Mikroaaltouunin murinan vaimentaminen

Anonyymi-ap

Tuleeko murina pakkamuuntajasta vai magnetronista? Miten kannattaisi alkaa vaimentamaan?

14

289

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Elektroniikkaromun kierrätykseen.

    • Anonyymi

      Eipä niille kotioloissa voi eikä kannata mitään tehdä.

    • Anonyymi

      Muuntajasta se jurina tulee.

    • Anonyymi

      Magnetostriktio lienee ilmiön nimi. Muuntajan rautasydän pitää ääntä.

    • Anonyymi

      Tarkasta lautasen asento?

    • Anonyymi

      Ok, se on siis pakkamuuntaja. Pitää tsekkailla. Piezokaiutin tuli jo kolvattua pois.

    • Anonyymi

      Lienee sanomattakin selvää, että mikroaaltouuni näyttelee keskeistä osaa pohdittaessa liian vähäisiä tuotannollisia resursseja.

    • Anonyymi

      Älväättörin säätö kannattaa tarkista ensin, itellä sama vika ja korjaantui kompuutterin vaihdolla ,,tuli hyvä.

    • Anonyymi

      Se tärkein kysymys:

      Onko mikroaaltouuni ollut äänekäs jo uutena, vai onko myöhemmin muuttunut äänekkääksi ?

      Jos on myöhemmin muuttunut äänekkääksi, uunissa on vikaa. Jos on vikaa, ja jos magnetronissa kiinni olevasta antennista (jonka lähete suuntautuu sinne uuniin, useimmissa malleissa uunitilan seinät on muuten metallia, mutta antennin kohdalla on usein valkoinen muovilevy) tulee kirkkaita välähdyksiä melun lisäksi niin silloin on vakava vika kyseessä ja kyseisen laitteen oikea osoite on SER -kierrätys !

      Jos taas äänekäs jo uutena - mahdollisia syitä voi tietty olla useita, mutta JOS syynä on räminä, niin olisiko niin huonosti tehty, että peltinen suojakotelo pääsee rämisemään ja vahvistamaan huomattavasti sinänsä normaaliin toimintaan kuuluvia ääniä ?

      Eli ennen kuin alkaa panostaa meluntorjuntaan, kannattaa ensin varmistaa, ettei uunissa ole sellaista muuta vikaa, että sen paikka on SER -kierrätyksessä!

      Muu vaimennus onkin sitten hankalampi juttu - jos peltikotelo rämisee, niin kyseessä on sikäli hankala kohde, että jos lisäruuveja aikoo laittaa, niin pitäisi varmistaa, ettei ne lisäruuvit pääse aiheuttamaan mikroaaltovuotoja - nehän vaativat reiän, jota ei alunperin laitteessa ollut.

      Jos muuten joku tietää, niin kertokaa: jos/kun uuni vanhuuttaan hajoaa niin, että ääni on voimakkaampi, kuuluu pauketta ja näkyy välähdyksiä uunitilasta siitä kohtaa, missä on valkoinen muovilevy uunitilaan tulevan antennin kohdalla, niin mikä itseasiassa on vikana ?

      Tuollaisessa tapauksessa siinä valkoisessa muovilevyssä yleensä näkyy palojälkiä.

      Mikä saa vuosia (jopa vuosikymmeniä) käytössä olleen mikroaaltouunin käyttäytymään noin, että alkaa tulla pauketta, näkyy kirkkaita välähdyksiä, ja valkoisessa muovilevyssä yleensä näkyy palojälkiä?

      Täällä hajosi juuri 1994 hankittu mikroaaltouuni, eli 30 vuotta toimi ongelmitta, mutta sitten alkoi tuollainen vika, ja turvallisuussyistä mikroaaltouuni poistettiin käytöstä.

      Tilalla oli pari viikkoa vielä vanhempi ilmeisesti 1989 valmistettu digitaalikoneistolla ohjattu mikroaaltouuni, mutta parin viikon käytön jälkeen ei enää reagoinut käyttönappien painalluksiin mitenkään.

      Ihmettelen vaan: jos kyse on esim. elektrolyyttikondensaattorien kuivumisesta kun uuni on ollut yli 10 (ehkä melkein 20) vuotta käyttämättömänä, niin miksi se kuitenkin toimi pari viikkoa moitteettomasti ennen kuin lakkasi reagoimasta käyttökytkinten painalluksiin ?

      Tämä vielä vanhempi mikroaaltouuni olisi siis mikroaaltopuolensa osalta vielä ehjä, mutta kun ohjauslogiikka pettää niin uuni joko korjaukseen (mihin juuri nyt ei ole aikaa) tai sitten SER -kierrätykseen. Tämä digitaaliohjattu on "Made in Japan", ensin hajonnut oli mekaanisella ajastinkellolla ilman digitaaliohjausta.

      • Anonyymi

        Arvaus: Aaltoputken kohdalla räpsyminen aiheutuu muovimateriaalin vanhenemisesta. Huonosti valittu materiaali menettää vuosikymmenien kuluessa pehmennysaineet, muuttuu hauraaksi ja säröytyy. Mikroaaltojen muovissa tuottama paikallinen sähkökenttä säröön syntyneen pienen ilmaraon kohdalla ylittää ilman läpilyöntilujuuden. Siitä lähtee liikkeelle paikallinen suurtaajuinen sähkokipinä (partial discharge) muovipinnasta muovipintaan ja muovi kuumenee, joka puolestaan lisää purkausta...


      • Anonyymi

        Se pauke ja välähdys johtuu siitä että se kiillelevy on likainen. Sen voi pyyhkiä puhtaaksi mutta jos ei auta niin levyn voi vaihtaa uuteen. Mikro toimii myös ilman sitä levyä mutta silloin PITÄÄ! käyttää mikrokupua ettei magnetroni likaannu.


    • Anonyymi

      Käsittääkseni uusissa mikrouuneissa ei ole enää sitä isoa ja painavaa rautapakkamuuntajaa. Lineekö sitten uusien mikrojen äänikin erllainen? Entä sähkön kulutus vanhoihin mikroihin verrattuna?
      Nämä vanhat mikrot mekaanisella ajastimella ovat niin kestäviä ettei ole toivoakaan että pääsisi uutta mikrouunia ostamaan.

      • Anonyymi

        Lienet oikeassa vanhojen uunien suhteen. Minulla ainakin 30 v vanha Moulinex Made in France. Ostin heti, kun hinta putosi alle 5000 markan. Äänekäs, mutta toimii yhä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lienet oikeassa vanhojen uunien suhteen. Minulla ainakin 30 v vanha Moulinex Made in France. Ostin heti, kun hinta putosi alle 5000 markan. Äänekäs, mutta toimii yhä.

        Kun mikrouuneihin alettiin lisäämään varsinaista elektroniikkaa, niiden käyttöikä romahti suorastaan dramaattisesti.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      83
      4507
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      121
      3886
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      33
      2451
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      193
      1454
    5. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1276
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1233
    7. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      36
      1168
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      62
      1157
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1133
    10. Olen menettänyt yöunet kokonaan

      Nytkin vain tunnin nukkunut. En tiedä johtuuko se sinusta vai tästä palstasta. Olis mukava nähdä oikeasti eikä arvuutel
      Tunteet
      17
      1035
    Aihe