Selkouni

violetti.

Kiinnostaisi tietää onko kuinka yleistä selkounitila.
Itselläni on ollut pari lyhyttä kokemusta selkounesta, eli olin taatusti unessa mutta samalla ikään kuin hereillä ja tietoinen omasta tilastani.
Tämä unitila on hyvin merkittävä tapahtuma ihmiselle, johon liittyy usein jotain muutakin. Joillakin tällainen unitilakokemus normaalia ja se on heille aktiivista aikaa.

15

8412

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • C.C.

      Selkouni eli lucid on harjoiteltavissa oleva asia. Asiasta kannattaa ehkä keskustella Uskonnot-foorumin Magia-palstalla, jossa kokemusta aiheesta löytyy moneltakin.

      Lucidin "lähisukulainen" on castanedalainen unennnäkö. Aiheesta lähemmin Carlos Castanedan kirjoissa.

      • vauhtiä vain

        Sinulle tapahtui jotain yliluonnolista.Ja se on normaali.Olet paljon kysyynnyt itseeltä ja korkealta voimalta, kokeele seurava kerralla (kun et vai uni tokkurassa),mennä lepämään ja yritä rentoutua.Kysyy asia rentoona silmät kiini niin korkeä voima näytä tulevaisuuden. Olet vesimies ja heile on annettu lahja, käytä siitä et tulet pettymään. Minulla kehityi siitä tulevaisuuden näkeminen ja meneisyyden myös.


      • Lucidd
        vauhtiä vain kirjoitti:

        Sinulle tapahtui jotain yliluonnolista.Ja se on normaali.Olet paljon kysyynnyt itseeltä ja korkealta voimalta, kokeele seurava kerralla (kun et vai uni tokkurassa),mennä lepämään ja yritä rentoutua.Kysyy asia rentoona silmät kiini niin korkeä voima näytä tulevaisuuden. Olet vesimies ja heile on annettu lahja, käytä siitä et tulet pettymään. Minulla kehityi siitä tulevaisuuden näkeminen ja meneisyyden myös.

        Jos haluaa tietää enemmän selkounista ja niiden hallitsemisesta/harjoittamisesta niin kannattaa vierailla tällä sivulla: -->
        http://personal.inet.fi/tiede/selkouni/selkounet.htm


      • "korkea voima"
        vauhtiä vain kirjoitti:

        Sinulle tapahtui jotain yliluonnolista.Ja se on normaali.Olet paljon kysyynnyt itseeltä ja korkealta voimalta, kokeele seurava kerralla (kun et vai uni tokkurassa),mennä lepämään ja yritä rentoutua.Kysyy asia rentoona silmät kiini niin korkeä voima näytä tulevaisuuden. Olet vesimies ja heile on annettu lahja, käytä siitä et tulet pettymään. Minulla kehityi siitä tulevaisuuden näkeminen ja meneisyyden myös.

        "korkea voima", bullshit sanon minä, ja opettele myös kirjoittamaan.


      • Reikku84
        "korkea voima" kirjoitti:

        "korkea voima", bullshit sanon minä, ja opettele myös kirjoittamaan.

        Itse kokeilin viime yönä tekniikkaa, (löytyy sivulta: http://elonen.iki.fi/articles/selkounet/opettelu.html )
        ja totesin sen toimivaksi, vaikka moni sanookin että ensikertalainen ei voi onnistua, ainakaan helposti. Yritin äänien olla häiritsemättä, mtään häiritsevää ei kuitenkaan ollut, kuulin lähinnä pokerisettiin kuuluvien pelimerkkien synnyttämää ääntä, kaverin puheensorinaa josta ei saanut mitään selvää.. :D Nämä äänet johtuivat varmasti samana päivänä pidetystä pokeri-pelistä. :) Koitin noudattaa artikkelissa olevia ohjeita ja kapas kummaa, yhtäkkiä olin huoneessa jossa oli paljon kasveja, valot olivat kiinni ja oli talvi yö.. tiedostin kuitenkin että, olin sängyssäni makaamassa ja että tämä kuva oli pelkkää harhaa. Mietin siinä sitten että mitäpä jos kokeilisin liikkua tässä huoneessa.. Käveleminen onnistui ja kiertelin pitkään huonetta ympäri ja mietin että tästä voisi kehittyä jotakin mahtavaa, mutta... Menetin todellisuudentajuni jossain vaiheessa ja loput unesta olivatkin sitten "normaalia" unta. Eli epäonnistuin hieman, mutta uskon että harjoituksen kautta onnistun vielä viettämään koko yön selkounta nukkuessa. :) Vaikka kokemus jäikin lyhyeksi niin yllätyin siitä että tämä todella on mahdollista. :D


