Pappi ekana

Anonyymi-ap

Pitääkö se paikkansa, että jokunen vuosikymmen sitten oli pappi oikeutettu tarkastamaan morsiammen neitsyyden. Mitenkä muutenkaan kuin perinteisellä tyylillä.

Voi kumpa olisin sen papin tilalla 😁

8

1806

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tällaista oikeutta ei ole ollut lainsäädännössä, kirkon opissa, eikä kirkon käsikirjoissa. Jos pappi on selittänyt itsellään olevan tällaisen oikeuden, on yksiselitteisesti valehdellut ja tehnyt virkavirheen, josta seurauksena on erottaminen.

      Aikoinaan tunnettu ranskalainen sotapäällikkö Jeanne d’Arc, Orléansin neitsyt, La Pucelle d’Orléans (1412 – 1431) joutui kirkon tutkittavaksi. Tutkintakomitea, joka koostui arvovaltaisista papeista, tutki tarkoin hänen sukupuolielimiään, koska niistä ajan käsityksen mukaan oli varmasti pääteltävissä, onko hän väitteensä mukaisesti neitsyt.

      Kirkko oli omavaltaisesti ottanut itselleen oikeuden, jota nykyisin pidettäisiin iljettävänä. Jeanne d'Arcin kirkko ensin poltti kerettiläisenä, mutta vallan vaihduttua julisti Ranskan kansallispyhimykseksi.

      • Anonyymi

        Papeilla pli tuohon aikaan latinankieliset raamatut ja oppikirjat ja oppikieli. Oli myös laitonta muiden kuin pappissäädyn omistaa raamattua tai muuta hengellistä oppikirjallisuutta!

        Tuo tarkoitti sitä että ketään ei kiinnostanut "virkavirheet" eikä pappia erotettu koska ainoat jotka ymmärsivät lakitekstiä olivat paikallinen pappi, ja pilluja syynäävä pappi itse tulkitsi lakia ja raamattua mielensä pahoittaneelle. Jopa katolilaisuuden sisällä nykyään vallassa oleva tapa papin pidättäytmisestä, ei ole ollut sitä aina ja se on vaihdellut lahkosta toiseen


    • Anonyymi

      Oisko tää "oikeus" lähinnä jossain lahkossa, vieläkin.

      • Anonyymi

        Kirjallisuus tuntee montakin lahkoa, joissa vallitsee periaatteessa muka tasa-arvo ja promiskuiteetti (kaikki miehet voivat olla kaikkien naisten ja kaikki naiset kaikkien miesten kanssa sukupuoliyhteydessä), mutta todellisuudessa on hierarkia, erikseen naisille ja miehille.

        Mieluisimmat naiset ovat todellisuudessa varatut lahkon johtajille, ja naisten asema naisten hierarkiassa määräytyy sen mukaan, kuinka korkealla miesten hierarkiassa ovat heidän seksisuhteensa. Naisen asema hierarkiassa voi laskea, jos hänen tasoaan vastaavat miehet lakkaavat harjoittamasta yhdyntää hänen kansaan, ja voi myös nousta, kun puberteettiin tullut tyttö alkaa kiinnostaa miehiä.

        Osa tällaisista lahkoista on kristillisiä, osa muita uskonnollisia, osa psykologistisia. Amerikkalainen sosiologinen kirjallisuus lukee psykologistiset yhteisöt lahkoiksi (cult, kultti), koska niissä on sama rakenne kuin uskontopohjaisissa.

        En ole törmännyt sellaisiin kuvauksiin, joissa lahkon seksuaalisysteemi olisi muu kuin heteseksuaalinen. En tiedä, onko niitä. Arvattavasti on.

        x x x x

        Naisten arvon määräytyminen on tuttu muissakin yhteyksissä. Esimerkiksi puolustusvoimissa naiset määrittävät toistensa arvon miehen sotilasarvon ja virka-aseman perusteella.


    • Muista uskonlahkoista en tiedä mutta vielä 80-luvulla kun olin nuori, lestadiolaisessa yhteisössä oli saarnaajalla oikeus kuulustella, riisuttaa ym.tyttöjä ja pelolla halliten ei kukaan tähän uskaltanut puuttua.

      • Anonyymi

        Lestadiolaisuus ei kaikessa noudata Suomen lakia, jonka mukaan papilla, ja vain papilla, on vaitiolovelvollisuus sielunhoidollisessa keskustelussa saadusta vakavastakin rikoksesta, lukuun ottamatta maanpetosta ja tekeillä olevaa murhaa, jotka papinkin on saatettava viranomaisten tietoon. TEHTY murha kuuluu vaitiolon piiriin.

        Lestadiolainen liike on laajentanut pappeuteen kuuluvaa vaitiolovelvollisuutta, koskemaan myös lestadiolaisia maallikkosaarnaajia. Näiden pitäisi ilmoittaa lapsiin kohdistunut insesti, minkä ovat jättäneet ilmoittamatta sillä perusteella, että 'synnit on saarnattu anteeksiannetuiksi'.

        Kuten tunnettua, poikkeaminen laista on aiheuttanut lapsille kaameat seuraukset. ex-Kynis.mi


      • Anonyymi

        No kerro mitäs tiedät.


    • Anonyymi

      Joissain vanhoissa kansankertomuksissa tällaisista puhutaan. Todennäköisesti olleet kuitenkin omavaltaisia pappeja sellaiset, irstaita ja himokkaita luonteenlaadultaan.

      Enemmän nuorten neitojen ja morsiamien neitsyyttä vahtivat kotiväet. Sulhasen ja sulhasen suvun täytyi nähdä, että hääyön jälkeen häävuoteen lakanassa oli nussimisen jälkeen morsiamen neitsytverta. Jonain aikana on ihan lakanaa levitelty hääväen näkyville aamulla, että katsokaa, oli se morsian neitsyt sentään, niin kuin pitikin. Sulhanenhan oli saanut jo nuoresta pojasta asti harjoitella nussimista missä vain.

    Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      47
      3115
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      47
      2341
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      125
      1710
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      100
      1563
    5. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1077
    6. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      169
      954
    7. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      44
      921
    8. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      175
      856
    9. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      71
      801
    10. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      14
      764
    Aihe