraa päästä, kokeminen on erittäin subjektiivisitä ,että niitä on varsin turha lähteä vertailemaan keskenään...silloin osoittaa vaan oman kokemattomuutensa.. uskon että 2010 on resursseja kokemusasiantuntijaksi, mutta eipä juurikaan muuhun... Mielenterveys puolelle.

        Ja voin vielä puhtaalla omatunolla todeta että 2010 ei ole ainoa elämänsä ryssinyt.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerroppa klooni omista runsaista kokemuksistasi missä olet tarvinnut nyrkkejäsi eläessäsi isukkielämääsi ja jätä nuo typerät Pasasesi väliin.

        Eipä ole amiksen jälkeen tapeltu kuin armeijassa pari kertaa oli ärsyttäviä juntteja jotka haastoi riitaa lomilta palattuaan. Olisi kyllä nuorena aikuisena tehnyt mieli joskus kalauttaa mutta ei luonto riittänyt. Jätin ne väliin menemiset pystyvämmille. Sitten olikin jo perheet eikä kapakoissa tullut enää pyörittyä laisinkaan. Ei ole ollut tilannetta kohdillaan.
        Yleisellä tasollahan tätä keskustelua käydään, sillä maailma on joka päivä muuttunut vaarallisemmaksi kuin edellisenä päivänä. Harkitsen vakavasti aseistautumista, sillä meidänkin kotinurkilla on jengitoimintaa, bussikuskeja hakattu tms.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eipä ole amiksen jälkeen tapeltu kuin armeijassa pari kertaa oli ärsyttäviä juntteja jotka haastoi riitaa lomilta palattuaan. Olisi kyllä nuorena aikuisena tehnyt mieli joskus kalauttaa mutta ei luonto riittänyt. Jätin ne väliin menemiset pystyvämmille. Sitten olikin jo perheet eikä kapakoissa tullut enää pyörittyä laisinkaan. Ei ole ollut tilannetta kohdillaan.
        Yleisellä tasollahan tätä keskustelua käydään, sillä maailma on joka päivä muuttunut vaarallisemmaksi kuin edellisenä päivänä. Harkitsen vakavasti aseistautumista, sillä meidänkin kotinurkilla on jengitoimintaa, bussikuskeja hakattu tms.

        Sun fanittaminen YLEISELLÄ TASOLLA on varsin outoa kun fanitat katutappelijaa ja henkilöä joka on elänyt olosuhteissa, että aina .... aina ja aina vaan miten onkaan sattunut että kännipäissään on vahingossa ollut pelipaikalla ..... selvittämässä TOISTEN riitoja täysin ulkopuolisena.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerroppa klooni omista runsaista kokemuksistasi missä olet tarvinnut nyrkkejäsi eläessäsi isukkielämääsi ja jätä nuo typerät Pasasesi väliin.

        Pasanen on kyllä typerä, aivan kuten kirjoitit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei pidä paikkansa. Kymppi on ihan oikeassa ja sinä Pasanen olet vaan nahjus. Saamaton nahjus joka puhuu vain teoreettisesti kaikesta, koska mistään ei ole oikeasti kokemusta.
        Et kokkaa, et harrasta mitään ja et ole oppinut mitään. Viisastelet yrittämisestä ja ruoanlaitosta silti ja valitset yksin parhaat ravintolat käyden muutamassa ravintolassa koko elämäsi aikana. Sinua ei kiinnosta urheilu ja tunnut suorastaan vihaavan sitä.
        Miten on mahdollista että kuusvitoselta ukkelilta on mennyt kaikki ravinto ja liikuntasuositukset ohi joita on Suomessa toitotettu 70 luvulta lähtien?

        Katsoin muutamia juttuja Me Naisista, joita ihmiset katuu. Eniten kadutaan työhön ja rakkauteen liittyviä asioita. Yksi ei ole uskaltanut jatko-opiskella, toinen on valinnut rahakkaan työn unelma-ammattinsa sijaan. Moni katuu sitä, ettei koe uskaltaneensa elää elämäänsä täysillä.

        "Nuoruus jäi elämättä, ja nyt on vastuu lapsista, eikä paluuta enää ole. –Aina, 30 vuotta"

        "KADUN, etten uskaltanut erota uskonyhteisöstä aikaisemmin. Aina ajattelin, että en halua lapsia. Kuitenkin yhteisön paineen vuoksi minulla on nyt useita lapsia. Arki on todella raskasta ja koen, että oma elämä on ”menetetty”

        "KADUN sitä, että en opiskellut ammattia, johon minulla oli koko aikuisiän ehtymätön mielenkiinto ja polte. Syynä ammatinvalintaan on ollut yksinkertaisuudessaan palkkataso. Tiedän, että opettajana olisin ollut unelma- ja kutsumusammatissani"

        "ENITEN kadun sitä, kun en nuorena lähtenyt kauemmaksi kotoa opiskelemaan sitä ammattia, mitä olin jo usean vuoden haaveillut ja suunnitellut. Nyt keski-iässä ymmärrän, että nuorena tehdyt valinnat olivat läheisriippuvuuden keskellä kasvaneen läheisriippuvaisen nuoren naisen valintoja"

        "ENITEN kadun sitä, etten ole uskaltanut elää omaa elämääni. Lähes kaikki aika on mennyt velvollisuuksien hoitamiseen ja töiden tekemiseen niin töissä kuin kotonakin. Itsetunnon puute ja itsensä arvostamisen olemattomuus on ollut tähän suurin syy. Ihmissuhteita ei juuri ole ollut – ei kaveripiirin muodossa eikä varsinkaan romanttisessa mielessä. Lähes kaikki hauskat menot ovat jääneet tekemättä"

        Saattohoitaja Riikka kertoo mitä ihmset eniten katuu kuolinvuoteella.

