Taloyhtiön järjestyssäännöt

Anonyymi-ap

Ihan tällaista ajattelin kysellä erään naapurini touhuista johtuen.
Meillä on asuintalon ilmoitustaululla nähtävillä ja luettavissa taloyhtiön järjestyssäännöt ja yksi säännöistä on tällainen, että ovet on pidettävä kiinni ja lukittuina.
Koskee siis mm. taloyhtiön ulko-ovea ja yleisten tilojen muitakin ovia. Asuntojen ovet nyt totta kai pitää ymmärtää jo maalaisjärjellä pitää kiinni ja lukittuna.
Seinänaapurini kuitenkin on saanut päähänsä, että mattoparvekkeen ovi täytyy pitää jatkuvasti auki, koska "ilma ei vaihdu asunnoissa" ja ties mitä verukkeita. "On niin kuuma sisällä,jos parvekkeen ovea ei pidetä auki". Aina silloinkin käy avaamassa sen, kun aamulla häipyy jonnekin eikä itse ole "nauttimassa" tästä ilman raikkaudesta.
Talvellakin tykkäsi harrastaa samaa kovillakin pakkasilla ja oli aika helvetin jäätävää ihan kirjaimellisestikin, kun ovet olivat pihalle asti avoinna tuollaisilla 20-30 asteen pakkasillakin.
Silloin kyllä isännöitsijä oli aika helvetin hurjana ja jätti aika suorasanaisia ilmoituksia talon ilmoitustaululle, etä tällainen loppuu. Tietty kun taloyhtiön lämmityskulut varmasti kävivät aika korkealla ja patterit olivat hiton kovilla muutenkin, tokkopa niiden hajoaminenkaan oli kaukana. Ja talvisaikaan tuo loppuikin, ei sen puoleen, mutta muuten jatkuu samana kuten ennen.
Niin olisiko tuo riittävä syy valitukseen, kun kerta säännöissäkin erikseen ilmoitetaan, että ovien turha ja ylimääräinen auki pitäminen ei ole sallittua?
Kuulostaa varmaan aika vähäpätöiseltä asialta ja onkin varmaan lievemmästä päästä, mitä voi olla, mutta on tuostakin ongelmia kuitenkin.
Siitepölyaika esimerkiksi oli aika karseata, kun käytävä oli täynnä siitepölyä, mikä sitten ajautui asuntoihinkin totta kai. Ja moni tuskaili asian kanssa.
Ja taloyhtiön jätepiste on aika likellä 2 taloyhtiön talon päätyä, joista asumani on toinen ja sieltä taas tulee näitä raatokärpäsiä aika lailla sisätiloihin muutenkin, mutta nyt tietysti hitosti enempi jne. Eli onhan näitä.
Ja tietty taas tämä kulkuovi, mistä porukka tulee sisälle/menee ulos, on hiton painava ja nyt tietty, kun käytävässä on kunnon läpiveto, niin paukkuu aika helvetin kovaa kiinni mennessään. Parvekeovi kun on kiinni, niin käytävän ilmanpaine pitää huolen siitä, ettei ylimääräistä melua tule.
Nämä tyypit varsinkin ovat aika kyllästyneitä, joiden kämpät ovat kulkuoven vieressä.
Ei nyt jaksaisi vääntää asiasta, mutta kun tämä tyyppi ei sanaa usko, väittää mm, ettei mitään ole tapahtunut ja syyttelee muita esimerkiksi parveketupakoinnista, mikä loppui jo alkuvuodesta, kun se kiellettiin taloyhtiön parvekkeilla. Asunnoissa ja yhteisissä sisätiloissa se kiellettiin jo aiemmin.
On vielä syyttänyt siitä jopa sellaisia, jotka eivät tupakoi. Eivät ole ikinä tupakoineet tai ovat lopettaneet jo aikoja sitten.

1

157

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Koskahanntulee seuraava ovi auki aloitus?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      3010
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      117
      2184
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1594
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1408
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      73
      1057
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      921
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      890
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      805
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      746
    Aihe