Pattayan poijat: Tänään hauska keskustelu

Anonyymi-ap

Tänään tehdään hauska keskustelu ja aiheena on evoluutio ja älykkyys.

Korkea otsaisia pidetään älykkäinä ja miehiä, joilla on pitkä nenä omaavat usein ison työkalun. Tämä on ihan naistelehtien yleisimpiä artikkeleita. Samoin, kuin horoskoopi, joista tähtimerkkeinä yleensä on Rapu ja Lohikäärme.

Mutta mennään tähän evoluutioon ja älykkyyteen. Miksi tyhmät ihmiset jengiytyvät ja nimeävät vielä itsensä eri ryhmiin? Esim. Suomalainen ja Veronmaksaja sieltä tyhmimmästa päästä.

Siihen on luonnollinen selitys, että monikaan heistä ei usko, huomaa ei usko tulevansa itsenäisesti toimeen. He ovat hakeutuneet aina jonkun johtohahmon alaisuuteen juuri avun tarpeessa. Moni onkin Pattayan palstalla osoittanut osaamisen iloisuutta, kun on selvinnyt itsenäisesti Pattayan matkasta suomi-baariin. Kavereilta saamista kertomuksista muovataan sitten yleiskuvaa Thaimaasta ja thaimaalaisista. Eikö niin.

Tässä tulee juuri esille se kehittymätön ajattelu, joka loistaa vajavaisuutta. Hänhän nyt itse kertoo olevansa samanlainen, kuin Suomalainen paitsi jammu tai joku muu homoppeli tai vastaava. Eli hän kertoi juuri itsestään hyvin paljon.

Ok. Mennään kristillisiin ja uskonnollisiin käsityksiin. Thaimaassa on Buddha uskonto ja siellä uskotaan sielun uudelleen syntymiseen. Itselläni on vankka käsitys, että myös kristinuskossa on maallinen uudelleen syntyminen mahdollista. Tätä tukee monet Raamatun kohdat ja Apokryfikirjat myös. Esim. Herra sanoi, että hän toivoo, että kaikki ( ihmissielut ) pelastuvat. Tuskin silloin Herra enää loi uusia sieluja eli ihmisiä. Myös Apokryfikirjat " näin syntymättömien lasten sielut "

Nythän meillä on varsin mielenkiintoinen kokonaisuus eikö ja miten siihen pitäisi suhtautua. Syntyä suomalaiseksi vai Thaimaassa voi syntyä jopa kärpäseksi.

Miten nyt kova Pattayan sankari suomi-baarissa yhdistää suuren Suomalaisen rotunsa tähän systeemiin. Sehän voi tarkoittaa, että osasta thaimaalaisista tulee kärpäsiä ja osa on voinut myös olla. Mehän kaikki olemme vain vuokralla lihallisessa ruumissamme. Osa suomalaisista on siis voinut olla ihmisenä arabi tai eskimo tai Intiaani. Käsittääkseni kristillisessä käsityksessä ihmissielu on ihmissielu. ( Raamatun mukaan )

Tämä on ihan täysin totta . . . Myös kristinuskossa. Oliko sielu olemassa ennen syntymää oli vai ei ?

Tässä on myös se totuus, miksi jotkut muuttavat Aasiaan ja Thaimaahan ja toiset eivät kykene muulle, kuin ohjatulle pakettimatkalle.

49

443

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Onko tämä jokin "Tapsan Paluu ja Jälleensyntymä, osa 9."?

      Mutta tällä kertaa kirjoitit myös asiaa, paitsi asiavirheitä oli myös, mutta vähemmän herjaa kuin normaalisti ja onnistuit jopa kirjoittamaan kansalaisuuden "thaimaalainen" pienellä kirjaimella, kuten kuuluukin.

      Tämä saa epäilemään onko siellä Tapsa Pasanen ollenkaan vai joku muu, vai onko käytetty oikolukuohjelmaa? Epäilen jälkimmäistä, koska viha ja kateus näkyy kirjoituksessa ettei tämä sankari koe kuuluvansa joukkoon.

      Mutta kiitän mielenkiintoisesta aloituksesta anyway.

      Ihmisen selviytymistarinan olennainen osa evoluutiossa on hakeutuminen laumoihin ja heimoihin. Mitä isompi ja monipuolisempi lauma, sitä paremmin on selvitty.

      Se on ollut ehdoton vaatimus siksikin, että saadaan mahdollisimman laaja geenibooli ja vältytään sukurutsan ongelmilta, jotka eivät ole ihan pieniä.

      On muutamia kulmakiviä ihmisen evoluutiossa jotka teki meistä pallon eläinten kuninkaita. Sellaisia on esimerkiksi vauvan kantoliinan käyttö, kalastus, metsästys, tulenteon taito, ruoan kypsentäminen, maanviljelys jne.

      Lämmitetty kypsennetty ruoka toimii aivojen ravintona paljon paremmin kuin raaka ja näin ne aivot sitten kehittyi.

      Näiden taitojen opettaminen seuraaville polville ja kehittäminen, johtivat siihen ettei ihmisen kaikki aika elämässä mennyt vain ravinnon hankintaan. Tuli toi valon luoliin ja voitiin seurustella siellä auringon laskettuakin ja tehdä ruokaa.

      Roolijako oli luonnollisesti selvä miesten ja naisten välillä. Ei päässyt feminismi eikä Woke- kulttuuri valloilleen. Sellaiselle vinkumiselle olisi tullut tyly loppu.

      Kirjoitit:
      "Thaimaassa on Buddha uskonto ja siellä uskotaan sielun uudelleen syntymiseen"

      -Meni pieleen kumpikin.

      Buddhalaisuus ei ole varsinaisesti uskonto, vaan elämänoppi joka auttaa yksilöä löytämään itsensä, oman tien ja oman onnensa, kunnioittaen toisten valintoja.

      Buddhalaisuudessa ei uskota sielunvaellukseen, mutta kylläkin jälleensyntymään jonakin toisena tai jossakin muussa muodossa.

      Höpöttäminen joistakin suomibaarien hölmöistä suomalaisista on täyttä sontaa, ainakin tänäpäivänä.

      Suomalaiset eivät seuraa aivottomina johtajaansa vaan ovat aina osanneet kritoida näitä myös. Hyvää johtajaa taasen on helppoa ja turvallista seurata.

      Se hurahuhhahhei- porukka ei ole Thaimaassa suomibaarissa, vaan ennemminkin Kanarian saarilla ja tuskin sielläkään enää. Tuo on vainoharhaisen ja ylimielisen erakon puhetta ja kateutta vaan, kun ei tunne kuuluvansa laumaan.

      Jos muistelen niitä tuhansia kertoja, kun olen ollut Pattayalla illanvietossa tavalla tai toisella, niin olen törmännyt vai pari kertaa pullisteluun ja elvistelyyn ja vain kerran oli tappelu lähellä, kun kaverini käytti rumaa nimeä jääkaappipakastimen kokoisesta miehestä.

      Menin väliin ja halasin jääkaappipakastinta ja sanoin että "Rauhaa ja rakkautta". Häkeltyi ja leppyi samantien.

      Jos tuota verrataan Suomeen, niin siellä tapellaan ja melskataan jokaisessa baarissa joka ilta jossakin vaiheessa. Voin lainata erään sanoja, että "Suomessa on jokin pielessä ja pahasti". Tosin hän käytti ilmaisua Thaimaasta.

      Sylvester Stallone sanoi viisaasti että "Toteuta omat unelmasi itse, tai käy niin että joku palkkaa sinut toteuttamaan omat unelmansa"

      Se ei ole keneltäkään toiselta pois jos joku haluaa pakettimatkalle. Sehän on fiksu valinta, jos haluaa vain relata ja lomailla, muiden hoitaessa ohjelman. Kenenkään velvollisuus ei ole mikään tutustuminen paikallisiin ihmisiin tai historiaan, jos ei halua tai viitsi.

      Jos ihmiset haluavat mennä helpoimman kautta, silloin he seuraavat johtajaa. Kaikki eivät ole johtajia eivätkä voi olla johtajia, siitä seuraisi hirvittävä määrä konflikteja ja voimainkoitoksia.

      Se että seuraa johtajaa ja toimii normien mukaan, ei tee kenestäkään kuitenkaan aivotonta tai tyhmää. Se on fiksu valinta silloin jos ei koe tarvetta muuhun ja tyytyy rooliinsa ja hyväksyy itsensä sellaisena kuin on.

      Kaikkein huonoin vaihtoehto elämälle on esittää olevansa jokin ylivertainen onnistuja, tietäjä ja menestyjä, mutta silti urputtaa koko ajan kaikkien toisten elävän väärin.

      Se ei ole kristillistä eikä buddhalaista, vaan se on luuserimaista itsepetosta ja juuri sellaistä tämä Tapsa Pasanen harjoittaa. On olevinaan kristitty, mutta ei ole. On olevinaan parempi ihminen, mutta ei ole, vaan pelkkä suunsoittaja.

      2010

      • Anonyymi

        Mitenkä tuplanolla taivuttaa verbin kritoida?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitenkä tuplanolla taivuttaa verbin kritoida?

        Sellaisen sisällönkö löysit tuosta kirjoituksesta olennaisimpana?


      • Anonyymi

        Tekoälyn vastauksia Buddhalaisuus: Uudelleensyntyminen ei siis tarkoita sielun siirtymistä kehosta toiseen, kuten monissa länsimaisissa reinkarnaatio-käsityksissä, vaan tietoisuuden jatkuvaa prosessia, joka jatkuu erilaisten olemassaolon muotojen kautta. Tämä prosessi jatkuu, kunnes ihminen ymmärtää todellisen luontonsa ja saavuttaa valaistumisen, vapautuen näin samsarasta.

        Myös Reinkarnaatio kristinuskossa on mahdollista.

        Yritän kovasti keskittyä vain siihen mitä raamatussa sanotaan ja siihen tulkintaan. Olen hyvin vakuuttunut siitä, että uskoon ei voi tulla pelkästään uskomalla, koska ei tiedä mihin uskoo ja miten. Joten siinä vaaditaan myös ymmärtämistä ja tietoa.

        Mutta kyse oli pääsääntöisesti ristiriitainen samaistamisen kanssa. Tämän vuoksi ilmoitin, että thaimaalaisia tai vähemmän viisaita ja tyhmiä suomalaisia. Toki viisaat elää parempaa elämää.

        Mutta tarkoitatko kuulumalla johonkin yhteiskuntaan olemalla sen viisaampaa vai vähemmän viisaampaa luokkaa ja miten Thaimaassa. Eli onko Pattayan suomalaisen viisaampaa, kuin thaimaan suomalainen. Sinähän nimeät heitä samoiksi ryhmiksi... kuulee usein, että thaimaalaiset on sitä ja tätä vai onko siellä kärpäsiä ja yksilöitä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sellaisen sisällönkö löysit tuosta kirjoituksesta olennaisimpana?

        Eipä tuossa muutakaan tolkullista ollut!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eipä tuossa muutakaan tolkullista ollut!

        Kaikki mitä Kymppi kirjoitti on tieteellisiä ja historiallisia todistettuja tosiasioita.
        Miltei kaikki mitä aloittaja kertoi on itsensä nostamista muiden yläpuolelle kertoen kuinka viisas hän on kun pakeni isänmaastaan erakoksi ulkomaille eikä koskaan ole kuulunut mihinkään, eikä saanut koskaan yhtään kaveria mistään, vain vihamiehiä netistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki mitä Kymppi kirjoitti on tieteellisiä ja historiallisia todistettuja tosiasioita.
        Miltei kaikki mitä aloittaja kertoi on itsensä nostamista muiden yläpuolelle kertoen kuinka viisas hän on kun pakeni isänmaastaan erakoksi ulkomaille eikä koskaan ole kuulunut mihinkään, eikä saanut koskaan yhtään kaveria mistään, vain vihamiehiä netistä.

        Juuri näin. Lehdessä oli juttu kun vihreä tutkija sanoi että ihmisen tulisi lopettaa kokonaan luontoon puuttuminen, jotta luonto saisi rauhassa olla.
        Palaaminen keräilijä-metsästäjä aikoihin vaan ei enää toimi, sillä meitä on täällä 8,2 miljardia ihmistä joista 8,1 miljardia ihmistä ei osaa keräillä eikä metsästää taikka ei ole siihen mahdollisuutta. Elämme markkinataloudessa joka edellyttää sitä että mahdollisimman suuri joukko ihmisiä tekee töitä, hakkaa metsää, viljelee peltoja, valjastaa luontoa käyttöönsä jotta meillä olisi ruokaa kaikille.
        Kaikille ei ole ruokaa nytkään eikä kotia, ei edes Suomessa. Mikä on tutkijan idea? Miten luonto selviää ihmisen kanssa siten kuin ihmistä ei olisikaan?


      • Anonyymi

        👍👍👍


    • Anonyymi

      Avaan tölkin.... Pihati terävästi. Aika hyvin meni kolmasosa.
      Röyh tuli toisen huikan päälle.. Jatketaan... Oli hyvä.. Tuli halu vetää koko
      tölkki saman tien... Oikein hyvä. Täytyy ostaa lisää. Kylmänä hyvä.
      Pari minsaa ja tuli iso röyh.

      T. Rapsa Vajakjeja, Vinku Tau, Vietkong
      Velkoja paossa jo viidestä maasta!

    • Anonyymi

      Niin juuri. Meitä on yli 8 miljardia ihmistä. Jokaisella on oma sielu.

      Raamatullinen kysymys, että Israelilaiset tuomittiin ennen, kuin olivat syntyneneet vai olivatko jo? Keitä on ne Israelilaiset, jotka palaavat Israeliin aikojen lopussa. Nyt ei ole kysymys suomalaisista epäsikiöistä, vaan keitä he ovat, sillä myös Israelin kansa on sekoittunut.

      Eli kysymys on sielusta ja henkiruumiista, kuten aina raamatussa. Tässä on pakko uskoa Reinkarnaatioon vastoin kirkkoa ja sen oppeja.. hehän sanovat, että sielu tulee ihmiseen, parin vai kolmen tunnin kuluttua hedelmöityksestä. .. Mutta eivät kerro mistä ja miten se tulee.

      Niin, vajakeille, että ihmisiä on nyt määrällisesti enemmän, kuin Jeesuksen aikoihin.

