Rehellinen varkaus

Anonyymi-ap

3641/SL/06fin - JSN

Lehti julkaisi henkilöhaastattelun puolueen puheenjohtajaksi pyrkivästä kantelijasta. Tämän mielestä toimittajan luonnehdinnassa oli vääriä tietoja, jotka loukkasivat häntä. Lehti tarjosi asianomaiselle mahdollisuuden omaan kannanottoon, mutta tämä ei halunnut sitä käyttää. Lehti pahoitteli väärin ymmärrettyä osaa tekstistä muutama päivä myöhemmin julkaistessaan kantelijan tieten häntä puolustavan kirjoituksen. Vapauttava.

Hufvudstadsbladet julkaisi 6.5.2006 henkilökuvan ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtajaksi pyrkivästä Jan D. Oker-Blomista (kantelija). Tämän mielestä toimittajan luonnehdinnassa oli vääriä tietoja, jotka loukkasivat häntä. Lehti pahoitteli väärin ymmärrettyä osaa tekstistä muutama päivä myöhemmin julkaistessaan kantelijan tieten häntä puolustavan kirjoituksen.

Kantelu 9.5.2006

Kantelijan mukaan kyse on kunnianloukkauksesta. Toimittaja menee tekstissään epäasiallisuuksiin kertoessaan hänestä henkilönä ja kotikasvatuksesta, jonka hän on vanhemmiltaan saanut. Toimittaja syyttää kantelijaa epäsuorasti varkauden hyväksymisestä oman voiton saavuttamiseksi.

Hufvudstadsbladetin vastaus 28.5.2006

Päätoimittaja Max Arhippainen muistuttaa, että kantelija on ruotsalaisen kansanpuolueen varapuheenjohtaja, joka kilpailee parhaillaan puheenjohtajan paikasta. Yhteiskunnan johtopaikalle pyrkivän henkilön on oltava valmis ottamaan vastaan kritiikkiä ja kielteistä arvostelua, jotka kohdistuvat sekä asiaan että henkilöön. Toimittaja kiinnitti huomionsa ”rehelliseen varkauteen”, jonka Oker-Blom otti esille haastattelussaan. Jos hallituspuolueen puheenjohtajaehdokas osoittaa ymmärrystä tietyn tyyppiselle rikokselle, se on huomion arvoista. Tiedotusvälineiden tehtävä on kriittisesi tarkastella poliitikkojen lausuntoja.

Viittaus Oker-Blomin kotikasvatukseen yritti leikitellä sanalla ”kasvatus” siten, että vastakkain asetettiin varkauden ymmärtäminen ja hyvä kotikasvatus. Se kuitenkin ymmärrettiin loukkaavana, mikä ei ollut tarkoitus. Hufvudstadsbladet tarjosi vastinemahdollisuutta, jota Oker-Blom ei halunnut käyttää. Lehti julkaisi kuitenkin Oker-Blomin tieten hänen läheisen sukulaisensa mielipidekirjoituksen. Samassa yhteydessä päätoimittaja pahoitteli väärinymmärrystä.

Ratkaisu

Jos selvästi tunnistettavissa olevan henkilön tai tahon toiminnasta aiotaan esittää tietoja, jotka asettavat tämän erittäin kielteiseen julkisuuteen, kritiikin kohteelle tulee varata tilaisuus esittää oma näkemyksensä jo samassa yhteydessä (JO 21). Ellei samanaikainen kuuleminen ole mahdollista, voi erittäin kielteisen julkisuuden kohteeksi joutunutta olla tarpeen kuulla jälkeen päin. Jos näin ei tehdä, hyvään tapaan kuuluu julkaista hänen oma kannanottonsa (JO 22). Kannanotto on puheenvuoro, joka on syytä julkaista mahdollisimman nopeasti ilman sen yhteyteen liitettyjä asiattomia lisäyksiä (JO 23). Tavanomainen kulttuurikritiikki, poliittinen, taloudellinen tai yhteiskunnallinen arviointi sekä vastaavan muun mielipiteen esittäminen ei kuitenkaan synnytä oikeutta kannanottoon (JO 24).

Hufvudstadsbladet teki henkilöhaastattelun kantelijasta, joka kolmen muun kanssa kilpaili ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtajuudesta. Toimittaja kommentoi omassa osuudessaan kantelijan haastattelussa esittämiä mielipiteitä. Kantelija loukkaantui kommenteista, mutta ei halunnut käyttää hänelle tarjottua vastineoikeutta. Lehti julkaisi haastateltavaa puolustavan kirjoituksen ja samassa yhteydessä päätoimittajan pahoittelut väärinymmärryksestä.

Vallankäytöstä ja vallankäyttäjistä raportoiminen kuuluu tiedotusvälineiden keskeisiin tehtäviin. Hallituspuolueen varapuheenjohtaja, joka pyrkii puolueensa puheenjohtajaksi, on poliittisen valtahierarkian huipulla. Hänen on kestettävä sekä henkilönsä että ajatustensa kriittinen tarkastelu ja arvostelu. Vaikka poliittinen arviointi ei välttämättä oikeuta omaan kannanottoon, lehti tarjosi tähän mahdollisuuden. Lisäksi Hufvudstadsbladet julkaisi kantelijaa puolustavan kirjoituksen ja päätoimittajan pahoittelut väärinymmärryksestä.

