Kesäkeittoa tänään!

Anonyymi-ap

Tein kesäkeittoa vihannespakasteesta, jossa on kukkakaalia, porkkanaa ja hernettä. Laitan ruokakermaa , kun maito niin herkästi palaa pohjaan. Ihan hyvää on, melkein kuin äidin tekemä.

33

406

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Laihialaisten kesäkeitto ei lihota: keitettyä vettä kukallisella lautasella.

    • Anonyymi

      Ei ole ihmisten ruokaa.

    • Anonyymi

      Pnitko perunaa keittoon lisäksi ?

      • Anonyymi

        En pannu.


      • Anonyymi

        Kyllä pienet uudet perunat ovat kesäkeitossa ihan paikallaan!


    • Anonyymi

      Kesäkeitto on hyvää! Itse laitan niitä erilaisia pakastevihannessekoituksia joissa on myös mm. papuja, ja keittojuurespussin. Keitän vähässä vedessä kypsäksi, lisään täysmaitoa tai kermaa, kiehautan, ja se on siinä.
      Ropsaus suolaa ja annan hetken "tekeytyä."
      Nopeaa ja hyvää arkiruokaa.

      • Anonyymi

        Aloittajalle kiitos tästä kesäkeitto jutusta. Edellisen kirjoittajan lisäykset ovat myös hyviä ja
        helppoudessaan mainioita.

        Nämä pakasteethan ovat mainio lisä erilaisten ruokien lisukkeina monipuolistamaan arkisiakin aterioita. Myöskin hinnat ovat hyvin kohtuullisia.
        Teollinen pakastaminen säilyttää vihannesten ravintoaineetkin paremmin verrattuna koti pakastimiin.

        Itse olen pakasteissa keskittynyt vain marjojen ja omenalohkojen pakastamiseen kotona.

        Tuli tosi hyviä ja käyttökelpoinen vinkkejä näistä vihannes ja juurespakasteiden käytöstä.
        ISO KIITOS näistä ohjeista kaikille jotka olette niitä antaneet tällä palstalla.
        tepa


    • Anonyymi

      Minä keitän pakastevihannekset, joskus käytän myös wok-pakasteita, pienessä vesimäärässä ja lisään makukermaa tai kermaa kun vihannekset ovat kypsiä, saman voi tietenkin tehdä punaisesta maidosta. Jos haluaa keittää maitoon, kannattaa käyttää Valion Kiehu-maitoa se ei pala pohjaan eikä kiehu yli yhtä helposti kuin tavallinen maito. Kiehu maito on erinomaisen hyvää myös riisipuuron maitona juuri noiden ominaisuuksien vuoksi.

      • Anonyymi

        Hyvä tietää että tuollaistakin maitoa on, joka ei pala pohjaan. Toivottavasti sitä saa myös laktoosittomana.


      • Anonyymi

        Hyvä vinkki tuo Kiehu maito, varsinkin riisipuuroa keittäessä saa olla tarkkana ettei pala pohjaan.
        Oletteko kukaan käyttäneet kauramaitoa ruan laitossa?
        Tepa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä vinkki tuo Kiehu maito, varsinkin riisipuuroa keittäessä saa olla tarkkana ettei pala pohjaan.
        Oletteko kukaan käyttäneet kauramaitoa ruan laitossa?
        Tepa

        Olen keittänyt kaurapuuroa kauramaitoon , sopii hyvin. Kaurakermaa käytän kastikkeisiin ja kiusausten liemeksi. Hyvää tulee!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen keittänyt kaurapuuroa kauramaitoon , sopii hyvin. Kaurakermaa käytän kastikkeisiin ja kiusausten liemeksi. Hyvää tulee!