      Älä vastaa tyhmää persu vastausta .. Sillä se on varmasti hyvin alhaisen älykkyyden osoitus vain.

      • Anonyymi

        Jopa tekoäly tietää, että Persut on alempaa sosiaaliluokkaa: " Tutkimuksissa on havaittu, että tietyt tekijät, kuten taloudellinen epävarmuus, pelko sosiaalisen aseman menettämisestä tai vähäinen altistuminen erilaisille kulttuureille, voivat vaikuttaa ennakkoluuloisten asenteiden syntyyn. Nämä tekijät voivat olla yleisempiä alemmissa sosiaaliluokissa, mikä saattaa johtaa siihen, että rasistisia asenteita yhdistetään kyseisiin ryhmiin. Toisaalta, myös ylemmissä sosiaaliluokissa voi esiintyä rasismia, mutta se saattaa ilmetä eri tavoin, kuten hienovaraisempina syrjivinä käytäntöinä tai asenteina."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jopa tekoäly tietää, että Persut on alempaa sosiaaliluokkaa: " Tutkimuksissa on havaittu, että tietyt tekijät, kuten taloudellinen epävarmuus, pelko sosiaalisen aseman menettämisestä tai vähäinen altistuminen erilaisille kulttuureille, voivat vaikuttaa ennakkoluuloisten asenteiden syntyyn. Nämä tekijät voivat olla yleisempiä alemmissa sosiaaliluokissa, mikä saattaa johtaa siihen, että rasistisia asenteita yhdistetään kyseisiin ryhmiin. Toisaalta, myös ylemmissä sosiaaliluokissa voi esiintyä rasismia, mutta se saattaa ilmetä eri tavoin, kuten hienovaraisempina syrjivinä käytäntöinä tai asenteina."

        Ei ole tieto se näkyy. . . Kaikki ne on alempaa sosiaaliluokkaa. Pattayalla kalju paistaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jopa tekoäly tietää, että Persut on alempaa sosiaaliluokkaa: " Tutkimuksissa on havaittu, että tietyt tekijät, kuten taloudellinen epävarmuus, pelko sosiaalisen aseman menettämisestä tai vähäinen altistuminen erilaisille kulttuureille, voivat vaikuttaa ennakkoluuloisten asenteiden syntyyn. Nämä tekijät voivat olla yleisempiä alemmissa sosiaaliluokissa, mikä saattaa johtaa siihen, että rasistisia asenteita yhdistetään kyseisiin ryhmiin. Toisaalta, myös ylemmissä sosiaaliluokissa voi esiintyä rasismia, mutta se saattaa ilmetä eri tavoin, kuten hienovaraisempina syrjivinä käytäntöinä tai asenteina."

        Pistäs linkki missä tämä tutkimus on tehty.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole tieto se näkyy. . . Kaikki ne on alempaa sosiaaliluokkaa. Pattayalla kalju paistaa.

        Kaljuuntumiselle ei voi mitään.


    • Anonyymi

      Minun on vaikea ottaa kantaa mihinkään uskonnolliseen vakaumukseen, kun en niitä ymmärrä millään muotoa, en usko yhtään sen paremmin buddhismiin kuin mihinkään muuhunkaan uskomusjärjestelmään, en tarvitse näitä selvittääkseni perusasioita itselleni,

      Useat tutkimukset todistavat että uskominen on eräänlaisen aivovaurion aiheuttama harha, jopa joku nero keksi sähköisenlaitteen jonka päähän asettamalla syntyi aivoissa uskonnollisia kokemuksia, tätä kutsutaan leikkisästi jumalakypäräksi, ideana on aiheuttaa aivojen jollekin alueelle, sähköllä ärsytystä, joka laukaisee kokemuksen, aivan kuten samalla tekniikalla voidaan aiheuttaa epileptinen kohtaus, jopa täysin terveelle ihmiselle.

      By NumBall Vantaa (kotona) 63v.

      • Anonyymi

        Tuo onkin kinkkinen asia kuten myös Suomalainen Klubi. Jälleen aiotaan äänestää naisten siihen jäseneksi ottamisesta.
        Simonkylän herrat ovat sitä vastaan.
        T: Silkkipaitulimiäs


      • Anonyymi

        Sekatyömies Röpsö-Reino Simonkylästä on ollut 24 vuotta naimisissa thaimaalaisen naisen kanssa ja asui miltei kymmenen vuotta Hua Hinissa, mutta silti sanoo:

        "en usko yhtään sen paremmin buddhismiin kuin mihinkään muuhunkaan uskomusjärjestelmään, en tarvitse näitä selvittääkseni perusasioita itselleni"

        Et siis ole laisinkaan tutustunut buddhismiin, eikä sinulla ole hajuakaan mikä se edes on, mutta olet vakaasti silti sitä mieltä että sinä et tarvitse sitä, koska teet kaiken aina ihan itse suuressa viisaudessasi ja olet selvittänyt universumin mysteerit ihan itse.

        Tuollaisen ajattelutavan omaavan ihmisen ei tarvitse mennä laisinkaan kouluun, ei tarvitse lukea tietokirjallisuutta eikä katsoa wikipedioita ei triptrappeja, kun hän tekee kaiken itse.

        Olet uskomattomin tapaus kenen juttuja olen koskaan lukenut.

        Kuten tuolla ylempänä mainitsin, ihmiskunnan kehitys on perustunut siihen, että tieto kulkee ja kehittyy seuraavalle polvelle, joka taas jalostaa sitä lisää ja seuraava polvi syntyy taas valmiimpaan pöytään ja yhä nuorempana ollaan opittu jo asiat joista vasta muutama sukupolvi sitten ei tiedetty mitään.

        Kohta varmaankin sanot että ihminen ei ole kehittynyt laisinkaan, vaan että sen perustekniikka on sama.

        Sama typeryys ja ylimielisyys saa sinut harhailemaan , eksymään ja ihmettelemään kaikenlaista, kun et suostu ottamaan mistään selvää. Se johtuu siitä että oppimiskykysi on niin heikko, ettet ymmärtäisi vaikka lukisit. Siksi katsot opiskelun hyödyttömäksi.

        Elämä on jatkuvaa opiskelua ja tieto lisääntyy joka päivä, vaikka sitä ei tarkoituksella tekisikään. Pelkästään uutisia lukemalla tai katsomalla tulee joka päivä lisää infoa.

        Paljon lukeneille kehittyy medialukutaito, jolloin osaat erottaa lukemastasi kirjoittajan tarkoitusperät ja taustat, osaat tunnistaa sarkasmin, puoluekannat, manipuloinnit, olennaisen ja epäolennaisen.

        Oikein huvitti heinäkuussa lukea suomalaisia lehtiä, kun nuoret kesätoimittajat pääsivät ilman valvontaa suoltamaan ihan mitä sattuu.

        Toisaalta sen ymmärtää ettei parikymppinen naistoimittaja välttämättä tiedä esim kuka on Clint Eastwood, tai miten tunnettu hän on nykyisten keski-ikäisten tai sitä vanhempien keskuudessa. Kertoi että "elokuvasta Armoton tunnettu näyttelijä..."

        Aikamoinen lapsonen meille, jotka on seuranneet Clintin leffoja ja uraa 50 vuotta.

        Negatiivista kehitystä näyttää edustavan älypuhelimet ja suoratoistopalvelut, tiktokit jne.
        Niiden tuijottaminen ja viestittely kavereiden kanssa joutavista asioista vie aikaa oikeiden asioiden opiskelulta.

        Ne on aiheuttaneet jo nyt nuorille someniskana tunnetun ryhtiongelman jossa naamataulu on suunnattu alaviistoon ja ajan mittaan sen korjaaminen on vaikeaa ja se alkaa pikkuhiljaa periytyä. Sama on käymässä peukaloille näpyttelyn seurauksena.

        Ihmisaivot ja hermosto toimii sähköllä ja ihminen on täynnä miljardeja hermopäätteitä jotka lähettää signaalit aivoille käsiteltäväksi. Näitä hermoratoja voidaan manipuloida sähkön lisäksi myös esim akupunktiolla tai tai painalluksilla.

        Vaatii vaan sellaisen tekijän jolla on taitoa, tatsia ja tietoa. Olen käynyt huonoilla ja hyvillä akupunktion taitajilla.

        Nyt kun Saarisankari olet Suomessa, niin suosittelen sinua käymään sillä Kiviojan Jannella, jota aiemminkin olen mainostanut.

        Voisin kutsua häntä velhoksi, sillä niin uskomaton se muutos oli yhden 45 minuutin käynnin jälkeen. Siihen aikaan hinta oli 50 euroa per käynti, joten ei ole kalliskaan.

        Lantioni ja selkäni oli sinne mennessä niin kierossa ja pois paikoiltaan, että fysioterapeutti sanoi "Hui kamala, sinun pitäisi teoriassa olla halvaantunut", eikä hän voinut koskeakaan ennenkuin palikat on paikallaan ja tulehdus poissa.
        https://klinik.fi/palveluntarjoajat/janne-kivioja-lahti

        Vaikka ei kaikkia vaivoja pois saisikaan, niin aivan varmaa on että apu on merkittävä.

        2010


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sekatyömies Röpsö-Reino Simonkylästä on ollut 24 vuotta naimisissa thaimaalaisen naisen kanssa ja asui miltei kymmenen vuotta Hua Hinissa, mutta silti sanoo:

        "en usko yhtään sen paremmin buddhismiin kuin mihinkään muuhunkaan uskomusjärjestelmään, en tarvitse näitä selvittääkseni perusasioita itselleni"

        Et siis ole laisinkaan tutustunut buddhismiin, eikä sinulla ole hajuakaan mikä se edes on, mutta olet vakaasti silti sitä mieltä että sinä et tarvitse sitä, koska teet kaiken aina ihan itse suuressa viisaudessasi ja olet selvittänyt universumin mysteerit ihan itse.

        Tuollaisen ajattelutavan omaavan ihmisen ei tarvitse mennä laisinkaan kouluun, ei tarvitse lukea tietokirjallisuutta eikä katsoa wikipedioita ei triptrappeja, kun hän tekee kaiken itse.

        Olet uskomattomin tapaus kenen juttuja olen koskaan lukenut.

        Kuten tuolla ylempänä mainitsin, ihmiskunnan kehitys on perustunut siihen, että tieto kulkee ja kehittyy seuraavalle polvelle, joka taas jalostaa sitä lisää ja seuraava polvi syntyy taas valmiimpaan pöytään ja yhä nuorempana ollaan opittu jo asiat joista vasta muutama sukupolvi sitten ei tiedetty mitään.

        Kohta varmaankin sanot että ihminen ei ole kehittynyt laisinkaan, vaan että sen perustekniikka on sama.

        Sama typeryys ja ylimielisyys saa sinut harhailemaan , eksymään ja ihmettelemään kaikenlaista, kun et suostu ottamaan mistään selvää. Se johtuu siitä että oppimiskykysi on niin heikko, ettet ymmärtäisi vaikka lukisit. Siksi katsot opiskelun hyödyttömäksi.

        Elämä on jatkuvaa opiskelua ja tieto lisääntyy joka päivä, vaikka sitä ei tarkoituksella tekisikään. Pelkästään uutisia lukemalla tai katsomalla tulee joka päivä lisää infoa.

        Paljon lukeneille kehittyy medialukutaito, jolloin osaat erottaa lukemastasi kirjoittajan tarkoitusperät ja taustat, osaat tunnistaa sarkasmin, puoluekannat, manipuloinnit, olennaisen ja epäolennaisen.

        Oikein huvitti heinäkuussa lukea suomalaisia lehtiä, kun nuoret kesätoimittajat pääsivät ilman valvontaa suoltamaan ihan mitä sattuu.

        Toisaalta sen ymmärtää ettei parikymppinen naistoimittaja välttämättä tiedä esim kuka on Clint Eastwood, tai miten tunnettu hän on nykyisten keski-ikäisten tai sitä vanhempien keskuudessa. Kertoi että "elokuvasta Armoton tunnettu näyttelijä..."

        Aikamoinen lapsonen meille, jotka on seuranneet Clintin leffoja ja uraa 50 vuotta.

        Negatiivista kehitystä näyttää edustavan älypuhelimet ja suoratoistopalvelut, tiktokit jne.
        Niiden tuijottaminen ja viestittely kavereiden kanssa joutavista asioista vie aikaa oikeiden asioiden opiskelulta.

        Ne on aiheuttaneet jo nyt nuorille someniskana tunnetun ryhtiongelman jossa naamataulu on suunnattu alaviistoon ja ajan mittaan sen korjaaminen on vaikeaa ja se alkaa pikkuhiljaa periytyä. Sama on käymässä peukaloille näpyttelyn seurauksena.

        Ihmisaivot ja hermosto toimii sähköllä ja ihminen on täynnä miljardeja hermopäätteitä jotka lähettää signaalit aivoille käsiteltäväksi. Näitä hermoratoja voidaan manipuloida sähkön lisäksi myös esim akupunktiolla tai tai painalluksilla.

        Vaatii vaan sellaisen tekijän jolla on taitoa, tatsia ja tietoa. Olen käynyt huonoilla ja hyvillä akupunktion taitajilla.

        Nyt kun Saarisankari olet Suomessa, niin suosittelen sinua käymään sillä Kiviojan Jannella, jota aiemminkin olen mainostanut.

        Voisin kutsua häntä velhoksi, sillä niin uskomaton se muutos oli yhden 45 minuutin käynnin jälkeen. Siihen aikaan hinta oli 50 euroa per käynti, joten ei ole kalliskaan.

        Lantioni ja selkäni oli sinne mennessä niin kierossa ja pois paikoiltaan, että fysioterapeutti sanoi "Hui kamala, sinun pitäisi teoriassa olla halvaantunut", eikä hän voinut koskeakaan ennenkuin palikat on paikallaan ja tulehdus poissa.
        https://klinik.fi/palveluntarjoajat/janne-kivioja-lahti

        Vaikka ei kaikkia vaivoja pois saisikaan, niin aivan varmaa on että apu on merkittävä.