        Kuolinvuoteella taas miehet miettii tekikö he tarpeeksi läheistensä eteen.
        Katumuksenaiheita elämän lopulla on monenlaisia. Ihmistä saattaa painaa se, että hän antoi liian vähän aikaa perheenjäsenilleen, vaikka he ovat kovin rakkaita.

        Tai että ei ollut uskaltanut tehdä asioita ratkaistakseen elämän isoja suruja, niin, että olisi itse vielä voinut tavoitella ihanaa elämää tai onnea. Eli ihminen tavallaan luovutti elämästä ennen kuin se olisi ollut ollenkaan tarpeen. Se on myös suru, jota ei voi lohduttaa pois, kun tajuaa, että aika oikeasti loppuu. Aika on se, jolla on lopullinen valta.

        "Viisaita ovat ne, jotka ovat sanoneet, että älä elä sitten, kun olet eläkkeellä"
        Nainen oli jo hankkinut kesämökin. Suunnitelma oli samanlainen kuin niin monilla muilla: vielä pari vuotta työelämää, sitten ihanat eläkepäivät. Viimeinkin olisi aikaa liikkua, mökkeillä ja nauttia! Eläkeaikaa ei kuitenkaan koskaan ehtinyt tulla.

        Osa ihmisistä katuu omaa käytöstään, sitä, ettei ole selvittänyt välejä tiettyjen ihmisten kanssa. Myös se on hyvin kuormittavaa viimeisinä aikoina, Riikka kuvailee.

        On niitäkin, jotka toivovat, että toinen vielä pyytäisi tai antaisi anteeksi. Osa kaipaa vierelleen ihmistä, joka ei koskaan tule.

        – En ole kuullut kenenkään katuvan, että olisinpa tehnyt enemmän töitä, vaikka työkin monelle toki on tärkeää ja määrittää ihmistä, Riikka sanoo.

        Erästä naista puolestaan kadutti saattohoidossa se, ettei hän ollut huolehtinut kehostaan paremmin.

        Moni tekee päätöksiä ja valintoja siksi, että joku muu olettaa, vaatii tai anelee. Äidin, ystävän tai yhteiskunnan mielipide voi pelottaa niin, ettei oikeastaan koskaan uskalla. Se voi kaduttaa myöhemmin.

        – Jos elämä menee vähän kuin hukkaan, jos elää muiden arvojen mukaan tai muiden armoilla, ne ovat niitä suruja, joita ei voi lohduttaa pois. Ne ovat niitä, jotka jäävät painamaan.

        – Hyvä elämä on sitä, että hyväksyy sen, mitä omassa elämässä on tapahtunut. Tietynlainen kärsimys vähenee hyväksymisen kautta, jos pystyy laittamaan siihen vähän perspektiiviä ja ajallisia mittasuhteita. Ajattelemaan, että tällainen se elämä oli, Riikka sanoo.

        Kauniit, rakkaudentäyteiset sanat jäävät elämään sittenkin, kun ihminen on mennyt. Sen, mitä kuolinvuoteella ei tarvitse katua, oikeastaan ymmärtää jo sisimmässään.

        – Kukaan ei kadu sitä, että on hyvä läheisilleen, Riikka sanoo hymyillen.

        Parhaat elämänohjeet luetaan naistenlehdistä, voi vittu mikä hörhö... kas kun ei Eevasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Parhaat elämänohjeet luetaan naistenlehdistä, voi vittu mikä hörhö... kas kun ei Eevasta.

        Ei ainakaan V8 magazinesta josta sinä Sensukka olet lukenut vastaohjauksesta miettien sitä Hoivakoti MuIkunmutkassa samalla kun työntänyt puupalikkaa lattialla suuta päristäen.


    • Anonyymi

      KYMPPI ON IHAN OIEASSA TAAS ...... Voi hyvänen aika jälleen ja fanitusta.

      Juttu on tasan tarkkaan kuten Numba kirjoittaa, eikä millään babloilla totuus toiseksi muutu.

      • Anonyymi

        "Numban" arvomaailmako on kehittynyt versio? Eihän tuo mökkihöperö erakko ole ollut ihmisten parissa kotoa poissa kuin lyhyitä jaksoja elämässään. Mitä hän siis on kokenut? Kymmenen vuotta Hua Hinissa ja kukaan Hua Hinin suomalainen ei tunne häntä eikä hän ole koskaan osallistunut mihinkään suomalaisten tai thaimaalaisten tapahtumaan.
        Aina vaan kotona yksin netissä, eikä edes penkkiurheilu kiinnosta. Täysin epänormaalia siinä määrin että täytyy olla luolassa kasvanut jossa ei lapsena ollut telkkaria, radiota eikä lehtiä.
        Traumatisoitunut heikkolahjainen multipersoona.


    • Anonyymi

      Tuplanolla lukenut taas jonkun Mustanaamion, ja kuvitelmissaan viidakon naamiokumitus?

      • Anonyymi

        Jippii! Onko Myrskytuulta näkynyt?


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      117
      2625
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      255
      1148
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      86
      1094
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1054
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      930
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      923
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      896
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      832
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      799
    Aihe