Ehkä 34. Alavudella käyty kesälomapätkä on taas vietetty. Olen kokenut nähnyt ja saanut tuntea samat

Anonyymi-ap

Ehkä 34. Alavudella käyty kesälomapätkä on taas vietetty. Olen kokenut nähnyt ja saanut tuntea samat asiat jo niin monta kertaa. Hilkka Myllymäen murha on paksuin ja tärkein kokemus aina. Se tavallaan antaa oikeuden olla oikea, tai ilkeä alavutelainen. Minä pyyhin sen alavutelaisuuden pois itsestäni 22 vanhana. Hilkan tapahtumiin on puristettu koko pitäjäraukan olemus ja kyky selvitä vihassa, kateudessa ja onnettomien asioiden keskellä.
Nyt kun on välimatkaa taas ja ympärillä vieras kieli, kulttuuri, tavat elää, Alavus vaikuttaa samalta, kuin täällä puhutaan säälitellen pohjoisimpien kaivoskylien elämästä Lapissa. Niitä ihmisiä aliarvostetaan, väännetään vitsejä ja pahoitellaan että elävät -on pakko elää siellä.
Olen kaksoispassialainen Finland-Sverige kannet taskussani, joka puhuu kumpaakin kieltä, lisäksi englannin ja kankean saksan ...espanjan. Olen matkustanut molemmat Amerikan mantereet, Aasian ja Afrikan maissa. Etelämanner ja Australia on käymättä, mutta ehkä tammi- helmikuun pakkasista käyn lämmittelemässä kengurien alueella.
Eläkkeelle en tule Suomeen, enkä Alavudelle. Se valtio on kymmenen vuotta sukeltanut niin jyrkästi johonkin, jota en ymmärtänyt Ruotsissa 20 vuotta sitten. Nyt suomalaiset haluamalla haluaa sontaa! Sotaa ovat kuulemma jo käymässä Venäjän kanssa. Niin huusivat sanomalehdet satamassa. Kiroavat ennen antoisan kaupan. Halvan öljyn, kaasun heittivät pois, vaikka Saksa niitä ostaa yhä. Tuottoisan turismin ja luottamuksellisest välit Venäjään rikottiin kymmeniksi vuosiksi... miksi?
Suomessa on jo kolmas kehno ja sopimaton presidentti. On jo kymmenes hallitus, jossa istuu tumpeloita, rikollisia ja saman asian viidesti jo valehdelleita, joita kansa rakastaa. En ihmettele, että mielenterveysongelmat ovat 2000- luvulla monin kertaistuneet. Niiden lääkitys henkeä kohtaan on samalla tasolla kuin USA:ssa, Israelissa ja Virossa.
Ho hoijaa vaan sinne

5

254

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Laaja, tyhjentävä ja hieman surumielinen, mutta loistava läpiveto muutamilla virkkeillä. Kiitos kirjoittajalle!

    • Anonyymi

      Ethän tuu ensikesänä enää?

      • Anonyymi

        Monet eivät tule enää koskaan


    • Anonyymi

      Silloin 1970-luvulla alavutelaiset lähteneet kaikki ovat vanhuksia. Suurin osa köyhistä oloista lähteneitä. Noin kolmannes jo kuolleista. Loput vaivaistaloissa kituvia. Tuhka tai kalma on Ruotsissa monella. Alavus-kiinnostus loppunut

      • Anonyymi
        UUSI

        Juuri noin! Kaksi siskoani lähti Malmön seutuville. Koulutti tehdas heidät ruiskumaalareiksi ja pintakäsittelijöiksi koneen osille. Palkka oli hyvä, asuminen väljää ja suomalaisaviopuolisot. Jokin maali/kemiallinen aine molemmissa todettiin nelikymppisinä keuhkoja pilaavan. Eivät halunneet Suomeen, eikä Alavudelle eläkkeelle. Toinen kuoli 45 ja nuorempi 46 vanhana. Tuhkat tosiaan oli minun ja vanhan isämme sylissä uurnakipossa meren rannassa. Kaadoimme ne isän ajatuksella, että meri yhdistää ne Suomeen. Viikon päästä oli Alavuden arvauskeskuksessa isänikin kylmennyt.

        Silloin 1970 lähti mm Keskikylästä 30 v tyyppi, joka tapettiin ensimmäisenä päivänä Uppsalan rautatieasemalla. Tekijää ei löydetty. Joskus myöhemmin Helsinkiin muuttaneita alavutelaisia alle 30 vanhoja javeria lähti kaksi Göteborgiin. Molemmat kuolivat muutaman kuukauden jälkeen liikenneonnettomuudessa. Kyllä Ruotsi on paljon suomalaisverta imenyt ja alavutelaistakin enemmän kuin tässä tiedän.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      281
      19199
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      86
      3612
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      124
      2255
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      196
      1956
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      142
      1860
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      293
      1610
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1362
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      86
      1308
    9. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      149
      1162
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      242
      1069
    Aihe