        2010

        Enpä vaan koe tarvitsevani uskomuksia mihinkään, en ole koskaan tarvinnut, oli kyseessä buddhismi tai nämä muut saman kaltaiset, en tuhlaa aikaani... olen käynyt Marcus Kuoppakankaalla, hän katsoi kuvat ja totesi että, antaa olla... en voi auttaa, outoa sinä olet ollut terveyden perikuva, minulle taasen fysioterapeutti sanoin että olet erittäin hyvä kuntoinen, kun sydän osastolla laitettiin rappusia kävelemään, en minä ole hyvä kuntoinen, olen ihan peruskunnossa, mutta erinomaisessa kutenkin kotiutusta ajatellen, minimi on yksi kerros väli, se muuten riittää pitkään lentoon, minä kävelin viisi kerrosväliä hyvin nopeasti, pulssi nousi hieman yli 80, nousin viisi kerrosta ensin ylös sitten alas, paineet oli kanssa kohillaan, yritä nyt jästi ymmärtää että kyse ei ollut rasituskokeesta, vaan kotiutustestistä, joka suoritetaan jokaiselle joka kotiutetaan sydän osastolta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Enpä vaan koe tarvitsevani uskomuksia mihinkään, en ole koskaan tarvinnut, oli kyseessä buddhismi tai nämä muut saman kaltaiset, en tuhlaa aikaani... olen käynyt Marcus Kuoppakankaalla, hän katsoi kuvat ja totesi että, antaa olla... en voi auttaa, outoa sinä olet ollut terveyden perikuva, minulle taasen fysioterapeutti sanoin että olet erittäin hyvä kuntoinen, kun sydän osastolla laitettiin rappusia kävelemään, en minä ole hyvä kuntoinen, olen ihan peruskunnossa, mutta erinomaisessa kutenkin kotiutusta ajatellen, minimi on yksi kerros väli, se muuten riittää pitkään lentoon, minä kävelin viisi kerrosväliä hyvin nopeasti, pulssi nousi hieman yli 80, nousin viisi kerrosta ensin ylös sitten alas, paineet oli kanssa kohillaan, yritä nyt jästi ymmärtää että kyse ei ollut rasituskokeesta, vaan kotiutustestistä, joka suoritetaan jokaiselle joka kotiutetaan sydän osastolta.

        Et noussut rappusia, koska sairaalloisen ylipainoisia sydänpotilaita ei koskaan milloinkaan laiteta kompuroimaan rappusiin ja vain rasituskokeella saadaan selville potilaan kunto.

        Et ole peruskunnossa, vaan rapakunnossa ja toinen jalka haudassa.

        Simonkylän Tekoälypää on nolo jätkä, kuin myös vaimonsa. Kerron tässä muutamia asioita, jotka tekevät teistä vitsin.

        -Vaimo 15 vuotta Suomessa, ei oppinut Suomea eikä saanut kansalaisuutta. Erittäin epäkunnioittavaa sekä miestä että Suomea kohtaan. Suomessa puhutaan suomenkieltä.

        -Mies aviossa 24 vuotta thaimaalaisen kanssa ja asui 10 vuotta Thaimaassa, vaan ei oppinut thaikieltä. Erittäin epäkunnioittavaa sekä vaimoa että Thaimaata kohtaan. Thaimaassa puhutaan thaimaankieltä.

        -Mies aviossa 24 vuotta thaimaalaisen kanssa ja asui 10 vuotta Thaimaassa, vaan ei oppinut buddhalaisuudesta edes alkeita eikä vaivaudu ottamaan selvää. Erittäin epäkunnioittavaa sekä vaimoasi että muita buddhalaisia kohtaan.

        Mistä johtuu? Heikosta ÄO:sta vai laiskuudesta? Ajan puutteesta ne ei varmasti johdu, eikä itseopiskeltuna edes maksa mitään.

        Epäilen syiksi kahta asiaa. Teidän yhteenlaskettu älykkyysosamäärä on piraattiversio Nokian vasemman jalan kumisaappaasta ja toinen syy on epäsosiaalisuus, joka on hyvin lähellä misantropiaa.

        Buddhalaisuus näkyy Thaimaassa jokapäiväisessä elämässä ja ne tavat ja riitit oppii nopeasti, vähän kyselee vaimolta että miksi mitäkin tehdään ja hän kyllä tietää. Tarkennuksia voi lueskella netistä miljoonilta saiteilta.

        Juhlapyhinä on ihan mukavaa tietää mistä juhlassa on kyse, jotta osaa asennoitua siihen asiallisesti ja kunnioittavasti. Sinä poika vielä kymmenen vuoden jälkeen puhut Songkranista satokauden juhlana...

        Et myöskään seitsemän vuoden jälkeen tiennyt edellisessä vuokratalossa, mikä joki siitä vierestä menee, mistä tulee ja minne menee. Minun piti sekin kertoa sinulle kun herra itse ei vaivaudu ottamaan selvää edes kotinurkistaan.

        Se on Marco Kuoppakangas ja hän on näköjään kiropraktikko. He eivät uskalla rusautella tulehtunutta ruotoa eivätkä edes osaa laittaa lantion seutua kuntoon, josta monet selkävaivat kumpuaa. Länsimainen lääketiede ei vaan osaa tehdä näille kansanvaivoillemme mitään.

        Lantion vinous ja lantion liikkeen toimintahäiriöt on hyvin yleisiä ongelmia. Yleisin lantion virhe on lantion liiallinen kallistuminen eteenpäin, joka altistaa lordoosin korostumisen lisäksi spondylolisteesille. Lantio on usein samalla kallellaan sivuttain, josta seuraa skolioosia.

        Luonnoton lantion toiminta rasittaa välilevyjä ja nikamia alaraajojen nivelistä puhumattakaan. Virheasentojen rasitus kuivattaa ja rappeuttaa välilevyjä.

        Lonkkanivelet, polvet ja nilkat rasittuvat myös tuosta lantion toimintahäiriöstä. Tuota lantion toimintahäiriötä on löydetty myös lapsilta ja eniten sitä löytyy urheilijoilta, joilla pitäisi olla vahvat lihakset. Ei siis ole lihasperäinen ongelma.

        Länsimainen lääketiede ihmettelee aina vaan että miksi välilevyt rappeutuu, miksi on skolioosia, miksi nivelet kuluu, miksi on kipuja.

        Suomalaisten vaivojen korjaamiseen tarvitaan näitä tuntevia perinnekorjaajia, joita voi kutsua kansanparantajiksi. Heitäkin on varmasti hyviä ja huonoja.

        Suosittelen Janne Kiviojaa siksikin, että hän ei ruhjo eikä revi laisinkaan, vaan laukaisee lukot ja lihasjännitykset ensin akupunktiolla, jonka jälkeen hän hyvin kevyesti asettelee lantion paikoilleen ilman pienintäkään kipua. Lukot katoaa, asentovirheet korjautuu ja alkaa uusi elämä.

        2010


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et noussut rappusia, koska sairaalloisen ylipainoisia sydänpotilaita ei koskaan milloinkaan laiteta kompuroimaan rappusiin ja vain rasituskokeella saadaan selville potilaan kunto.

        Et ole peruskunnossa, vaan rapakunnossa ja toinen jalka haudassa.

        Simonkylän Tekoälypää on nolo jätkä, kuin myös vaimonsa. Kerron tässä muutamia asioita, jotka tekevät teistä vitsin.

        -Vaimo 15 vuotta Suomessa, ei oppinut Suomea eikä saanut kansalaisuutta. Erittäin epäkunnioittavaa sekä miestä että Suomea kohtaan. Suomessa puhutaan suomenkieltä.

        -Mies aviossa 24 vuotta thaimaalaisen kanssa ja asui 10 vuotta Thaimaassa, vaan ei oppinut thaikieltä. Erittäin epäkunnioittavaa sekä vaimoa että Thaimaata kohtaan. Thaimaassa puhutaan thaimaankieltä.

        -Mies aviossa 24 vuotta thaimaalaisen kanssa ja asui 10 vuotta Thaimaassa, vaan ei oppinut buddhalaisuudesta edes alkeita eikä vaivaudu ottamaan selvää. Erittäin epäkunnioittavaa sekä vaimoasi että muita buddhalaisia kohtaan.

        Mistä johtuu? Heikosta ÄO:sta vai laiskuudesta? Ajan puutteesta ne ei varmasti johdu, eikä itseopiskeltuna edes maksa mitään.

        Epäilen syiksi kahta asiaa. Teidän yhteenlaskettu älykkyysosamäärä on piraattiversio Nokian vasemman jalan kumisaappaasta ja toinen syy on epäsosiaalisuus, joka on hyvin lähellä misantropiaa.

        Buddhalaisuus näkyy Thaimaassa jokapäiväisessä elämässä ja ne tavat ja riitit oppii nopeasti, vähän kyselee vaimolta että miksi mitäkin tehdään ja hän kyllä tietää. Tarkennuksia voi lueskella netistä miljoonilta saiteilta.

        Juhlapyhinä on ihan mukavaa tietää mistä juhlassa on kyse, jotta osaa asennoitua siihen asiallisesti ja kunnioittavasti. Sinä poika vielä kymmenen vuoden jälkeen puhut Songkranista satokauden juhlana...

        Et myöskään seitsemän vuoden jälkeen tiennyt edellisessä vuokratalossa, mikä joki siitä vierestä menee, mistä tulee ja minne menee. Minun piti sekin kertoa sinulle kun herra itse ei vaivaudu ottamaan selvää edes kotinurkistaan.

        Se on Marco Kuoppakangas ja hän on näköjään kiropraktikko. He eivät uskalla rusautella tulehtunutta ruotoa eivätkä edes osaa laittaa lantion seutua kuntoon, josta monet selkävaivat kumpuaa. Länsimainen lääketiede ei vaan osaa tehdä näille kansanvaivoillemme mitään.

        Lantion vinous ja lantion liikkeen toimintahäiriöt on hyvin yleisiä ongelmia. Yleisin lantion virhe on lantion liiallinen kallistuminen eteenpäin, joka altistaa lordoosin korostumisen lisäksi spondylolisteesille. Lantio on usein samalla kallellaan sivuttain, josta seuraa skolioosia.

        Luonnoton lantion toiminta rasittaa välilevyjä ja nikamia alaraajojen nivelistä puhumattakaan. Virheasentojen rasitus kuivattaa ja rappeuttaa välilevyjä.

        Lonkkanivelet, polvet ja nilkat rasittuvat myös tuosta lantion toimintahäiriöstä. Tuota lantion toimintahäiriötä on löydetty myös lapsilta ja eniten sitä löytyy urheilijoilta, joilla pitäisi olla vahvat lihakset. Ei siis ole lihasperäinen ongelma.

        Länsimainen lääketiede ihmettelee aina vaan että miksi välilevyt rappeutuu, miksi on skolioosia, miksi nivelet kuluu, miksi on kipuja.

        Suomalaisten vaivojen korjaamiseen tarvitaan näitä tuntevia perinnekorjaajia, joita voi kutsua kansanparantajiksi. Heitäkin on varmasti hyviä ja huonoja.

        Suosittelen Janne Kiviojaa siksikin, että hän ei ruhjo eikä revi laisinkaan, vaan laukaisee lukot ja lihasjännitykset ensin akupunktiolla, jonka jälkeen hän hyvin kevyesti asettelee lantion paikoilleen ilman pienintäkään kipua. Lukot katoaa, asentovirheet korjautuu ja alkaa uusi elämä.

        2010

        Kuten sanoin en ole kiinnostunut mistään uskomusjärjestelmistä, minulla ei ole niihin mitään tarvetta, eikä tule olemaankaan, koskaan muuten ole mitä mieltä olet, sinun ongelmasi, ei minun... tämä oli tässä, en lähde herjoihisi mukaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et noussut rappusia, koska sairaalloisen ylipainoisia sydänpotilaita ei koskaan milloinkaan laiteta kompuroimaan rappusiin ja vain rasituskokeella saadaan selville potilaan kunto.

        Et ole peruskunnossa, vaan rapakunnossa ja toinen jalka haudassa.

        Simonkylän Tekoälypää on nolo jätkä, kuin myös vaimonsa. Kerron tässä muutamia asioita, jotka tekevät teistä vitsin.

        -Vaimo 15 vuotta Suomessa, ei oppinut Suomea eikä saanut kansalaisuutta. Erittäin epäkunnioittavaa sekä miestä että Suomea kohtaan. Suomessa puhutaan suomenkieltä.

        -Mies aviossa 24 vuotta thaimaalaisen kanssa ja asui 10 vuotta Thaimaassa, vaan ei oppinut thaikieltä. Erittäin epäkunnioittavaa sekä vaimoa että Thaimaata kohtaan. Thaimaassa puhutaan thaimaankieltä.

        -Mies aviossa 24 vuotta thaimaalaisen kanssa ja asui 10 vuotta Thaimaassa, vaan ei oppinut buddhalaisuudesta edes alkeita eikä vaivaudu ottamaan selvää. Erittäin epäkunnioittavaa sekä vaimoasi että muita buddhalaisia kohtaan.

        Mistä johtuu? Heikosta ÄO:sta vai laiskuudesta? Ajan puutteesta ne ei varmasti johdu, eikä itseopiskeltuna edes maksa mitään.

        Epäilen syiksi kahta asiaa. Teidän yhteenlaskettu älykkyysosamäärä on piraattiversio Nokian vasemman jalan kumisaappaasta ja toinen syy on epäsosiaalisuus, joka on hyvin lähellä misantropiaa.

        Buddhalaisuus näkyy Thaimaassa jokapäiväisessä elämässä ja ne tavat ja riitit oppii nopeasti, vähän kyselee vaimolta että miksi mitäkin tehdään ja hän kyllä tietää. Tarkennuksia voi lueskella netistä miljoonilta saiteilta.

        Juhlapyhinä on ihan mukavaa tietää mistä juhlassa on kyse, jotta osaa asennoitua siihen asiallisesti ja kunnioittavasti. Sinä poika vielä kymmenen vuoden jälkeen puhut Songkranista satokauden juhlana...

        Et myöskään seitsemän vuoden jälkeen tiennyt edellisessä vuokratalossa, mikä joki siitä vierestä menee, mistä tulee ja minne menee. Minun piti sekin kertoa sinulle kun herra itse ei vaivaudu ottamaan selvää edes kotinurkistaan.

        Se on Marco Kuoppakangas ja hän on näköjään kiropraktikko. He eivät uskalla rusautella tulehtunutta ruotoa eivätkä edes osaa laittaa lantion seutua kuntoon, josta monet selkävaivat kumpuaa. Länsimainen lääketiede ei vaan osaa tehdä näille kansanvaivoillemme mitään.

