Kokkolan kaupunginosia lyhyesti

Anonyymi-ap

Halkokari
Halkokari (ruots. Klabbgrund) on nykyisen Kokkolan pohjoisin osa. Siellä sijaitsevat myös kaksi Kokkolan turistirysää: yleinen uimaranta ja Kivinen muistomerkki englannin sodasta. Halkokarilla asuu myös suurin osa Kokkolan rikkaimmista ihmisistä, jonka takia Halkokarilaiset usein pitävät itseään täysin Kokkolan muusta roskaväestöstä erillisenä porvaristona, lähestulkoon omana kaupunkinaan. Positiivista Halkokarissa on myös se, että kukaan ei eksy sinne vahingossa, sillä kaikki suuret tiet kiertävät Halkokarin. Tiettävästi Halkokarille pääsee tällä hetkellä vain kolmea tietä pitkin. Yksi niistä on uimalla Suntin yli. Kuten jo aiemmin tuli todettua, tällä alueella asustaa kaupungin kerma, suurimmat veronmaksajat ja parhaat veronkiertäjät. Alueen autokanta on myös bongauksen arvoinen. Harva se tunti Vanhanveistämöntietä voi nähdä lipuvan niin Alfa-Romeoita, Porcheja, Jaguaareja, Hummereita ja muita tyyriimpiä kenkälaatikoita. Myös siilejä alueella on runsaasti ihmisten paijattavana ja saunat lämpenevät pääsääntöisesti oikeaoppisesti puulla. Pankkiautomaattia alueella ei ole, sillä köyhäthän ne rahansa seinästä repii. Alueella asustavien suuri sunnuntaihupi on kiertoajelu Koivuhaassa, että muistuu mieleen miten PerusSuomalaiset asustavatkaan. Valitettavasti viime aikoina myös kaupungin taholta on tuo halkokarin asuinalueen laadukkuus huomattu ja sinne on muutama kaupungin vuokra-asuntokin rakennettu. Romaniväestöä tällä alueella ei suvaita ollenkaan vaan samantien laitetaan junaan ja määränpäänä on hailuoto. Alueen asukkaat ovatkin tehneet vuonna 2014 lakialoitteen eduskuntaan että kyseisen alueen asukkaat saisivat ns. "köyhänmiehen diplomaattipassit" joilla voisi mm: etuilla minimanin kassajonossa ja saada 10-12% käteisalennukset kokkolan alkosta. Poliittinen jakauma alueella on selvä,noin 49,9% äänestää ruotsidemokraatteja ja loput 5% ei äänestä ollenkaan,paitsi mustalla karilla vodkapaukkku käsissä klo 21 jälkeen pe ja la.

Hakalahti
Hakalahti (ruots. Hagevik) on Kokkolan kaupunginosista urheilullisin, sillä siellä sijaitsevat sekä jäähalli, uimahalli, että urheilutalo. Näin ollen suurinosa urheiluhullujen Kokkolan-ruotsalaisten liikehdinnästä on vangittu tälle yhdelle alueelle, joka onkin viisasta. Hakalahdessa sijaitsee myös yksi Kokkolan vaarallisimmista alueista, (Kampus eli Amisland), jota hallitsevat bomberwarriorit Bemareillaan ratsastaen, sekä löyhästä moraalista tunnetut varhaisteininaiset. Hakalahdessa sijaitsi myös Hakalax Pub, Suomen vanhimpia ja kuuluisimpia pubeja; muiden kaupunkilaisten, erityisesti halkokarilaisten, mielestä paikalle sopivampi nimi olisi ollut Räkäläx. Nimestä ei päästy selvyyteen, koska jeppisläiset ja Ullavan mafia yksissä tuumin kerkesivät sitä ennen polttaa sen[1].

Ykspihlaja
Ykspihlaja ruots. Ettrönn paikallisten kielellä Pihlaja ) on Kokkolan kommunistien historiallinen asuinpaikka. Tiettävästi kaikki Kaustis-Pohjanmaan kommarit koottiin tänne vapaussodan jälkeen, toiveena, että he pysyisivät samalla alueella syntymästä loppuun, joka onkin pitkälti toteutunut. Tehtaiden tuottamien ilmastosaasteiden takia kommarit jäivätkin usein pienikokoisiksi. Myöhemmin Ykspihlajaan rakennettiin vielä satama, jonka kautta kommarit karkotettiin Ruotsiin, lähinnä Trollhättaniin. Sittemmin siellä asuvia kommareita on päätetty rankaista ja heiltä on poistettu koulu. Tästä syystä kommarit joutuvatkin nyt astumaan pahamaineiseen Koivuhakaan käydäkseen koulua.