    • Unimaa-ilmassa

      näen selkounia jatkuvasti, pidän sitä hauskana "harrastuksena" ja usein heräänkin kesken unen omaan nauruuni.

      Suosittelen.

      Miten kuvailisin itse tapahtumaa, hmm.

      Minulla se usein on ikäänkuin käsikirjoituksettoman leffan tekoa, olen käsikirjoittaja, ohjaaja, kamera- ja valaistusmies ja tietysti yksi näyttelijöistä, joskus todellakin koko kuvausryhmäkin on "fyysisesti" paikalla.

      Jos jokin kohtaus päättyy kehnosti (esimerkiksi putoamiskuolemaani koska en huomannutkaan kuvitella liitovarjoa itselleni) tai juoni muuten muuttuu,
      jolloin kohtaus ei enää sovikaan jatkumoon, tai haluan toisenlaisen "kamerakulman", sen voi aina ottaa uusiksi, hauskat ihan huvin vuoksikin.

      Itselläni ei ole harjoittelun tulosta vaan luonnollinen tapahtuma siirtyä valvetilasta suoraan REM-uneen, joka on otollisin hetki nähdä selkounia,
      yleensä on mukavaa havaita nukkuvansa jolloin epäjohdonmukaisuus hekottaen tallaa vikisevän logiikan jalkoihinsa, joskus se tosin harmittaakin kun hoksaan nukahtaneeni kesken asioiden mietiskelyn.

      Olin yllättynyt kun vasta joitakin vuosia sitten tajusin että suuri osa väestöstä ei näekään, tai ainakaan muista selkounia nähneensä herätessään.

    • Oliko lähellä?

      Olikohan selkouni lähellä, kun yhtenä yönä kokeilin wild tekniikkaa. Heräsin kellon soittoon ja sit siinä vähä aikaa olin valveilla. Rupesin nukkuun ja sit vähän ajan päästä aloin nähdä pyöriviä pyöreitä kuvioita ja sit alko korvissa kuulumaan kova humina. Humina kuulosti jotenkin pelottavalta ja yritin kääntyä selälleen herätekseni mut ei ekalla yrittämällä onnistunu ja yritin toisen kerra ja sit heräsi.
      Tuntu kyl aika pelottavalta sillä hetkellä ku ei pystyny hallihtemaa kehoo.

      • Uneksija123123412

        Sun ois pitäny rentoutua, jolloin olisit päässyt selkouneen


      • kuuuppa

        Koit unihalvauksen. Se on täysin vaaraton, mutta ikävä tila, jossa olet ikäänkuin hereillä, mutta toiminto, joka estää normaalisti unen aikana liikkumisen, jää hetkeksi päälle. Noita esiintyy välillä kun käyttää wild-tekniikkaa.


    • minöävaan

      Itse asiassa olen yllättynyt siitä, että selkounia ei pidetä sen yleisempinä. Näen niitä jatkuvasti. En tee "todellisuustestejä", jossain vaiheessa unta vain tajuan olevani unessa. Silloin ryhdyn hulluksi. Saatan esimerkiksi juosta alasti pitkin katua ihmisten keskellä. Siinä tilassa ei ehdi olla kauaa, kun herää. Selkounet ovat ihania, kun voit päättää mitä tapahtuu, mutta silti tunnet kaikki tunteet aitoina. Esimerkiksi voit hypätä lentoon ja tuntea miten se tuntuu vatsanpohjassa. Seksuaaliset selkounet ovat suosikkejani ;-) Ei pelkoja, ei painetta, ei kipua, kuka tahansa voi olla parina, vaikka suosikkijulkkis :D Niistä unista ei mielellään herää!