        Lantion vinous ja lantion liikkeen toimintahäiriöt on hyvin yleisiä ongelmia. Yleisin lantion virhe on lantion liiallinen kallistuminen eteenpäin, joka altistaa lordoosin korostumisen lisäksi spondylolisteesille. Lantio on usein samalla kallellaan sivuttain, josta seuraa skolioosia.

        Luonnoton lantion toiminta rasittaa välilevyjä ja nikamia alaraajojen nivelistä puhumattakaan. Virheasentojen rasitus kuivattaa ja rappeuttaa välilevyjä.

        Lonkkanivelet, polvet ja nilkat rasittuvat myös tuosta lantion toimintahäiriöstä. Tuota lantion toimintahäiriötä on löydetty myös lapsilta ja eniten sitä löytyy urheilijoilta, joilla pitäisi olla vahvat lihakset. Ei siis ole lihasperäinen ongelma.

        Länsimainen lääketiede ihmettelee aina vaan että miksi välilevyt rappeutuu, miksi on skolioosia, miksi nivelet kuluu, miksi on kipuja.

        Suomalaisten vaivojen korjaamiseen tarvitaan näitä tuntevia perinnekorjaajia, joita voi kutsua kansanparantajiksi. Heitäkin on varmasti hyviä ja huonoja.

        Suosittelen Janne Kiviojaa siksikin, että hän ei ruhjo eikä revi laisinkaan, vaan laukaisee lukot ja lihasjännitykset ensin akupunktiolla, jonka jälkeen hän hyvin kevyesti asettelee lantion paikoilleen ilman pienintäkään kipua. Lukot katoaa, asentovirheet korjautuu ja alkaa uusi elämä.

        2010

        Savuttaako kovastikin Jannen suitsukkeet?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuten sanoin en ole kiinnostunut mistään uskomusjärjestelmistä, minulla ei ole niihin mitään tarvetta, eikä tule olemaankaan, koskaan muuten ole mitä mieltä olet, sinun ongelmasi, ei minun... tämä oli tässä, en lähde herjoihisi mukaan.

        Olen ihan rehellisesti pöyristynyt ja järkyttynyt, tunnen myötähäpeää.

        Et umpijuntti ole siis laisinkaan kiinnostunut siitä kaikkein merkittävimmästä asiasta, joka tekee thaimaalaisista thaimaalaisia? Se on Buddhismi ja se ei ole mikään "uskomusjärjestelmä".

        Edes kymmenessä vuodessa et saanut sitä selville mikä se on ja ei vaimosikaan sitä sinulle valottanut, vai etkö antanut kertoa siitä ja viittasit halveksien kintaalla?

        Olet siis ihan itse keksinyt itsellesi elämänohjeet ja opit, niin et ole tarvinnut ulkopuolisia neuvoja eikä vinkkejä. Siksi sinusta tulikin tuollainen uljas, fiksu ja tasapainoinen menestyjä, joka jakaa ikiomaa uniikkia viisauttaan ja filosofiaansa uusavuttomille.

        Minä opiskelin Thaimaan ja buddhalaisuuden historian sekä periaatteet jo 1992 paikkeilla kiinnostuksesta maata kohtaan, josta Muay Thai Suomeenkin levisi.

        Kun olin talviasukkina, heilastelin erään baaritytön kanssa joka on harras buddhalainen.
        Hän pyysi minua mukaan noin kerran viikossa temppeleille ja neuvoi kuiskaamalla mitä tekee seuraavaksi ja miksi. Loput sitten googlasin, että buddhalaisuus avautuisi lisää.

        Merkittävin muutos jonka Thaimaa ja buddhalaisuus on tehnyt minulle, on se että en tuijottele kelloa, paitsi silloin kun olen luvannut saapua tiettyyn kellonaikaan jonnekin.
        En stressaa siitä mitä töitä pitää tehdä, vaan teen vaan.

        Toinen minkä olen omaksunut, on se etten hermostuessanikaan näytä sitä, en korota ääntäni enkä puhu rumia, vaan lasken kymmeneen ennen kuin avaan suuni.

        Ehkä tärkein asia jonka olen oppinut buddhalaisuudesta, on se että on opittava antamaan anteeksi myös itselleen, eikä kantaa taakkanaan asioita joita ei tekemättömäksi saa ja on mentävä eteenpäin keskittyen nykyisyyteen, joka on silta tulevaan.

        Vain narsistinen prrseenreikä kieltäytyy kehittymästä henkisesti ja kieltäytyy ottamasta oppeja ja neuvoja vastaan, joista vanhimmat ovat tuhansia vuosia vanhoja viisauksia.

        Buddha kielsi itsensä palvonnan ja sanoi olevansa tavallinen ihminen ja jakoi vain ohjeita itsensä löytämiseen ja kehittymiseen ja sitä kautta onneen ja menestykseen. Ei määräillyt eikä tuominnut, vaan kannusti yksilöitä elämään hyvän ja stressittömän elämän.

        Näitä oppeja tukemaan kehittyi mytologiat, olennot ja tarut, jotka ovat opettavaisia ja vertauskuvallisia.

        Vertauskuvia ja tarinoita käytetään kaikessa psykologisessa valmennuksessa ja niiden tarkoitus ei ole uskoa niihin satuolentoihin, vaan tarkoitus on saada tarinoista ne opit irti, joita niillä tarkoitetaan.

        Ymmärrän toki että kaveri joka Pattayan aamuisesta panoraamakuvasta / maisemakuvasta löytää kuvan sanomaksi aamu-usvaisen Pattayan sijaan kuvaajan peukalon kynsivallin...

        Sellaisen henkilön kannattaakin olla tutustumatta mytologioihin ja vertauskuvallisiin hahmoihin, koska laskuhumalassa ne möröt alkaisivat vilahdella unissa ja sitten on pedissä märkää ja haisua.

        2010


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sekatyömies Röpsö-Reino Simonkylästä on ollut 24 vuotta naimisissa thaimaalaisen naisen kanssa ja asui miltei kymmenen vuotta Hua Hinissa, mutta silti sanoo:

        "en usko yhtään sen paremmin buddhismiin kuin mihinkään muuhunkaan uskomusjärjestelmään, en tarvitse näitä selvittääkseni perusasioita itselleni"

        Et siis ole laisinkaan tutustunut buddhismiin, eikä sinulla ole hajuakaan mikä se edes on, mutta olet vakaasti silti sitä mieltä että sinä et tarvitse sitä, koska teet kaiken aina ihan itse suuressa viisaudessasi ja olet selvittänyt universumin mysteerit ihan itse.

        Tuollaisen ajattelutavan omaavan ihmisen ei tarvitse mennä laisinkaan kouluun, ei tarvitse lukea tietokirjallisuutta eikä katsoa wikipedioita ei triptrappeja, kun hän tekee kaiken itse.

        Olet uskomattomin tapaus kenen juttuja olen koskaan lukenut.

        Kuten tuolla ylempänä mainitsin, ihmiskunnan kehitys on perustunut siihen, että tieto kulkee ja kehittyy seuraavalle polvelle, joka taas jalostaa sitä lisää ja seuraava polvi syntyy taas valmiimpaan pöytään ja yhä nuorempana ollaan opittu jo asiat joista vasta muutama sukupolvi sitten ei tiedetty mitään.

        Kohta varmaankin sanot että ihminen ei ole kehittynyt laisinkaan, vaan että sen perustekniikka on sama.

        Sama typeryys ja ylimielisyys saa sinut harhailemaan , eksymään ja ihmettelemään kaikenlaista, kun et suostu ottamaan mistään selvää. Se johtuu siitä että oppimiskykysi on niin heikko, ettet ymmärtäisi vaikka lukisit. Siksi katsot opiskelun hyödyttömäksi.

        Elämä on jatkuvaa opiskelua ja tieto lisääntyy joka päivä, vaikka sitä ei tarkoituksella tekisikään. Pelkästään uutisia lukemalla tai katsomalla tulee joka päivä lisää infoa.

        Paljon lukeneille kehittyy medialukutaito, jolloin osaat erottaa lukemastasi kirjoittajan tarkoitusperät ja taustat, osaat tunnistaa sarkasmin, puoluekannat, manipuloinnit, olennaisen ja epäolennaisen.

        Oikein huvitti heinäkuussa lukea suomalaisia lehtiä, kun nuoret kesätoimittajat pääsivät ilman valvontaa suoltamaan ihan mitä sattuu.

        Toisaalta sen ymmärtää ettei parikymppinen naistoimittaja välttämättä tiedä esim kuka on Clint Eastwood, tai miten tunnettu hän on nykyisten keski-ikäisten tai sitä vanhempien keskuudessa. Kertoi että "elokuvasta Armoton tunnettu näyttelijä..."

        Aikamoinen lapsonen meille, jotka on seuranneet Clintin leffoja ja uraa 50 vuotta.

        Negatiivista kehitystä näyttää edustavan älypuhelimet ja suoratoistopalvelut, tiktokit jne.
        Niiden tuijottaminen ja viestittely kavereiden kanssa joutavista asioista vie aikaa oikeiden asioiden opiskelulta.

        Ne on aiheuttaneet jo nyt nuorille someniskana tunnetun ryhtiongelman jossa naamataulu on suunnattu alaviistoon ja ajan mittaan sen korjaaminen on vaikeaa ja se alkaa pikkuhiljaa periytyä. Sama on käymässä peukaloille näpyttelyn seurauksena.

        Ihmisaivot ja hermosto toimii sähköllä ja ihminen on täynnä miljardeja hermopäätteitä jotka lähettää signaalit aivoille käsiteltäväksi. Näitä hermoratoja voidaan manipuloida sähkön lisäksi myös esim akupunktiolla tai tai painalluksilla.

        Vaatii vaan sellaisen tekijän jolla on taitoa, tatsia ja tietoa. Olen käynyt huonoilla ja hyvillä akupunktion taitajilla.

        Nyt kun Saarisankari olet Suomessa, niin suosittelen sinua käymään sillä Kiviojan Jannella, jota aiemminkin olen mainostanut.

        Voisin kutsua häntä velhoksi, sillä niin uskomaton se muutos oli yhden 45 minuutin käynnin jälkeen. Siihen aikaan hinta oli 50 euroa per käynti, joten ei ole kalliskaan.

        Lantioni ja selkäni oli sinne mennessä niin kierossa ja pois paikoiltaan, että fysioterapeutti sanoi "Hui kamala, sinun pitäisi teoriassa olla halvaantunut", eikä hän voinut koskeakaan ennenkuin palikat on paikallaan ja tulehdus poissa.
        https://klinik.fi/palveluntarjoajat/janne-kivioja-lahti

        Vaikka ei kaikkia vaivoja pois saisikaan, niin aivan varmaa on että apu on merkittävä.

        2010

        Kirjoitat Kymppi tässä paljon asiaa, kiitos kirjoituksestasi.

        Mielenkiintoista kuinka osoitat myötätuntoa Numbaa kohtaan.

        Ihmettelen tätä, että Numba ei osaa ottaa vinkistäsi opikseen. Jos minulla olisi samanlaisia selkävaivoja mitä hänellä, niin varmasti kävisin kokeilemassa saisinko niihin apua kertomaltasi henkilöltä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen ihan rehellisesti pöyristynyt ja järkyttynyt, tunnen myötähäpeää.

        Et umpijuntti ole siis laisinkaan kiinnostunut siitä kaikkein merkittävimmästä asiasta, joka tekee thaimaalaisista thaimaalaisia? Se on Buddhismi ja se ei ole mikään "uskomusjärjestelmä".

        Edes kymmenessä vuodessa et saanut sitä selville mikä se on ja ei vaimosikaan sitä sinulle valottanut, vai etkö antanut kertoa siitä ja viittasit halveksien kintaalla?

        Olet siis ihan itse keksinyt itsellesi elämänohjeet ja opit, niin et ole tarvinnut ulkopuolisia neuvoja eikä vinkkejä. Siksi sinusta tulikin tuollainen uljas, fiksu ja tasapainoinen menestyjä, joka jakaa ikiomaa uniikkia viisauttaan ja filosofiaansa uusavuttomille.

        Minä opiskelin Thaimaan ja buddhalaisuuden historian sekä periaatteet jo 1992 paikkeilla kiinnostuksesta maata kohtaan, josta Muay Thai Suomeenkin levisi.

        Kun olin talviasukkina, heilastelin erään baaritytön kanssa joka on harras buddhalainen.
        Hän pyysi minua mukaan noin kerran viikossa temppeleille ja neuvoi kuiskaamalla mitä tekee seuraavaksi ja miksi. Loput sitten googlasin, että buddhalaisuus avautuisi lisää.

        Merkittävin muutos jonka Thaimaa ja buddhalaisuus on tehnyt minulle, on se että en tuijottele kelloa, paitsi silloin kun olen luvannut saapua tiettyyn kellonaikaan jonnekin.
        En stressaa siitä mitä töitä pitää tehdä, vaan teen vaan.

        Toinen minkä olen omaksunut, on se etten hermostuessanikaan näytä sitä, en korota ääntäni enkä puhu rumia, vaan lasken kymmeneen ennen kuin avaan suuni.

        Ehkä tärkein asia jonka olen oppinut buddhalaisuudesta, on se että on opittava antamaan anteeksi myös itselleen, eikä kantaa taakkanaan asioita joita ei tekemättömäksi saa ja on mentävä eteenpäin keskittyen nykyisyyteen, joka on silta tulevaan.

        Vain narsistinen prrseenreikä kieltäytyy kehittymästä henkisesti ja kieltäytyy ottamasta oppeja ja neuvoja vastaan, joista vanhimmat ovat tuhansia vuosia vanhoja viisauksia.

        Buddha kielsi itsensä palvonnan ja sanoi olevansa tavallinen ihminen ja jakoi vain ohjeita itsensä löytämiseen ja kehittymiseen ja sitä kautta onneen ja menestykseen. Ei määräillyt eikä tuominnut, vaan kannusti yksilöitä elämään hyvän ja stressittömän elämän.

        Näitä oppeja tukemaan kehittyi mytologiat, olennot ja tarut, jotka ovat opettavaisia ja vertauskuvallisia.

        Vertauskuvia ja tarinoita käytetään kaikessa psykologisessa valmennuksessa ja niiden tarkoitus ei ole uskoa niihin satuolentoihin, vaan tarkoitus on saada tarinoista ne opit irti, joita niillä tarkoitetaan.