        Tämäkin hyvä vinkki, kiitos, enpä ole ennen kokeillutkaan vaikka kaurapuuroa usein keitänkin!
        tepa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämäkin hyvä vinkki, kiitos, enpä ole ennen kokeillutkaan vaikka kaurapuuroa usein keitänkin!
        tepa

        Kiva tepa kun huomioit niin monessa ketjussa vastaukset, jopa meidät kaurapuuron keittäjät🌹


    • Anonyymi

      Millaisia kauraryynejä käytätte maitoon keittäessä?
      Eikös vesi olisi parempi, valmiiseen voi sitten lorauttaa vaikka kermaa voisulan seuraksi.

      • Anonyymi

        Minäkin kaurapuuron keitän veteen ja laitan siihen lautaselle voisilmän ja maitoa. mutta kauravelliksi voisi tehdä myös kauramaitoon.
        Minun ruoka reseptini ovat jääneet jo viime vuosituhannen puolelle ja kertailen vain näitä vanhoja juttujani. Innostun kyllä kaikesta uudesta, mutta toteuttaminen on sitten jo toinen juttu.
        Vanha Martta henki jyllää yhä ja iloitsen muitten onnistuneista kokeiluista uusista ruoka aineksista.
        Pidetään yhtä me "kaurapuuron keittäjät" edelleen ja uusia ideoita vain tulemaan!
        hyvää päivänjatkoa!
        tepa


      • Anonyymi

        Kauraryynit ovat aina niitä keitettäviä, ei siis mitään pikapuurojuttuja! Useimmiten keitän veteen, joskus maitoon pinnoitetulla kattilalla ja sekoittelen usein.
        Paras kaurapuuro tulee niistä isoista ryyneistä joita keitetään 15 min, ja haudutetaan vielä 5 min. Järjettömän hyvää!
        Pinnoitetulla kattilalla keitän myös ohravellin, ohramannapuuron, ja riisipuuron puolestaan teen ihan puurokattilassa koska se ottaa aikaa tunnin.
        Veteen keitettävät teen teräskattilalla.


    • Anonyymi

      Olen käyttänyt kauramaitoa pannukakkuun ja lettuihin. Sopii hyvin.

    • Anonyymi

      Tuleeko kellään, enää keitettyä oikein ennenvanhaista ruishuttua?

      • Anonyymi

        En tiedä mitä on ruishuttu, mutta ruispuuroa, ja ruispuolukkapuuroa keittelen joskus.
        Onko mitenkään samaa tavaraa?
        Kaupoista löytyy mukavasti niitä karkeampia ruisjauhoja noihin puuroihin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En tiedä mitä on ruishuttu, mutta ruispuuroa, ja ruispuolukkapuuroa keittelen joskus.
        Onko mitenkään samaa tavaraa?
        Kaupoista löytyy mukavasti niitä karkeampia ruisjauhoja noihin puuroihin.

        Ruispuolukkapuuroa olen uunissa valmistanut joskus talvella kun olen leivinuunin lämmittänyt. Se oli yön yli uunissa ja väri hyvin tumman ruskean punaista. Maukasta maidon ja sokerin kanssa.

        Lapsuuden kodissa mummoni puhui ruishutusta tavallisesta ruispuurosta joka syötiin maidon kanssa.

        Sain naapurilta ruishiutaleita, jotka oli jauhanut paikallinen naismylläri Tienhaaran myllyssä. Naapuri ei keksinyt niille käyttöä koska oli aikonut tehdä riisipiirakoita.

        Kokeilin tehdä sämpylöitä joihin laitoin yön yli liotettuja ruishiutaleita ja kuivahiivaa seassa.
        Se oli lähtenyt käymään ja kupli runsaasti, alustin siihen sitten vehnäjauhoja kiinteäksi taikinaksi, joka jäi kuitenkin liian löysäksi ja sämpylät levisivät paistettaessa, mutta maku oli mahtava. Ulkonäkö ei oikein muistuttanut sämpylää.