Julkisen sanan neuvosto katsoo, että Hufvudstadsbladet ei ole rikkonut hyvää journalistista tapaa.

https://jsn.fi/paatos/3641-sl-06fin/

6

300

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Se on valittaja!!!!

   • Anonyymi

    Kun on heikko itsetunto niin on aina oikeassa ja tarvitsee tuekseen etuja ja asemaa tavoittelevat puudelit jotka yrittävät hyötyä tämän onnettoman ihmisen vaikeasta asemasta.
    Kaiken tämän sirkuksen ja pellen pelastushankkeen maksavat veronmaksajat.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kun on heikko itsetunto niin on aina oikeassa ja tarvitsee tuekseen etuja ja asemaa tavoittelevat puudelit jotka yrittävät hyötyä tämän onnettoman ihmisen vaikeasta asemasta.
    Kaiken tämän sirkuksen ja pellen pelastushankkeen maksavat veronmaksajat.

    Nykyisessä hallinnon selvittelyssä apu ongelmaan ei välttämättä löydy siitä, että poltetaan verorahaa maksamalla lakipalvelut kaupungin pussista, vaan apua tilanteeseen pitäisi hakea työterveyshuollosta, jolloin ongelmien juurisyyt voidaan selvittää tosiasioiden perusteella asiallisesti.

    Tässä hieman mietiskeltävää

    Narsistin käyttäytymistä kuvaavat seuraavat piirteet:
    - Röyhkeää, ylimielistä, toista alentavaa, äärimmäisen itsekästä ja tunnekylmää käyttäytymistä
    - Alentunut empatiakyky, kaikista läheisimpiäkin ihmisiä kohtaan
    - Alentunut kyky tai kyvyttömyys ottaa huomioon muiden tunteita
    - Egosentrinen (lapsenomainen) ajattelu- ja toimintatapa
    - Piirteet ovat jatkuneet vuosia ja toiminnassa on usein nähtävissä sama kaava
    toistaa virheitä / ei opi virheistä
    - Kulttuurissa vallitsevien hyvien arvojen vastainen röyhkeä ja julma toimintatapa
    - Väkivaltaista käyttäytymistä läheisiä kohtaan (henkinen, fyysinen, seksuaalinen, taloudellisesti hyväksikyttävä ja/tai uskonnollinen väkivalta)
    - Epäävakaata-/, ennalta-arvaamatonta-/, impulsiivista, jopa skitsotyyppistäkin (harhakuvitelmia) käyttäytymistä ja ajattelua
    - Toista julmasti hyväksikäyttävä, laskelmoiva ja korostuneesti aina omaa etua ajava tapa toimia
    - Ihmissuhteissa ja sosiaalisissa vuorovaikutustilanteissa

    Narsismin piirteistä ja niiden vaikutuksista lähisuhteisiin, sekä keinoja kokemuksista selviytymiseen ja toipumiseen lisää Narsismi-info YouTube -kanavalla.


  • Anonyymi

   Omaa egoa ja valtaa pönkittävä ei johtajaksi sovi

  • Anonyymi

   Johtajan virkasuhde ja edut päättyivät tehdyn sopimuksen mukaisesti 30.5.2024. Asia voidaan todeta kaupunginhallituksen pöytäkirjasta 05.02.2024 § 40. Siten myös autoetu päättyi 30.5.2024. Siitä huolimatta tehtyjen havaintojen mukaan se jatkoi sähköauton CPG-149 käyttöä vielä kesäkuun puolella. Kuinka tämä oli mahdollista? Ajoneuvorekisteriin auton haltijaksi oli kesäkuun alussa 2024 merkitty kaupunki ja omistajaksi auton vuokrannut leasingyhtiö.

   • Anonyymi

    Röyhkeää, ylimielistä, toista alentavaa, äärimmäisen itsekästä ja tunnekylmää käyttäytymistä.
    Kun X- johtaja omaa edellä mainittuja luonteen piirteitä niin vieraan auton luvaton käyttö onnistuu ilman omantunnon tuskaa. Arja- tädin kanssa tehty irtisanoutumista koskeva sopimus voi laittaa tädin vihkoon.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

   En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
   Ikävä
   63
   1849
  2. SINÄ nainen hyvin läheltä

   Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
   Ikävä
   79
   1227
  3. Et voi olla loputtomasti hiljaa

   Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
   Ikävä
   76
   1149
  4. 45
   1095
  5. Nainen mitä tekisit

   Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
   Sinkut
   160
   962
  6. Ajatus aamuun

   Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
   Ikävä
   71
   959
  7. Siis ei ole edes mahdollista

   että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
   Ikävä
   44
   900
  8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

   Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   183
   843
  9. J-miehelle

   haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
   Ikävä
   58
   838
  10. Minä en luota sinuun yhtään nainen

   ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
   Ikävä
   36
   804
  Aihe