        Ymmärrän toki että kaveri joka Pattayan aamuisesta panoraamakuvasta / maisemakuvasta löytää kuvan sanomaksi aamu-usvaisen Pattayan sijaan kuvaajan peukalon kynsivallin...

        Sellaisen henkilön kannattaakin olla tutustumatta mytologioihin ja vertauskuvallisiin hahmoihin, koska laskuhumalassa ne möröt alkaisivat vilahdella unissa ja sitten on pedissä märkää ja haisua.

        2010

        Kuten sanoin en ole kiinnostunut millään muotoa uskomuksista,
        kerron muutaman ongelman buddhismista, 1. inkarnaatio ja karma, voivat johtaa fatalismiin, 2. syrjii naisia 3. useita koulukuntia jotka vääntävät keskenään 4. filosofia esim. käsite a-natta on mahdoton sovittaa yhteen kognitiivisten tieteiden kanssa, 5. Meditaation tehokkuus on kyseenalaistettu, jotkut tutkimukset viittaavat siihen, että sen vaikutukset voivat olla epäjohdonmukaisia... ja epäloogisia... ei tarkoita että ei kiinnosta että en olisi tutkinut asiaa, tuossa on vain viisi yleisintä ongelmaa, nämä tulee esille jo uskontojen historiassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuten sanoin en ole kiinnostunut millään muotoa uskomuksista,
        kerron muutaman ongelman buddhismista, 1. inkarnaatio ja karma, voivat johtaa fatalismiin, 2. syrjii naisia 3. useita koulukuntia jotka vääntävät keskenään 4. filosofia esim. käsite a-natta on mahdoton sovittaa yhteen kognitiivisten tieteiden kanssa, 5. Meditaation tehokkuus on kyseenalaistettu, jotkut tutkimukset viittaavat siihen, että sen vaikutukset voivat olla epäjohdonmukaisia... ja epäloogisia... ei tarkoita että ei kiinnosta että en olisi tutkinut asiaa, tuossa on vain viisi yleisintä ongelmaa, nämä tulee esille jo uskontojen historiassa.

        Tuossa on tuosta a-natta lisätietoja, ethän sinä reppana tajua edes buddhismin perusteita...
        https://en.wikipedia.org/wiki/Anattā


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuten sanoin en ole kiinnostunut millään muotoa uskomuksista,
        kerron muutaman ongelman buddhismista, 1. inkarnaatio ja karma, voivat johtaa fatalismiin, 2. syrjii naisia 3. useita koulukuntia jotka vääntävät keskenään 4. filosofia esim. käsite a-natta on mahdoton sovittaa yhteen kognitiivisten tieteiden kanssa, 5. Meditaation tehokkuus on kyseenalaistettu, jotkut tutkimukset viittaavat siihen, että sen vaikutukset voivat olla epäjohdonmukaisia... ja epäloogisia... ei tarkoita että ei kiinnosta että en olisi tutkinut asiaa, tuossa on vain viisi yleisintä ongelmaa, nämä tulee esille jo uskontojen historiassa.

        Varsin uskottavaa tuo "tietämyksesi", kun ensin kerrot ettei voisi vähempää kiinnostaa nuo "uskomusjärjestelmät" mutta sitten laittelet tekoälyn vastauksia kysymykseen että mitä vaaroja uskonnoissa piilee.

        Noista mikään ei liity buddhalaisuuteen, koska buddhalaisuudessa ei uskota mihinkään ja se on täysin neutraali sille oletko mies, nainen, transu tai kirahvi. Se ei lajittele ihmisiä.

        Kuten sanoin ja kuten sinä sanoit, sinulla ei ole hajuakaan siitä mikä on buddhalaisuus, vaikka asuit kymmenen vuotta Thaimaassa ja olet ollut 24 vuotta naimisissa thaimaalaisen kanssa.

        Tuo lienee maailmanennätys.

        Sanoit:
        "en tarvitse näitä selvittääkseni perusasioita itselleni" -Totuus on että juuri sinä tarvitset ulkopuolista apua ja opastusta, ammattiapua ja luottamuksellisen suhteen johonkin oppiin tai psykiatriin.

        Oppimiskykysi puute hämmästyttää ja tuo pakkomielle kääntää kaikki ylösalaisin.
        Käy oikeasti sääliksi vaimoasi.

        Hänellä ei koskaan ole ollut tuossa suhteessa muuta kuin "joo-miehen" rooli, koska hän on oppinut sen jo 90- luvun puolella, että kanssasi ei kannata kiistellä eikä epäillä puheitasi, sillä sinä et lopeta ikinä sitä jankkaamistasi.

        Todennäköisesti olet kieltänyt häneltä oman ajattelun kokonaan eikä hän uskalla aloittaa mitään keskustelua, koska tietää etukäteen sinun olevan eri mieltä ja siitä tulee vain harmia.

        Jos vaimosi näkee ikkunasta koiran ulkona Simonkylässä ja sanoo "look, dog", niin sinä vastaat vihaisena rallienglannilla että "nou nou... its bik vaild kät... vandaa kät pig.. tuo mulle paahtis.."

        2010


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Varsin uskottavaa tuo "tietämyksesi", kun ensin kerrot ettei voisi vähempää kiinnostaa nuo "uskomusjärjestelmät" mutta sitten laittelet tekoälyn vastauksia kysymykseen että mitä vaaroja uskonnoissa piilee.

        Noista mikään ei liity buddhalaisuuteen, koska buddhalaisuudessa ei uskota mihinkään ja se on täysin neutraali sille oletko mies, nainen, transu tai kirahvi. Se ei lajittele ihmisiä.

        Kuten sanoin ja kuten sinä sanoit, sinulla ei ole hajuakaan siitä mikä on buddhalaisuus, vaikka asuit kymmenen vuotta Thaimaassa ja olet ollut 24 vuotta naimisissa thaimaalaisen kanssa.

        Tuo lienee maailmanennätys.

        Sanoit:
        "en tarvitse näitä selvittääkseni perusasioita itselleni" -Totuus on että juuri sinä tarvitset ulkopuolista apua ja opastusta, ammattiapua ja luottamuksellisen suhteen johonkin oppiin tai psykiatriin.

        Oppimiskykysi puute hämmästyttää ja tuo pakkomielle kääntää kaikki ylösalaisin.
        Käy oikeasti sääliksi vaimoasi.

        Hänellä ei koskaan ole ollut tuossa suhteessa muuta kuin "joo-miehen" rooli, koska hän on oppinut sen jo 90- luvun puolella, että kanssasi ei kannata kiistellä eikä epäillä puheitasi, sillä sinä et lopeta ikinä sitä jankkaamistasi.

        Todennäköisesti olet kieltänyt häneltä oman ajattelun kokonaan eikä hän uskalla aloittaa mitään keskustelua, koska tietää etukäteen sinun olevan eri mieltä ja siitä tulee vain harmia.

        Jos vaimosi näkee ikkunasta koiran ulkona Simonkylässä ja sanoo "look, dog", niin sinä vastaat vihaisena rallienglannilla että "nou nou... its bik vaild kät... vandaa kät pig.. tuo mulle paahtis.."

        2010

        PS: Buddhalaisuudessa karma viittaa syyn ja seurauksen lakiin. Jokaisella teolla – olipa se ajatuksilla, sanoilla tai teoilla – on seurauksensa.

        Syyn ja seurauksen laki on täysin loogisuuteen eli matematiikkaan perustuva, eikä suinkaan noita- ja taikavoimiin perustuva, kuten tunnut Simonkylän uskontotieteilijänä nyt kuvittelevan.

        2010


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et noussut rappusia, koska sairaalloisen ylipainoisia sydänpotilaita ei koskaan milloinkaan laiteta kompuroimaan rappusiin ja vain rasituskokeella saadaan selville potilaan kunto.

        Et ole peruskunnossa, vaan rapakunnossa ja toinen jalka haudassa.

        Simonkylän Tekoälypää on nolo jätkä, kuin myös vaimonsa. Kerron tässä muutamia asioita, jotka tekevät teistä vitsin.

        -Vaimo 15 vuotta Suomessa, ei oppinut Suomea eikä saanut kansalaisuutta. Erittäin epäkunnioittavaa sekä miestä että Suomea kohtaan. Suomessa puhutaan suomenkieltä.

        -Mies aviossa 24 vuotta thaimaalaisen kanssa ja asui 10 vuotta Thaimaassa, vaan ei oppinut thaikieltä. Erittäin epäkunnioittavaa sekä vaimoa että Thaimaata kohtaan. Thaimaassa puhutaan thaimaankieltä.

        -Mies aviossa 24 vuotta thaimaalaisen kanssa ja asui 10 vuotta Thaimaassa, vaan ei oppinut buddhalaisuudesta edes alkeita eikä vaivaudu ottamaan selvää. Erittäin epäkunnioittavaa sekä vaimoasi että muita buddhalaisia kohtaan.

        Mistä johtuu? Heikosta ÄO:sta vai laiskuudesta? Ajan puutteesta ne ei varmasti johdu, eikä itseopiskeltuna edes maksa mitään.

        Epäilen syiksi kahta asiaa. Teidän yhteenlaskettu älykkyysosamäärä on piraattiversio Nokian vasemman jalan kumisaappaasta ja toinen syy on epäsosiaalisuus, joka on hyvin lähellä misantropiaa.

        Buddhalaisuus näkyy Thaimaassa jokapäiväisessä elämässä ja ne tavat ja riitit oppii nopeasti, vähän kyselee vaimolta että miksi mitäkin tehdään ja hän kyllä tietää. Tarkennuksia voi lueskella netistä miljoonilta saiteilta.

        Juhlapyhinä on ihan mukavaa tietää mistä juhlassa on kyse, jotta osaa asennoitua siihen asiallisesti ja kunnioittavasti. Sinä poika vielä kymmenen vuoden jälkeen puhut Songkranista satokauden juhlana...

        Et myöskään seitsemän vuoden jälkeen tiennyt edellisessä vuokratalossa, mikä joki siitä vierestä menee, mistä tulee ja minne menee. Minun piti sekin kertoa sinulle kun herra itse ei vaivaudu ottamaan selvää edes kotinurkistaan.

        Se on Marco Kuoppakangas ja hän on näköjään kiropraktikko. He eivät uskalla rusautella tulehtunutta ruotoa eivätkä edes osaa laittaa lantion seutua kuntoon, josta monet selkävaivat kumpuaa. Länsimainen lääketiede ei vaan osaa tehdä näille kansanvaivoillemme mitään.

        Lantion vinous ja lantion liikkeen toimintahäiriöt on hyvin yleisiä ongelmia. Yleisin lantion virhe on lantion liiallinen kallistuminen eteenpäin, joka altistaa lordoosin korostumisen lisäksi spondylolisteesille. Lantio on usein samalla kallellaan sivuttain, josta seuraa skolioosia.

        Luonnoton lantion toiminta rasittaa välilevyjä ja nikamia alaraajojen nivelistä puhumattakaan. Virheasentojen rasitus kuivattaa ja rappeuttaa välilevyjä.

        Lonkkanivelet, polvet ja nilkat rasittuvat myös tuosta lantion toimintahäiriöstä. Tuota lantion toimintahäiriötä on löydetty myös lapsilta ja eniten sitä löytyy urheilijoilta, joilla pitäisi olla vahvat lihakset. Ei siis ole lihasperäinen ongelma.

        Länsimainen lääketiede ihmettelee aina vaan että miksi välilevyt rappeutuu, miksi on skolioosia, miksi nivelet kuluu, miksi on kipuja.

        Suomalaisten vaivojen korjaamiseen tarvitaan näitä tuntevia perinnekorjaajia, joita voi kutsua kansanparantajiksi. Heitäkin on varmasti hyviä ja huonoja.

        Suosittelen Janne Kiviojaa siksikin, että hän ei ruhjo eikä revi laisinkaan, vaan laukaisee lukot ja lihasjännitykset ensin akupunktiolla, jonka jälkeen hän hyvin kevyesti asettelee lantion paikoilleen ilman pienintäkään kipua. Lukot katoaa, asentovirheet korjautuu ja alkaa uusi elämä.

        2010

        Vastailinkin jo toiseen viestiisi tuolla ylempänä.

        "Suomalaisten vaivojen korjaamiseen tarvitaan näitä tuntevia perinnekorjaajia, joita voi kutsua kansanparantajiksi. Heitäkin on varmasti hyviä ja huonoja."

        Tähän pakko kommentoida vähän. Nykyjäänhän oikein oppilaitoksissa opetetaan ihmisiä perinteisiksi jäsenkorjaajiksi.

        Toista oli ennen. Muistuu mieleeni montakin esimerkkiä.

        Yksi meni jotenkin niin, että tuttuni tytär oli kaatunut polkupyörällä ja käsivarsi siitä kipeäksi. Tuttuni sitten käytti tytärtään paikallisesti tunnetulla hyvällä "kansanparantajalla". Tämä oli kevyesti "sivellyt nikamat paikalleen", ja laittanut käsivarren kantositeeseen. Oli sanonut, että tässä luussa on hiusmurtuma tähän suuntaan, ja että hän ei sille voi tehdä enempää, tyttö pitää viedä päivystykseen ,missä laittavat käteen kipsin.

        Tuttuni toimi kuten neuvottiin. Päivystyksessä sitten lääkäri oli ottanut kantositeen pois ja "riepotellut" käsivartta siitä huolimatta, että tyttö oli parkunut kivusta. Lääkäri oli todennut että ei tässä mitään ole, ja "kyllä minä luotan itseeni enemmin, kuin johonkin kansanparantajaan".

        Tytöllä oli kovat tuskat yli viikonlopun ja tuttuni ajatteli, että nyt kaikki ei voi olla oikein. Vei tytön uudestaan päivystykseen, missä kertoi tapahtuneesta. Nyt sitten tyttö röntgeniin ja kas kummaa, kuvissa näkyi juuri sellainen hiusmurtuma luussa, kuin kansanparantaja oli kertonut. Käsi kipsiin. Sittemmin satttuneista syistä johtuen tiedän, että erinäiset luiden hiusmurtumat välttämättä eivät edes näy röntgenissä, ennen kuin ne ovat alkaneet luutumaan (ts. parantumaan). Tämä kansanparantaja oli siis "nähnyt" hiusmurtuman jo ennen kuin röntgen.