        Voisikohan punaherukoista ja näistä ruishiutaleista tulla hyvä puuro, puolukoita ei vielä ole.
        Kiva kun mainitsitte rukiin saamme lisää ideoita näihin ruokajuttuihimme.
        T tepa


    • Anonyymi

      Vieläkö joku syö talkkunaa? Ennen sitä sekotettiin viiliin ja tehtiin mustikkapöperöä. Mahtaako kaupastakaan enää saada?

      • Anonyymi

        Hep! Kaupasta saa, sieltä jauhohyllystä löytyy.
        Muroinakin on Talkkunamuroja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hep! Kaupasta saa, sieltä jauhohyllystä löytyy.
        Muroinakin on Talkkunamuroja.

        Kiitos, jos verestäisi lapsuusmuistoja talkkunalla. :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos, jos verestäisi lapsuusmuistoja talkkunalla. :)

        Mistä viljasta ne talkkunajauhot tehtiinkään? Muistissani on paha aukko, olivatko perunajauhoja mahdollisesti.
        tepa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistä viljasta ne talkkunajauhot tehtiinkään? Muistissani on paha aukko, olivatko perunajauhoja mahdollisesti.
        tepa

        Talkkunan sisältö vaihtelee merkin mukaan, ohra, kaura, ruis, vehnä, herne, tai joitain näistä. Kaupassa voi lukea sen sisällysluettelon ja valita mieleisensä.
        Terveysruokaa! Sitä voi laittaa vaikka sämpylätaikinaankin antamaan kuitua ja makua.

        Perunajauhoista tehdään ne Peruna-Helmet, joista voi keitellä puuroa. Entisajan aineita sekin, ja edelleen myynnissä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Talkkunan sisältö vaihtelee merkin mukaan, ohra, kaura, ruis, vehnä, herne, tai joitain näistä. Kaupassa voi lukea sen sisällysluettelon ja valita mieleisensä.
        Terveysruokaa! Sitä voi laittaa vaikka sämpylätaikinaankin antamaan kuitua ja makua.

        Perunajauhoista tehdään ne Peruna-Helmet, joista voi keitellä puuroa. Entisajan aineita sekin, ja edelleen myynnissä.

        Hyvä kun kerroit noista talkkunoista, noin monesta viljasta, jopa herneestä valmistetaan talkkunaa. onko siinä joku erikoinen valmistusvaihe joka antaa tuotteelle talkkuna nimen?
        Peruna helmet muistankin, olen itsekin puuron niistä tehnyt.
        tepa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä kun kerroit noista talkkunoista, noin monesta viljasta, jopa herneestä valmistetaan talkkunaa. onko siinä joku erikoinen valmistusvaihe joka antaa tuotteelle talkkuna nimen?
        Peruna helmet muistankin, olen itsekin puuron niistä tehnyt.
        tepa

        Enpä löytänyt Talkkuna-nimen alkuperää, vain tietoa, että vanha suomalainen perinneruoka. Eri maakunnissa erilaisia yhdistelmiä mistä aineista tehty.
        Jyviä ja herneitä tai härkäpapuja keitelleet, ja sitten vielä savustaneet.

        Löysin kaivellessani ohjeen talkkuna- mustikkapiirakkaan. Saatanpa kokeilla kunhan saan mustikoita.


    • Otsikossa mainittu kesäkeitto on herkkua sesongin kasviksista, myös lapsuusmuistoja herättävä. Silloin kaikki saatiin omalta kasvimaalta: perunaa, porkkanaa, kukkakaalia, naurista, herneen litusia, liemenä täysmaito ja persiljasilppua päälle. Herneitä ei litteinä löydy eikä aina nauristakaan, joka antoi pikantin makeuden keittoon. Saatan lisätä liemeen jotain yrttistä tuorejuustoa maidon sijaan ja vihanneksia voi varioida saatavuuden ja fiiliksen mukaan.

