Älyllinen kehitysvammaisuus

Se mistä erottaa onko jollain väärin laitettu älyllinen kehitysvamma sen tietää siitä, että silloin ihminen kirjoittaa pitkiä kirjoituksia.


Ne joilla on älyllinen kehitysvammaisuus oikein ne ei osaa kirjoittaa pitkiä kirjoituksia ne kirjoittaa korkeintaan yhden rivin.

Kun taas ne joilla on laitettu entisen Heikkolahjaisuus jutun tilalle Lievä älyllinen kehitysvamma ne ihmiset kirjoittaa pitkiä kirjoituksia

Niiden kohdalla esim psykologi testeissä menee äö taso alle 70 äö - 80äö välille ja jos joku heikkolahjaisuus tason takia ei osaa olla muiden ihmisten kanssa ryhmässä ja jos ei osaa sitoutuu Kehitysvamma puolella työkeskus ryhmässä käymiseen silloin lääkäri laittaa älyllinen kehitysvammaisuus jutun.

Mutta ne joilla on koko testi heikkolahjaisuus tasolla eli laaja alaiset oppimisen vaikeudet tasolle jäänyt ne ei saa muita avustuksia kehitysvamma puolella.

Ne jotka ovat jääneet älyllinen kehitysvamma ja normaali älykkyys tason välille ne ei saa muuta, kuin työkyvyttömyys eläke rahaa ja eläkeen saajan asumistukea Kelasta meille sanoo kaikki vammaissosiaali työntekijät, että olemme jääneet kehitysvamma diagnoosin älykkyys tason yli.

5

367

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tässä on tärkeää huomata, että älyllisen kehitysvammaisuuden ja älykkyyden testaaminen on monimutkainen ja monitahoinen prosessi. Tässä muutamia keskeisiä seikkoja, jotka voivat auttaa ymmärtämään, miten älyllinen kehitysvammaisuus ja älykkyys liittyvät toisiinsa:

      Älyllinen kehitysvammaisuus: Tämä tarkoittaa, että henkilön älylliset kyvyt ovat merkittävästi heikentyneet verrattuna ikäryhmänsä keskiarvoon. Tähän liittyy usein myös merkittäviä vaikeuksia päivittäisissä toiminnoissa ja oppimisessa. Diagnosointi perustuu usein älykkyystesteihin, joissa älykkyysosamäärä (ÄO) on alle 70, ja lisäksi arvioidaan henkilön toimintakykyä ja sopeutumista ympäristöönsä.

      Lievä älyllinen kehitysvammaisuus: Tämä tarkoittaa, että henkilö voi saavuttaa älykkyysosamäärän, joka on hieman yli 70 mutta alle keskimääräisen. Lievä älyllinen kehitysvammaisuus voi vaikuttaa kykyyn ymmärtää ja käsitellä monimutkaisempia asioita, mutta henkilö voi silti pystyä oppimaan ja sopeutumaan useimpiin tilanteisiin, vaikka tarvitseekin enemmän tukea.

      Heikkolahjaisuus: Tämä termi on vanhentunut ja nykyään käytetään ennemmin termejä kuten älyllinen kehitysvammaisuus tai oppimisvaikeudet. Heikkolahjaisuus tarkoitti aikaisemmin henkilöitä, joiden älykkyysosamäärä oli merkittävästi matalampi ja joilla oli huomattavia vaikeuksia päivittäisissä toiminnoissa.

      Testitulokset ja avustukset: On tärkeää ymmärtää, että älykkyystestit ovat vain yksi osa diagnosointiprosessia. Lisäksi otetaan huomioon henkilön toimintakyky ja kuinka hyvin hän voi sopeutua päivittäiseen elämään. Testitulokset eivät yksinään määrittele kaikkea, ja yksilön tilannetta arvioidaan kokonaisvaltaisesti. Esimerkiksi henkilö, jolla on lievä älyllinen kehitysvammaisuus, voi tarvittaessa saada erityistä tukea tai avustuksia, vaikka hänellä ei olisi kaikkein matalimpia älykkyysosamääriä.

      Eläke ja tuki: Tuki ja avustukset voivat vaihdella yksilön tarpeiden ja tilanteen mukaan. Esimerkiksi henkilö, jolla on lievä älyllinen kehitysvammaisuus ja normaali älykkyys, voi saada työkyvyttömyyseläkettä tai asumistukea, mutta nämä tukimuodot voivat vaihdella maittain ja riippuen henkilön kokonaisvaltaisesta tilanteesta.

      Ymmärtäminen, diagnosointi ja tuki älyllisen kehitysvammaisuuden alueella vaativat monimutkaista ja huolellista arviointia. On tärkeää keskustella asiantuntijoiden kanssa, jotka voivat tarjota tarkkaa ja henkilökohtaista tietoa ja tukea.

    • Onko älyllinen kehitysvammaisuus oire toiminnan ohjaus ongelmat?

      Ja vastustaminen??

    • Anonyymi

      Juokse sinä Makkosen Henna järveen! Joka päivä Vauva-palstalla trollaat sillä, että sinun mielestäsi miehen pitää lyödä naista.

      • Minä en ole Makkonen olen Henna Maria Koskela etkö osaa lukea minun nimeäni??


    • Minä en ole mikään Makkonen.

      Olen Koskela Koskela

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2670
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      93
      1987
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1518
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      272
      1048
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      68
      946
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      891
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      864
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      775
    Aihe