        Muistan muitakin tarinoita tämän kansanparantajan hyvyydestä, mitä oli. Itse suhtauduin näihin hyvin epäilevästi. Ajattelin että kyseessä ovat vain tarinat, mitkä tarinoina ruokkivat itse itseään kunnes niistä syntyy tietynlainen uskomus.

        Kävipä sitten silleen, että ex vaimoni selkä meni pahasti jumiin. Minä tiesin jo silloin jotain jumien avaamisesta hieromalla ja tai "niksauttamalla" mutta en saanut avattua jumia vaimoni selästä. Eivätkä saaneet silloiset varsinaiset ammattilaiset lääkäreitä myöten.

        Käytiin sitten tapaamassa tätä kansanparantajaa, oliko se aamu- vai iltalypsyn jälkeen, kun vastaanottoansa piti, en muista.

        Otappas paidat pois ja istu tuohon jakkaralle. Nosta kädet ylös ja pyöritä etukautta ympäri. Pyörityksen aikana parantajan kädet olivat vaimoni keskiselän päällä tunnustellen.

        Pyöritäppäs vielä uudestaan... ja hengitä kunnolla keuhkot ulos, kun sanon.

        Nyt hetkellä oikeastaan vain parantajan peukalot olivat vaimoni selkärangan kahtapuolta keskiselässä. Hyvin kevyt, lyhyt pieni liike ylöspäin peukaloilla ja hieman lyhyempi alas päin. Liike tapahtui suurin piirtein siinä kohtaa kun vaimoni kädet olivat ylhäältä eteenpäin aloittaen pyörähtäneen jo 360 astetta liikken jatkuessa, käsivarsien ollen jo noin vaakatasossa.

        Ja se oli siinä.

        Tiesin jo etukäteen, että tämä kansanparantaja ei ota maksua palveluistaan.
        Eteisessään oli pieni tippipurkki, mihin voisi pakottavaa tarvetta tuntiessaan tipauttaa kävijä kolikkonsa. Laitoin setelin tippipurkin alle toivoen sen menevän hyvään tarkoitukseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vastailinkin jo toiseen viestiisi tuolla ylempänä.

        "Suomalaisten vaivojen korjaamiseen tarvitaan näitä tuntevia perinnekorjaajia, joita voi kutsua kansanparantajiksi. Heitäkin on varmasti hyviä ja huonoja."

        Tähän pakko kommentoida vähän. Nykyjäänhän oikein oppilaitoksissa opetetaan ihmisiä perinteisiksi jäsenkorjaajiksi.

        Toista oli ennen. Muistuu mieleeni montakin esimerkkiä.

        Yksi meni jotenkin niin, että tuttuni tytär oli kaatunut polkupyörällä ja käsivarsi siitä kipeäksi. Tuttuni sitten käytti tytärtään paikallisesti tunnetulla hyvällä "kansanparantajalla". Tämä oli kevyesti "sivellyt nikamat paikalleen", ja laittanut käsivarren kantositeeseen. Oli sanonut, että tässä luussa on hiusmurtuma tähän suuntaan, ja että hän ei sille voi tehdä enempää, tyttö pitää viedä päivystykseen ,missä laittavat käteen kipsin.

        Tuttuni toimi kuten neuvottiin. Päivystyksessä sitten lääkäri oli ottanut kantositeen pois ja "riepotellut" käsivartta siitä huolimatta, että tyttö oli parkunut kivusta. Lääkäri oli todennut että ei tässä mitään ole, ja "kyllä minä luotan itseeni enemmin, kuin johonkin kansanparantajaan".

        Tytöllä oli kovat tuskat yli viikonlopun ja tuttuni ajatteli, että nyt kaikki ei voi olla oikein. Vei tytön uudestaan päivystykseen, missä kertoi tapahtuneesta. Nyt sitten tyttö röntgeniin ja kas kummaa, kuvissa näkyi juuri sellainen hiusmurtuma luussa, kuin kansanparantaja oli kertonut. Käsi kipsiin. Sittemmin satttuneista syistä johtuen tiedän, että erinäiset luiden hiusmurtumat välttämättä eivät edes näy röntgenissä, ennen kuin ne ovat alkaneet luutumaan (ts. parantumaan). Tämä kansanparantaja oli siis "nähnyt" hiusmurtuman jo ennen kuin röntgen.

        Muistan muitakin tarinoita tämän kansanparantajan hyvyydestä, mitä oli. Itse suhtauduin näihin hyvin epäilevästi. Ajattelin että kyseessä ovat vain tarinat, mitkä tarinoina ruokkivat itse itseään kunnes niistä syntyy tietynlainen uskomus.

        Kävipä sitten silleen, että ex vaimoni selkä meni pahasti jumiin. Minä tiesin jo silloin jotain jumien avaamisesta hieromalla ja tai "niksauttamalla" mutta en saanut avattua jumia vaimoni selästä. Eivätkä saaneet silloiset varsinaiset ammattilaiset lääkäreitä myöten.

        Käytiin sitten tapaamassa tätä kansanparantajaa, oliko se aamu- vai iltalypsyn jälkeen, kun vastaanottoansa piti, en muista.

        Otappas paidat pois ja istu tuohon jakkaralle. Nosta kädet ylös ja pyöritä etukautta ympäri. Pyörityksen aikana parantajan kädet olivat vaimoni keskiselän päällä tunnustellen.

        Pyöritäppäs vielä uudestaan... ja hengitä kunnolla keuhkot ulos, kun sanon.

        Nyt hetkellä oikeastaan vain parantajan peukalot olivat vaimoni selkärangan kahtapuolta keskiselässä. Hyvin kevyt, lyhyt pieni liike ylöspäin peukaloilla ja hieman lyhyempi alas päin. Liike tapahtui suurin piirtein siinä kohtaa kun vaimoni kädet olivat ylhäältä eteenpäin aloittaen pyörähtäneen jo 360 astetta liikken jatkuessa, käsivarsien ollen jo noin vaakatasossa.

        Ja se oli siinä.

        Tiesin jo etukäteen, että tämä kansanparantaja ei ota maksua palveluistaan.
        Eteisessään oli pieni tippipurkki, mihin voisi pakottavaa tarvetta tuntiessaan tipauttaa kävijä kolikkonsa. Laitoin setelin tippipurkin alle toivoen sen menevän hyvään tarkoitukseen.

        Kiitos hyvästä kirjoituksesta! Joo unohdin jo tuon "Jäsenkorjaaja"- termin. Se oli kyllä silloin jo käytössä, elettiin noin vuotta 2005, kun Janne minut laittoi kuntoon.

        Hän sanoi että ihmisen lantiossa on 11 paikkaa jotka voivat olla paikoiltaan ja minulla oli 9/11. Aiempi äärimmäisen kova ruumiillinen työ ja treenaus siihen päälle oli jättänyt jälkensä.

        Janne oli kuin profeetta sanoessaan että tule kahden vuoden päästä uudelleen käymään uudelleen, että silloin nähdään onko kaikki pysynyt kunnossa.

        Tasan kahden vuoden päästä pukkasi hieman skolioosia ja menin käymään ohjeen mukaan. Sillä kertaa enää pienet ongelmat ja sen jälkeen ei enää ikinä.

        Monet rusauttajat koetti auttaa, mutta kroppani oli kuin kiveä kramppien ja lukkojen vuoksi, eivätkä he osanneet tehdä mitään. Janne sai akupunktiolla jännityksen laukeamaan ja kymmenen minuuttia neulojen laittamisen jälkeen olin likomärkä hiestä ja täysin rento.

        En voi muuta sanoa kuin että on parantajia, ja sitten on parantajia. Kalevalainen jäsenkorjaus on ilmeisesti likimain samaa tarkoittava, mutta harva Suomessa yhdistää siihen kiinalaista lääketiedettä.

        Kiinalaista lääketiedettä, jota länsimainen lääketiede mustamaalaa, koska he eivät pääse leikkelemään potilaita eikä myymään heille kalliita lääkkeitä, jos he ovat jo hoidettu muilla keinoin.

        Nyt länsimainen lääketiede on ottanut askelia kiinalaiseen suuntaan ja on alkanut ymmärtää energiavirtojen merkityksen.

        Olen lentokentän lähellä hotellissa jo ja valvon vielä hetken tarkoituksella, kun lento aamulla 07.15. Saa sitten koneessa nukuttua, niin on virkeänä perillä. Se on tärkein syy miksi lennän busineksessa vähintään menolennon.

        Busineksessa on hintaan kuuluva WiFi, niin laitan Saariselän iloksi boarding passista kuvan, kun sihteerinsä ehti jo sanoa että "vaan eipä tule kuvaa" 8)

        Se tulee noin 04.30. Suomen aikaa koneesta. Hyvää yötä, olkoon onni myötä!

        2010


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos hyvästä kirjoituksesta! Joo unohdin jo tuon "Jäsenkorjaaja"- termin. Se oli kyllä silloin jo käytössä, elettiin noin vuotta 2005, kun Janne minut laittoi kuntoon.

        Hän sanoi että ihmisen lantiossa on 11 paikkaa jotka voivat olla paikoiltaan ja minulla oli 9/11. Aiempi äärimmäisen kova ruumiillinen työ ja treenaus siihen päälle oli jättänyt jälkensä.

        Janne oli kuin profeetta sanoessaan että tule kahden vuoden päästä uudelleen käymään uudelleen, että silloin nähdään onko kaikki pysynyt kunnossa.

        Tasan kahden vuoden päästä pukkasi hieman skolioosia ja menin käymään ohjeen mukaan. Sillä kertaa enää pienet ongelmat ja sen jälkeen ei enää ikinä.

        Monet rusauttajat koetti auttaa, mutta kroppani oli kuin kiveä kramppien ja lukkojen vuoksi, eivätkä he osanneet tehdä mitään. Janne sai akupunktiolla jännityksen laukeamaan ja kymmenen minuuttia neulojen laittamisen jälkeen olin likomärkä hiestä ja täysin rento.

        En voi muuta sanoa kuin että on parantajia, ja sitten on parantajia. Kalevalainen jäsenkorjaus on ilmeisesti likimain samaa tarkoittava, mutta harva Suomessa yhdistää siihen kiinalaista lääketiedettä.

        Kiinalaista lääketiedettä, jota länsimainen lääketiede mustamaalaa, koska he eivät pääse leikkelemään potilaita eikä myymään heille kalliita lääkkeitä, jos he ovat jo hoidettu muilla keinoin.

        Nyt länsimainen lääketiede on ottanut askelia kiinalaiseen suuntaan ja on alkanut ymmärtää energiavirtojen merkityksen.

        Olen lentokentän lähellä hotellissa jo ja valvon vielä hetken tarkoituksella, kun lento aamulla 07.15. Saa sitten koneessa nukuttua, niin on virkeänä perillä. Se on tärkein syy miksi lennän busineksessa vähintään menolennon.

        Busineksessa on hintaan kuuluva WiFi, niin laitan Saariselän iloksi boarding passista kuvan, kun sihteerinsä ehti jo sanoa että "vaan eipä tule kuvaa" 8)

        Se tulee noin 04.30. Suomen aikaa koneesta. Hyvää yötä, olkoon onni myötä!

        2010

        Vaan eipä tule kuvaa .... ?

        Koetko hyvä Tyttö2010Neitinen99,9%MiljoonaSanainen että on jokin erityinen saavutus että olet menossa suomeen ja oikein busineksessa?

        Minä olen kaikesta samaa mieltä kanssasi ns. niksauttajista ja minun kokemukseni asiaan on myös kattavat omalta osaltani ja olen saanut tarvitsemani avut Malmilla Veljekset Karppiselta.
        Heidän edesmennyt isänsä julkaisi aiheesta myös kirjan, joka tukee niin sinun kuin minunkin yhtäläisiä mielipiteitä aiheesta.

        En ota kantaa naamailuihisi Numban vaimon kielitaidosta ja suomen kansalaisuudesta, mutta teillä rakkailla on kaikilla sama näkemys että thai-ladyjen tulee hankkia suomen kansalaisuus, ei näin ole itsetarkoitus, eivätkä he vakiotoimenpiteenä sitä hanki, ainoastaan pieni murto-osa.

        Varmasti jokainen lady on oppinut ja oppii suomenkielen tarvitsemalleen tasolle, ei ole itsetarkoitus että kaikki sen opiskelisi täydellisesti.
        Monessa suomi-thai-perheessä kotikieli on englanti, joka ainakaan muuttuu thai-suomi- sekoitukseksi ja sitten enemmän suomen kieleksi.
        Ihmisiä on erilaisia, sitä sinun on vaikea ymmärtää.

        Buddhalaisuudesta olen myös samaa mieltä kanssasi.
        Kun on kaksikulttuurinen perhe, niin tottakai täytyy selvittää itsellensä kumppaninsa kulttuuriin ja uuteen elinympäristöönsä kuuluvia kultturelleja.
        Se että sinä olet tehnyt oman selvityksesi noin kattavasti kuin olet, se on sinun asiasi, mutta ihan noin perusteelliseen selvitykseen minä en ole lähtenyt.

        Kaikenhan sinä selvität perusteellisesti ja pilkun päälle opiskelemalla, kaikesta, aivan kaikesta mikä sinua kiinnostaa ja sinua kiinnostaa kaikki.

        Kun on kaksikulttuurinen perhe niin silloin perheessä on kaksi kulttuuria, mutta sinä korostat kaikessa vain sinun osuuttasi viitaten thaikulttuuriin, ja olet negatiivinen kaikelle asiassa oma suomalainen kulttuuri ja oma äidinkielesi.
        Sen suhteen sinun mielipiteesi on erittäin ristiriitainen omien selityksiesi kanssa.

        Olet todellakin avannut mieltäsi nähden vaivaa kirjoituksillasi joka ei ole enää ns. puolimetrisiä vaan ihan "Metrilakua" jo.
        Osui silmään seuraava: "Buddhalaisuudessa karma viittaa syyn ja seurauksen lakiin. Jokaisella teolla – olipa se ajatuksilla, sanoilla tai teoilla – on seurauksensa."

        Koitappas pohtia koska ymmärrät syyn ja seuraamuksen, miksi minun palautteeni on sinulle sitä mitä se on ... ?

        > § <


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        PS: Buddhalaisuudessa karma viittaa syyn ja seurauksen lakiin. Jokaisella teolla – olipa se ajatuksilla, sanoilla tai teoilla – on seurauksensa.