    • l-dream

      >Selkounet ovat ihania

      Itse niitä näen myös usein. Varsinkin aamuyön tunteina tai päikkäreillä. Ihan selkeätä patternia en ole vielä löytänyt - eli miten tuollaisen saa aikaan aina. Mutta hauskoja ovat.

      Varsinkin lentounet, ja sitten sellaiset unet missä voit muokata tekemiäsi asioita ja luoda vaikka mitä juttuja vain ajattelemalla, että 'nyt tahdon tuollaisen ja tuollaisen jutun uneen'. Itse koko iän musaa tehneenä ihmisenä luon unissa mitä ihmeellisimpiä soittimia, joista tule upeita sinfonioita ulos. Joskus nämä unet ovat myös niin realistisen värikkäitä ja 'kuvat' niin todentuntuisia, että ei voi kuin nautiskellen katsoa ympärilleen. Tällainen super-hd-uni on aika herkkä tila. Se katoaa heti, jos et ole rento, tai muita asioita tulee päähän. Vähän niin kuin joku meditatiivinen tila.

    • selkounetrock

      Mulla on ollut, mutta en ollut tietoinen, että olin unessa. Pystyin lentämään/hyppäämään korkealle ja sitten on ollut telekinesistä ja veden päällä kävelyä

    • Selkounet on parhait

      Selkounet on iha hiton siistei. Mul on ollu kokemuksii mis on melkee ihan mahdoton erottaa unta todellisuudesta. Kerran unessa tulin tajuihin mutta en herännyt ja olin ihmeissäni kuinka aidolta kaikki näytti ja tuntui. Kekoilin kaikkia pitoja ja seniä ja kaikki tunui samalta kuin oikeassa elämässä. Päätin sit kokeilla syödä jotain poimin hedelmän puusta ja maistui aivan samalta kuin oikeassa elämässä. Sitten mä aattelin täähän on unta ja kokeilin lentää ja se toimi. Lentäminen tuntui 100% todelliselta ja tämä oli elämäni ikimuistoisin kokemus.
      Ton selkounen jälkee opettelin saavuttamaan selkouni tilan eri tekniikoilla ja olen unissani kokenut asioita jotka eivät ole mahdollista oikeassa elämässä mutta kokemuksena tuntenut samalta. Esim käynyt avaruudessa ja eriplaneetoilla, muokannut ympäristöä tahdonvoimalla, puhut alintajuntani kanssa, kysynyt lapsuuden minältäni kysymyksiä joihin tahtoisin vastauksen. Suosittelen jokaise opetella saavuttamaan selkouni tilat koska ne ovat parempia kuin mitkää huumet. Plus me nukutaa 3 osa elämäst nii miks ei vois sit samal kokee kaikki sun fantasiat unis. Ja sit pakko sanoo viel et jotkut mun selkounet on niin käsittämättömän todentuntuisia että kun pääset kokemaan asian kuin lentämisen selkounessa se tuntuu kun heräät että oikeasti olit lentämässä. Ja pervoille et seksi selkounis iha saman tuntust kun todellisuudessa paitsi et pystyt panna ketä tahansa haluat kuten julkkiksii.

    • outouni

      näin kerran sellaista selkounta jossa olin jonkin kallion päällä ja sitten kokeilin että pystynkö hallitsemaan sitä unta. ja testasin sen hyppäämällä sieltä alas.

    • nozo

      Oon nähny muutaman kerran selkounta, mutta ne ei tuntunu yhtään todelta :( Tietääkö kukaa miten tähän vois vaikuttaa? Ja sitte ku teette todellisuustestejä, (tässä tarkotan lähinnä sitä voinko hengittää vaikka pidän nenästä kiinni) miltä se teillä tuntuu? Mulla ku kokeilin nenästä pitämistä pari kertaa, tunsin niiku jonkun toisen kehon hengittämäs lol :D

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      1333
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      16
      989
    3. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      986
    4. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      949
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      4
      924
    6. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      870
    7. 3
      840
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      2
      831
    9. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      4
      829
    10. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      1
      828
    Aihe