Kirkonmäki
Rautatie erottaa Kirkonmäen (ruots. Kyrksbacka) keskustasta. Tämä ei kuitenkaan ole viimeinen kaupunginosa (Ykspihlajaa ei lasketa), jossa ruotsinkieliset vielä yrittävät orjuuttaa suomalaisia. Kirkonmäkeläisiä pitääkin rautaisessa otteessaan eversti Tony Storbackan johtama salainen poliisi GBK (väännös nimestä KGB). Kovasta yrityksestä huolimatta GBK:n vastavoimaksi perustettu KPV (Kokkola Pitää Vapauttaa), tai sen maltillinen siipi KPS (Kokkola Pitää Siivota) eivät ole onnistuneet syrjäyttämään GBK:ta Kirkonmäellä. Kirkonmäellä sijaitsee myös yksi Kokkolan tärkeimmistä kulturellisista paikoista, jo ammoisilta ajoilta asti seisonut kivikirkko. Tänne kokkolalaiset kokoontuvat Palvomaan.

Koivuhaka
Koivuhaka (ruots. Björkhage) on pummien, juoppojen ja työttömien kaupunginosa, eikä sinne ole perimätietojen mukaan paistanut päivänvalo vuoden -94 jälkeen. Enempää tietoja ei ole, koska kukaan ulkopuolinen ei ole sinne tohtinut tällä vuosituhannella astua. Öisin kuiskitut kauhutarinat ja lastenpelottelut kuitenkin kertovat, että Koivuhaassa ei olla kuljettu jalan sitten kolmeenkymmeneen vuoteen, eikä sieltä löydä ulos ilman tarinoissakin eeppisen maineen saavuttanutta karttakirjaa. Taxit ja bussit kiertävät tämän ihmisen pahuuden sisälleen sulkevan karanteenialueen kaukaa. Ken viimeisestä Kokkolan liikenteen paikallisvuorosta myöhästyy, saa kaiken toivon heittää.

On myös huomattava, että koivuhaassa ei kannata autossa pitää pöläreitä. Ne varastetaan heti, kun auto pysähtyy.

6

397

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei pidä paikkaansa

    • Anonyymi

      Tämä Hipediasta kopioitu tarina putkahtelee esiin tasatahtiin. Kopioi jotain muuta... tämä on nähty 10 kertaa.

    • Anonyymi

      Halkokarilla asustaa myös ihan tavallisia pienituloisia työssäkäyviä ihmisiä kuten meidä perhe. Kampusalue on työpaikkani joka ei muuten ole Hakalahtea vaan Närvilä -Torkinmäki..

    • Anonyymi

      Unohdit Linnusperän, tuon tortun vääntäjien kaupunginosan, mistä urea ja torttu valuu eteenpäin suntiin ja mereen. Eteläisessä kaupunginosassa ovat historiallisesti viihtyneet perheen kiduttajat ja surmaajat, toki joku vaimoke on voinut tontilta pois muuttaessaan selvitäkin hengissä.

      Ammattikuntia on paskalakeista turkistarhaajiin ja muihin paskan määrää maailmassa lisäviin lieveilmiöihin.

      Kulmille esimerkiksi marjastamaan eksyneet ulkokaupunginosalaiset saavat osakseen tuijottelua ja kyykäärmeet vapautetaan vierailijoita hätistämään.

    • Anonyymi

      Venttuksessa ja kaustarissa on asuneet kovimmat ja legendaarisimmat kokkolalsiset

    • Anonyymi

      En ymmärtänyt, tarkoititko, että on ollut kovasti silsaa näillä asuinalueilla? Ymmärrettävästi alkeellisissa olosuhteissa ihotaudit ovat yleisiä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      577
      3846
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3298
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2781
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2729
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2124
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2071
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1947
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1845
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1790
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1739
    Aihe