        Syyn ja seurauksen laki on täysin loogisuuteen eli matematiikkaan perustuva, eikä suinkaan noita- ja taikavoimiin perustuva, kuten tunnut Simonkylän uskontotieteilijänä nyt kuvittelevan.

        2010

        Voi rakas lapsi, en minä ole noita etsinyt mistään tekoälystä, vaan nuo viisi kohtaa on ongelmia jotka esiintyvät buddhismissa, ne kuuluvat uskontojen historiaan, ja ovat ihan yleistä tietoa, kuten olen jo useasti todennut minua ei kiinnosta uskomukset, en tarvitse niitä minkään...

        Miksi vaimoni pitäisi sanoa minulle enkuksi katso koira, kun hän osaa puhua varsin hyvin suomea, viitsi vuotta taisi mennä suhteemme alussa, kun sitä opiskeltiin... hän kävi jopa maahanmuuttajan suomenkielen kurssit, luuletko ihan oikeasti että meillä ei olisi 25 vuoden liiton aina syntynyt täydellinen yhteinen puhekieli, oletpa sinä hölmö, ja yksinkertainen...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos hyvästä kirjoituksesta! Joo unohdin jo tuon "Jäsenkorjaaja"- termin. Se oli kyllä silloin jo käytössä, elettiin noin vuotta 2005, kun Janne minut laittoi kuntoon.

        Hän sanoi että ihmisen lantiossa on 11 paikkaa jotka voivat olla paikoiltaan ja minulla oli 9/11. Aiempi äärimmäisen kova ruumiillinen työ ja treenaus siihen päälle oli jättänyt jälkensä.

        Janne oli kuin profeetta sanoessaan että tule kahden vuoden päästä uudelleen käymään uudelleen, että silloin nähdään onko kaikki pysynyt kunnossa.

        Tasan kahden vuoden päästä pukkasi hieman skolioosia ja menin käymään ohjeen mukaan. Sillä kertaa enää pienet ongelmat ja sen jälkeen ei enää ikinä.

        Monet rusauttajat koetti auttaa, mutta kroppani oli kuin kiveä kramppien ja lukkojen vuoksi, eivätkä he osanneet tehdä mitään. Janne sai akupunktiolla jännityksen laukeamaan ja kymmenen minuuttia neulojen laittamisen jälkeen olin likomärkä hiestä ja täysin rento.

        En voi muuta sanoa kuin että on parantajia, ja sitten on parantajia. Kalevalainen jäsenkorjaus on ilmeisesti likimain samaa tarkoittava, mutta harva Suomessa yhdistää siihen kiinalaista lääketiedettä.

        Kiinalaista lääketiedettä, jota länsimainen lääketiede mustamaalaa, koska he eivät pääse leikkelemään potilaita eikä myymään heille kalliita lääkkeitä, jos he ovat jo hoidettu muilla keinoin.

        Nyt länsimainen lääketiede on ottanut askelia kiinalaiseen suuntaan ja on alkanut ymmärtää energiavirtojen merkityksen.

        Olen lentokentän lähellä hotellissa jo ja valvon vielä hetken tarkoituksella, kun lento aamulla 07.15. Saa sitten koneessa nukuttua, niin on virkeänä perillä. Se on tärkein syy miksi lennän busineksessa vähintään menolennon.

        Busineksessa on hintaan kuuluva WiFi, niin laitan Saariselän iloksi boarding passista kuvan, kun sihteerinsä ehti jo sanoa että "vaan eipä tule kuvaa" 8)

        Se tulee noin 04.30. Suomen aikaa koneesta. Hyvää yötä, olkoon onni myötä!

        2010

        Kiitos kuluu sinulle Kymppi.

        Sinun kirjoitukset ovat useasti herätelleet minua ja saanet minut seurailemaan tätä palstaa enemmin tai vähemmin satunnaisesti. Usein olen lukenut jotain kirjoittamastasi, josta en ole ollut samaa mieltä, mutta olen ollut tästä kirjoittamastasi, kokonaisuuden huomioiden. hiljaa.

        Karatesta Lahdesta, historiasta sinua ennen, tiedän jotain jo ennen sinun aikaasi. Tarmosta, Veskusta ja jne. Vierailevista opettajista ja jne.. Veskuhan on sitten niiden aikojen opiskellut itsensä urheiluhierojaksi ja sen jälkeen toiminut yhden Suomen parhaimmista oppilaitoksista vastaavana- / pää opettaja, ja tämän jälkeen tehnyt alalla fysioterapeuttina(?) vaikka mitä uraauurtavana osaajana.

        Joitakin katoja kun kirjattiin muistiin,ennen Lahden aikoja, niin Vesku oli se, jolla oli lihasmuisti. Hän teki ja kääntyili pätkissä. Joku toinen puolestaan sitten kirjoitti muistiinpanot ylös lyijykynällä ruutuvihkoon. Huh huijaa ja olihan hienoja aikoja ne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos kuluu sinulle Kymppi.

        Sinun kirjoitukset ovat useasti herätelleet minua ja saanet minut seurailemaan tätä palstaa enemmin tai vähemmin satunnaisesti. Usein olen lukenut jotain kirjoittamastasi, josta en ole ollut samaa mieltä, mutta olen ollut tästä kirjoittamastasi, kokonaisuuden huomioiden. hiljaa.

        Karatesta Lahdesta, historiasta sinua ennen, tiedän jotain jo ennen sinun aikaasi. Tarmosta, Veskusta ja jne. Vierailevista opettajista ja jne.. Veskuhan on sitten niiden aikojen opiskellut itsensä urheiluhierojaksi ja sen jälkeen toiminut yhden Suomen parhaimmista oppilaitoksista vastaavana- / pää opettaja, ja tämän jälkeen tehnyt alalla fysioterapeuttina(?) vaikka mitä uraauurtavana osaajana.

        Joitakin katoja kun kirjattiin muistiin,ennen Lahden aikoja, niin Vesku oli se, jolla oli lihasmuisti. Hän teki ja kääntyili pätkissä. Joku toinen puolestaan sitten kirjoitti muistiinpanot ylös lyijykynällä ruutuvihkoon. Huh huijaa ja olihan hienoja aikoja ne.

        Kilpailu matkalle kun oltiin menossa, niin Vesku tankkasi tentti / oppikirjojaan.
        "Mikä on tämän lihaksen vamman latinan kielinen nimi?"
        Kimmo, mestari judoka aiemmin vastasi- "ai tämä täällä". Häneltä löytyi vaikka mitä otteluvammoja sieltä täältä. Ammatti opettaja "siviilissä "oli. Oikein erityisluokan (tarkkis) opettaja. Ryyppäsi sitten kuitenkin itsensä hengiltä.


    • Anonyymi

      Anteeksi Kymppi (ja Numba) jos olen teitä loukannut kirjoitelmillani tänne, teille, tasapuolisesti.

      Ja kyllä, haluaisin teille molemmille kertoa jostakin jotain, Thaimaassa.

      Kyllä, Thaimaassa buddhalaisuus ja kansanuskonto sekoittuvat usein toisiinsa. Vaikka Theravada-buddhalaisuus on Thaimaan virallinen uskonto ja noin 95% thaimaalaisista on buddhalaisia, niin monet perinteiset uskomukset ja tavat ovat säilyneet ja sulautuneet buddhalaisuuteen.

      Esimerkiksi henkien talot, joista puhetta täälläkin jo ollen ollut, ja joissa tarjotaan ruokaa ja juomaa henkien lepyttämiseksi, ovat yleisiä monissa thaimaalaisissa kodeissa ja liiketiloissa. Lisäksi thaimaalaiset saattavat polttaa suitsukkeita ja rukoilla sekä Buddhan että hindujumalien kuville. Tämä synkretismi on osa Thaimaan kulttuuria ja uskonnollista elämää.

      Aika usein se kultainen keskitie löytyy joskus itse oivaltaen, koskus opettajien opissa, ja joskus jotkut eivät koko asiaa ymmärrä-

      • Anonyymi

        Olet täysin oikeassa, noin 95% thaikuista on uskovaisia, eräs huomio asiaan on se että yhteiskunnallinen ja sosiaalinen onnellisuus on kääntäen verrannollinen uskontojen kiinnostavuuteen, mitä paremmin yhteiset ja yksilön asiat ovat, sen vähemmin väestöstä on uskovaisia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet täysin oikeassa, noin 95% thaikuista on uskovaisia, eräs huomio asiaan on se että yhteiskunnallinen ja sosiaalinen onnellisuus on kääntäen verrannollinen uskontojen kiinnostavuuteen, mitä paremmin yhteiset ja yksilön asiat ovat, sen vähemmin väestöstä on uskovaisia.

        Paitsi että buddhalaisuus ei ole uskonto. Buddhalainen harjoittaa buddhalaisuutta samaten kuin ihmiset harjoittaa vaikkapa joogaa tai keskustelee terapeutin kanssa, paitsi että buddhalaisuudessa keskustellaan itsensä kanssa. Voidaan sanoa että buddhalaisuus on henkistä venyttelyä ja latautumista arjen haasteisiin.

        Buddhalaiset rikkaat harjoittaa paljon hyväntekeväisyyttä ja katsovat sen velvollisuudekseen. He eivät kulje kerjäläisen ohi, toisin kuin länsimaiset rikkaat.
        Yhdysvalloissa tehdään hyväntekeväisyyttä lähinnä vain siksi että sen saa kokonaan vähennettyä verotuksessa. Thaimaassa siitä saa hyvän karman, joka on syyn ja seurauksen laki.

        Pasanen. Älä viitsi viisastella asialla josta olet jo sanonut ettet tiedä mitään eikä kiinnosta sinua laisinkaan.


        "Kun teen hyvää, minusta tuntuu hyvältä. Kun teen pahaa, minusta tuntuu pahalta, se on minun uskontoni" sanoi Abraham Lincoln, mies jonka ansiota oli orjuuden loppu, mutta siihen tarvittiin vielä sisällissota, sillä etelävaltioiden demokraatit halusivat jatkaa orjuuttamista, kuten demarit tekee Suomessakin tänäkin päivänä.


    • Anonyymi

      Sinä varmasti olet keskustellut itsesi kanssa, jo vuosia mutta se ei vain näy missään, kuten olen muutaman kerran aikaisemminkin todennut, en tarvitse keskusteluja itseni kanssa, ja factaa on se että uskomusten suosio kasvaa logaritmisesti kun yhteiskunnallinen ja yksityinen elämä vaikeutuu, sitä kutsutaan kognitiivinen dissonanssi, tästä on erinomainen osoitus erillaiset uskonsodat, eikä niihin ole buddhismi aivan syytön... Thaimaassa uskomusten opetus aloitetaan jo pentuna koulussa, joten ajatukset juurrutetaan jo lapsena, joka on väärin, pitäisi aloittaa uskomuksesta kertominen vasta sitten kuin ihminen pystyy itse ajattelemaan omilla aivoillaan, eikä tunkea ajatukset pakkopullana pentuihin.

      • Anonyymi

        Koiralla on pentuja. Kun googlaat sivistyssanoja, on sama kuin laittaisi apinalle rullaluistimet. Sitä on hellyttävää katsella, mutta mitään hyötyä siitä ei ole kellekään.

        Buddhalaisuus ei ole sen enempää uskonto kuin mitkään muutkaan normit, tapakulttuurit ja opit. Buddhalaisuudessa kunnioitetaan poistuneita, mutta siinä ei palvota ketään, ei pakoteta ketään, ei määräillä ketään.

        Buddhalaisuudessa ei ole jumalia. Buddhalaisuus on hyvyyden, ymmärryksen ja onnen löytämisen oppi ja vieläpä vapaaehtoinen. Sitä ei tuputeta lapsille, kuten kuvittelet, eikä keskiverto thaimaalainen käy sen enempää temppeleillä, kuin keskiverto kristitty kirkossa.

        Buddhalaiset eivät joikhaa virsiä, vaan toivovat itselleen ja läheisilleen onnea, terveyttä ja menestystä.

        Uskonlahkot, kuten lestat, jehovat, helluntalaiset, mormonit ovat aivan eri juttu kuin buddhalaisuus. Ilman ääripäitäkin myös islam on ankara ja määräilevä uskonto.

        Lahkoissa uskonto sanelee koko elämän ja on mukana kaikessa elämässä ravintoa myöten. Lahkot eivät suvaitse ulkopuolisia, ellei näistä ole heille taloudellista hyötyä. Lahkot palkkaa vain omiaan töihin ja tekevät kauppaa vain omiensa kanssa.

        Uskonlahkosta eroaminen on lähes mahdotonta, koska silloin menettää kaiken. Perheen, ystävät, työn ja kotikaupunginkin.

        Mikään näistä ei päde buddhalaisuudessa.

        Kun kiihkeä kristitty uskoo maapallon olevan 6000 vuotta vanha ja että Raamatun tarinat ovat kaikki tositarinoita, buddhalainen ymmärtää että tarinat ja mytologiat ovat vertauskuvallisia ja tarkoitettu opetukseksi.

        Niiden tarinoiden pointti ei ole tarinoihin uskomisessa, vaan opetuksissa. Sama asia kuin iltasaduissa. Ei se pieni lapsikaan oikeasti usko että tiikeri, aasi, karhu ja sika osaa puhua ja seikkailevat jossakin päin maailmaa ja Nalle Puh- sarjakuvalehti sitten dokumentoi ne tapahtumat.

        Hyvän elämän tärkeimpiä avaimia on usko omaan itseensä, määrätietoisuutta ja sitkeyttä näiden unelmien ja oman onnen saavuttamiseksi. Buddhalaisuus tarjoaa tähän työkaluja.

        Siksi se onkin elämänoppi, eikä uskonto. Tunnetaan oma itsensä, tiedetään juurensa, kunnioitetaan poistuneita ja ymmärretään muidenkin tapaa olla ja elää.

        Buddhalainen ei tule koskaan siihen väliin viisastelemaan eikä pätemään vieraiden keskustellessa, ellei erikseen pyydetä. Hyvä käytös ja toisten kunnioittaminen kuuluu buddhalaisuuteen.