      Viljoista on puhuttu, ja ovathan ne ruokavalion kulmakivi. Uunipuuroja en hauduttele, mutta uskon punaherukan käyvän siinä missä puolukankin. Ainakin vispipuuro onnistuu happamista ja kirpeistä marjoista, kuten herukoista ja karviaisista, samoin raparperistä. Juureen leipominen on muotia, tuotteet makoisia ja terveellisiä - tuntuu vaan ettei pienessä huushollissa viitsi nähdä sitä vaivaa. Puuroa keitän melkein joka arkiaamu, yleensä nopeita versioita. Yksi hyvä löytö on Nallen kaura- ruis. Marjoja vaihdellen päälle, maitoa lasiin ja kahvimuki lopuksi. Hyvin lähtee pävä käyntiin.

      • Anonyymi

        Minä laitan Koskenlaskija sulatejuustoja keittojen höysteeksi. .Tulee älyttömän hyvää suppilvahverosoppaakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä laitan Koskenlaskija sulatejuustoja keittojen höysteeksi. .Tulee älyttömän hyvää suppilvahverosoppaakin.

        Hyvä vinkki tuo koskenlaskijan lisääminen keittoihin. kantarellikeitto saakin nyt uuden säväyksen, olin nimittäin kyllästynyt jo kantarellin makuun.
        Niin kuin Ramoonakin mainitsi, ei yksikseen viitsi kovin monimutkaisia ruokalajeja ruveta valmistamaan, niin näistä itselleni uusista tuotteista on kiva saada tietoa ja varsinkin niiden käytöstä.
        kiitos kaikille hyödyllisistä ohjeita!
        tepa


    • Anonyymi

      Ihan turhaa, Jaakko on jo heittänyt kylmän kiven

      • Anonyymi

        Nyt siis syyskeittoa keittelemään. Se on minulle ensin kanttarellisoppa, sitten suppissoppa. . Sipulia ja kermaa molempiin.


      • Anonyymi

        No mutta sinäpä kerroit positiivisen uutisen. Helteisissä asunnoissa kärvistelevät kanssaeläjät saavatkin helpotusta elämäänsä!
        tepa


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nurmossa kuoli 2 Lasta..

      Autokolarissa. Näin kertovat iltapäivälehdet juuri nyt. 22.11. Ja aina ennen Joulua näitä tulee. . .
      Seinäjoki
      125
      6660
    2. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      162
      4184
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      51
      3399
    4. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      490
      2974
    5. Purra hermostui A-studiossa

      Purra huusi ja tärisi A-studiossa 21.11.-24. Ei kykene asialliseen keskusteluun.
      Perussuomalaiset
      285
      1960
    6. Joel Harkimo seuraa Martina Aitolehden jalanjälkiä!

      Oho, aikamoinen yllätys, että Joel Jolle Harkimo on lähtenyt Iholla-ohjelmaan. Tässähän hän seuraa mm. Martina Aitolehde
      Suomalaiset julkkikset
      35
      1639
    7. Miten meinasit

      Suhtautua minuun kun taas kohdataan?
      Ikävä
      89
      1479
    8. Kaksi lasta kuoli kolarissa Seinäjoella. Tutkitaan rikoksena

      Henkilöautossa matkustaneet kaksi lasta ovat kuolleet kolarissa Seinäjoella. Kolmas lapsi on vakasti loukkaantunut ja
      Maailman menoa
      15
      1469
    9. Miksi pankkitunnuksilla kaikkialle

      Miksi rahaliikenteen palveluiden tunnukset vaaditaan miltei kaikkeen yleiseen asiointiin Suomessa? Kenen etu on se, että
      Maailman menoa
      174
      1419
    10. Ensitreffit Hai rehellisenä - Tämä intiimiyden muoto puuttui suhteesta Annan kanssa: "Meillä ei..."

      Hai ja Anna eivät jatkaneet avioliittoaan Ensitreffit-sarjassa. Olisiko mielestäsi tällä parilla ollut mahdollisuus aito
      Ensitreffit alttarilla
      15
      1386
    Aihe