        Love
        Devotion
        Feeling
        Emotion

        Don't be afraid to be weak
        Don't be too proud to be strong
        Just look into your heart my friend
        That will be the return to yourself

        And if you want, then start to laugh
        If you must, then start to cry
        Be yourself don't hide
        Just believe in destiny

        Don't care what people say
        Just follow your own way
        Don't give up and use the chance
        To return to innocence

        Sitä on buddhalaisuus. Se on samaan aikaan nöyryyttä ja siinä ei asetuta toisten yläpuolelle, mutta ei myöskään ryhdytä kenenkään kynnysmatoksi eikä pyydellä tekemättömiä syntejä anteeksi.

        Puolan ilmatilassa nyt 1 t ja 20 min niin suhautetaan siitä Simonkylän ylitse. Poitsu tulee hakemaan, ensimmäinen yö Lahdessa, illalla poikien ja heidän morsiamien kanssa syömään.

        Noin 20 vuotta sitten Lahdessa ei ollut yhtään fine dining- ravintolaa, nyt niitä on useita.
        Tyttö tulee Sveitsistä huomenna.

        2010


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koiralla on pentuja. Kun googlaat sivistyssanoja, on sama kuin laittaisi apinalle rullaluistimet. Sitä on hellyttävää katsella, mutta mitään hyötyä siitä ei ole kellekään.

        Buddhalaisuus ei ole sen enempää uskonto kuin mitkään muutkaan normit, tapakulttuurit ja opit. Buddhalaisuudessa kunnioitetaan poistuneita, mutta siinä ei palvota ketään, ei pakoteta ketään, ei määräillä ketään.

        Buddhalaisuudessa ei ole jumalia. Buddhalaisuus on hyvyyden, ymmärryksen ja onnen löytämisen oppi ja vieläpä vapaaehtoinen. Sitä ei tuputeta lapsille, kuten kuvittelet, eikä keskiverto thaimaalainen käy sen enempää temppeleillä, kuin keskiverto kristitty kirkossa.

        Buddhalaiset eivät joikhaa virsiä, vaan toivovat itselleen ja läheisilleen onnea, terveyttä ja menestystä.

        Uskonlahkot, kuten lestat, jehovat, helluntalaiset, mormonit ovat aivan eri juttu kuin buddhalaisuus. Ilman ääripäitäkin myös islam on ankara ja määräilevä uskonto.

        Lahkoissa uskonto sanelee koko elämän ja on mukana kaikessa elämässä ravintoa myöten. Lahkot eivät suvaitse ulkopuolisia, ellei näistä ole heille taloudellista hyötyä. Lahkot palkkaa vain omiaan töihin ja tekevät kauppaa vain omiensa kanssa.

        Uskonlahkosta eroaminen on lähes mahdotonta, koska silloin menettää kaiken. Perheen, ystävät, työn ja kotikaupunginkin.

        Mikään näistä ei päde buddhalaisuudessa.

        Kun kiihkeä kristitty uskoo maapallon olevan 6000 vuotta vanha ja että Raamatun tarinat ovat kaikki tositarinoita, buddhalainen ymmärtää että tarinat ja mytologiat ovat vertauskuvallisia ja tarkoitettu opetukseksi.

        Niiden tarinoiden pointti ei ole tarinoihin uskomisessa, vaan opetuksissa. Sama asia kuin iltasaduissa. Ei se pieni lapsikaan oikeasti usko että tiikeri, aasi, karhu ja sika osaa puhua ja seikkailevat jossakin päin maailmaa ja Nalle Puh- sarjakuvalehti sitten dokumentoi ne tapahtumat.

        Hyvän elämän tärkeimpiä avaimia on usko omaan itseensä, määrätietoisuutta ja sitkeyttä näiden unelmien ja oman onnen saavuttamiseksi. Buddhalaisuus tarjoaa tähän työkaluja.

        Siksi se onkin elämänoppi, eikä uskonto. Tunnetaan oma itsensä, tiedetään juurensa, kunnioitetaan poistuneita ja ymmärretään muidenkin tapaa olla ja elää.

        Buddhalainen ei tule koskaan siihen väliin viisastelemaan eikä pätemään vieraiden keskustellessa, ellei erikseen pyydetä. Hyvä käytös ja toisten kunnioittaminen kuuluu buddhalaisuuteen.

        Love
        Devotion
        Feeling
        Emotion

        Don't be afraid to be weak
        Don't be too proud to be strong
        Just look into your heart my friend
        That will be the return to yourself

        And if you want, then start to laugh
        If you must, then start to cry
        Be yourself don't hide
        Just believe in destiny

        Don't care what people say
        Just follow your own way
        Don't give up and use the chance
        To return to innocence

        Sitä on buddhalaisuus. Se on samaan aikaan nöyryyttä ja siinä ei asetuta toisten yläpuolelle, mutta ei myöskään ryhdytä kenenkään kynnysmatoksi eikä pyydellä tekemättömiä syntejä anteeksi.

        Puolan ilmatilassa nyt 1 t ja 20 min niin suhautetaan siitä Simonkylän ylitse. Poitsu tulee hakemaan, ensimmäinen yö Lahdessa, illalla poikien ja heidän morsiamien kanssa syömään.

        Noin 20 vuotta sitten Lahdessa ei ollut yhtään fine dining- ravintolaa, nyt niitä on useita.
        Tyttö tulee Sveitsistä huomenna.

        2010

        Pitää vielä korostaa sitä mikä on buddhalaisuuden kenties syvin ydin, joka on rauhoittuminen meditaation avulla.

        Sen kun hallitsee, niin saattaa virkistyä ja eheytyä muutamassa sekunnissa ja nähdä maailma kirkkaammin ja parempana paikkana.

        2010


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitää vielä korostaa sitä mikä on buddhalaisuuden kenties syvin ydin, joka on rauhoittuminen meditaation avulla.

        Sen kun hallitsee, niin saattaa virkistyä ja eheytyä muutamassa sekunnissa ja nähdä maailma kirkkaammin ja parempana paikkana.

        2010

        Se on erittäin hyvä että sinä hallitset, senhän huomaa sun jokapäiväisistä oireiluistasi.

        Onko ainuttakaan kuvaa aijattavaksi aiheesta joka yhdistää Buddhalaisuuden sinuun ja vaimoosi muutakin kuin g ja w .... ?

        > § <


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se on erittäin hyvä että sinä hallitset, senhän huomaa sun jokapäiväisistä oireiluistasi.

        Onko ainuttakaan kuvaa aijattavaksi aiheesta joka yhdistää Buddhalaisuuden sinuun ja vaimoosi muutakin kuin g ja w .... ?

        > § <

        Possola... buddhalaisuus ei ole vaate. Miksi vänkäät ja koetat päteä asiassa josta itse sanot ettet tiedä mitään etkä halua tietääkään mitään? Sekään ei riitä vaan koetan keksiä asioita miksi buddhalaisuus on peräti vaarallinen, tuomittava ja haitallinen "uskonto".
        Ei voi ihminen olla enempää pihalla realimaailmasta kuin sinä.

        Oletko kieltänyt vaimoltasi buddhalaisuuden harjoittamisen? Kuvasi on onnettomuuspaikoilta, eikä temppeleiltä.

        Buddhalaisuus on erittäin henkilökohtainen asia eikä temppeleille suinkaan mennä ottamaan selfieitä että "katsokaapas tätä, meikäpoika buddhalaisena" ja sitten suurieleisesti laitetaan 20 patin seteli onnenpuuhun ja napataan sielä satanen omaan liiviin. Mene nyt vastaanottamaan sitä rakastasi, jonka perässä olet roikkunut vuosia.
        Vai etkö saa kyytiä vai etkö uskalla mennä "Seutulaan"?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Possola... buddhalaisuus ei ole vaate. Miksi vänkäät ja koetat päteä asiassa josta itse sanot ettet tiedä mitään etkä halua tietääkään mitään? Sekään ei riitä vaan koetan keksiä asioita miksi buddhalaisuus on peräti vaarallinen, tuomittava ja haitallinen "uskonto".
        Ei voi ihminen olla enempää pihalla realimaailmasta kuin sinä.

        Oletko kieltänyt vaimoltasi buddhalaisuuden harjoittamisen? Kuvasi on onnettomuuspaikoilta, eikä temppeleiltä.

        Buddhalaisuus on erittäin henkilökohtainen asia eikä temppeleille suinkaan mennä ottamaan selfieitä että "katsokaapas tätä, meikäpoika buddhalaisena" ja sitten suurieleisesti laitetaan 20 patin seteli onnenpuuhun ja napataan sielä satanen omaan liiviin. Mene nyt vastaanottamaan sitä rakastasi, jonka perässä olet roikkunut vuosia.
        Vai etkö saa kyytiä vai etkö uskalla mennä "Seutulaan"?

        koetan = koetat


      • Anonyymi

        Siis et keskustele itsesi kanssa??? Joka yö keskustelet täällä itsesi kanssa sujuvasti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se on erittäin hyvä että sinä hallitset, senhän huomaa sun jokapäiväisistä oireiluistasi.

        Onko ainuttakaan kuvaa aijattavaksi aiheesta joka yhdistää Buddhalaisuuden sinuun ja vaimoosi muutakin kuin g ja w .... ?

        > § <

        Pasanen on vuorokauden verran googlaillut buddhismia, josta ei ole millään muotoa kiinnostunut. Vain yhdellä miehellä maailmassa on noin yksinäistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Possola... buddhalaisuus ei ole vaate. Miksi vänkäät ja koetat päteä asiassa josta itse sanot ettet tiedä mitään etkä halua tietääkään mitään? Sekään ei riitä vaan koetan keksiä asioita miksi buddhalaisuus on peräti vaarallinen, tuomittava ja haitallinen "uskonto".
        Ei voi ihminen olla enempää pihalla realimaailmasta kuin sinä.

        Oletko kieltänyt vaimoltasi buddhalaisuuden harjoittamisen? Kuvasi on onnettomuuspaikoilta, eikä temppeleiltä.

        Buddhalaisuus on erittäin henkilökohtainen asia eikä temppeleille suinkaan mennä ottamaan selfieitä että "katsokaapas tätä, meikäpoika buddhalaisena" ja sitten suurieleisesti laitetaan 20 patin seteli onnenpuuhun ja napataan sielä satanen omaan liiviin. Mene nyt vastaanottamaan sitä rakastasi, jonka perässä olet roikkunut vuosia.
        Vai etkö saa kyytiä vai etkö uskalla mennä "Seutulaan"?

        En ole Possolasi.

        Tyttö2010Neitinen99,9%GoogleBuddhakaisella ei ole ainuttakaan valokuvaa joka osoittaisi ja yhdistäisi hänen itsensä tai edes haaveilluusiovaimonsa millään tavalla Buddhalaisuuteen.

        > § <


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Possola... buddhalaisuus ei ole vaate. Miksi vänkäät ja koetat päteä asiassa josta itse sanot ettet tiedä mitään etkä halua tietääkään mitään? Sekään ei riitä vaan koetan keksiä asioita miksi buddhalaisuus on peräti vaarallinen, tuomittava ja haitallinen "uskonto".
        Ei voi ihminen olla enempää pihalla realimaailmasta kuin sinä.

        Oletko kieltänyt vaimoltasi buddhalaisuuden harjoittamisen? Kuvasi on onnettomuuspaikoilta, eikä temppeleiltä.

        Buddhalaisuus on erittäin henkilökohtainen asia eikä temppeleille suinkaan mennä ottamaan selfieitä että "katsokaapas tätä, meikäpoika buddhalaisena" ja sitten suurieleisesti laitetaan 20 patin seteli onnenpuuhun ja napataan sielä satanen omaan liiviin. Mene nyt vastaanottamaan sitä rakastasi, jonka perässä olet roikkunut vuosia.
        Vai etkö saa kyytiä vai etkö uskalla mennä "Seutulaan"?

        Mikä tässä on vaikeaa niellä, minä en tarvitse uskomuksia mihinkään, en ole sanallakaan ottanut kantaa vaarallisuuteen , vaan siihen että maailman kuvani ei tarvitse niitä mihinkään, tuo vertaus on hyvä kun pelaisi pulun kanssa shakkia tai osoittaa sormella kuuta, ja rakastunut lahkolainen katsoo sormea, minusta on aivan sama mihin sinä uskot, tai mihin vaimoni uskoo, minä en mene mihinkään uskomusten harjoittamispaikkaan , vaimoni toki käy, en puutu siihen hänen asiansa, perheessämme on uskonnon harjoittamisvapaus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä tässä on vaikeaa niellä, minä en tarvitse uskomuksia mihinkään, en ole sanallakaan ottanut kantaa vaarallisuuteen , vaan siihen että maailman kuvani ei tarvitse niitä mihinkään, tuo vertaus on hyvä kun pelaisi pulun kanssa shakkia tai osoittaa sormella kuuta, ja rakastunut lahkolainen katsoo sormea, minusta on aivan sama mihin sinä uskot, tai mihin vaimoni uskoo, minä en mene mihinkään uskomusten harjoittamispaikkaan , vaimoni toki käy, en puutu siihen hänen asiansa, perheessämme on uskonnon harjoittamisvapaus.

        James Bondilla on licence to kill, lupa tappaa. Mutta Possolla on licence to chill, lupa maleksia. Sisätiloissa kun maleksii ja haaveilee leidareista Pattajan palstalla, niin siinä sitä kaikenlaista oppii ja kokemus karttuu.
        Lopuksi testataan portaissa huippunopeus, hoitaja ei pysynyt perässä kun Posso kiihdytteli omiin nopeuksiinsa pulssin ollessa 35 lyöntiä minuutissa.
        https://www.youtube.com/watch?v=_IZtcg5EUNc


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        James Bondilla on licence to kill, lupa tappaa. Mutta Possolla on licence to chill, lupa maleksia. Sisätiloissa kun maleksii ja haaveilee leidareista Pattajan palstalla, niin siinä sitä kaikenlaista oppii ja kokemus karttuu.
        Lopuksi testataan portaissa huippunopeus, hoitaja ei pysynyt perässä kun Posso kiihdytteli omiin nopeuksiinsa pulssin ollessa 35 lyöntiä minuutissa.
        https://www.youtube.com/watch?v=_IZtcg5EUNc

        Ja näin jälleen juttu muuttui.


    • Anonyymi

      Koukulla näköjään taas vauhtiviikot alkaneet.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      577
      3846
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3298
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2781
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2729
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2124
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2071
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1947
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1845
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1790
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1739
    Aihe